Σάββατο 9 Αυγούστου 2008

ΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥΤΙΝ

Όλα ξεκίνησαν από την εγκληματική προσπάθεια των γεωργιανών αρχών να εμπλέξουν κι άλλα έθνη στην αιματοβαμμένη πορεία προς το ΝΑΤΟ. Η Ρωσία πάντα εκτιμούσε τον λαό της Γεωργίας και τον θεωρεί έναν αδελφό λαό.
Μια μέρα θα κατανοήσουν ότι φταίει για τα γεγονότα η πολιτική τους ηγεσία.

ΣΧΟΛΙΟ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: Η δήλωση Πούτιν δικαιολογεί και την απουσία της μαζικής πυραυλικής επίθεσης εναντίον της Γεωργίας, αφού τουλάχιστον οι μισοί και παραπάνω Γεωργιανοί θα ήθελαν να συμμετέχουν στην οικονομική κοσμογονία που επικρατεί στη Ρωσία. Ο Πούτιν είναι προσεκτικός απέναντι στο γεωργιανό λαό.

Σε άλλους γείτονες όμως…….

LIAKO.GR

Μόλις ενεργοποιήθηκε το LIAKO TV. Λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο.
Πατήστε το εικονίδιο LIAKO TV στην αρχική σελίδα και περιμένετε να συνδεθείτε.

LIAKO.GR

Διαδώστε τη σελίδα μας! Έχουμε πληροφόρηση και δεν την κρύβουμε από τον κόσμο!

ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ ΑΙΤΩΛΟΣ

99 φορές θα το λύσουν με τον πόλεμο και μια με την πένα!!

ΞΑΝΑΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ Ο Ο.Η.Ε.

Ενώ οι συγκρούσεις συνεχίζονται στη Ν. Οσσετία, ο Ο.Η.Ε. συνεδριάζει για τρίτη φορά προσπαθώντας να βρει λύση στο θέμα. Οι δύο προηγούμενες συνεδριάσεις που έγιναν την Παρασκευή, 8 Αυγούστου 2008, δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα.

ΔΗΛΩΣΗ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Πιστεύω και εύχομαι να μην είναι αυτή η αρχή των «γεγονότων», αφού είναι φως φανάρι ότι ούτε οι Ρώσοι τρελλάθηκαν στα καλά καθούμενα, τη στιγμή που κάνουν μπίζνες χοντρές και οικονομάνε το χρήμα της «αρκούδας» (στην κυριολεξία), ούτε οι Γεωργιανοί ξαφνικά αποφάσισαν να αφανιστούν από το χάρτη πουλώντας τσαμπουκά στον Πούτιν. Τη δουλειά την έκαναν οι Αμερικάνοι για να δοκιμάσουν την ταχύτητα και το μέγεθος της αντίδρασης του Πούτιν και ο Σαακασβίλι είναι απλά αναγκασμένος να τους υπακούσει όπως τόσοι και τόσοι «ηγέτες» στον κόσμο.
Πάντως δικαιώθηκα, που τον Οκτώβριο του 2007, είπα να βλέπετε προς την Γεωργία, γιατί αναμένουμε χοντρά γεγονότα..
Περιμένω τα σχόλιά σας, γιατί δικαιώθηκα και στο ότι ΣΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ ΠΟΥΤΙΝΙΕΣ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΝΕ !!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΡΩΣΙΑΣ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΑΑΚΑΣΒΙΛΙ

Η Ρωσία δήλωσε ότι δεν δέχθηκε καμία πρόταση από τη γεωργιανή πλευρά για κατάπαυση πυρός, παρά τις δηλώσεις του κ. Σαακασβίλι στο CNN.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΑΑΚΑΣΒΙΛΙ

Ο Γεωργιανός πρόεδρος, κ. Σαακασβίλι, δήλωσε σε συνέντευξη στο CNN το Σάββατο το απόγευμα ότι είναι έτοιμος να εκπληρώσει όλους τους όρους για άμεση κατάπαυση πυρός.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥΤΙΝ

Ο Πούτιν από τη Β. Οσσετία, όπου βρίσκεται, δήλωσε ότι επιτελείται εθνοκάθαρση των κατοίκων της Ν. Οσσετίας. Μάλιστα δήλωσε ότι θα διαθέσει μεγάλο χρηματικό ποσό για την ανοικοδόμηση της περιοχής.

Ο ΜΕΝΤΒΕΝΤΕΒ ΣΤΟΝ ΜΠΟΥΣ

Ο Μεντβέντεφ είπε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Μπους ότι η στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στη Ν. Οσσετία έχει ως σκοπό να αναγκάσει τη Γεωργία να δεχθεί την ειρήνη.

Ο ΠΟΥΤΙΝ ΞΕΦΟΡΤΩΝΕΙ…

Ο Πούτιν άρχισε να ξεφορτώνει στη Β. Οσσετία στρατιωτικό υλικό σε περιορισμένη κλίμακα (για τα ρωσικά δεδομένα βέβαια…).
Σύμφωνα με ρωσική ανακοίνωση η Ρωσία έχει αναλάβει περιορισμένης κλίμακας ειρηνευτική δράση και δεν βρίσκεται σε πόλεμο. Σύμφωνα με ρωσικές πηγές, αν βρεθούν σε πόλεμο, θα το καταλάβουμε!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΩΡΓΙΑ

Οι Γεωργιανοί κατάγγειλαν ότι ρωσικά αεροπλάνα βομβάρδισαν την πόλη Γκόρι, με αποτέλεσμα 60 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, μετά από χτύπημα σε κατοικημένη περιοχή.
Το γεωργιανό κοινοβούλιο έχει κηρύξει τη χώρα σε κατάσταση πολέμου.

Ο ΠΟΥΤΙΝ ΠΗΓΕ ΣΤΗ B. ΟΣΣΕΤΙΑ

Νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου, 9 Αυγούστου 2008, ο Πούτιν, αφού επέστρεψε από το Πεκίνο, πήγε απευθείας στην Β. Οσσετία για να εκτιμήσει από κοντά την κατάσταση.

ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων τρένο με εξοπλισμό του ΝΑΤΟ πέρασε από την πόλη Βατούμι της Γεωργίας και κατευθύνεται προς τη Ν. Οσσετία.
Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, κοντά στις ακτές της Γεωργίας βρίσκονται πλοία με Τούρκους πεζοναύτες!!!!!
Το σκέφτηκαν καλά οι Τούρκοι;

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΣΥΡΡΑΞΗ ΣΤΗ Ν. ΟΣΣΕΤΙΑ

Το πρωί του Σαββάτου, 9 Αυγούστου 2008, η Ρωσία ανακοίνωσε ότι ανάγκασε τα γεωργιανά στρατεύματα να υποχωρήσουν από την πρωτεύουσα της Ν. Οσσετίας. Οι γεωργιανές δυνάμεις όμως μερικές ώρες αργότερα άρχισαν νέα επίθεση προσπαθώντας να ανακαταλάβουν την ήδη κατεστραμμένη πόλη.
Η σύγκρουση συνεχίζεται και είναι ιδιαίτερα σφοδρή. Πάνω από 2000 είναι οι νεκροί μέχρι στιγμής από τους κατοίκους της Ν. Οσσετίας και πάνω από 30.000 οι πρόσφυγες που κατέφυγαν στη διπλανή Β. Οσσετία. Τα μέλη της ειρηνευτικής αποστολής των Ρώσων που έχουν χάσει τη ζωή τους ανέρχονται στα 15, ενώ υπάρχουν και δεκάδες τραυματίες.

Η ΑΜΠΧΑΖΙΑ ΑΡΧΙΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ

Το μεσημέρι του Σαββάτου, 9 Αυγούστου 2008, ένοπλες δυνάμεις της Αμπχαζίας, της άλλης ανεξαρτητοποιημένης περιοχής της Γεωργίας, άρχισαν επιχείρηση για να διώξουν γεωργιανά στρατεύματα από την πάνω μέρος της περιοχής Κοντόρι Γκοργκ.
Να θυμίσουμε ότι και εδώ και αρκετές μέρες η Αμπχαζία είχε αρχίσει να συγκεντρώνει δυνάμεις στα σύνορα με την Γεωργία, φοβούμενη εισβολή από τη Γεωργία. Επίσης είχαν πει ότι θα στηρίξουν τη Ν. Οσσετία ανοίγοντας δεύτερο μέτωπο για τη Γεωργία.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ

Σύμφωνα με το Ρώσο εκπρόσωπο στο ΝΑΤΟ, η Δυτική Συμμαχία δεν επιθυμεί και δεν σκοπεύει να εμπλακεί στη σύρραξη της Ν. Οσσετίας.
Βέβαια τα πάντα ρει!!!

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΣΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ

Ξημερώματα του Σαββάτου, 9 Αυγούστου 2008, ο Γεωργιανός πρόεδρος Σαακασβίλι αναμένεται να κηρύξει στρατιωτικό νόμο στη χώρα.
Οι συγκρούσεις ανάμεσα στο γεωργιανό και το ρωσικό στρατό συνεχίζονται με ιδιαίτερη ένταση.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές οι Γεωργιανοί εκκενώνουν κρατικά κτίρια, όπως υπουργεία και άλλες στρατηγικές θέσεις, λόγω του φόβου μαζικής πυραυλικής επίθεσης της Ρωσίας.