Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2008

LIAKO.GR

Τετάρτη στις 22:00 όλοι μαζί στο LIAKO TV για να κάνουμε αυτό που δεν μπορέσαμε την προηγούμενη φορά. Τον μεγαλύτερο ιντερνετικό χαμό που έγινε ποτέ!!!! Ειδοποιήστε τους πάντες για να δείξουμε ότι το ιντερνέτ δεν είναι παραμάγαζο των λαμογιών. Να είστε όλοι εκεί!!!

Η ΘΕΤΙΚΗ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΠΥΡΑΜΙΔΑΣ

Στη Μόσχα έχει κατασκευαστεί μια πυραμίδα από φάιμπεργκλας ύψους 44 μέτρων, την οποία επισκέπτονται καθημερινά δεκάδες άτομα για να ωφεληθούν από την θετική της ενέργεια.
Ρώσοι επιστήμονες έχουν κάνει διάφορα πειράματα και μελέτες και ανακάλυψαν ότι το σχήμα της πυραμίδας φέρνει αρμονία στον περιβάλλοντα χώρο. Ισχυρίζονται ότι επηρεάζει θετικά και τα αντικείμενα άλλα και τους ανθρώπους γύρω από αυτή. Επίσης επηρεάζει και πράγματα που τοποθετούνται μέσα σε αυτή.

ΣΧΟΛΙΟ: Σκέφτηκε κανείς ότι μια πυραμίδα είναι τέσσερα Λ; Να θυμίσουμε ότι το Λ είναι το σύμβολο των ΕΛ. Ποιες άραγε οι δυνάμεις που κρύβει το σχήμα Λ και πώς μπορεί και επηρεάζει θετικά τον περιβάλλοντα χώρο;

Η ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΞΗΣΗ ΕΝΟΙΚΙΟΥ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ ΣΤΗ ΣΕΒΑΣΤΟΥΠΟΛΗ

Η Ουκρανία θα ζητήσει αύξηση του ενοικίου που δίνει η Ρωσία για να έχει τη ναυτική βάση στη Σεβαστούπολη της Κριμαίας. Το ποσό που δίνει η Ρωσία είχε αποφασιστεί το 1997, όταν υπογράφηκε η συμφωνία. Ο υπολογισμός του ποσού είχε γίνει σε σχέση με το χρέος που έχει η Ουκρανία στη Ρωσία, το οποίο τότε ήταν 2 δισεκατομμύρια δολάρια, και το ποσό του ενοικίου είχε συμφωνηθεί σε 98 εκατομμύρια δολάρια συνολικά μέχρι το 2017 που τελειώνει η μίσθωση.

LIAKO.GR

Την Τετάρτη, 3 Σεπτεμβρίου 2008 ο Λιακόπουλος Δημοσθένης θα κάνει ζωντανή εκπομπή στο LIAKO TV στις 22:00.
Σας περιμένουμε όλους δυνατά και ελληνικά!!!

ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΠΛΟΙΟ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΕΝΑ

Την Τρίτη, 2 Σεπτεμβρίου 2008, και άλλο αμερικανικό πολεμικό πλοίο το USNS Pathfinder πέρασε από τα στενά του Βοσπόρου με άγνωστο προορισμό. Πρόκειται για ωκεανογραφικό πλοίο το οποίο συνήθως συνοδεύει μεγαλύτερα πολεμικά πλοία και είναι εφοδιασμένο με σύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα και ραντάρ.

ΕΡΝΤΟΓΑΝ: Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΡΩΣΙΑ – Η.Π.Α.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός κ. Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία δεν μπορεί να αγνοήσει το γεγονός ότι έχει οικονομικές και εμπορικές σχέσεις με την Ρωσία. Από την άλλη η Τουρκία είναι σύμμαχος με τις Η.Π.Α. Δεν θα ήταν λοιπόν σωστό για την Τουρκία να πάρει το μέρος της μίας ή της άλλης πλευράς, δήλωσε ο κ. Ερντογάν. Πρέπει η Τουρκία να κρατήσει μια ισορροπία ανάμεσα στις δύο δυνάμεις και να δράσει ανάλογα με αυτά που απαιτούν τα εθνικά της συμφέροντα, είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός.

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣ – ΡΩΣΙΑΣ ΓΙΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΧΩΡΕΣ

Την Τρίτη, 2 Σεπτεμβρίου 2008, ο Ρώσος υπουργός εξωτερικών κ. Λαβρόφ είχε συνάντηση στην Κωνσταντινούπολη με τον Τούρκο ομόλογό του κ. Μπαμπακάν. Συζήτησαν για τους τρόπους με τους οποίους θα διευκολυνθεί το εμπόριο ανάμεσα στις δύο χώρες, καθώς τώρα υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις στα τελωνεία για την διακίνηση εμπορευμάτων από τη μία χώρα στην άλλη.
Επίσης συζήτησαν για την Ένωση του Καυκάσου που προωθεί η Τουρκία, καθώς και για τη δημιουργία μιας οικονομική ένωσης της Μαύρης Θάλασσας. Βέβαια ο κ. Λαβρόφ δήλωσε ότι πρέπει πρώτα να δημιουργηθούν κάποιες προϋποθέσεις και να αντιμετωπιστούν κάποια προβλήματα, για να δημιουργηθούν τέτοιου είδους σχηματισμοί.
Και οι δύο υπουργοί πάντως έκαναν λόγο για τις καλές σχέσεις ανάμεσα στα δύο κράτη.

ΚΟΙΝΗ ΑΣΚΗΣΗ ΝΑΤΟ – ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ – ΠΟΛΩΝΙΑΣ

Στρατιωτική άσκηση στην οποία συμμετέχουν δυνάμεις της Βρετανίας, της Ουκρανίας και της Πολωνίας άρχισε την Τρίτη, 2 Σεπτεμβρίου 2008, στα εδάφη της Πολωνίας. Η άσκηση με την ονομασία Cossack Steppe 2008 είναι μέρος προγράμματος του ΝΑΤΟ και θα τελειώσει στις Σεπτεμβρίου.

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΠΛΟΙΟ ΦΕΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΒΑΣΤΟΥΠΟΛΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΤΟΝΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το πρωί της Τρίτης, 2 Σεπτεμβρίου 2008, το πλοίο Dallas της αμερικανικής ακτοφυλακής που είχε φτάσει την προηγούμενη μέρα στο ουκρανικό λιμάνι της Σεβαστούπολης, απέπλευσε μετά από έντονες αντιαμερικανικές διαδηλώσεις χιλιάδων κατοίκων της περιοχής.

ΠΟΥΤΙΝ: Η ΡΩΣΙΑ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΝΑΤΟΪΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΛΟΙΩΝ ΣΤΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Ο Ρώσος πρωθυπουργός κ. Πούτιν, από το Ουζμπεκιστάν όπου βρίσκεται, δήλωσε ότι η Ρωσία θα αντιδράσει στην συγκέντρωση νατοϊκών πλοίων στη Μαύρη Θάλασσα. Βέβαια η αντίδραση θα είναι ήρεμη, χωρίς υστερίες, αλλά πρέπει να υπάρχει αντίδραση, τόνισε.
Επίσης, δήλωσε ότι ευτυχώς η κοινή λογική επικράτησε στους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δεν υπήρχαν ακραία συμπεράσματα και προτάσεις. Αυτό είναι πολύ καλό, είπε. Έτσι έχουμε βάσεις για να συνεχίσουμε το διάλογο με τους ευρωπαίους εταίρους μας, συμπλήρωσε.

Η ΡΩΣΙΑ ΘΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ

Σύμφωνα με ανακοίνωση του προέδρου της Ρωσίας κ. Μεντβέντεβ, η Ρωσία θα στείλει επειγόντως ανθρωπιστική βοήθεια στην Κούβα, η οποία χτυπήθηκε από τυφώνα.

Η ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΑΝΑΣΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ


Ενώ το Ισραήλ συνεχίζει την απομόνωση των Παλαιστινίων, η μόνη διέξοδος για αυτούς έχει μείνει η Αίγυπτος. Έτσι χιλιάδες Παλαιστίνιοι περνάνε κάθε μέρα στην Αίγυπτο για να αγοράσουν είδη πρώτης ανάγκης που τους στερούν οι Ισραηλινοί. Τελευταία μάλιστα τα πράγματα χειροτέρεψαν καθώς οι Αιγύπτιοι δεν αφήνουν πλέον να περνάνε φορτηγά από τα σύνορα λόγω του φόβου του λαθρεμπορίου όπλων και εκρηκτικών προς τις τρομοκρατικές ομάδες των Παλαιστινίων.

ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ ΕΚΤΟΞΕΥΣΗ


Άλλη μία αμερικανική εκτόξευση στέφθηκε από πλήρη αποτυχία. Υποτίθεται ότι υπήρξε δυσλειτουργία και ο αξιωματικός ασφαλείας αναγκάστηκε να καταστρέψει τον πύραυλο. Άραγε δεν θα καταστρεφόταν μόνος του; Μετέφερε κάτι που δεν θα έπρεπε να «επιζήσει» της καταστροφής και να γίνει γνωστό; Έβαλαν το χεράκι τους οι Ρώσοι; Ή τελικά ήταν μια απλή ατυχία;
Ποιος μπορεί να ξέρει…

ΡΩΣΙΚΟ ΕΜΠΑΡΓΚΟ

Ο Πούτιν αφού «καθάρισε στα γρήγορα» με την Γεωργία, άρχισε να χτυπάει τους Αμερικανούς εκεί που τους πονάει: στο χρήμα. Έτσι άρχισαν οι απαγορεύσεις εισαγωγής διαφόρων προϊόντων από κοτόπουλα. Συνολικά 19 επιχειρήσεις μπήκαν στην απαγόρευση εισαγωγής. Και σίγουρα ο κατάλογος δεν θα μείνει τόσο μικρός.

Η ΡΩΣΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ S-300 ΣΤΟ ΙΡΑΝ

Ρώσος αναλυτής την Δευτέρα, 1 Σεπτεμβρίου 2008 είπε ότι η Ρωσία μπορεί να πουλήσει αντιαεροπορικά συστήματα S-300 στο Ιράν σύμφωνα με μυστική συμφωνία που λέγεται ότι υπογράφηκε το 2005.

Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΙ ΤΙΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ

Μετά την έκτακτη σύνοδο οι ηγέτες της Ε.Ε. αποφάσισαν να αναστείλουν τις συζητήσεις για συνεργασία με την Ρωσία μέχρι να αποσύρει όλα τα στρατεύματά της από τη Γεωργία. Δεν προχώρησαν πάντως σε επιβολή κυρώσεων.

ΑΝΤΙΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΣΕΒΑΣΤΟΥΠΟΛΗ

Την Δευτέρα, 1 Σεπτεμβρίου 2008, το πλοίο Dallas της αμερικανικής ακτοφυλακής που βρίσκεται στη Μαύρη Θάλασσα, μετά από πρόσκληση της ουκρανικής κυβέρνησης έφτασε στο λιμάνι της Σεβαστούπολης. Εκεί είχε μαζευτεί πλήθος χιλιάδων Ουκρανών που διαδήλωναν έντονα με συνθήματα εναντίον του ΝΑΤΟ και των Αμερικάνων. Το πλήρωμα του αμερικανικού πλοίου αρνήθηκε να αποβιβαστεί, φοβούμενοι για την ασφάλειά τους.