Τρίτη 26 Αυγούστου 2008

Η ΡΩΣΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΤΟ ΚΟΣΟΒΟ

Ο πρέσβης της Ρωσίας στον Ο.Η.Ε. κ. Τσέρκιν δήλωσε την Τρίτη, 26 Αυγούστου 2008, ότι η Ρωσία δεν πρόκειται να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσόβου.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ

Η πρώτη live εκπομπή στο LIAKO TV με δικές σας τηλεφωνικές παρεμβάσεις θα γίνει την Πέμπτη, 28 Αυγούστου στις 23:00.
Ειδοποιήστε τους πάντες στον μεγαλύτερο ιντερνετικό χαμό που έγινε ποτέ.

LIAKO.GR

Παράκληση!! Μη στέλνετε μακροσκελή άρθρα, δεν μπορούμε να τα δημοσιεύσουμε. Ωστόσο τα διαβάζουμε.

ΜΕΝΤΒΕΝΤΕΒ: Η ΡΩΣΙΑ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΑΣΠΙΔΑ

Ο Ρώσος πρόεδρος κ. Μεντβέντεβ ξεκαθάρισε εκ νέου στις Η.Π.Α., την Τρίτη, 26 Αυγούστου 2008, ότι η Ρωσία είναι αναγκασμένη να αντιδράσει στην αμερικανική αντιπυραυλική ασπίδα και θα αντιδράσει με στρατιωτικά μέσα.
ΣΧΟΛΙΟ: Το σίγουρο είναι ότι οι «αμυντικοί» πύραυλοι των Αμερικάνων στην Πολωνία θα είναι πολύ λιγότεροι από όσους χρειάζεται, όταν αρχίσει να βρέχει ρωσικούς πυραύλους, αφού είναι γνωστό ότι η Ρωσία είναι μακράν η πρώτη πυραυλική δύναμη στον κόσμο και στους πυραύλους με συμβατική κεφαλή, δηλ. μη πυρηνική.

ΜΠΟΥΣ: ΑΝΕΥΘΥΝΗ Η ΡΩΣΙΑ

Ο αμερικανός πρόεδρος κ. Μπους δήλωσε ότι η απόφαση της Ρωσίας να αναγνωρίσει την Αμπχαζία και την Ν. Οσσετία ως ανεξάρτητα κράτη είναι ανεύθυνη. Οι πράξεις της Ρωσίας αυξάνουν τις εντάσεις και περιπλέκουν τις διπλωματικές σχέσεις, πρόσθεσε ο κ. Μπους.

Η ΡΩΣΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΝΑΤΟΪΚΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΣΤΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Την Τρίτη, 26 Αυγούστου 2008, ο υπαρχηγός του ρωσικού Γ.Ε.Ε.Θ.Α., στρατηγός Ανατόλυ Νογκόβιτσιν δήλωσε ότι η παρουσία των νατοϊκών πλοίων στη Μαύρη Θάλασσα προκαλεί σύγχυση, αφού δεν μπορεί να βρίσκονται εκεί για να προσφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στην Γεωργία. Μάλιστα ανακοίνωσε ότι εννιά νατοϊκά πλοία βρίσκονται ήδη στη Μαύρη Θάλασσα, ενώ τις επόμενες μέρες αναμένονται άλλα οκτώ πλοία.

ΛΑΒΡΟΦ: ΤΟ ΝΑΤΟ ΠΡΟΜΗΘΕΥΕΙ ΜΕ ΝΕΑ ΟΠΛΑ ΤΗΝ ΓΕΩΡΓΙΑ

Ο υπουργός εξωτερικών της Ρωσίας κ. Λαβρόφ κατηγόρησε ευθέως το ΝΑΤΟ ότι έχει αρχίσει να εφοδιάζει με νέα όπλα την Γεωργία και την βοηθάει να αναδιοργανώσει τις στρατιωτικές της υποδομές. Μάλιστα είπε ότι και τα όπλα που χρησιμοποίησε η Γεωργία για την επίθεση εναντίον της Ν. Οσσετίας προερχόταν τα πιο πολλά από το ΝΑΤΟ.
Επιπλέον πρόσθεσε ότι τα ρωσικά πλοία θα περιπολούν πολύ τακτικά στη Μαύρη Θάλασσα και στη Μεσόγειο, καθώς επίσης και στους ωκεανούς.

Ο ΣΑΑΚΑΣΒΙΛΙ ΖΗΤΗΣΕ ΤΗΝ ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ Ε.Ε.

Μετά την αναγνώριση της ανεξαρτησίας της Αμπχαζίας και της Ν. Οσσετίας από τη Ρωσία, ο πρόεδρος της Γεωργίας κ. Σαακασβίλι ζήτησε από τους ηγέτες της Δύσης να επιταχύνουν τις διαδικασίες για την ένταξη της Γεωργίας στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΜΕΝΤΒΕΝΤΕΒ: ΘΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΗ Ν. ΟΣΣΕΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΠΧΑΖΙΑ ΑΝ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΕΘΟΥΝ

Ο Ρώσος πρόεδρος κ. Μεντβέντεβ δήλωσε την Τρίτη, 26 Αυγούστου 2008, ότι η Ρωσία θα υπερασπιστεί την Αμπχαζία και την Ν. Οσσετία, αν δεχθούν επίθεση.
Επίσης είπε ότι η αναγνώριση της ανεξαρτησίας των δύο περιοχών είναι σύμφωνη με τους διεθνείς νόμους, προσθέτοντας ότι όταν οι δυτικοί εταίροι της Ρωσίας αναγνώρισαν το Κόσοβο, είπαν ότι είναι μια ειδική περίπτωση. Κάθε περίπτωση αναγνώρισης λοιπόν είναι ειδική. Μια ειδική περίπτωση το Κόσοβο, μια ειδική περίπτωση η Αμπχαζία και η Ν. Οσσετία, είπε με έμφαση ο κ. Μεντβέντεβ.

ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΟΜΠΑΜΑ

Τουλάχιστον τρία άτομα συνελήφθησαν στις Η.Π.Α. με την κατηγορία ότι σχεδίαζαν τη δολοφονία του υποψηφίου για την προεδρία κ. Ομπάμα. Οι ύποπτοι σχεδίαζαν να πυροβολήσουν τον κ. Ομπάμα στο Ντένβερ του Κολοράντο, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του. Οι αστυνομία έχει κατάσχει όπλα και ναρκωτικά που βρήκε στην κατοχή των ατόμων που συνέλαβε, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.

ΜΕΝΤΒΕΝΤΕΒ: Η ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΥΝ ΟΙ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

Ο Ρώσος πρόεδρος κ. Μεντβέντεβ στην ανακοίνωση της αναγνώρισης της ανεξαρτησίας της Αμπχαζίας και της Ν. Οσσετίας είπε ότι δεν ήταν μια εύκολη απόφαση, αλλά είναι ο μόνος τρόπος να προστατευτούν οι ζωές των ανθρώπων.
Να θυμίσουμε ότι την Δευτέρα, 25 Αυγούστου 2008, και ο Αμερικανός πρόεδρος κ. Μπους και η Γερμανίδα καγκελάριος κ. Μέρκελ προειδοποίησαν τον Ρώσο πρόεδρο να μην αναγνωρίσει την ανεξαρτησία των δύο περιοχών και να σεβαστεί την εδαφική ακεραιότητα της Γεωργίας.

Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ ΜΑΚ ΚΕΪΝ ΣΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ

Η σύζυγος του υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων κ. Μακ Κέιν επισκέπτεται τη Γεωργία. Θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Γεωργίας κ. Σαακασβίλι και θα επισκεφθεί και τραυματισμένους Γεωργιανούς στρατιώτες.
Ο κ. Μακ Κέιν έχει επανειλημμένως εκφράσει τη φιλία του και τη στήριξή του για τον κ. Σαακασβίλι.

ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΑΜΠΧΑΖΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ Ν. ΟΣΣΕΤΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΑ

Πρώτοι μεταδίδουμε ότι με ανακοίνωσή του ο Ρώσος πρόεδρος κ. Μεντβέντεβ το μεσημέρι της Τρίτης, 26 Αυγούστου 2008, αναγνώρισε την ανεξαρτησία της Αμπχαζίας και της Ν. Οσσετίας.
Και επίσημα λοιπόν η Ρωσία πλέον αναγνωρίζει τα δύο ανεξάρτητα κράτη.