Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2008

ΚΟΙΝΗ ΝΑΥΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΡΩΣΙΑΣ – ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ ΤΟ 2009

Σύμφωνα με ανακοίνωση που έγινε την Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου 2008, το 2009 η Ρωσία θα κάνει κοινή ναυτική άσκηση με το Καζακστάν στην Κασπία θάλασσα. Η άσκηση θα γίνει για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και διεξαχθεί και στη στεριά και στη θάλασσα.

Η ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΓΕΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΑ

Η Ουκρανία άρχισε να εισάγει ηλεκτρικό ρεύμα από τη Ρωσία, μετά τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στα ουκρανικά εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος από έλλειψη κάρβουνου ως πρώτη ύλη και την βλάβη που έπαθε το πυρηνικό εργοστάσιο της Ουκρανίας.

ΔΥΟ ΡΩΣΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΜΠΧΑΖΙΑ

Ο πρόεδρος της Αμπχαζίας κ. Μπαγκάμπς επιβεβαίωσε την Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου 2008, ότι δύο ρωσικές βάσεις θα γίνουν στην Αμπχαζία, στις πόλεις Gudauta και Ochamchira, στα δυτικά και στα ανατολικά του κράτους. Στην βάση που θα γίνει στην πόλη Gudauta θα υπάρχει στρατιωτικό αεροδρόμιο και στην πόλη Ochamchira θα γίνει ναυτική βάση.

Ο ΜΠΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΗ ΡΩΣΙΑ ΟΤΙ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΤΟΥ Ο.Η.Ε.

Ο πρόεδρος των Η.Π.Α. κ. Μπους την Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου 2008, κατηγόρησε την Ρωσία ότι παραβίασε τον χάρτη του Ο.Η.Ε. στην πρόσφατη σύγκρουση με τη Γεωργία και είπε ότι οι Η.Π.Α. θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν την Γεωργία. Η Ουάσιγκτον θα συνεργαστεί με τους συμμάχους της το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση για να υπερασπιστούμε την εδαφική ακεραιότητα της Γεωργίας, συμπλήρωσε ο κ. Μπους.

"ΕΘΙΣΜΕΝΑ" ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ

Μια μελέτη τυχαία επιλεγμένων χαρτονομισμάτων ευρώ στην Ισπανία, που πραγματοποίησαν χημικοί του πανεπιστημίου της Βαλένθια και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Trends in Αnalytical Chemistry», έδειξε ότι περιείχαν ίχνη κοκαΐνης σε ποσότητα 155 μικρογραμμαρίων κατά μέσο όρο το καθένα (ενώ σε μερικά η ποσότητα έφθανε μέχρι τα 889 μικρογραμμάρια), την υψηλότερη στην Ευρώπη. Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι τα χαρτονομίσματα «μολύνονται» από την μεταξύ τους επαφή και τη διέλευσή τους μέσα από τα μηχανήματα μέτρησης των τραπεζών. Στη μελέτη επισημαίνεται ότι το πρόβλημα είναι διεθνές. Στις ΗΠΑ, που έχουν το μεγαλύτερο πρόβλημα χαρτονομισμάτων «μολυσμένων» με ναρκωτικές ουσίες, η μέση ποσότητα στα δολάρια κυμαίνεται από 2,86 έως 28,75 μικρογραμμάρια, ανάλογα με το έτος και την πόλη, ενώ έχουν καταγραφεί δολάρια που έχουν και πάνω από 1.300 μικρογραμμάρια. Με βάση την ισπανική μελέτη, τα γερμανικά ευρώ έχουν πέντε φορές μικρότερη μέση ποσότητα κοκαΐνης. Σύμφωνα με άλλη μελέτη, σε 356 τυχαία ελβετικά φράγκα, βρέθηκε πως μόνο το 6% είχαν ίχνη ναρκωτικού (σε ποσότητα πάνω από ένα νανογραμμάριο ανά χαρτονόμισμα). Η ισπανική μελέτη συσχετίζει άμεσα την υψηλή κατανάλωση κοκαΐνης στις ΗΠΑ και την Ισπανία με το αντίστοιχα υψηλό ποσοστό ναρκωτικών στα χρήματα των δύο χωρών. Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του ΟΗΕ, η Ισπανία παραμένει η βασική πύλη εισόδου της κοκαΐνης στην Ευρώπη από τη Νότια Αμερική και ακολουθεί η Πορτογαλία, ενώ παράλληλα μεταξύ 1999 και 2005 διπλασιάστηκε ο αριθμός χρηστών στην Ισπανία από 1,6% σε 3%, υπερδιπλάσιο ποσοστό από το μέσο όρο της Ευρώπης (1,2%).
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΗΝ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ

Εννέα άνθρωποι βρήκαν το θάνατο κατά την επίθεση που πραγματοποιήθηκε σήμερα σε επαγγελματικό λύκειο στη Φινλανδία, έγινε γνωστό από τα φινλανδικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία επικαλούνται την τοπική αστυνομία του δήμου του Καουαγιόκι.
Όλα τα θύματα είναι μαθητές του σχολείου, διευκρίνισε το φινλανδικό πρακτορείο ειδήσεων STT.
Το φινλανδικό τηλεοπτικό δίκτυο Yle μετέδωσε επίσης πως η επίθεση στοίχισε τη ζωή σε 9 ανθρώπους και πως υπάρχουν επίσης δύο τραυματίες. Ο δράστης, ένας νεαρός 20 ετών, αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει, αλλά είναι ακόμη ζωντανός, δήλωσε υπεύθυνος του δήμου του Καουαγιόκι.
Το λύκειο, στο οποίο φοιτούν περίπου 200 μαθητές, έχει εκκενωθεί.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΕΤΑΡΤΗ ΒΡΑΔΥ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΝΕΟ ΡΕΚΟΡ ΣΤΙΣ 10:30μμ LIAKOTV

Ο ΤΣΑΒΕΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ΤΗΝ ΚΙΝΑ

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας κ. Τσάβες έφτασε την Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου 2008, στην Κίνα, όπου θα παραμείνει για τρεις μέρες πραγματοποιώντας επίσημη επίσκεψη. Θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Κίνας κ. Τζιντάο, όπου θα συζητήσουν τη συνεργασία σε ενεργειακά θέματα. Επίσης θα υπογραφούν συμφωνίες για συνεργασία σε θέματα δικαιοσύνης, αθλητικά, αλλά και σε άλλα θέματα.
Στη συνέχεια ο κ. Τσάβες θα επισκεφθεί την Ρωσία, την Πορτογαλία και την Γαλλία.

Η ΡΩΣΙΑ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΙΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΡΙΨΗ ΜΗ ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ

Η Ρωσία με ανακοίνωση που εξέδωσε την Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου 2008, ο ρωσικός στρατός διαψεύδει τις καταγγελίες της Γεωργίας ότι τη Δευτέρα, 22 Σεπτεμβρίου, ο γεωργιανός στρατός κατέρριψε μη επανδρωμένο ρωσικό αεροπλάνο που πετούσε πάνω από τη Γεωργία, στην περιοχή νότια της Ν. Οσσετίας.

ΣΥΓΧΥΣΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΜΗΡΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ


Τελικά παρά τις διαβεβαιώσεις του αιγύπτιου υπουργού εξωτερικών οτι οι 19 όμηροι αφέθηκαν ελεύθεροι σώοι και αβλαβείς τα διεθνή πρακτορεία μεταδίδουν οτι αυτό δεν είναι καθόλου σίγουρο αφου οι τοπικές αρχές αρνήθηκαν να το επιβεβαιώσουν.

ΒΟΜΒΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ

Βόμβα εξεράγει σε παγιδευμένο αυτοκίνητο στην Σαντόνα της Κανταβρίας στην Ισπανία,έξω από στρατιωτική σχολή. ΄Ενας στρατιώτης σκοτώθηκε και ένας τραυματίστηκε. Η επίθεση αποδίδεται στους Βάσκους αυτονομιστές.

ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΤΑ ΚΙΝΕΖΙΚΑ

Ευκαιρία βρήκανε να χτυπήσουν όλοι οι πικραμένοι όλων των κρατών τους Κινέζους,που λόγω των φτηνών προιόντων τους, έχουν "χτυπήσει" όλες τις αγορές. Η ευκαιρία δόθηκε με το διατροφικό σκάνδαλο που ξέσπασε με την μελαμίνη που βρέθηκε μέσα στο παιδικό γάλα
και ΟΛΟΙ αναρωτιούνται πόσο ασφαλή είναι τα κινέζικα προιόντα.

Εμάς μας κάνει να αναρωτιώμαστε ποιός φταίει για τα κινέζικα σκευάσματα που ξευτέλισαν τον ελληνικό αθλητισμό. Γνώριζαν προπονητές και αθλητές τι χρησιμοποιούσαν ή την πάτησαν "κινέζικα";



ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΖΩΝΤΑΝΑ ΚΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΤΙΣ 10:30 ΤΟ ΒΡΑΔΥ

ΞΕΦΤΙΛΑ

Προς αυτούς που αναρωτιούνται γιατί δεν βάλαμε και εμείς το βιντεάκι που έκανε το γύρο των καναλιών, με το αγγλικό τηλεπαιχνίδι όπου οι παίχτες χάνουν επειδή απάντησαν οτι ο Μέγας Αλέχανδρος ήταν Έλληνας και όχι Σκοπιανός, απαντάμε ότι η ξεφτίλα των πολιτικάντιδων της Ελλάδας έχει τα όριά της και δεν θέλουμε να συμμετέχουμε στο σίχαμα που παρουσιάζεται στο βίντεο.
Ρίχνουμε όλο το βάρος σε εκείνους που ξέρουν να φωνάζουν για να πάρουν την καρέκλα,
ξέρουν να ψηφίζουν όλοι μαζί για να πάρουν αύξηση του παχυλού μισθού τους πρώτοι απ΄όλους όταν ο λαός υποφέρει, αλλά δεν τους κόβει, ή απλά δεν νοιάζονται για αυτό που ονομάζεται ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.
Ξεχάσαμε όμως, η Ελλάδα δεν έχει τιμή διότι δεν έχει εισαχθεί ακόμη στο χρηματιστήριο,
ούτε σε γραφεία real estate.
Θα θέλαμε επίσης να προτείνουμε οι βουλευτές να γίνουν 299 ή μάλλον 301, μη χάσει κανείς την καρέκλα του, γιατί ο αριθμός 300 θυμίζει τις Θερμοπύλες και δημιουργείται έτσι σοβαρό
συνειδησιακό πρόβλημα σε όσους εξακολουθούν να έχουν συνείδηση σ΄αυτόν τον τόπο.

ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ ΤΑ SU-34


Παραδίδονται τα 600 υπερσύγχρονα βομβαρδιστικά SU-34 στη ρωσική αεροπορία.
Τα SU-34 είναι αεροσκάφη διώξεως βομβαρδισμού μακράς ακτίνας δράσης.
Οι κακές γλώσσες λένε οτι ο Πούτιν παίρνοντας πίσω την υπογραφή της Ρωσίας από τη συμφωνία για τον έλεγχο των συμβατικών όπλων προχώρησε στην παραγγελία πάνω απο 2000 απο αυτά τα αεροσκάφη και όχι μόνον 600.
Να θυμίσουμε οτι όταν ο Πούτιν εξασφάλισε την οικονομική ισχύ της Ρωσίας αποχώρησε απο την κατάπτυστη συμφωνία που είχε υπογράψει ο Γκορμπατσώφ σύμφωνα με την οποία η Ρωσία θα είχε οπλοστάσιο συγκρίσιμο με αυτό της Γερμανίας, ή της Αγγλίας, ή της Γαλίας, αλλά όχι με το οπλοστάσιο όλου του ΝΑΤΟ. Έτσι, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις έπρεπε να καταστρέψουν το υλικό τους ή να το μοιράσουν στις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες. Αυτό δεν έγινε ποτέ όμως, διότι τα γειτονικά κράτη δεν άντεχαν οικονομικά να συντηρήσουν τον τεράστιο όγκο του πρώην σοβιετικού οπλοστασίου σε αεροπορία ,στόλο και τεθωρακισμένα.
Τα χρόνια κύλησαν και ο Πούτιν αποφάσισε οτι η Ρωσία πρέπει να έχει ένοπλες δυνάμεις αντίστοιχες με αυτές του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, οπότε και μονομερώς δεν αναγνωρίζει τη συνθήκη περιορισμού των συμβατικών όπλων που ουσιαστικά αφόπλιζε τη Ρωσία.
Το τι έχει ετοιμάσει πλέον ο Βλαδίμηρος, ένας Πούτιν ξέρει.

ΡΩΣΙΚΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΣΤΗ ΑΣΠΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ


Υπο αυστηρή επιτήρηση η Άσπρη Θάλασσα απο τουλάχιστον 15 πυρηνικά υποβρύχια των Ρώσων για να καταστεί σαφής η τελεσίδικη απόφασή τους για την προάσπιση των ρωσικών συμφερόντων στην περιοχή.
Εδώ στην Ελλάδα το ριάλιτυ σόου με τα τερτίπια των πολιτικάντιδων, αλλά και των σύγρονων "αγίων" μας εμποδίζει να συμμετέχουμε στις πραγματικές εξελίξεις που θα ορίσουν σε λίγο το μέλλον του τόπου μας αλλά και των παιδιών μας.

ΤΑ ......ΣΥΝΟΡΑ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΠΟΛΟΥ ΣΤΟΝ ΟΗΕ

Η μεγαλύτερη μάχη που θα δωθεί στον ΟΗΕ, θα αρχίσει όταν οι Ρώσοι "ανακοινώσουν" την απόφασή τους να προασπίσουν τα νέα τους σύνορα στο Βόρειο Πόλο.
Μην ξεχνούμε την είδηση που πρώτος ο κ. Λιακόπουλος έβγαλε τον περασμένο χειμώνα για τον ισχυρισμό των Ρώσων σύμφωνα με τον οποίο ο μισός και παραπάνω Βόρειος Πόλος ανήκει στη Ρωσική Ομοσπονδία ως γεωλογική επέκταση της......γεωλογικής πλάκας της Σιβηρίας στον αρκτικό χώρο.
Να θυμίσουμε την αποκλειστική είδηση που το LIAKONEWS έδωσε προχθές σύμφωνα με την οποία μονάδες του ρωσικού στόλου και επίλεκτες μονάδες καταδρομών "Σπετσνάζ" βρίσκονται ήδη εδώ και μέρες στην περιοχή προφανώς για να καταστήσουν σαφέστερη αυτή την απόφαση της Ρωσίας και την αναγγελία της ουσιαστικά στην ολομέλεια της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ, για την προσάρτηση του μισού Βορειου Πόλου.
Ο Πούτιν μέσω του Μεντβέντεφ κατέστησε σαφές πριν από τρείς μέρες οτι το οικονομικό μέλλον της Ρωσίας βρίσκεται στο Βόρειο Πόλο.

EINAI ETOIMH H ELLAΔA ΓIA TON OHE;

Σήμερα αρχίζει η 63η γενική συνέλευση του ΟΗΕ. Οι Σκοπιανοί όπως είπαμε και χθές θα προσπαθήσουν να πετύχουν μία ντεφάκτο αναγνώριση του ονόματος Δημοκρατία της Μακεδονίας αφού απο τις 200 περίπου χώρες που συμμετέχουν τουλάχιστον οι 120 τους έχουν αναγνωρίσει με το όνομα αυτό όταν η δική μας χώρα δίσταζε να μιλήσει για να μην χαρακτηριστεί ως κατεχόμενη από εθνικιστική υστερία.
Στη γενική συνέλευση θα τεθούν και τα θέματα της Γεωργίας και του Ιράν απο τους Αμερικανούς και του Κοσυφοπεδίου από τους Ρώσους.
Σήμερα θα ήταν ευχής έργο να μην συνειδητοποιήσει η Ελλάδα οτι η εξωτερική πολιτική δεν ασκείται με χαμόγελα και τσάι πάρτυ

ΚΑΛΠΑΖΕΙ Ο ΟΜΠΑΜΑ


Στην τελευταία δημοσκόπηση ο Μακαίην πλήρωσε την αποκάλυψη κατά την οποία ο σύζυγος της Πέιλιν, της υποψήφιας του κόμματός του για την αντιπροεδρία, είναι μέλος του αυτονομιστικού κόμματος που επιθυμούσε την αυτονομία της Αλάσκας.
Έτσι έχουμε, Ομπάμα 50% ,Μακαίην 44%.
Θα έπρεπε εδώ να πούμε οτι στις ΗΠΑ υπάρχουν δεκάδες αυτονομιστικές κινήσεις που αφορούν όλες τις πολιτείες και αντιμετωπίζονται ανάλογα απο το FBI και την NSA.

ΡΕΚΟΡ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ

Με άνοδο 15,7% - τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο της τελευταίας δεκαετίας - "έκλεισε" τη Δευτέρα η τιμή του αργού πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, ξεπερνώντας τα 120 δολάρια το βαρέλι, συνεχίζοντας το "ράλι" της τιμής που έχει προκαλέσει το σχέδιο διάσωσης της αμερικανικής κυβέρνησης για το χρηματοοικονομικό τομέα της χώρας. Στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, η τιμή του προθεσμιακού αμερικανικού ελαφρού αργού παρουσίασε αύξηση κατά 16,37 δολάρια το βαρέλι (αύξηση 15,7%) και ανήλθε στα 120,92 δολάρια το βαρέλι - που αποτελεί τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση από τις 22 Ιουνίου του 1998 - ενώ νωρίτερα είχε ανέλθει ακόμα και στα 126,50 δολάρια. Στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων του Λονδίνου, η τιμή του πετρελαίου τύπου μπρεντ -παράδοσης Οκτωβρίου- "έκλεισε" αυξημένη κατά 6,62 δολάρια, στα 109,37 δολάρια το βαρέλι. "Η βασική κινητήριος δύναμη (της ανόδου των τιμών) συνεχίζει να είναι το σχέδιο διάσωσης της κυβέρνησης των ΗΠΑ, το οποίο έχει αλλάξει το κλίμα στην πετρελαϊκή αγορά" σημειώνει ο αναλυτής της Bank of Ireland Πολ Χάρις.

ΠΗΓΗ ΑΝΑ ΜΡΑ