Πέμπτη 7 Αυγούστου 2008

ΛΙΓΕΣ ΜΟΝΟ ΩΡΕΣ ΚΡΑΤΗΣΕ Η ΚΑΤΑΠΑΥΣΗ ΠΥΡΟΣ ΣΤΗ Ν. ΟΣΣΕΤΙΑ

Η συμφωνία για προσωρινή κατάπαυση πυρός στα σύνορα Ν. Οσσετίας – Γεωργίας και την έναρξη διαλόγου με διαμεσολαβητή τη Ρωσία που συμφωνήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, 7 Αυγούστου 2008, δυστυχώς είχε διάρκεια λίγες μόνο ώρες, αφού το βράδυ της ίδιας μέρας άρχισαν να πέφτουν πυκνοί πυροβολισμοί προερχόμενοι από τα εδάφη της Γεωργίας.
Να θυμίσουμε ότι το πρωί τις ίδιας μέρας τέσσερις κάτοικοι της Ν. Οσσετίας σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν από γεωργιανά πυρά.

Η ΡΑΪΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΙΡΑΝ

Άστραψε και βρόντηξε η υπουργός εξωτερικών των Η.Π.Α.! Το Ιράν, είπε, δεν έδωσε μια σοβαρή απάντηση στις απαιτήσεις μας για την παύση του πυρηνικού του προγράμματος. Από καιρό έπρεπε να είχε καταλάβει το Ιράν ότι έχει τελειώσει ο χρόνος που του δώσαμε για να συμμορφωθεί, είπε. Ισχυρίστηκε ότι όλες οι χώρες που παίρνουν μέρος στην πρωτοβουλία των 6 για το Ιράν (Κίνα, Γαλλία, Ρωσία, Η.Π.Α., Αγγλία, Γερμανία) ομόφωνα συμφώνησαν να επιβάλλουν νέες κυρώσεις.

Ο πρέσβης της Ρωσίας όμως στον Ο.Η.Ε. δήλωσε ότι η Ρωσία ποτέ δεν έθεσε κανένα τελεσίγραφο στο Ιράν!!!

ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΠΛΑΣΜΑ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΕ ΑΚΤΗ ΤΩΝ Η.Π.Α.

Ένα περίεργο πλάσμα βρέθηκε πρόσφατα στην ακτή Montauk της Αμερικής. Οι βιολόγοι που το εξέτασαν δήλωσαν ότι είναι κάτι άγνωστο στη σύγχρονη επιστήμη.
Πολλοί έσπευσαν να πουν ότι η φωτογραφία που κυκλοφόρησε είναι ψεύτικη. Δεκάδες όμως αυτόπτες μάρτυρες που είδαν το συγκεκριμένο πλάσμα έσπευσαν να δώσουν την μαρτυρία τους στα Μ.Μ.Ε. της περιοχής.

Δείτε τη φωτογραφία και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα περί τίνος πρόκειται…..

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΗ Ν. ΟΣΣΕΤΙΑ



Αρκετοί κάτοικοι, και ιδίως παιδιά, συνεχίζουν να εγκαταλείπουν την περιοχή της Ν. Οσσετίας και μεταφέρονται στη Β. Οσσετία, αφού η κατάσταση εξακολουθεί να είναι κρίσιμη στην περιοχή. Το πρωί της Πέμπτης, 7 Αυγούστου 2008, πυροβολισμοί που προέρχονταν από την γεωργιανή πλευρά είχαν σαν αποτέλεσμα να τραυματιστούν δεκάδες άτομα.
Οι κάτοικοι της περιοχής πιστεύουν ότι η Γεωργία θα ξεκινήσει πόλεμο εναντίον τους πριν μπει ο Σεπτέμβριος. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, γεωργιανός στρατός συγκεντρώνεται κοντά στα σύνορα με τη Ν. Οσσετία, ενώ οι ρωσικές ειρηνευτικές δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή ανέφεραν ότι τα ξημερώματα της Πέμπτης, 7 Αυγούστου 2008, τουλάχιστον οκτώ πολεμικά αεροπλάνα της Γεωργίας παραβίασαν τον εναέριο χώρο και πέταξαν πάνω από τη Ν. Οσσετία.
Οι Γεωργιανοί, που δεν δέχονται την απόσχιση και ανεξαρτητοποίηση της Ν. Οσσετίας και της Αμπχαζίας, θεωρούν ότι πρόκειται για ένα εσωτερικό ζήτημα της χώρας τους. Ο Γεωργιανός πρόεδρος μάλιστα ισχυρίστηκε ότι για τη βία που έχει ξεσπάσει στην περιοχή ευθύνονται οι κάτοικοι της Ν. Οσσετίας και, αφού σταματήσουν, πρέπει να αρχίσουν διαπραγματεύσεις. Για τους Ρώσους όμως δεν είναι ένα εσωτερικό ζήτημα μιας γειτονικής χώρας, αφού σχεδόν όλοι οι κάτοικοι της Ν. Οσσετίας έχουν ρωσικά διαβατήρια και, όπως δήλωσε και ο Ρώσος υπουργός εξωτερικών, σε περίπτωση σύγκρουσης με τη Γεωργία, η Ρωσία θα προστατεύσει τους πολίτες της.