Δευτέρα 11 Αυγούστου 2008

ΓΕΩΡΓΙΑΝΟΙ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΑΝ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Σύμφωνα με καταγγελίες προσφύγων από τη Ν. Οσσετία, στην προσπάθειά τους να διαφύγουν από την περιοχή των συγκρούσεων μέσω οδού που δημιουργήθηκε ειδικά για την απομάκρυνση αμάχων, δέχθηκαν πυρά από γεωργιανά στρατεύματα.

ΟΙ Η.Π.Α. ΑΝΕΦΟΔΙΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΓΕΩΡΓΙΑΝΟΥΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει ισραηλινή εφημερίδα, οι Η.Π.Α. ανεφοδιάζουν με στρατιωτικό υλικό τη Γεωργία από την βάση τους στο λιμάνι Aqabah της Ιορδανίας. Ισχυρίζεται ότι η μεταφορά στη Γεωργία γίνεται αεροπορικώς από το Σάββατο με νοικιασμένα αεροπλάνα ρωσικής κατασκευής που ανήκουν σε συγκεκριμένη εταιρεία. Το υλικό αυτό προοριζόταν αρχικά για το Ιράκ.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΝΑΤΟ – ΡΩΣΙΑΣ

Το ΝΑΤΟ δέχθηκε την πρόταση της Ρωσίας για κοινή συνεδρίαση για το θέμα της Ν. Οσσετίας. Η συνεδρίαση θα γίνει την Τρίτη, 12 Αυγούστου 2008.
Επίσης θα συνεδριάσουν την Τετάρτη εκτάκτως και οι υπουργοί εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωση.

ΔΕΝ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΑΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΤΟΝ ΑΓΩΓΟ

Οι Γεωργιανοί είχαν ισχυριστεί νωρίτερα ότι οι Ρώσοι είχαν βομβαρδίσει και καταστρέψει τον αγωγό Μπακού – Τσεϊχάν. Έσπευσαν όμως αμέσως οι εκπρόσωποι της BP να το διαψεύσουν, λέγοντας ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στον αγωγό.
Η BP έχει προσωπική πείρα και ξέρει ότι δεν πρέπει να παίζεις με τον Πούτιν και να τον προκαλείς.

ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΤΣΕΝΙΑ

Δύο λόχοι από τα τάγματα ειδικών δυνάμεων της Τσετσενίας έχουν σταλεί στη Ν. Οσσετία για να βοηθήσουν την άμυνα εναντίον των Γεωργιανών.

LIAKO.GR

Στο LIAKO TV μπορείτε να δείτε το πρώτο δελτίο ειδήσεων του Δημοσθένη Λιακόπουλου.

ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΓΚΟΡΙ;

Οι Γεωργιανοί καταγγέλλουν ότι οι Ρώσοι έχουν καταλάβει και την πόλη Γκόρι της Γεωργίας. Οι ρωσική πλευρά δεν έχει επιβεβαιώσει προς το παρόν την πληροφορία.

ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΣΕ ΓΕΩΡΓΙΑΝΟ ΕΔΑΦΟΣ

Ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν τη μεγαλύτερη αεροπορική βάση της Γεωργίας στην πόλη Σενάκι, περίπου 40 χλμ. από τα σύνορα της Αμπχαζίας. Την είδηση επιβεβαίωσε και η γεωργιανή πλευρά.
Είναι η πρώτη επίσημη ρωσική επιχείρηση σε γεωργιανό έδαφος.

Η ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΙΕΖΕΙ ΤΗ ΡΩΣΙΑ

Η Ουκρανία θέλει να κάνει καινούργια συμφωνία με τη Ρωσία για τον ρωσικό στόλο στην Κριμαία, που θα περιορίζει τη Ρωσία στη χρήση του στη διάρκεια ένοπλων συρράξεων.

ΚΟΠΗΚΕ ΤΟ ΑΕΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΡΜΕΝΙΑ

Σύμφωνα με καταγγελίες αρμένικης εταιρείας φυσικού αερίου, η Γεωργία έχει διακόψει την παροχή ρωσικού φυσικού αερίου προς την Αρμενία χωρίς προειδοποίηση.

ΘΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗ Β. ΟΣΣΕΤΙΑ

Σύμφωνα με μαρτυρίες δημοσιογράφων που βρίσκονται στην περιοχή θύματα από την γεωργιανή επίθεση υπήρχαν και στη Β. Οσσετία, κοντά στα σύνορα με τη Ν. Οσσετία.
Σύμφωνα με ρωσικές καταγγελίες, που δεν διαψεύσθηκαν από τις Η.Π.Α. μέχρι στιγμής, 127 Αμερικανοί σύμβουλοι σχεδίασαν την εισβολή της Γεωργίας στη Ν. Οσσετία.
Ρωσικές πηγές πάντως αναφέρουν ότι, αν νομίζουν ότι έτσι απλά μπήκαν, σκότωσαν τόσους αμάχους, έφυγαν και ξεμπέρδεψαν με τον Πούτιν, κάνουν λάθος. Ο Πούτιν δεν θα αφήσει να περάσει έτσι αυτό.

ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΤΩΝ ΑΜΠΧΑΖΩΝ ΣΤΟΥΣ ΓΕΩΡΓΙΑΝΟΥΣ

Οι Αμπχαζοί είπαν στη Γεωργία τη Δευτέρα, 11 Αυγούστου 2008, ότι αν τα γεωργιανά στρατεύματα δεν αποχωρήσουν από τη περιοχή Kodori Gorge, θα αρχίσει ευρείας κλίμακας επίθεση εναντίον τους. Η περιοχή είναι το μόνο κομμάτι της Αμπχαζίας που κατέχεται ακόμη από την Γεωργία.

Η.Π.Α.: ΔΥΣΑΝΑΛΟΓΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ

Οι Η.Π.Α. κατηγόρησαν την Ρωσία ότι είχε δυσανάλογη αντίδραση απέναντι σε ένα μικρό κράτος, τη Γεωργία.
Και οι Ρώσοι απάντησαν ότι στη Γεωργία είχε 40 νεκρούς αμάχους, ενώ στη Ν. Οσσετία 2000 άμαχοι έχασαν τη ζωή τους από την γεωργιανή εισβολή.

ΑΝΤΙΠΥΡΑΥΛΙΚΗ ΑΣΠΙΔΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Η Τουρκία δήλωσε ότι σκοπεύει να αγοράσει οκτώ αντιπυραυλικά συστήματα, για να δημιουργήσει αντιπυραυλική ασπίδα που θα τοποθετήσει στην Άγκυρα και στην Κωνσταντινούπολη. Έτσι θέλουν να προστατεύσουν τον εναέριο χώρο των δύο μεγαλύτερων πόλεων της Μ. Ασίας.

ΣΧΟΛΙΟ: Ξεχνούν κάτι! «Το ποθούμενο θα έρθει από κάτω, από εκεί που χύνονται τα νερά» (Άγιος Κοσμάς Αιτωλός)

Ο ΠΟΥΤΙΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΑΑΚΑΣΒΙΛΙ

Σε δηλώσεις που έκανε ο Πούτιν την Δευτέρα, 11 Αυγούστου 2008, μεταξύ άλλων είπε ότι οι Αμερικανοί κρέμασαν τον Σαντάμ Χουσέιν, επειδή έκαψε κάποια χωριά και σκότωσε αμάχους. Τον Σαακασβίλι που σκότωσε τόσους αμάχους, πολλούς μάλιστα τους έκαψαν ζωντανούς, και ισοπέδωσε την πρωτεύουσα της Ν. Οσσετίας και τα γύρω χωριά, τον στηρίζουν και τον βοηθούν να μεταφέρει δυνάμεις από το Ιράκ για να ενισχυθεί.

ΚΑΤΑΡΡΙΨΗ ΓΕΩΡΓΙΑΝΟΥ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ

Οι Ρώσοι δήλωσαν ότι παρά την κατάπαυση πυρός που υπόγραψαν οι Γεωργιανοί, τα ρωσικά στρατεύματα εξακολουθούν να δέχονται πυρά. Μάλιστα κατέρριψαν και ένα γεωργιανό αεροπλάνο Su-25 που έβαλε εναντίον τους.
Από την ημέρα που άρχισαν οι συγκρούσεις οι Ρώσοι ανακοίνωσαν ότι έχουν χάσει 4 αεροπλάνα συνολικά.

ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΩΡΓΙΑΝΟ ΠΛΟΙΟ ΠΟΥ ΒΥΘΙΣΑΝ

Σε επίσημη ανακοίνωση του ρωσικού ναυτικού, που έγινε τη Δευτέρα, 11 Αυγούστου 2008, οι Ρώσοι δήλωσαν ότι την Κυριακή γεωργιανά πολεμικά πλοία έκαναν δύο επιθέσεις εναντίον των ρωσικών πολεμικών πλοίων που βρίσκονται στην περιοχή και το ρωσικό ναυτικό ανταπέδωσε τα πυρά, με αποτέλεσμα τη βύθιση ενός γεωργιανού πλοίου.
Επίσης έγινε απόπειρα παραβίασης της περιοχής ασφαλείας που έχουν ορίσει τα ρωσικά πολεμικά πλοία στις ακτές της Αμπχαζίας και το ρωσικό ναυτικό έριξε προειδοποιητικές βολές.

ΜΕΝΤΒΕΝΤΕΒ: ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΕΥΤΙΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΕΧΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ

Ο Ρώσος πρόεδρος, κ. Μεντβέντεβ, δήλωσε ότι η Ρωσία έχει ολοκληρώσει επιτυχώς ένα μεγάλο μέρος της αποστολής για την αποκατάσταση της ειρήνης στη Ν. Οσσετία. Οι ρωσικές ειρηνευτικές δυνάμεις ελέγχουν πλήρως την πρωτεύουσα της Ν. Οσσετίας.
Επίσης η Ρωσία δήλωσε ότι προσπαθεί να μην επεκταθεί η σύγκρουση και στην περιοχή της Αμπχαζίας.
Όσο για την κατάπαυση πυρός, εκπρόσωποι του ρωσικού στρατού κατήγγειλαν ότι ακόμη δέχονται πυρά από γεωργιανά στρατεύματα, παρόλο που η Γεωργία δήλωσε ότι έχει αποσύρει όλα τα στρατεύματά της από τη Ν. Οσσετία.

ΡΩΣΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Το ρωσικό ναυτικό διεξάγει ναυτική άσκηση στη Μαύρη Θάλασσα στα πλαίσια της ασφάλειας για τους χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες που θα γίνουν στο Σότσι.

Ο ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ

Ο Πούτιν κατηγόρησε τις Η.Π.Α. ότι υποσκάπτουν τις προσπάθειες της Ρωσίας για την επιβολή ειρήνης στην εμπόλεμη ζώνη της Ν. Οσσετίας. Είπε ότι η απόφαση του αμερικανικού στρατού να μεταφέρει αεροπορικώς 900 Γεωργιανούς στρατιώτες από το Ιράκ πίσω στη Γεωργία, δείχνει ότι η Αμερική προσπαθεί να δημιουργήσει εμπόδια.

Η ΡΩΣΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΑ ΜΜΕ

Η Ρωσία κατηγορεί τα δυτικά ΜΜΕ ότι δεν καλύπτουν αμερόληπτα τη σύγκρουση στη Ν. Οσσετία και παραπληροφορούν τη διεθνή κοινή γνώμη, αφού κανείς δεν κάνει λόγο για τους πρόσφυγες και τους νεκρούς κατοίκους της Ν. Οσσετίας. Επίσης δεν κάνουν λόγο για το πώς ξεκίνησαν τα γεγονότα, για την επίθεση δηλ. της Γεωργίας στη Ν. Οσσετία.

ΣΥΣΚΕΨΗ ΡΩΣΙΑΣ – ΝΑΤΟ ΖΗΤΑ Η ΡΩΣΙΑ

Η Ρωσία θα ζητήσει να γίνει έκτακτη σύσκεψη ανάμεσα στη Ρωσία και το ΝΑΤΟ για την κατάσταση στη Ν. Οσσετία.

ΓΡΑΠΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΚΑΤΑΠΑΥΣΗ ΠΥΡΟΣ

Η Γεωργία απέστειλε στη Ρωσία επίσημο έγγραφο για την κατάπαυση πυρός από την πλευρά της. Το έγγραφο παρέδωσαν στη Ρωσία οι υπουργοί εξωτερικών της Γαλλίας και της Φιλανδίας, οι οποίοι βρίσκονται στην περιοχή ως διαμεσολαβητές.

ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΤΟ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΤΗΣ ΤΙΦΛΙΔΑΣ

Η Ρωσία αρνείται ότι βομβάρδισε το διεθνές αεροδρόμιο της Γεωργίας στην Τιφλίδα. Μάλιστα επικαλούνται ως απόδειξη πλάνα της τηλεόρασης από την υποδοχή του Γάλλου και του Φιλανδού υπουργού εξωτερικών που έφτασαν στην Τιφλίδα ως διαμεσολαβητές για την κατάπαυση πυρός. Δεν φαίνεται καμία ζημιά ούτε στα κτίρια του αεροδρομίου, ούτε στους αεροδιάδρομους.

LIAKO.GR

Η σελίδα μας liako.gr θα είναι ολοκληρωμένη και πλήρως ανανεωμένη στα μέσα Σεπτεμβρίου. Μέχρι τότε, σας ευχαριστούμε για την υπομονή σας και τη στήριξή σας.
Διαδώστε τη φωνή μας.

ΧΑΚΕΡΣ ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΑΝ ΤΟ RIA NOVOSTI

Την Κυριακή, 10 Αυγούστου 2008, η σελίδα του ρωσικού πρακτορείου RIA NOVOSTI στο Ιντερνέτ δέχθηκε σφοδρή επίθεση από χάκερς, με αποτέλεσμα να είναι μπλοκαρισμένη για πάρα πολλές ώρες. Κάποιοι φαίνεται θέλουν να δίνουν μονόπλευρη ενημέρωση και τους πειράζει να ακούγεται και η άλλη πλευρά.
Επίσης να σημειώσουμε ότι μέσα στη Γεωργία, μόλις ξεκίνησαν τα γεγονότα, μπλοκαρίστηκαν σύμφωνα με καταγγελίες όλες οι ρωσικές σελίδες.

LIAKO.GR

Στο LIAKO TV μπορείτε να δείτε τώρα την πλήρη ανάλυση του Λιακόπουλου για τα γεγονότα.

ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ ΡΑΪΣ ΣΤΟΝ ΛΑΒΡΟΦ

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου εξωτερικών το απόγευμα της Κυριακής, 10 Αυγούστου 2008, η υπουργός εξωτερικών των Η.Π.Α., κ. Κοντολίζα Ράις, τηλεφώνησε στον υπουργό εξωτερικών της Ρωσίας, κ. Σεργκέι Λαβρόφ, σχετικά με την κατάσταση στη Γεωργία. Ο κ. Λαβρόφ της είπε ότι, επειδή κινδύνευσαν Ρώσοι πολίτες στη Ν. Οσσετία, η ειρηνευτική δύναμη της Ρωσίας στην περιοχή, ενεργώντας σύμφωνα με τις διεθνείς συμφωνίες, συνεχίζει επιχείρηση για να αναγκάσει τη γεωργιανή πλευρά να δεχθεί την ειρήνη. Επίσης σημείωσε ότι τα γεωργιανά στρατεύματα έχουν διαπράξει μεγάλο αριθμό εγκλημάτων πολέμου σε βάρος των κατοίκων της Ν. Οσσετίας.
Δεν ανακοινώθηκε τι του είπε η κ. Ράις.