Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2008

ΓΙΑΤΙ ΕΠΕΣΕ ΤΟ ΑΠΑΤΣΙ;

Πριν αλέκτωρ λαλήσει, βιώσαμε την τραγωδία της απώλειας δύο εκλεκτών πιλότων της Ελλάδος. Και λέμε πριν αλέκτωρ λαλήσει διότι πριν λίγες μέρες αναφερθήκαμε στην τραγική έλλειψη ανταλακτικών στις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις. Γιατί έπεσε το Απάτσι; Από "λάθος" των χειριστών ή απο κάποιο ανταλακτικό που ξεπέρασε τα χρονικά όρια της χρήσης του;
H εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κα. Παπανδρέου μίλησε για ελλείψεις ανταλλακτικών και δεν νομίζουμε οτι το διάβασε αυτό πριν απο λίγες μέρες στο liako.gr.

Πρέπει να ανοίξουν οι πολιτικοί τα μάτια τους, γιατί μαζεύτηκαν πολλά προβλήματα στον τόπο και να σταματήσουν να ασχολούνται μόνο με τα σκάνδαλα.

ΤΙΜΗ ΣΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ

Διήμερο στρατιωτικό πένθος κηρύσσεται στις Ένοπλες Δυνάμεις, με απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευ. Μεϊμαράκη, για το θάνατο των δύο χειριστών του ελικοπτέρου "Απάτσι", που έπεσαν κατά την εκτέλεση του καθήκοντος. Το ελικόπτερό τους κατέπεσε και συνετρίβη χθες σε δύσβατη περιοχή, κοντά στο Μοναστήρι του Σωτήρος, βορειοδυτικά της Κύμης, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής άσκησης. Κατά τη διάρκεια του στρατιωτικού πένθος, οι σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες στις στρατιωτικές μονάδες, υπηρεσίες και καταστήματα. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας εξέφρασε τα ειλικρινή συλλυπητήριά του και τη βαθύτατη θλίψη του προς τις οικογένειες των άτυχων χειριστών για την απώλεια των αγαπημένων τους προσώπων. Οι δύο χειριστές εντοπίστηκαν απανθρακωμένοι εντός του κοπ-κιτ του ελικοπτέρου. Πρόκειται για τον Ταγματάρχη (ΑΣ) Δημήτριο Σκούρα του Βασιλείου, ετών 36, από την Γραμμενίτσα Άρτας, έγγαμο, με 2 τέκνα και το Λοχαγό (ΑΣ) Αθανάσιο Κακαμπάκο του Χαράλαμπους, ετών 33, από την Λάρισα, έγγαμο με ένα τέκνο. Για τον εντοπισμό των δύο χειριστών είχε οργανωθεί γιγαντιαία επιχείρηση διάσωσης από τις Ενοπλες Δυνάμεις με την συνδρομή και των Σωμάτων Ασφαλείας. Στην επιχείρηση συμμετείχαν δύο ελικόπτερα "Σούπερ Πούμα", ένα αεροσκάφος C130, πεζοπόρα τμήματα του στρατού, η 301 μοίρα ειδικών επιχειρήσεων της Πολεμικής Αεροπορίας και πυροτεχνουργοί του στρατού. Ωστόσο, τα σωστικά συνεργεία δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν άμεσα και με ασφάλεια τη δύσβατη περιοχή, λόγω της πυρκαγιάς που είχε εκδηλωθεί, εξαιτίας τόσο της πρόσκρουσης του ελικοπτέρου όσο και των εκρήξεων που ακολούθησαν, λόγω του οπλισμού που έφερε. Η προσέγγιση των σωστικών συνεργείων έγινε δυνατή σήμερα το πρωί. Το ελικόπτερο "Απάτσι" συμμετείχε σε άσκηση αξιολόγησης πυροβολαρχίας ΧΟΚ. Τα αίτια του δυστυχήματος διερευνώνται απο Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων.

ΠΗΓΗ ΑΝΑ ΜΡΑ