Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2008

ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ...

Άρχισε η ανησυχία για την τύχη των ελληνικών εταιριών στα Βαλκάνια, λόγω των....διεθνών συγκυριών. Βλέπετε, αν μία ελληνική εταιρία χάσει τις επενδύσεις της στην όποια βαλκανική χώρα, αυτό θα έχει επιπτώσεις στην μητρική εταιρία στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα απολύσεις, άρα ανεργία, άρα πρόβλημα στην όποια κυβέρνηση. Αυτό έπρεπε να το σκεφθούν οι οικονομικοί υπερεγκέφαλοι που έκαναν τα αδύνατα δυνατά για να διώξουν τις ελληνικές εταιρίες απο την Ελλάδα με τους διαρκείς υπέρογκους φόρους και τους ανώμαλους εργασιακούς νόμους και διατάξεις.
Ζήτω οι εργατοπατέρες κατά τα άλλα.

ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΥΛΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ....

Ο αρτηριοσκληρωμένος περί προμηθειών νόμος, εμποδίζει τους τρεις κλάδους των ενόπλων δυνάμεων να προμηθευτούν ανταλακτικά και πυρομαχικά παντός τύπου.
Από βλήματα για τα Leopard μέχρι ανταλακτικά για τα αεροπλάνα πολλά από τα οποία μένουν καθηλωμένα στο έδαφος.
Κατά τα άλλα όλοι κοιτάνε, από τους παππάδες μέχρι τους πολιτικούς να μη μειωθεί η περιουσία τους.

ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ.....

Τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο κ. Μεϊμαράκης σαν υπουργός εθνικής αμύνης θα πρέπει με τη μορφή του επείγοντος να εντατικοποιήσουν τις ασκήσεις στις ένοπλες δυνάμεις και να αφήσουν κατά μέρος τις αμοιβαίες ακυρώσεις ασκήσεων με τους Τούρκους, διότι οι Τούρκοι έχουν περίπου 50.000 εμπειροπόλεμου στρατού από το κουρδικό μέτωπο στο Ιράκ, συν 100.000 περίπου, στρατού που έχει πάρει έστω και περιστασιακά το βάπτισμα του πυρός.
Σε εμάς οι πιο εμπειροπόλεμοι, είναι οι άνδρες των ΜΑΤ και οι αναρχικοί.

Με την ακεραιότητα της πατρίδας δεν παίζουν.

Στα παραπάνω βέβαια δεν συγκαταλέγονται οι πιλότοι της πολεμικής αεροπορίας που θα μπορούσαν να είναι οι πιο εμπειροπόλεμοι στον κόσμο, αν τους άφηναν να καταρίπτουν τους Τούρκους κάθε μέρα στο Αιγαίο.

BIG MONEY


Ούτε λίγο ούτε πολύ, 4,5 δις δολλάρια δίνουν οι ΗΠΑ στη Γεωργία σαν βοήθεια.

Τίθεται λοιπόν το λογικό ερώτημα. Πώς γίνεται αυτό αφού οι ΗΠΑ κατέρευσαν οικονομικά;

Καταλαβαίνετε λοιπόν τι θα πεί μαϊμού παγκόσμια οικονομική κρίση.

ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ.....


Ο υπουργός εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέϊ Λαβρόφ δήλωσε οτι οι παρατηρητές της Ε.Ε. κάνουν τα στραβά μάτια στους διαρκείς πυροβολισμούς και τις πράξεις βίας στα σύνορα της Γεωργίας και των δύο αποσχισθησών επαρχιών και υπενθύμισε στους Ευρωπαίους οτι ανέλαβαν μέσω του Σαρκοζί το ρόλο των εγγυητών της συμβατικής συμπεριφοράς των Γεωργιανών.

ΠΑΊΖΕΤΕ ΜΕ ΤΗ ΦΩΤΙΑ τους είπε.

Εμείς δεν θα εκπλαγούμε αν πολύ σύντομα δούμε τον ρωσικό στρατό να ξαναμπαίνει και αυτή τη φορά να μη σταματάει έξω από την Τυφλίδα.

Η Ε.Ε. και οι ΗΠΑ πρέπει να παίρνουν, μάλλον, πιο σοβαρά αυτά που λένε οι Ρώσοι,

αφού στον Πούτιν πουτινιές δεν γίνονται.

ΠΑΡΑ ΛΙΓΟ ΝΑ ΕΚΠΛΗΡΩΘΕΙ Η ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ....

Για δεύτερη φορά γλύτωσε ο Ομπάμα απο ρατσιστές υποψήφιους δολοφόνους.

Η προφητεία που δόθηκε εδώ και 4 χρόνια στο Τραχώνι, λέει οτι όταν σκοτώσουν αυτόν που τον γνωρίζουν όλοι και το όνομά του αρχίζει από "Ο" ,τότε τα γεγονότα θα τρέχουν τόσο γρήγορα που οι δημοσιογράφοι δεν θα προλαβαίνουν να τα λένε.(βλ. το βιβλίο Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ 2)

Υπόψη οτι τότε κανείς δεν γνώριζε τότε τον Ομπάμα και όλοι σκεφτότανε τον Οσάμα Μπιν Λάντεν.

ΝΤΟΠΑΡΙΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΓΕΩΡΓΙΑΝΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ.....


Σύμφωνα με το πρακρορείο RUSSIA TODAY, οι γεωργιανοί στρατιώτες στάλθηκαν εναντίον της Ν. Οσετίας υπο την επίρρεια ναρκωτικών. Αυτό καταγγέλλει η ρωσική οργάνωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα και γι αυτό το λόγο, ισχυρίζονται, οτι διέπραξαν τόσο απεχθή εγκλήματα πολέμου.

Παρόμοιες καταγγελίες είχαμε για τους Κούρδους και τους Τούρκους που η Τουρκία είχε στείλει στην Κύπρο.

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ ΤΟΥ Β. ΠΟΛΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ


Σήμερα συζητούν στην Αγία Πετρούπολη για τα πετρέλαια στο Β. Πόλο.

Πρόκειται για τα μεγαλύτερα ανεκμετάλευτα πετρελαϊκά αποθέματα στον κόσμο και οι Ρώσοι ήδη έβαλαν τη σημαία τους στο βυθό λέγοντας οτι ο μισός Β. Πόλος ανήκει στη ρωσική επικράτεια.

Σύντομα θα δούμε το "χιλιάρμενο" στην περιοχή.

Ο ΚΑΥΚΑΣΟΣ ΑΓΚΑΘΙ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΡΩΣΙΑΣ Ε.Ε.

Κατά τη συνάντηση των υπουργών εξωτερικών Ρωσίας και Ε.Ε. στην Αγία Πετρούπλολη το θέμα της Γεωργίας και της διαχείρισης των ενεργειακών οδών του Καυκάσου, δίχασε τη Ρωσία και την Ε.Ε.
Η Ρωσία μάλιστα κατηγόρησε τους δυτικούς οτι τροφοδότησαν με εκατομμύρια δολάρια σε στρατιωτικό υλικό και πάλι τους Γεωργιανούς.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του LIAKONEWS o Πούτιν ξεκαθάρισε με μύνημά του οτι θα καταστρέψει και πάλι το στρατό της Γεωργίας ή οποιονδήποτε άλλο στρατό τολμήσει να αλλάξει τις ισορροπίες στον Καύκασο, όπως αυτές διαμορφώθηκαν μετά τη ρωσική παρέμβαση.

Η ΣΥΡΙΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ

Μετά την Αμερικανική επίθεση σε συριακό έδαφος, κατά την οποία μεταξύ των άλλων σκοτώθηκαν 4 παιδιά, πηγές από τη Συρία προειδοποίησαν οτι μπορεί να υπάρξουν αντίποινα και μάλιστα "ανεξέλεγκτα", απο εξτρεμιστικές ομάδες.
Τίθεται λοιπόν το εξής θέμα. Ποιός είναι ο εξτρεμιστής; Ο Σύριος που βρίσκεται στον τόπο του, ή ο Αμερικάνος που βρίσκεται χιλιάδες χιλιόμετρα μακρυά από το σπίτι του;

AYΡΙΟ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ

Ο εκπρόσωπος της ΠΓΔΜ στις διαπραγματεύσεις για την εκκρεμότητα της ονομασίας, πρέσβης Νίκολα Ντιμιτρόφ και ο επικεφαλής του γραφείου του πρωθυπουργού της χώρας Μάρτιν Πρότουγκερ, θα μεταβούν αύριο στη Ν.Υόρκη, όπου την Τετάρτη θα συναντηθούν με τον μεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς, μετέδωσαν τηλεοπτικοί σταθμοί των Σκοπίων. Σύμφωνα με αυτούς, οι κ.κ Ντιμιτρόφ και Πρότουγκερ θα μεταφέρουν στον κ. Νίμιτς τις θέσεις και παρατηρήσεις της ηγεσίας της ΠΓΔΜ, επί της τελευταίας πρότασης του μεσολαβητή του ΟΗΕ η οποία επιδόθηκε στις κυβερνήσεις των δύο χωρών στις 8 Οκτωβρίου στη Ν.Υόρκη. Ο τηλεοπτικός σταθμός «Kanal 5», σχολίασε ότι «δεν είναι σαφές ποιές θέσεις και παρατηρήσεις της ηγεσίας της χώρας» θα επιδόσουν στον κ. Νίμιτς οι εκπρόσωποι της ΠΓΔΜ, καθώς στις δύο συναντήσεις που είχαν τις τελευταίες δύο εβδομάδες στα Σκόπια ο πρόεδρος της χώρας Μπράνκο Τσερβένκοφσκι και ο πρωθυπουργός Νίκολα Γκρούεφσκι, δεν ανακοινώθηκε ότι η ηγεσία της χώρας έχει συμφωνήσει και καταλήξει στις παρατηρήσεις της επί της πρότασης του κ. Νίμιτς.

ΠΗΓΗ ΑΝΑ ΜΡΑ

ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Πρέπει να γίνει κατανοητό οτι αυτά που ακούμε στις ειδήσεις για σκαμπανεβάσματα στις τιμές των μετοχών παγκόσμια, πάντα γινότανε και δεν αποτελεί είδηση το να πέφτουν τα χρηματιστήρια για ένα μήνα συνέχεια και μετά να ανεβαίνουν σε χρόνο μηδέν.
Απλά αυτά που άλλες φορές αναφερότανε στα ψιλά γράμματα ή καθόλου τώρα μεγιστοποιούνται με σκοπό να περάσει ένα αίσθημα φόβου στον "απλό λαό".
Επίσης αυτά που ακούγονται, για 200 απολύσεις, για παράδειγμα σε μία αυτοκινητοβιομηχανία, είναι επίσης πολύ συνηθισμένο, όταν μία αυτοκινητοβιομηχανία μεταφέρει κάποια δραστηριότητά της σε άλλη χώρα, ή σε άλλη πόλη, οπότε προσλαμβάνονται άλλοι εργαζόμενοι, ή αν την δραστηριότητά της αυτή την αυτοματοποιεί.
Όσον αφορά τις "εκτιμήσεις" των "ειδικών" για τους εκατοντάδες χιλιάδες άνεργους στην Ελλάδα, μην ξεχνάμε τους "άνεργους" που παίρνουν ταμείο ανεργίας αλλά δουλεύουν μαύροι, αλλά και τα 70 εκατομμύρια νεκρών που οι "ειδικοί" εκτιμούσαν οτι θα έχουμε λόγω της ασθένειας των πουλερικών πέρισυ.

ΕΙΔΟΠΟΙΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

Ξεκίνησε από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, η αποστολή των ειδοποιητηρίων για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας των ΙΧ, μοτοσυκλετών και γενικά των οχημάτων για το 2009. Οι φορολογούμενοι θα μπορούν να προμηθεύονται το σήμα των τελών κυκλοφορίας καταβάλλοντας το τέλος από όλες τις εμπορικές τράπεζες, τις συνεταιριστικές, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, τα ΕΛΤΑ, το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, καθώς και από τις Εφορίες στην περίπτωση που έχουν χάσει το ειδοποιητήριο. Η προμήθεια και πληρωμή των τελών κυκλοφορίας ξεκινά από 1.11.2008, ενώ η προθεσμία λήγει στις 31.12.2008. Συγκεκριμένα, οι ιδιοκτήτες ΙΧ και μοτοσικλετών θα κληθούν να καταβάλλουν: * 18 ευρώ για οχήματα κυβισμού έως 300 κυβικά εκατοστά * 46 ευρώ από 301 έως 785 κυβικά * 112 ευρώ για την κατηγορία των 786 έως 1.357 κυβικών * 202 ευρώ για οχήματα κυβισμού από 1.358 έως 1.928 * 446 ευρώ για οχήματα κυβισμού από 1.929 έως 2.357 * 580 ευρώ για τα «μεγάλα» άνω των 2.358 κυβικών εκατοστών.

ΠΗΓΗ ΑΝΑ ΜΡΑ

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ ΠΡΟΣ ΟΣΟΥΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Οι Έλληνες το 1940 δεν πολέμησαν για την δημοκρατία, την ειρήνη και την αξιοπρέπεια της πατρίδας αλλά για την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ .
Πρέπει να αποβάλουμε το σύνδρομο του να μας πουν κάποιοι οτι είμαστε φασίστες αν μιλήσουμε για την ελευθερία και την υπερηφάνεια των Ελλήνων.
Επίσης θα θέλαμε να μας επιτρέψει ο φίλτατος διευθυντής της ΕΡΤ3 να του ζητήσουμε, αφού όλοι μας χρηματοδοτούμε μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ την ΕΡΤ3, να έχουμε το 2009 καλύτερη παρουσίαση της παρέλασης, χωρίς τα λάθη που ακούμε κάθε χρόνο όσον αφορά τα οπλικά συστήματα και καλύτερη σκηνοθεσία, διότι φέτος τα πράγματα ήταν χειρότερα από κάθα άλλη φορά.
Αυτό του το λέμε με όλη μας την αγάπη διότι στηρίζουμε το έργο της ΕΡΤ3.

ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΧΩΡΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

Με τη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη, παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας, και τις μαθητικές παρελάσεις σε όλη τη χώρα, εορτάστηκε η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου. Την παρέλαση στη συμπρωτεύουσα παρακολούθησε και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ενώ παρέστησαν για πρώτη φορά και Βαλκάνιοι υπουργοί Άμυνας, προσκεκλημένοι του Έλληνα ομολόγου τους Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος έστειλε μήνυμα για ειρηνική συνύπαρξη των λαών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, σε συνθήκες σταθερότητας, ασφάλειας και με σχέσεις καλής γειτονίας. "Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε όχι μόνο οποιαδήποτε επιβουλή, αλλά και να συνεργαστούμε για να γίνουν τα Βαλκάνια τόπος συνεργασίας", τόνισε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κ.Κ.Παπούλιας μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής παρέλασης και εξήρε την παρουσία επτά υπουργών και υφυπουργών Αμυνας από τη νοτιοανατολική Ευρώπη. Ο υπουργός Αμυνας κ.Β.Μεϊμαράκης σημείωσε ότι η Ελλάδα αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την ειρήνη τη σταθερότητα και την ασφάλεια στη νοτιοανατολική Ευρώπη. "Αντιμετωπίζουμε την κατάσταση με την ευρωπαϊκή αντίληψη του μέλλοντος", πρόσθεσε. Χθες, πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη η μαθητική παρέλαση, ενώπιον του υπουργού Μακεδονίας - Θράκης κ. Μαργαρίτη Τζίμα, που εκπροσώπησε την κυβέρνηση, βουλευτών, εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων, της εκκλησίας, της εκπαιδευτικής κοινότητας και του στρατού. Ομιλία προέδρου Δημοκρατίας «Οφείλουμε όλοι μας να διατηρούμε ζωντανή την παρακαταθήκη και την πολύτιμη κληρονομιά των αγώνων και των θυσιών που απαιτήθηκαν για την ελευθερία και την εθνική ανεξαρτησία», τόνισε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κ.Κ.Παπούλιας στη Θεσσαλονίκη στην αντιφώνησή του προς τον διοικητή του Γ' Σώματος Στρατού κατά το επίσημο δείπνο, συμπληρώνοντας «και να υπηρετήσουμε με ευθύνη, ομοψυχία και ενότητα τα ιδανικά της ελευθερίας, της εθνικής ανεξαρτησίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της Δημοκρατίας». «Ο εκδημοκρατισμός, η οικονομική εξυγίανση και η κοινωνική συνοχή είναι το μεγάλο στοίχημα των Βαλκανίων και η προϋπόθεση για μια ισότιμη ευρωπαϊκή πορεία. Μπορεί να κερδηθεί από εμπνευσμένες και ανεξάρτητες ηγεσίες με στρατηγικό σχεδιασμό, συνειδητοποίηση του ιστορικού βιώματος και ενεργοποίηση όλων των δημιουργικών δυνάμεων των πολιτών τους», ανέφερε. Παράλληλα υπογράμμισε πως «πρέπει όμως και οι βαλκανικές χώρες να πιστέψουν ότι πρέπει να πορευθούν στον ευρωπαϊκό δρόμο χωρίς εκπτώσεις και αναχρονισμούς. Είναι αναγκαίο και απαραίτητο να γίνουν βήματα μπροστά, αφήνοντας πίσω φενάκες και επίπλαστους «μικρομεγαλισμούς», ιστορικές φαλκιδεύσεις, που έβλαψαν τους λαούς των Βαλκανίων, ωφελώντας επικυρίαρχους και μεγάλα συμφέροντα». Αναφερόμενος στις εξελίξεις στα Βαλκάνια σημείωσε ότι «σήμερα, η διαδικασία της μεταβολής των Βαλκανίων σε χώρο ειρήνης και συνεργασίας έχει εισέλθει σ’ ένα νέο πλαίσιο, το ευρωπαϊκό. Μια περιοχή, μέχρι και πολύ πρόσφατα, ιδιαίτερα ταραγμένη, έχει πλέον όλες τις προοπτικές να μετεξελιχθεί σε Ζώνη Ειρήνης και Ευημερίας, που θα τη χαρακτηρίζει η δημοκρατία, ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, το κράτος δικαίου, η αλληλεγγύη, η ισότητα, αρχές και αξίες με λίγα λόγια, που αποτελούν και τον «σκληρό πυρήνα» της Ευρώπης που οικοδομούμε». Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας επαίνεσε την πρωτοβουλία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Μεϊμαράκη που κάλεσε υπουργούς και υφυπουργούς Άμυνας χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης στη Θεσσαλονίκη και θα παρακολουθήσουν μαζί τη στρατιωτική παρέλαση. Οι υπουργοί και υφυπουργοί ήταν παρόντες στο δείπνο και ο κ. Παπούλιας τόνισε: «Είναι μια πρόσκληση που σηματοδοτεί και ανοίγει ένα καινούργιο κεφάλαιο των σχέσεων των χωρών μας. Είναι η κατηγορηματική προσταγή των λαών για ειρηνική συνύπαρξη και συνεργασία». Ο κ. Παπούλιας αναφέρθηκε στις επετείους της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης και της 28ης Οκτωβρίου και επισήμανε πως «δεν έχουμε την πολυτέλεια να μετατρέψουμε αυτές τις «επετείους ουσίας» σε «επετείους απουσίας», με τυπικές προσεγγίσεις και επιφανειακές αναδρομές. Επέτειοι ιστορικής μνήμης, ηθικής ευθύνης και εθνικών αγώνων όπως η σημερινή βοηθούν και στο να συναισθανθούμε τι ενέπνευσε και τί δίχασε τους λαούς μερικές δεκαετίες πριν και τί εμπνέει και διχάζει τους λαούς σήμερα». Ιδιαίτερα στάθηκε στην απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας. Διότι, όπως είπε, «οι Βαλκανικοί Πόλεμοι, αποτέλεσαν γεγονός καταλυτικής σημασίας για τη διαμόρφωση της τύχης των λαών και τη μορφοποίηση του πολιτικού χάρτη της ΝΑ Ευρώπης. Η ανακατανομή της εξουσίας και η αναδιάταξη των συνόρων, ριζική και στις δύο περιπτώσεις, συνετέλεσαν στην αποκατάσταση ενός συσχετισμού δυνάμεων που προσέγγιζε την εθνολογική πραγματικότητα. Οι λαοί της περιοχής αγωνίστηκαν, από κοινού τη φορά αυτή, για την απελευθέρωση των εθνικών τους εδαφών αποτινάσσοντας ολοκληρωτικά την κυριαρχία που ασκούσε σε βάρος τους η οθωμανική Πύλη. Ό,τι δεν είχε επιτευχθεί μέσω της διπλωματικής διαδικασίας, ό,τι δεν είχε αποφέρει σε διάστημα ενός σχεδόν αιώνα η εκδήλωση της βούλησης των λαών, επέτυχε σε διάστημα λίγων εβδομάδων η συστράτευσή τους». Μήνυμα του πρωθυπουργού Το χρέος όλων μας σήμερα είναι σαφές: να διατηρήσουμε ζωντανή τη μνήμη της εποποιίας του ’40, της Εθνικής Αντίστασης κατά της τριπλής κατοχής, αλλά και των μαύρων σελίδων του Εμφύλιου Σπαραγμού και της μετέπειτα εθνικής συμφιλίωσης που επετεύχθη από την ίδια εκείνη σκληρά δοκιμασμένη γενιά. Τα διδάγματα της πρόσφατης ιστορίας μας δικαιώνονται μόνο στο βαθμό που γίνονται γνώμονες της σκέψης μας για το παρόν και το μέλλον της πατρίδας μας, τονίζει στο μήνυμά του ο πρωθυπουργός. Σήμερα, το όραμα μιας κοινωνίας ευημερούσας και αλληλέγγυας, μιας πατρίδας φάρου ειρήνης και δημοκρατίας, προόδου και δικαιοσύνης για ολόκληρη την ευρύτερη περιοχή, το όραμα που ενέπνευσε το ’40, παραμένει επίκαιρο. Και το κατά πόσο η δική μας γενιά θα συμβάλει στην πραγμάτωσή του, εξαρτάται από το αν είμαστε εμείς, οι Έλληνες του 21ου αιώνα, πρόθυμοι να πούμε το δικό μας ΟΧΙ στις νοοτροπίες και τις πρακτικές του χθες που υπονομεύουν το μέλλον της χώρας και των πολιτών. Εξαρτάται από το βαθμό της αποφασιστικότητάς μας να προχωρήσουμε ενωμένοι μπροστά, αναφέρει ο κ.Κ.Καραμανλής. Μήνυμα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ "Το ΟΧΙ των Ελλήνων ήταν ένα ηχηρό ΟΧΙ στο φασισμό, στον ολοκληρωτισμό, στον αυταρχισμό και την υποκρισία και συμβολίζει τον αγώνα της υπέρβασης των δυνατοτήτων του ανθρώπου για την υπόστασή του, τις αξίες του, την ελευθερία του, την αξιοπρέπειά του", αναφέρει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, στο μήνυμά του για την 68η επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. "Εξηνταοκτώ χρόνια μετά, τιμούμε τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, αποτίουμε την πρέπουσα τιμή και ξαναθυμόμαστε τις αξίες για τις οποίες πολέμησαν: Την ελευθερία, την ανεξαρτησία, τη δημοκρατία, την αξιοπρέπεια, την ανθρωπιά. Σήμερα, που η χώρα βιώνει μια ηθική, οικονομική και πολιτική κρίση, καλούμαστε αυτές τις αξίες να κάνουμε πράξη", προσθέτει στο μήνυμά του ο κ. Παπανδρέου. Μήνυμα ΚΚΕ Το ΟΧΙ του ελληνικού λαού στον πόλεμο του ’40 και οι μεγάλοι αντιιμπεριαλιστικοί αγώνες που ακολούθησαν, του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ, του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας και οι κατοπινοί, βρίσκονται σε αντίθεση με τα καλέσματα των αστικών κομμάτων υπέρ της ομοψυχίας και της συμπόρευσης, δηλαδή της λαϊκής υποταγής, στον ευρωμονόδρομο και την ταξική συνεργασία, αναφέρει το ΚΚΕ. Η εργατική τάξη και οι μικρομεσαίοι καλούνται να πουν σήμερα ένα ισχυρό σύγχρονο ΟΧΙ στην πλουτοκρατία, στους μηχανισμούς του συστήματος και τα αστικά κόμματα που επιδιώκουν να πληρώσει ο λαός την κρίση, υπογραμμίζεται στο μήνυμα του κόμματος. Μήνυμα ΣΥΝ Το ΟΧΙ του 1940 αποτελεί πηγή έμπνευσης και σήμερα, ιδιαίτερα για τη νέα γενιά, που πρέπει να κρατήσει ζωντανή την ιστορική μνήμη της Εθνικής Αντίστασης και των οραμάτων για ελεύθερη πατρίδα και πανανθρώπινη ειρήνη. Η αγωνιστική στάση ζωής και οι θυσίες αυτών που επέλεξαν το δρόμο της προσφοράς και του κοινωνικού χρέους καταξίωσαν διαχρονικά πανανθρώπινες αξίες και ιδανικά δημοκρατίας και πολιτισμού, αναφέρει στο μήνυμά του ο ΣΥΝ. Η κάθε εποχή χρειάζεται τα δικά της ΟΧΙ. Σήμερα λέμε ΟΧΙ σε νέες επεμβάσεις στο Ιράν. ΟΧΙ στην καταπάτηση των δικαιωμάτων των Κούρδων και Παλαιστινίων. ΟΧΙ στη διχοτομημένη και κατεχόμενη Κύπρο. ΟΧΙ στο ρατσισμό και την ξενοφοβία. ΟΧΙ στην οικολογική καταστροφή του πλανήτη, τονίζεται στην ανακοίνωση. Τέλος, ο ΛΑΟΣ μεταφέροντας το δικό του μήνυμα για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου αναφέρει: «Το όχι των Ελλήνων του 1940 απέναντι στις φασιστικές ορδές είναι ο ασφαλής φάρος για τις εθνικές ανάγκες του σήμερα. ΟΧΙ στην εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας. ΟΧΙ στις παρεμβάσεις των Τούρκων στη Θράκη. ΟΧΙ στις παραβιάσεις του Αιγαίου. ΟΧΙ στην υπονόμευση Ερντογάν στις συνομιλίες της Κύπρου». Μαθητική παρέλαση στην Αθήνα Κατάθεση στεφάνων έγινε στον Αγνωστο Στρατιώτη στις 11 παρά τέταρτο, από τον πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Σιούφα, τον υπουργό Παιδείας Ευριπίδη Στυλιανίδη, εκ μέρους της κυβέρνησης, όπως επίσης και από τους εκπροσώπους των κομμάτων, τον δήμαρχο Αθηναίων Ν. Κακλαμάνη και αμέσως μετά άρχισε η παρέλαση των μαθητών. Σε αυτήν συμμετείχαν μαθητές από 12 δημοτικά, 13 γυμνάσια, 13 λύκεια, σπέσιαλ Ολύμπικς και πρόσκοποι. Στο τέλος της παρέλασης, ο κ. Σιούφας έκανε λόγο για το διαχρονικό και επίκαιρο μήνυμα της επετείου και τόνισε ότι η παγκόσμια οικονομική κρίση απαιτεί εθνική ενότητα και συστράτευση. Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης τόνισε χαρακτηριστικά ότι η νέα γενιά πρέπει να γνωρίζει ότι οι αξίες και τα ιδανικά μας εμπνέουν και σήμερα. Η Αννα Διαμαντοπούλου, εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, επισήμανε τη σπουδαιότητα της παιδείας, λέγοντας ότι η νέα γενιά που όλοι καμαρώσαμε, έχει όπλο της την παιδεία. Χρειάζεται, τόνισε, στη δημόσια παιδεία να σταματήσει η ωραιοποίηση, τα ψεύδη και η φοβική υποκρισία. Να έχουμε τη δημόσια παιδεία ως πρώτη προτεραιότητα.

ΠΗΓΗ ΑΝΑ ΜΡΑ