Δευτέρα 25 Αυγούστου 2008

Ο ΤΣΕΪΝΙ ΣΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ

Ο αντιπρόεδρος των Η.Π.Α. κ. Τσέινι αναμένεται να επισκεφθεί τη Γεωργία μέσα στον επόμενο μήνα. Θα επισκεφθεί επίσης και άλλα γειτονικά κράτη, όπως το Αζερμπαϊτζάν.

Η ΕΛΒΕΤΙΑ ΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΕ ΤΟΝ ΟΣΑΜΑ ΜΠΙΝ ΛΑΝΤΕΝ

Η υπουργός εξωτερικών της Ελβετίας κ. Κάλμι-Ρέι την Δευτέρα, 25 Αυγούστου 2008, τάραξε τα νερά δηλώνοντας υπέρ του διαλόγου ακόμη και με άτομα που θεωρούνται τρομοκράτες, όπως ο Οσάμα Μπιν Λάντεν. Το να κάνουμε διάλογο με τέτοια άτομα, δε σημαίνει ότι νομιμοποιούμε τις μεθόδους τους, αλλά μπορούμε να τους πείσουμε να σταματήσουν τη βία, είπε η κ. Κάλμι-Ρέι.

Η ΡΑΪΣ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ

Η υπουργός εξωτερικών των Η.Π.Α. κ. Κοντολίζα Ράις πραγματοποιεί επίσκεψη στο Ισραήλ, όπου θα έχει επαφές και με την ισραηλινή και την παλαιστινιακή πλευρά, σε συνέχεια της προσπάθειας που έχει ξεκινήσει για την ειρήνευση στην περιοχή. Έχουμε ως στόχο να φτάσουμε σε μια συμφωνία μέχρι το τέλος του έτους, δήλωσε η κ. Ράις.
Επίσης η κ. Ράις εξέφρασε την ανησυχία της για τα οπλικά συστήματα που ίσως αγοράσει η Συρία από τη Ρωσία.

ΜΕΡΚΕΛ: Η ΡΩΣΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ

Την Δευτέρα, 25 Αυγούστου 2008, η Γερμανίδα καγκελάριος κ. Μέρκελ κάλεσε εκ νέου τη Ρωσία να αποχωρήσει άμεσα από τη Γεωργία.

ΓΕΩΡΓΙΑΝΟΙ ΚΟΜΑΝΤΟΣ ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΧΩΡΙΟ ΣΤΗ Ν. ΟΣΣΕΤΙΑ

Σύμφωνα με καταγγελίες του υπουργού άμυνας την Ν. Οσσετίας τη Δευτέρα, 25 Αυγούστου 2008, 60 κομάντος του γεωργιανού στρατού εισέβαλαν στο χωριό Mosabruni στη Ν. Οσσετία και το κατέλαβαν.

Η ΛΕΤΟΝΙΑ ΑΠΟΣΥΡΕΤΑΙ ΑΠΟ ΚΟΙΝΗ ΑΣΚΗΣΗ ΜΕ ΤΗ ΡΩΣΙΑ

Η κυβέρνηση της Λετονίας αποφάσισε να μην συμμετέχει σε κοινή στρατιωτική άσκηση με τη Ρωσία. Η άσκηση με την ονομασία Balex Delta ήταν προγραμματισμένη για τις 26-28 Αυγούστου στην περιοχή του Καλίνιγκραντ.

Η ΡΩΣΙΑ ΑΝΗΣΥΧΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Η Ρωσία έχει εκφράσει την ανησυχία της για την αυξημένη παρουσία του ΝΑΤΟ στη Μαύρη Θάλασσα. Η ρωσική πλευρά κάνει λόγο για συνολικά εννιά νατοϊκά πλοία, πέντε από τα οποία βρίσκονται ήδη στη Μαύρη Θάλασσα και τα υπόλοιπα κατευθύνονται προς τα εκεί και τα οποία φέρουν πάνω από 100 πυραύλους Τόμαχοκ τύπου Κρουζ και πυραύλους επιφανείας επιφανείας Χαρπούν.
Να θυμίσουμε ότι στη Μαύρη Θάλασσα βρίσκονται ήδη τα USS McFaul, το Dallas της αμερικανικής ακτοφυλακής, το πολωνικό General Pulaski, το γερμανικό FGS Luebeck και το ισπανικό Admiral Juan de Borbon. Πέρασε επίσης από τα στενά του Βοσπόρου το USS Taylor, ενώ αναμένεται και το USS Mount Whitney.

ΡΩΣΙΑ: Η ΓΕΩΡΓΙΑ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΑΜΠΧΑΖΙΑΣ

Την Δευτέρα, 25 Αυγούστου 2008, εκπρόσωπος του ρωσικού στρατού δήλωσε ότι σύμφωνα με πληροφορίες που συγκεντρώνουν από διάφορες υπηρεσίες πληροφοριών, η Γεωργία σχεδιάζει στρατιωτική επίθεση εναντίον της Αμπχαζίας. Οι πληροφορίες χαρακτηρίζονται ως σοβαρές από τη Ρωσία και μιλούν για επίθεση και προσπάθεια κατάληψης της πρωτεύουσας της Αμπχαζίας, το Σοχούμι.

ΜΕΝΤΒΕΝΤΕΒ: ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΔΙΑΚΟΨΟΥΜΕ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟ ΝΑΤΟ

Ο Ρώσος πρόεδρος κ. Μεντβέντεβ, μετά από συνάντηση που είχε με τον πρέσβη της Ρωσίας στο ΝΑΤΟ κ. Ρογκόζιν στο Σότσι όπου βρίσκεται, δήλωσε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να διακόψει τις σχέσεις της με το ΝΑΤΟ. Αναπτύσσουμε τις σχέσεις μας με το ΝΑΤΟ εδώ και πολύ καιρό και θα θέλαμε να γίνουμε πραγματικοί συνεργάτες, αλλά δεν θέλουμε καμία ψευδαίσθηση συνεργασίας. Όταν περικυκλωνόμαστε από στρατιωτικές βάσεις του ΝΑΤΟ γύρω από τα σύνορά μας και όλο και πιο πολλές χώρες εξαναγκάζονται να μπουν στο ΝΑΤΟ, σίγουρα αυτό δεν μας αρέσει, είπε ο Ρώσος πρόεδρος. Η συνεργασία πάνω απ’ όλα συμφέρει το ΝΑΤΟ και όχι την Ρωσία, τόνισε.

ΚΑΙ ΝΕΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΠΛΟΙΟ ΠΕΡΑΣΕ ΤΑ ΣΤΕΝΑ – ΠΑΕΙ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ

Την Δευτέρα, 25 Αυγούστου 2008, και νέο αμερικανικό πλοίο, η φρεγάτα USS Taylor πέρασε από τα στενά του Βοσπόρου και κατευθείνεται στη Ρουμανία για να πάρει μέρος σε άσκηση του ΝΑΤΟ.

ΚΛΕΙΔΩΝΕΤΕ...


Η κάμερα ασφαλείας έγραψε την στιγμή που ένας άνδρας άφησε για λίγο το αμάξι του με την μηχανή αναμμένη. Ήταν δίπλα, αλλά ένας έξυπνος κλέφτης χρειάζεται μόνο μερικά δευτερόλεπτα.

ΕΞΟΜΟΙΩΣΗ ΠΡΟΣΚΡΟΥΣΗΣ


Οι Αμερικανοί προσπαθούν να καλύψουν τα «περίεργα» της περίφημης επίθεσης 9-11.
Έτσι οι επιστήμονες έκαναν μία προσομοίωση για το πώς καταστράφηκε η δομή του κτιρίου από την πρόσκρουση. Φαίνονται με λεπτομέρειες οι ζημιές που προκλήθηκαν στο κτίριο από το αεροπλάνο.
Το μόνο που δεν αναφέρεται είναι ότι τα κτίρια είχαν κατασκευαστεί για να αντέχουν και σύγκρουση με αεροσκάφη…

ΓΑΛΛΙΚΟΣ ΠΥΡΑΥΛΟΣ


June, 21, 2007: second successful experimental launch.Ο πύραυλος M51 SLBM που θα χρησιμοποιηθεί για να μεταφέρει έξι θερμοπυρηνικές βόμβες είχε άλλη μία επιτυχή εκτόξευση. Θα «υπηρετήσει» στα γαλλικά υποβρύχια.
Ποιος κάθεται να σκάει για τους πεινασμένους και άρρωστους αυτού του κόσμου; Το παν είναι η δύναμη των όπλων. Με αυτήν μπορείς να υπερασπίζεσαι τα «συμφέροντά σου». Και να γίνεσαι πλουσιότερος εις βάρος των αδυνάτων.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΙΝΗΤΗΡΑ


Όλη η διαδικασία κατασκευής ενός κινητήρα τζετ μέχρι την στιγμή της πραγματικής δοκιμής του. Η τεχνολογία σε όλο της το μεγαλείο.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΥΜΒΟΛΟΥ

Όταν ο Κουκ ανακάλυψε την Αυστραλία πήρε μαζί του ένα μπούμερανγκ.
Τώρα μετά από τρεις αιώνες η οικογένειά του το πουλάει στον γνωστό οίκο Κρίστις. Η τιμή αναμένεται να φτάσει τα 113000 δολάρια.
Όμως η αυστραλιανή κυβέρνηση σχεδιάζει να το αγοράσει για να επιστρέψει στον τόπο καταγωγής του.
Και εμείς δεν κάνουμε τίποτε και αφήνουμε να πάνε σε χέρια ξένων πολύτιμα χειρόγραφα σαν το Παλίμψηστον του Αρχιμήδη. Αν και έχουμε μια μικρή δικαιολογία αφού το χειρόγραφο έφτασε τα δύο εκατομμύρια δολάρια.

ΣΕΛΗΝΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΡΕΙΑΝΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ


Η Σελήνη είναι ένας πολύ μυστήριος δορυφόρος:
Είναι παλαιότερος από την Γη, πράγμα που δηλώνουν και αποκρυφιστές συγγραφείς με το να την ονομάζουν «Μητέρα της Γης».
Έχει την μοναδική κυκλική τροχιά στο ηλιακό σύστημα.
Έχει την κατάλληλη απόσταση ώστε να μπορεί να καλύπτει τέλεια τον ηλιακό δίσκο προκαλώντας εκλείψεις.
Βλέπουμε πάντοτε την μία πλευρά της και υπάρχουν ενδείξεις ότι είναι κούφια.
Στον Άρη υπάρχουν περίεργες φωτογραφίες που υποδηλώνουν την ύπαρξη υγρού νερού και δασών! Αν μη τι άλλο μοιάζουν πάρα πολύ για να δικαιολογήσουν την σιωπή της ΝΑΣΑ στα ευρήματα.
Στις φωτογραφίες φαίνονται επίσης σωλήνες, κτίσματα, χωράφια και άλλες «ανθρώπινες» κατασκευές.

ΕΚΡΑΝΟΠΛΑΝΟ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ


Είναι μικρό, ταχύτατο και σχεδόν αόρατο από τα ραντάρ γιατί πετάει στην επιφάνεια της θάλασσας. Εξοπλισμένο δε με τους νέους μικρούς πυραύλους μικρού βεληνεκούς θα μπορούσε να εξελιχθεί σε καταστροφέα στόλων.
Λέτε οι Ρώσοι να μην το έχουν σκεφτεί;

ΕΚΡΑΝΟΠΛΑΝΑ


Η περίεργη ρώσικη κατασκευή εκμεταλλεύεται για να πετάει το ίδιο φαινόμενο που εκμεταλλεύονται και οι γλάροι για να πετάνε λίγους πόντους πάνω από την θάλασσα.
Τι ρόλο θα παίξουν άραγε τώρα που ο στόλος του ΝΑΤΟ μπήκε στον Εύξεινο Πόντο;

ΕΞΥΠΝΑ ΟΠΛΑ


Τα «έξυπνα όπλα» είναι πολύ επικίνδυνα. Λόγω των πολύπλοκων ηλεκτρονικών παθαίνουν πολλές βλάβες. Οι Αμερικανοί ήταν τυχεροί που ο πύραυλος Τόμαχοκ που εκτόξευσαν δεν έπεσε τελικά στο κεφάλι τους.

ΧΑΜΕΝΑ ΜHΝYΜΑΤΑ

Δεν τους έφταναν τόσα προβλήματα που είχαν, τώρα η Αμερικανική «υπερδύναμη» ανακάλυψε ότι παρά την υποτιθέμενη κυριαρχία της στον τεχνολογικό τομέα έχουν χαθεί από τους υπολογιστές της σημαντικά μηνύματα.
Καταστράφηκαν 35000 μαγνητοταινίες με μηνύματα που το σύστημα Buck up που κρατούσε αντίγραφα τελικά δεν τα είχε αντιγράψει.
Βέβαια μπορεί η υπόθεση να είναι φτιαχτή για να χαθούν στοιχεία που δεν συμφέρουν τον Μπους ή να υπήρξε «ξένος δάκτυλος».
Το γεγονός όμως εμφανίζεται σαν δείγμα της κατάντιας των ΗΠΑ.

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

Στην Αίγυπτο με βάση νέες οδηγίες εφαρμόζεται πολιτική διάκρισης στις μεταμοσχεύσεις. Απαγορεύτηκε η μεταμόσχευση οργάνων από μουσουλμάνο σε χριστιανό και αντίθετα.
Οι Αιγύπτιοι πρόβαλλαν την δικαιολογία ότι έτσι θα σταματήσουν να προσβάλλονται οι δύο θρησκείες. Ο εκπρόσωπος τύπου είπε ότι «είναι προσβολή και στις δύο θρησκείες όταν ένας φτωχός μουσουλμάνος πουλάει ένα όργανο σε έναν πλούσιο χριστιανό ή το αντίθετο»!!!
Ενώ αν ένας φτωχός μουσουλμάνος πουλήσει σε έναν πλούσιο μουσουλμάνο όλα είναι καλά και κανείς δεν προσβάλλεται.

ΚΑΙ Η ΡΩΣΙΚΗ ΔΟΥΜΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΗΣ Ν. ΟΣΣΕΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΜΠΧΑΖΙΑΣ

Σε έκτακτη συνεδρίαση που είχε τη Δευτέρα, 25 Αυγούστου 2008, η ρωσική Δούμα αναγνώρισε και αυτή, μετά το ρωσικό κοινοβούλιο, την ανεξαρτησία της Ν. Οσσετίας και της Αμπχαζίας. Μάλιστα θα ζητήσει και από άλλα κράτη να αναγνωρίσουν την ανεξαρτησία τους.

ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΗΣ Ν. ΟΣΣΕΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΜΠΧΑΖΙΑΣ

Την Δευτέρα, 25 Αυγούστου 2008, το ρωσικό κοινοβούλιο με ψήφισμά του αναγνώρισε τη Ν. Οσσετία και την Αμπχαζίας ως ανεξάρτητα κράτη και ζητά από τον πρόεδρο της Ρωσίας την υπογραφή του ψηφίσματος και την αναγνώρισή τους.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΤΟ DALLAS ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΕΝΑ

Την Κυριακή, 24 Αυγούστου 2008, πέρασε από τα στενά του Βοσπόρου και το πλοίο Dallas της αμερικανικής ακτοφυλακής, το οποίο είχε ξεκινήσει από τη βάση της Σούδας και κατευθύνεται προς τη Γεωργία.
Τις επόμενες μέρες αναμένεται και το USS Mount Whitney να περάσει από τα στενά προς τη Γεωργία.

Η ΓΕΩΡΓΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΕΙ ΣΤΡΑΤΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ Ν. ΟΣΣΕΤΙΑ

Σύμφωνα με καταγγελίες της υπηρεσίας πληροφοριών της Ν. Οσσετίας, η Γεωργία έχει αρχίσει να συγκεντρώνει στρατιωτικές δυνάμεις σε απόσταση περίπου 70 χλμ από την πρωτεύουσα της Ν. Οσσετίας, σε μία ορεινή, δύσβατη περιοχή, όπου δεν υπάρχουν ρωσικές ειρηνευτικές δυνάμεις.. Επίσης υπάρχουν καταγγελίες ότι το βράδυ του Σαββάτου Γεωργιανοί άρχισαν να πυροβολούν εναντίον χωριών στα σύνορα της Ν. Οσσετίας, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να απομακρυνθούν.

Ο ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΟΚΑΡΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ Ν. ΟΣΣΕΤΙΑ

Την Κυριακή, 24 Αυγούστου 2008, ο επίτροπος του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα ανθρώπινα δικαιώματα, κ. Χάμαρμπεργκ, επισκέφτηκε την πρωτεύουσα της Ν. Οσσετίας, το Τσκινβάλι, και δήλωσε ότι η καταστροφή που έγινε εκεί αποτελεί προσβολή για την ανθρωπότητα. Δεν πρέπει ποτέ να επαναληφθεί κάτι παρόμοιο, δήλωσε σοκαρισμένος στους δημοσιογράφους. Ο κ. Χάμαρμπεργκ βρίσκεται στη Γεωργία για να εξετάσει καταγγελίες που έγιναν και από τους Γεωργιανούς και από τους Ρώσους για ακραίες πράξεις βίας.