Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2008

ΡΩΣΙΚΟΣ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ


ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ ΤΗΣ ΝΑΣΑ

Για πρώτη φορά η NASA παρακολούθησε την τροχιά ενός αστεροειδή μέχρι τη στιγμή που αυτός μπήκε στην ατμόσφαιρα της Γης.
Το θέμα είναι τι θα γινότανε αν ο αστεροειδής ήταν μεγάλος και επικίνδυνος κάτι που αναμένεται να γίνει στο κοντινό μέλλον.
Άραγε οι τραπεζίτες της WALL STREET θα έχουν χρήματα για να τον αναχαιτήσουν ή θα τον αφήσουν να πέσει πάνω στο χρηματιστήριό τους;

ΣΤΗ ΣΕΛΗΝΗ ΟΙ ΙΝΔΟΙ

Στις 22 Οκτωβρίου εκτοξεύεται απο το διαστημικό κέντρο Σριχαρικότα ο πρώτος ινδικός δορυφόρος που θα μπεί σε σεληνιακή τροχιά.
Το όνομά του Τσάντρα-γιάαν και επρόκειτο να εκτοξευθεί αρχικά στις 19 Σεπτεμβρίου.
Αναρωτιέται κανείς πως σ΄αυτή τη χώρα με το 1,3 δις κατοίκους, άλλο πάνε στο διάστημα και άλλοι πεθαίνουν από την πείνα ζώντας κάτω από πρωτόγονες συνθήκες.

ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗ

Στο ρωσικό σταθμό ΠΡΟΓΚΡΕΣ, στην Α. Ανταρκτική ,ένα διόροφο κτίριο τυλίχθηκε στις φλόγες κατά τη διάρκεια επισκευών και ένας τεχνικός σκοτώθηκε ενώ δύο τραυματίστηκαν.
Οι Ρώσοι δεν ανέφεραν τίποτε άλλο και εικάζεται οτι δεν αποκαλύπτουν τα πραγματικά περιστατικά.

ΝΑΝΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Στη Μόσχα θα γίνει από τις 3 έως τις 5 Δεκεμβρίου, το παγκόσμιο συνέδριο νανοτεχνολογίας. Η Ρωσία δίνει κατ΄εντολήν Πούτιν μεγάλο βάρος στις νανοεφαρμογές, τόσο στον στρατιωτικό όσο και στον πολιτικό τομέα.
Ο αντιπρόεδρος της κυβερνήσεως Πούτιν, κ. Σεργκέϊ Ιβάνοφ δήλωσε οτι η Ρωσία σκοπεύει να βάλει την νανοτεχνολογία στην καθημερινή μας ζωή.

Ο ΒΟΡΕΙΟΣ ΡΩΣΙΚΟΣ ΣΤΟΛΟΣ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ


Σε μια επίδειξη ισχύος ο βόρειος στόλος της Ρωσίας εγκαταστάθηκε ακριβώς έξω από τα χωρικά ύδατα των νότιων ΗΠΑ προσθέτοντας ένα ακόμη πρόβλημα στους Αμερικανούς που πρέπει να δαπανούν επιπλέον καύσιμα για να παρακολουθούν τα "κόλπα" του Πούτιν.

ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΗ Ν. ΟΣΕΤΙΑ


Η αστυνομία της Ν. Οσετίας διατάχθηκε να ανοίξει χωρίς δισταγμό πυρ κατά των Γεωργιανών εφόσον πρικληθεί.

ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ MP3 PLAYERS


Ευρωπαίοι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου απο την χρήση του MP3, αφού υπάρχουν κίνδυνοι για την ακοή από την εκτεταμένη χρήση ακουστικών.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ, Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΗΤΤΑ ΤΗΣ


Η Δύση νικήθηκε χάρη στις ενέργειες του Πούτιν, γράφει η Πράβδα, αφού πλέον η διαλλυμένη δυτική οικονομία βρίσκει απέναντί της μία Ρωσία οικονομικά ισχυρότατη και αμυντικά απρόσβλητη.

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ

Σύμφωνα με την Πράβδα το ΝΑΤΟ δεν έχει πλέον λόγο ύπαρξης, αλλά έχει κάνει τρείς επιθετικούς πολέμους και απλά ρουφάει την ελευθερία των κρατών πόυ γίνινται μέλη του.
Το ΝΑΤΟ έχει πεθάνει και το πτώμα του γεμίζει τον κόσμο δυσωδία.

LIAKO.GR

Δουλεύουμε σκληρά, δουλεύουμε ασταμάτητα.
Το νέο LIAKO.GR σύντομα κοντά σας.

STOP ΣΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΜΙΣΟΥΣ

Μία πολύ λεπτή γραμμή διαχωρίζει τον άκρατο πατριωτισμό από τον φυλλετικό ρατσισμό.
Την ξεπερνούν εκείνοι που θεωρούν ότι μόνο οι σκληροπυρηνικοί "δεξιοί" μπορούν να μιλάνε για την πατρίδα.
Μία ακόμη λεπτότερη γραμμή διακρίνει τον άκρατο δήθεν αριστερισμό από τον κοινωνικό ρατσισμό. Την ξεπερνούν οι σκληροπυρηνικοί "αριστεροί" που θεωρούν οτι μόνο αυτοί μπορούν να μιλάνε για τα λαϊκά δίκαια.
Μία ανύπαρκτη γραμμή διακρίνει την άκρατη ψευτοκουλτούρα από τον ταξικό ρατσισμό.
Δεν χρειάζεται καν να την περάσουν εκείνοι με το κατά φαντασίαν αίσθημα ανωτερότηταςπου θεωρούν τους εαυτούς τους τόσο καλλιεργημένους ώστε κάθε άλλη άποψη, ακόμη και ίδια με τη δική τους, την σνομπάρουν και την υποτιμούν, χλευάζοντας τους πάντες.

Ας βρούμε ποιόν ρατσιστή κρύβουμε μέσα μας και ας τον στείλουμε απο κει που ήρθε.

ΠΕΝΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ

Πέντε ελληνικές επιχειρήσεις συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο των 1.000 ευρωπαϊκών επιχειρήσεων που πρωτοπορούν στις επενδύσεις για την έρευνα, σύμφωνα με έκδοση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (2008 EU Industrial R&D Investment Scoreboard). Πρόκειται για την Intralot (545η θέση), τη Pharmathen (685η θέση), τη Zenon SA (719η θέση), τη Lavipharm (740η θέση) και την ALTEC (921η θέση). Η αξιολόγηση των εταιρειών έχει γίνει με βάση τα ποσά που επένδυσαν για έρευνα και ανάπτυξη κατά το οικονομικό έτος 2007/2008.
Το δείγμα της έρευνας αποτελείται από 2.000 επιχειρήσεις, από τις οποίες οι 1.000 εδρεύουν σε χώρες της ΕΕ. Τα στοιχεία που χρησιμοποιήθηκαν, προέρχονται από δημοσιευμένους ισολογισμούς των επιχειρήσεων. Την έρευνα πραγματοποίησε η Γενική Διεύθυνση της ΕΕ για την Έρευνα, σε συνεργασία με το Κοινό Κέντρο Ερευνών (Joint Research Centre) της ΕΕ.
Μεταξύ των πρώτων δέκα θέσεων του καταλόγου βρίσκονται τρεις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις: η Nokia (5η θέση, με επενδύσεις 5,3 δισ. ευρώ), η Volkswagen (9η θέση) και η Daimler (10η θέση), καθώς και τρεις αμερικανικές: η Microsoft (1η θέση, με επενδύσεις ύψους 5,6 δισ. ευρώ), η General Motors (2η θέση) και η Pfizer (3η θέση).
Οι δαπάνες για έρευνα και τεχνολογία στην Ευρώπη παρουσιάζουν αύξηση 8,8%, γεγονός που σχολίασε με ικανοποίηση ο Ευρωπαίος Επίτροπος για την Έρευνα, Janez Potocnik: "Είναι ευχάριστη η αύξηση των επενδύσεων για έρευνα και τεχνολογία στην Ευρώπη, ιδιαίτερα στο πλαίσιο της μικρής πτώσης που παρουσιάζεται σε παγκόσμιο επίπεδο. Ειδικά οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ενέργειας, αυξάνουν σημαντικά τις επενδύσεις τους, ανταποκρινόμενες στην ανάγκη για αποτελεσματικότερη αξιοποίηση των μειωμένων φυσικών πόρων. Ωστόσο, το μερίδιο του ιδιωτικού τομέα στις επενδύσεις για έρευνα και τεχνολογία στην Ευρώπη εξακολουθεί να βρίσκεται στο 1% του ΑΕΠ. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τις ενδείξεις ότι ευρωπαϊκές εταιρείες αυξάνουν τις επενδύσεις τους εκτός ΕΕ, κάνει επιτακτική την ανάγκη να δημιουργήσουμε ένα ελκυστικό περιβάλλον για επενδύσεις στην έρευνα, κυρίως με τη δημιουργία ενός πραγματικά κοινού Ευρωπαϊκού Χώρου Έρευνας, ώστε να επιτύχουμε τους στόχους της Λισαβόνας".
Οι επιδόσεις των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων δείχνουν βελτίωση σε σχέση με την περσινή έκθεση: οι πωλήσεις των ευρωπαϊκών εταιρειών που συμμετείχαν στο δείγμα, αυξήθηκαν κατά 7% (ο ίδιος δείκτης ανέρχεται στο 9,2% για τις εταιρείες εκτός ΕΕ). Η κερδοφορία των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων αυξήθηκε κι αυτή κατά 12,2%, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τις εκτός ΕΕ επιχειρήσεις βρίσκεται στο 11,3%.
Τέλος, θετικά αξιολογείται από την έκθεση το γεγονός ότι οι επενδύσεις σε έρευνα και τεχνολογία επιχειρήσεων που προέρχονται από αναπτυσσόμενες οικονομίες, δείχνουν ισχυρή αυξητική τάση.

ΠΗΓΗ ΑΝΑ ΜΡΑ

ΜΕΧΡΙ 31/10 ΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΕΛΛΕΙΠΗ ΦΑΚΕΛΟ

Σύστημα Επιβεβαίωσης Εμπρόθεσμης Προσέλευσης εφαρμόζεται σε όλα τα Γραφεία κτηματογράφησης για όσους πολίτες δεν έχουν ακόμα στην κατοχή τους δικαιολογητικά που είναι απαραίτητα για την υποβολή της δήλωσής τους.
Οπως ανακοινώθηκε απο το ΥΠΕΧΩΔΕ:
1. Όσοι πολίτες δεν έχουν στην κατοχή τους απαραίτητα για την υποβολή της δήλωσης έγγραφα θα πρέπει να προσέλθουν στο αρμόδιο Γραφείο Κτηματογράφησης μέχρι την 31 Οκτωβρίου ώστε να παραλάβουν Αποδεικτικό Εμπρόθεσμης Προσέλευσης. Με το έγγραφο αυτό οι πολίτες θα μπορούν να υποβάλουν τη δήλωσή τους μόλις εκδοθούν τα δικαιολογητικά τους.
2. Στο Αποδεικτικό Εμπρόθεσμης Προσέλευσης θα καταγράφονται τα στοιχεία του δικαιούχου των δηλώσεων, ο αριθμός των δηλουμένων δικαιωμάτων και θα ορίζεται συγκεκριμένη ημερομηνία για την υποβολή της δήλωσης.
3. Η ρύθμιση αυτή αφορά : α) στους πολίτες οι οποίοι δεν έχουν αντίγραφα των τίτλων κτήσης των δικαιωμάτων τους (π.χ. συμβόλαια) και έχουν υποβάλει αίτηση για τη χορήγηση αντιγράφων στα κατά τόπους Υποθηκοφυλακεία, τα οποία λόγω αυξημένου φόρτου δεν δύναται να τα χορηγήσουν άμεσα και β) στους πολίτες που έχουν αποκτήσει δικαίωμα με κληρονομιά, αλλά δεν έχουν προβεί ακόμα σε πράξη αποδοχής της και έχουν υποβάλει αίτηση στα αρμόδια Πρωτοδικεία για χορήγηση των απαραίτητων σχετικών πιστοποιητικών (π.χ. μη αποποίησης κληρονομιάς, μη δημοσίευσης διαθήκης) και έχουν λάβει ημερομηνία παραλαβής τους μετά την 31 Οκτωβρίου.
Υπενθυμίζεται ότι την ερχόμενη Κυριακή 19 Οκτωβρίου καθώς και την τελευταία Κυριακή της προθεσμίας (26 Οκτωβρίου) όλα τα Γραφεία Κτηματογράφησης θα παραμείνουν ανοικτά από τις 8.30 το πρωί έως τις 15.30 το μεσημέρι.

ΠΗΓΗ ΑΝΑ ΜΡΑ

ΠΑΟΚ--ΠΑΟ

Επιστροφή ξανά στη δράση για το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα με τη διεξαγωγή των αναμετρήσεων για την 6η αγωνιστική. Το κυριακάτικο ντέρμπι στην Τούμπα ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό, ξεχωρίζει από το υπόλοιπο πρόγραμμα, καθώς ο «δικέφαλος του βορρά» έχει πραγματοποιήσει ένα από τα καλύτερα ξεκινήματα στην ιστορία του και θέλει να συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο, ενώ από την άλλη ο Παναθηναϊκός δίνει αγώνα πρόβα-τζενεράλε ενόψει τον επερχόμενων υποχρεώσεων του στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η αυλαία της αγωνιστικής θα ανοίξει σήμερα με τρεις συναντήσεις. Ο Ηρακλής υποδέχεται τον Εργοτέλη, ο Πανσερραϊκός τον Αστέρα Τρίπολης και ο Πανιώνιος τον Αρη, σε ακόμα μία δυνατή αναμέτρηση. Αύριο ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός παίζει κόντρα στο νεοφώτιστο Πανθρακικό, ενώ η ΑΕΚ, που μετράει την απώλεια του Σωτήρη Κυργιάκου, υποδέχεται την πρώην ομάδα του Γιώργου Δώνη, Λάρισα. Συνοπτικά το πρόγραμμα της 6ης ημέρας της Σούπερ Λίγκα:ΣΑΒΒΑΤΟ 16:45 (Καυτανζόγλειο) Ηρακλής-Εργοτέλης --NOVA-- 16:45 (Σέρρες) Πανσερραϊκός-Αστέρας Τρίπολης --ALPHA-- 19:00 (Νέα Σμύρνη) Πανιώνιος-Αρης --NOVA-- ΚΥΡΙΑΚΗ 15:00 (Λειβαδιά) Λεβαδειακός-Ξάνθη 15:00 (Παγκρήτιο) ΟΦΗ-Θρασύβουλος 16:45 (ΟΑΚΑ) ΑΕΚ-Λάρισα --NOVA-- 19:00 (Καραϊσκάκη) Ολυμπιακός-Πανθρακικός --ΝΕΤ-- 19:00 (Τούμπα) ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός --NOVA--

ΠΗΓΗ ΑΝΑ ΜΡΑ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΠΟΥΣ ΣΑΡΚΟΖΙ

Η παγκόσμια οικονομία θα είναι το κεντρικό ζήτημα της συνάντησης που θα έχει σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους με τον Γάλλο ομόλογο του Νικολά Σαρκοζί και τον πρόεδρο της ευρωπαϊκής επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, στην προεδρική κατοικία στο Κάμπ Ντέιβιντ, στο Μέριλαντ. Λίγες ώρες πριν, ο Τζορτζ Μπους σε ομιλία του στο Εμπορικό Επιμελητήριο της Ουάσινγκτον προειδοποίησε ότι "θα χρειαστεί κάποιος χρόνος" για να αποδώσουν τα μέτρα που πήρε η κυβέρνησή του για την αντιμετώπιση της χρηματοπιστωτικής κρίσης, προσθέτοντας πως τα μέτρα "είναι αρκετά γενναιόδωρα και αρκετά τολμηρά και οι Αμερικανοί μπορούν να έχουν εμπιστοσύνη ότι αυτά θα αποδώσουν".

ΠΗΓΗ ΑΝΑ ΜΡΑ

Η ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΤΗΣ


Η Β. Κορέα ανακοίνωσε οτι θα επιτρέψει στους επιθεωρητές του ΟΗΕ να επισκεφθούν τις πυρηνικές της εγκαταστάσεις και να διαπιστώσουν τις ειρηνικές της προθέσεις.

ΟΚΤΩ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ


Οκτώ αεροπλανοφόρα ετοιμάζουν οι Ρώσοι με σκοπό να εγκατασταθούν απο ότι φαίνεται στη Μεσόγειο και την Καραϊβική. Για να αποφύγουν μάλιστα τη γκρίνια των Αμερικάνων, ανακοίνωσαν οτι γενικά θα ετοιμαστούν σε βάθος χρόνου. Δεν δεσμέυτηκαν όμως για .....το μέγεθος του βάθους.

ΡΩΣΙΚΗ ΑΝΤΙΠΥΡΑΥΛΙΚΗ ΑΣΠΙΔΑ


Αντιπυραυλική ασπίδα στήνουν οι Ρώσοι στη δυτική Ρωσία με στόχο την Ευρώπη. Λεπτομέρειες θα γνωρίζουμε προφανώς αφού η ασπίδα αυτή στηθεί, λόγω της προσφιλούς στους Ρώσους μεθόδου να δουλεύουν "κάτω απ΄το καπάκι".

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ


Οι ΗΠΑ ομολόγησαν οτι την αντιπυραυλική ασπίδα την θέλουν για να προστατεύσουν τις πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες που προσχώρησαν στο ΝΑΤΟ.

ΤΕΧΝΗΤΗ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ

Τεχνητή μπορεί να χαρακτηρισθεί η οικονομική κρίση στις ΗΠΑ αφού το τεράστιο αυτό κράτος μπορεί και διατηρεί εκατομμύρια στρατιώτες, χιλιάδες άρματα μάχης και αεροπλάνα και εκατοντάδες πολεμικά πλοία σε όλη την υδρόγειο.
Το δήθεν έλλειμα σε μετρητό των 700 δις δολλαρίων, βρέθηκε σε χρόνο μηδέν απο τους Αμερικάνους, όταν ο Πούτιν προσφέρθηκε να αγοράσει τις προβληματικές τράπεζες των ΗΠΑ.

ΡΩΣΙΚΟ ΜΕΤΡΗΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΚΙΝΑ


Όσο χρήμα, σε μετρητά ,χρειάζεται θα δώσει ο Πούτιν για να σταθεροποπιηθεί η οικονομία της Κίνας. Η ρωσική οικονομία είναι από τις λίγες που στέκονται όρθιες λόγω του μετρητού που εισπράττει από το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο.

Υπολογίζεται οτι η παγκόσμια οικονομία θα ανακάμψει το 2010.