Πέμπτη 21 Αυγούστου 2008

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΜΕ "ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ" ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες το αμερικανικό πλοίο που με την άδεια της Τουρκίας πέρασε από τα Στενά του Βοσπόρου την Πέμπτη, 21 Αυγούστου 2008, είναι το αμερικανικό αντιτορπιλικό USS McFaul. Έφυγε από τη βάση της Σούδας στην Κρήτη και πέρασε τα στενά του Βοσπόρου κατευθυνόμενο προς τη Γεωργία. Εδώ να σχολιάσουμε ότι φέρει πυραύλους επιφανείας αέρος καθέτου εκτόξευσης (VLS), καθώς και πυραύλους επιφανείας επιφανείας. Προστατεύεται από το σύστημα Αιγίς και να θυμίσουμε ότι ένα ολόιδιο χτυπήθηκε από Ιρακινό εξοσέτ στον πόλεμο του Κόλπου (USS Cole).



Την Παρασκευή, αναμένεται επίσης να ξεκινήσει από τη Σούδα το πλοίο Dallas της αμερικανικής ακτοφυλακής. Και εμείς αναρωτιόμαστε αν οι ακτές της Σούδας αποτελούν αμερικανικές ακτές και έχουν εκεί πλοία της αμερικανικής ακτοφυλακής.
Πάντως η ελληνική κυβέρνηση δεν αναμένεται να τους απαγορεύσει να γυρίσουν λέγοντας τις ίδιες ανοησίες με την ουκρανική.






Την Παρασκευή επίσης το πλοίο USS Mount Whitney θα αποπλεύσει από την Gaeta της Ιταλίας και μέσω των Στενών του Βοσπόρου θα κατευθυνθεί προς τη Γεωργία. Εδώ να σημειώσουμε ότι είναι πλοίο τηλεπικοινωνιών, διοίκησης, ηλεκτρονικού πολέμου και επιτήρησης (κατασκοπευτικό).
Σύμφωνα με ανακοίνωση των Αμερικάνων τα πλοία μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια, όπως χάρτινα πιάτα μιας χρήσεως, χαρτί υγείας, πάνες για μωρά και κουβέρτες. Αν δεν πείθουν εμάς, άραγε πώς περιμένουν να πείσουν τον Πούτιν;
Όπως πάνε οι Αμερικάνοι, οι Ρώσοι δεν θα φύγουν ποτέ από τη Γεωργία...

Η ΡΩΣΙΚΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΘΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΣΕ 10 ΜΕΡΕΣ

Ο επικεφαλής των ρωσικών δυνάμεων είπε την Πέμπτη, 21 Αυγούστου 2008, ότι η αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από τη Γεωργία συνεχίζεται βάσει προγράμματος και ότι αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός 10 ημερών.

ΣΧΟΛΙΟ: Ο Μεντβέντεβ είχε πει ότι μέχρι την Παρασκευή, 22 Αυγούστου, θα έχει ολοκληρωθεί, αλλά φαίνεται κόλλησε στα γραφειοκρατικά γρανάζια του πρωθυπουργού Πούτιν!!!
Αν οι Αμερικάνοι συνεχίσουν να υπογράφουν συμφωνίες για αντιπυραυλικές ασπίδες, λέτε να αποχωρήσουν μέσω Τυφλίδας;

Η ΡΩΣΙΑ ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΙ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΝΑΤΟ

Το υπουργείο άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε την Πέμπτη, 21 Αυγούστου 2008, ότι αναστέλλει προσωρινά την στρατιωτική συνεργασία με το ΝΑΤΟ. «Η συνεργασία με το ΝΑΤΟ είναι περίπλοκο θέμα και μέχρι η πολιτική ηγεσία να αποφασίσει για όλα τα θέματα που εμπλέκονται, το υπουργείο άμυνας έχει αναστείλει την στρατιωτική συνεργασία με το ΝΑΤΟ», δήλωσε ο πρεσβευτής της Ρωσίας στο ΝΑΤΟ, κ. Ρογκόζιν.
Ο κ. Ρογκόζιν θα επιστρέψει στη Μόσχα την Παρασκευή, μέχρι να αποφασιστεί η περαιτέρω στάση της Ρωσίας.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ!!! ΓΚΛΙΓΚΟΡΟΦ: ΕΛΛΗΝΑΣ Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ


Η κατάντια της «εθνικής πολιτικής» μας φαίνεται από πολλά πράγματα. Ένα από αυτά είναι ένα βιντεάκι που θα έπρεπε να είναι μόνιμα στην τσέπη των κυβερνήσεών μας. Δεν είναι φυσικά, γιατί καμία κυβέρνηση ελληνική δεν θέλει να στεναχωρήσει τους Αμερικανούς.
Ο ίδιος ο Γκλιγκόροφ το 1992 ομολογεί ότι ο Μέγας Αλέξανδρος είναι Έλληνας!

ΝΑΤΟ: ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΕΩΡΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΧΤΙΣΕΙ ΤΗΝ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΤΗΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ

Εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ δήλωσε ότι το ΝΑΤΟ θα βοηθήσει την Γεωργία να ξαναχτίσει την αμυντική της ικανότητα. Πρώτα απ’ όλα θα τη βοηθήσει με την αεράμυνά της και την αποκατάσταση των αμυντικών υποδομών της, είπε.

Η ΡΩΣΙΑ ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΟΠΛΑ ΥΨΗΛΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

Μετά τη συνάντηση που είχε την Πέμπτη, 21 Αυγούστου 2008, ο πρόεδρος της Συρίας, κ. Ασσάντ, με τον Ρώσο πρόεδρο, κ. Μεντβέντεβ, ο υπουργός εξωτερικών της Ρωσίας, κ. Λαβρόφ, δήλωσε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη, και το επιβεβαίωσε και ο κ. Μεντβέντεβ, να προμηθεύσει τη Συρία αρχικά με όπλα αμυντικής φύσεως νέας τεχνολογίας, που δεν θα διαταράξουν την στρατηγική ισορροπία της περιοχής.
Ο πρόεδρος της Συρίας, κ. Ασσάντ, σε συνέντευξή του δήλωσε ότι η Συρία είναι έτοιμη να συνεργαστεί με τη Ρωσία σε οποιοδήποτε σχέδιο θα ενίσχυε την ασφάλειά της. «Η Ρωσία πρέπει να σκεφτεί το πώς θα αντιδράσει, όταν θα βρεθεί περικυκλωμένη», δήλωσε ο κ. Ασσάντ.

ΤΟ ΝΑΤΟ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΧΤΥΠΗΣΕ ΤΟΥΣ ΓΑΛΛΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ

Το ΝΑΤΟ με ανακοίνωση που εξέδωσε την Πέμπτη, 21 Αυγούστου 2008, δήλωσε ότι οι 10 Γάλλοι στρατιώτες που έχασαν τη ζωή τους στο Αφγανιστάν σκοτώθηκαν από πυρά των Ταλιμπάν και όχι από νατοϊκά αεροπλάνα. Άλλωστε, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΝΑΤΟ, δεν θα μπορούσαν να εμπλακούν αεροπλάνα στη συγκεκριμένη επιχείρηση, αφού οι Γάλλοι στρατιώτες βρισκόταν πολύ κοντά στους Ταλιμπάν, άρα θα ήταν επικίνδυνο. Επίσης, οι πληγές των Γάλλων στρατιωτών δεν καταδεικνύουν ότι προκλήθηκαν από αεροπορική επιδρομή.

ΡΩΣΙΚΟ ΣΤΕΛΘ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ


Οι Ρώσοι παρουσίασαν ένα στέλθ αεροπλάνο που υπερηφανεύονται ότι ξεπερνάει κατά πολύ τα αμερικάνικα.


ΡΩΣΙΚΑ ΤΑΝΚΣ


Στον αντίποδα των πανάκριβων αμερικανικών όπλων βρίσκονται τα φτηνά, αξιόπιστα και συνήθως «άφθαρτα» ρωσικά τανκς. Η φαντασία των Ρώσων κατασκευαστών καλπάζει και η ποικιλία των κατασκευών τους είναι απίστευτη.

ΟΠΛΑ ΠΛΑΣΜΑΤΟΣ


Τα νέα όπλα που αναπτύσσονται τα βλέπουμε προς το παρόν μόνο στα έργα επιστημονικής φαντασίας.
Στον σχετικό αγώνα δρόμου οι Ρώσοι αναπτύσσουν συνήθως πιο φτηνά και πιο αποτελεσματικά «εργαλεία καταστροφής». Έτσι μπορούν να καταστρέψουν με σύννεφα πλάσματος αεροσκάφη και πυραύλους μέχρι το ύψος των 50 χιλιομέτρων.
Το Αμερικανικό SDI κσοστίζει περίπου 100 φορές περισσότερο από το ρωσικό, σύμφωνα με δηλώσεις του A. Avramenko διευθυντή του Radio Instrument Building Research Institute.
Η δοκιμή του πρωτότυπου έγινε σε Αμερικανικό πεδίο δοκιμών στον Ειρηνικό και κόστισε 300 εκατομμύρια δολάρια!

ΕΛΑΤΤΩΜΑΤΙΚΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΟΧΗΜΑ


Αφού σπατάλησαν δισεκατομμύρια δολάρια στο όχημα μεταφοράς προσωπικού StrykerLAV3, οι φωστήρες του Αμερικανικού στρατού ανακάλυψαν ότι τα οχήματα αυτά είναι άχρηστα. Δημιουργούν πολλά προβλήματα και τελικά δεν βοηθάνε καθόλου στις επιχειρήσεις. Αν είχαν κάνει τον κόπο να ρωτήσουν τους Πεζοναύτες που χρησιμοποιούσαν το προηγούμενο μοντέλο, τότε θα γλύτωναν και χρόνο και χρήμα. Αλλά φυσικά δεν πληρώνουν οι στρατηγοί τα πανάκριβα όπλα που παραγγέλνουν στις πολυεθνικές. Το χρήμα το πληρώνουν οι πολίτες όλου του κόσμου που τους «γδέρνουν» τα Αμερικανικά «συμφέροντα».

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ


Από μικροί οι αμερικανοί μυούνται στον «πολιτισμό». Μαθαίνουν να χειρίζονται όπλα σε μία ηλικία που ακόμη θα έπρεπε να παίζουν με αυτοκινητάκια και κούκλες.
Μετά είναι απόλυτα φυσικό να φέρονται σαν έθνος έτσι όπως φέρονται.

ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΦΙΛΜ


Κάτι τέτοια βίντεο συντηρούν την υπόθεση ότι οι σκηνές που είδαμε με τους αστροναύτες να πατάνε στην Σελήνη γυρίστηκαν σε στούντιο στην γη.
Φαίνονται δύσκολα (λόγω της κακής ποιότητας) οι δύο αστροναύτες να κινούνται κοντά στην σεληνάκατο. Παρατηρήστε επίσης τον άνθρωπο που εμφανίζεται στην δεξιά πλευρά της εικόνας. Στην Σελήνη είχαν πατήσει βέβαια μόνο δύο αστροναύτες. Οπότε που βρέθηκε ο τρίτος άνθρωπος;

ΤΥΧΗ ΒΟΥΝΟ


Η βόλτα ενός ζευγαριού με αεροπλάνο παραλίγο να τους στοιχίσει την ζωή. Φάνηκαν απίστευτα τυχεροί, αφού γλύτωσαν και από πτώση και από το ρεύμα. Οι διασώστες χρειάστηκαν αρκετές ώρες για να τους κατεβάσουν με ασφάλεια.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ


Στο βίντεο φαίνεται ένα «εξάρτημα» (tether) που υποτίθεται ότι έσπασε όταν εκτοξεύτηκε ένας δορυφόρος.
Παραβλέποντας το πώς είναι δυνατόν να σπάσει κάτι στο κενό του διαστήματος αναφέρεται ότι το εξάρτημα έχει μήκος 12 μίλια!!!
Έτσι δεν βλέπουμε ένα Άγνωστο Ιπτάμενο Αντικείμενο αλλά ένα σκοινί μήκους 12 μιλίων.
Οι Αμερικανοί τελικά έχουν ξεπεράσει και τον Μυνχάουζεν.

ΛΑΒΡΟΦ: ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΣΤΟ ΝΑΤΟ

Την Πέμπτη, 21 Αυγούστου 2008, ο υπουργός εξωτερικών της Ρωσίας, κ. Λαβρόφ, δήλωσε ότι δεν σκοπεύει η Ρωσία να κλείσει την πόρτα στο ΝΑΤΟ και ότι όλα εξαρτώνται πλέον από τις προτεραιότητες που διαλέγει το ΝΑΤΟ. Αν οι προτεραιότητες αυτές οδηγούν στην απερίσκεπτη υποστήριξη του Σαακασβίλι και αν το τίμημα που είναι έτοιμοι να πληρώσουν είναι να χαλάσουν τη σχέση τους με τη Ρωσία, αυτό δεν είναι δική μας επιλογή, είπε ο κ. Λαβρόφ.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΕΝΑ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ

Την Πέμπτη, 21 Αυγούστου 2008, γερμανικά και ισπανικά πολεμικά πλοία πέρασαν από τα Στενά του Βοσπόρου κατευθυνόμενα προς τη Μαύρη Θάλασσα με προορισμό τη Γεωργία, όπου μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια. Η Τουρκία επίσης ενέκρινε και πέρασαν πριν από αυτά και δύο αμερικάνικα πολεμικά πλοία συνοδευόμενα και από ένα πλοίο της αμερικανικής ακτοφυλακής, μεταφέροντας και αυτά ανθρωπιστική βοήθεια για την Γεωργία. Δεν διευκρινίστηκε από την Τουρκία τι τύπου πλοία πέρασαν, απλώς μόνο το ότι δεν πρόκειται για τα τεράστια πλωτά νοσοκομεία USNS Mercy και USNS Comfort, που ήθελαν να στείλουν την προηγούμενη εβδομάδα οι Η.Π.Α. και απαγόρευσε τη διέλευσή τους η Τουρκία.

Η ΡΑΪΣ ΣΤΗ ΒΑΓΔΑΤΗ

Η υπουργός εξωτερικών των Η.Π.Α. κ. Ράις βρίσκεται στη Βαγδάτη, όπου συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό του Ιράκ κ. Αλ- Μαλίκι για να συζητήσει για την παρουσία του αμερικανικού στρατού στη χώρα. Σύμφωνα με την αρχική συμφωνία τα στρατεύματα πρέπει να αποχωρήσουν στο τέλος του 2008. Οι Η.Π.Α. θέλουν να παρατείνουν την παρουσία τους και, όπως φαίνεται, βρίσκονται πολύ κοντά στη σύναψη συμφωνίας με την κυβέρνηση του Ιράκ. Επίσης συζητούν για τον καθορισμό ενός χρονοδιαγράμματος για την αποχώρηση του αμερικανικού στρατού, η οποία θα γίνει σταδιακά, καθώς και για το ρόλο που θα παίζουν στη χώρα.

ΑΠΟ ΦΙΛΙΑ ΠΥΡΑ ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ;

Σύμφωνα με δημοσίευμα γαλλικής εφημερίδας οι 10 Γάλλοι στρατιώτες που έχασαν πριν λίγες μέρες τη ζωή τους στο Αφγανιστάν δεν σκοτώθηκαν από Ταλιμπάν, αλλά από νατοϊκό αεροπλάνο που τους χτύπησε κατά λάθος, ενώ πήγαινε για να τους υποστηρίξει εναντίον των Ταλιμπάν.
Τις καταγγελίες αυτές φέρεται να έκαναν οι Γάλλοι στρατιώτες που επέζησαν του χτυπήματος, ενώ οι αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ δήλωσαν ότι, αν και δεν έχουν κάτι τέτοιο υπόψη τους, θα ερευνήσουν το θέμα μετά από αυτά τα δημοσιεύματα. Ο Γαλλικός στρατός δεν έκανε δηλώσεις επί του θέματος, το ίδιο και ο Γάλλος πρόεδρος, κ. Σαρκοζί.

Η ΡΩΣΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΟΥΔΕΤΕΡΗ ΖΩΝΗ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ Ν. ΟΣΣΕΤΙΑ

Τα ρωσικά στρατεύματα οριοθετούν μια ουδέτερη ζώνη γύρω από τη Ν. Οσσετία με οκτώ στρατιωτικά φυλάκια και απαγόρευση της πτήσης γεωργιανών αεροπλάνων.
Η Ρωσία θα διατηρήσει επίσης στρατιωτική παρουσία γύρω από την Αμπχαζία.