Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2008

ΡΩΣΙΚΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΣΓΕΙΩΘΗΚΑΝ ΣΤΗ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου άμυνας την Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου 2008, δύο ρωσικά βομβαρδιστικά Tu-160 Blackjack προσγειώθηκαν σε στρατιωτικό αεροδρόμιο της Βενεζουέλας. Τα βομβαρδιστικά αυτά θα κάνουν κάποιες εκπαιδευτικές πτήσεις πάνω από διεθνή ύδατα τις επόμενες μέρες και μετά θα επιστρέψουν στη Ρωσία, σύμφωνα με την ανακοίνωση.
Τα ρωσικά βομβαρδιστικά πέταξαν ως τη Βενεζουέλα πάνω από διεθνή ύδατα στον Αρκτικό και Ατλαντικό Ωκεανό. Κατά τη διάρκεια της πτήσης τα ακολουθούσαν νατοϊκά αεροσκάφη.

LIAKO.GR

Σας περιμένουμε όλους σήμερα στις 22:30 στη ζωντανή εκπομπή του Δημοσθένη Λιακόπουλου στο LIAKO TV.
ΔΥΝΑΤΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ!!!

ΤΕΣΣΕΡΑ ΝΑΤΟΪΚΑ ΠΛΟΙΑ ΦΕΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Την Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου 2008, το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε ότι τέσσερα από τα νατοϊκά πολεμικά πλοία που βρίσκονται στη Μαύρη Θάλασσα έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς την επίσκεψή τους και θα αποχωρήσουν.

ΣΥΜΦΩΝΙΑ Η.Π.Α. – ΤΣΕΧΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΡΑΝΤΑΡ

Η κυβέρνηση της Τσεχίας συμφώνησε με τις Η.Π.Α. για τους όρους κάτω από τους οποίους άτομα του αμερικανικού στρατού θα βρίσκονται στην Τσεχία για να λειτουργεί το αμερικανικό ραντάρ, που θα εγκατασταθεί στην χώρα και θα αποτελέσει μέρος την αμερικανικής αντιπυραυλικής ασπίδας στην Ευρώπη. Η συμφωνία αυτή πρέπει να υπογραφεί και από το κοινοβούλιο και τον πρόεδρο της χώρας.
Μάλιστα ο πρωθυπουργός της Τσεχίας κ. Τοπόλανεκ σχολιάζοντας δηλώσεις της Ρωσίας ότι θα στοχεύσει με πυραύλους την αμερικανική αντιπυραυλική ασπίδα, είπε ότι αυτά είναι ανοησίες. Σίγουρα τέτοιες δηλώσεις δεν με ευχαριστούν, αλλά δεν αλλάζουν καθόλου τις θέσεις μας, πρόσθεσε.

ΛΑΒΡΟΦ: Η ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΕΠΙΤΕΘΕΙ

Η Ρωσία ζήτησε ως προϋπόθεση για να αποσύρει πλήρως τα στρατεύματά της από την Γεωργία ο πρόεδρος της Γεωργίας κ. Σαακασβίλι να εγγυηθεί ότι δεν θα ξαναεπιτεθεί στην Αμπχαζία και την Ν. Οσσετία. Ο υπουργός εξωτερικών της Ρωσίας κ. Λαβρόφ δήλωσε την Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου 2008, ότι ο κ. Σαακασβίλι ακόμη δεν έχει δώσει καμία ξεκάθαρη εγγύηση ότι δεν θα επιτεθεί ξανά. Ο Ευρωπαϊκή Ένωση το έκανε αντί για αυτόν, συμπλήρωσε, και προειδοποίησε την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι η γεωργιανή κυβέρνηση μπορεί να ξεκινήσει καινούργια σύγκρουση.

ΟΙ Η.Π.Α. ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΤΟ ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΟΠΛΩΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ

Η Ρωσία ζήτησε από τον Ο.Η.Ε. ψήφισμα για εμπάργκο όπλων σε βάρος της Γεωργίας. Η αίτηση για τέτοιο ψήφισμα απορρίφθηκε από τις Η.Π.Α.

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΘΑ ΠΕΡΙΠΟΛΟΥΝ ΣΤΟΝ ΕΝΑΕΡΙΟ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΒΑΛΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ

Ο πρωθυπουργός της Λετονίας ανακοίνωσε την Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου 2008, ότι από τον Οκτώβριο αεροπλάνα της αμερικανικής αεροπορίας θα περιπολούν στον εναέριο χώρο της Λετονίας, της Λιθουανίας και της Εσθονίας. Αυτό θα γίνει στα πλαίσια συμφωνίας που έχει υπογραφεί από το 2004 μεταξύ του ΝΑΤΟ και των παραπάνω χωρών. Μέχρι τώρα περιπολούσαν βελγικά, ισπανικά, νορβηγικά, γερμανικά και δανέζικα αεροπλάνα. Τώρα θα αντικατασταθούν από αμερικανικά F-16.
Οι χώρες της Βαλτικής δεν διαθέτουν προς το παρόν δικά τους πολεμικά αεροσκάφη.

Η ΡΩΣΙΑ ΘΑ ΣΗΜΑΔΕΨΕΙ ΜΕ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΥΡΑΥΛΙΚΗ ΑΣΠΙΔΑ ΤΩΝ Η.Π.Α.

Με δήλωσή του την Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου 2008, ανώτατος στρατιωτικός της Ρωσίας είπε ότι υπάρχει ανησυχία στη Ρωσία για τα πραγματικά σχέδια των Η.Π.Α. σε σχέση με την αντιπυραυλική ασπίδα στην Πολωνία και την Τσεχία. Γι’ αυτό πρέπει η Ρωσία να πάρει ειδικά μέτρα και κάποια από τα πυραυλικά της συστήματα θα μπορούσαν να στραφούν προς τα σημεία που θα τοποθετηθεί η αμερικανική αντιπυραυλική ασπίδα στην Πολωνία και την Τσεχία, αλλά και σε άλλα παρόμοια μέρη στην Ευρώπη.
Μάλιστα θύμισα με έμφαση ότι η Ρωσία έχει ήδη αναπτύξει πυραυλικά συστήματα που μπορούν να διαπεράσουν την αμερικανική ασπίδα χωρίς να γίνουν αντιληπτά και χωρίς να μπορούν να εξουδετερωθούν.

CERN


Σε λίγο θα γίνει η γενική δοκιμή για την διαπίστωση ή μη της ομαλής λειτουργίας του κυκλικού επιταχυντή στο CERN. Aν όλα πάνε "καλά" τότε στις 21 Οκτωβρίου θα γίνει το κυρίως πείραμα για να δούμε πως έγινε το περιβόητο BIG BANG, η αρχική ,δηλαδή, μεγάλη έκρηξη με την οποία εικάζεται ότι ξεκίνησε η ύπαρξη του υλικού σύμπαντος.

Αν δεν ακουστεί, όταν γίνει το πείραμα, κάποια μεγάλη καταστροφή λόγω κάποιας δυσλειτουργίας για "άγνωστους" λόγους, τότε θα μας πουν οτι εν γένει θα επεξεργαστούν τα στοιχεία σε "βάθος χρόνου".

Ο πραγματικός σκοπός του όλου εγχειρήματος τελικά δεν θα επιτευχθεί.

LIAKO.GR

Δείτε τώρα στο LIAKO TV τον Λιακόπουλο να σχολιάζει την επικαιρότητα.