Πέμπτη 14 Αυγούστου 2008

ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΟΙ ΠΟΛΩΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΥΡΑΥΛΙΚΗ ΑΣΠΙΔΑ

Το βράδυ της Πέμπτης, 14 Αυγούστου 2008, η Πολωνία υπέγραψε τελικά προσύμφωνο για την τοποθέτηση της αμερικανικής αντιπυραυλικής ασπίδας στα εδάφη της.

Η ΠΟΛΩΝΙΑ ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΥΡΑΥΛΙΚΗ ΑΣΠΙΔΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από το περιβάλλον του Πολωνού πρωθυπουργού, τις επόμενες μέρες η Πολωνία θα υπογράψει ένα προσύμφωνο για την εγκατάσταση της αμερικανικής αντιπυραυλικής ασπίδας. Μάλιστα η Πολωνία αναμένει μεγαλύτερη στρατιωτική συνεργασία από την Αμερική και υποστήριξη σε περίπτωση που η Πολωνία απειληθεί.

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΤΩΝ Η.Π.Α.

Η Μόσχα έχει εκφράσει την ανησυχία της για το φορτίο που μεταφέρουν τα αμερικανικά αεροπλάνα στη Γεωργία, αμφισβητώντας το ότι αποτελείται μόνο από ανθρωπιστική βοήθεια. Μέχρι στιγμής έχουν φτάσει δύο αμερικανικά C-17 στη Γεωργία και αναμένονται μέσα στις επόμενες μέρες να φτάσουν και αμερικανικά πολεμικά πλοία με ανθρωπιστική βοήθεια, τα οποία θα πλεύσουν στη Μαύρη Θάλασσα ανάμεσα στα ρωσικά που ήδη βρίσκονται στην περιοχή, κάτι που επίσης προκαλεί ανησυχία.

Η ΡΩΣΙΑ ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΗΝ Ν. ΟΣΣΕΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΠΧΑΖΙΑ

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, κ. Μεντβέντεβ, μετά από συνάντηση που είχε με τους προέδρους της Ν. Οσσετίας και της Αμπχαζίας, δήλωσε ότι η Ρωσία θα στηρίξει όποια απόφαση πάρουν οι κάτοικοι των περιοχών σχετικά με την κατάσταση των δημοκρατιών τους. Θα στηρίξει αυτές τις αποφάσεις και διεθνώς στον Ο.Η.Ε. και θα εγγυηθεί για την εφαρμογή αυτών των αποφάσεων στον Καύκασο και σε όλο τον κόσμο.
Ο υπουργός εξωτερικών της Ρωσίας, κ. Λαβρόφ, δήλωσε νωρίτερα ότι είναι πλέον αυτονόητο ότι δεν μπορούμε να πούμε στους κατοίκους της Ν. Οσσετίας και της Αμπχαζίας να ζήσουν στο κράτος της Γεωργίας μετά από όσα έγιναν.

ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ ΝΑΥΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΝΑΤΟ – ΡΩΣΙΑΣ

Ναυτική άσκηση Ρωσίας – ΝΑΤΟ με την ονομασία FRUKUS, που θα γινόταν στην θάλασσα της Ιαπωνίας 15 έως 23 Αυγούστου, ακυρώθηκε, αφού οι Η.Π.Α. και η Μ. Βρετανία αρνήθηκαν να στείλουν πλοία, σε ένδειξη διαμαρτυρίας εναντίον της Ρωσίας.

LIAKO.GR

Σχεδόν με μηδενικό κόστος όλοι οι πάροχοι αναβαθμίζουν τις γραμμές σε 24 mbps. Επικοινωνήστε με τον πάροχό σας και αναβαθμίστε τη γραμμή σας.

LIAKO.GR

Α) Όταν προσπαθείτε να συνδεθείτε στο LIAKO TV και σας βγάζει μήνυμα για εγκατάσταση στοιχείου ActiveX, απορρίψτε το μήνυμα και περιμένετε λίγο (περίπου 30 δευτ.) για να συνδεθείτε.

Β) Αν εξακολουθείτε να έχετε πρόβλημα σύνδεσης, βρείτε από κάποια μηχανή αναζήτησης το πρόγραμμα firefox mozilla και εγκαταστήστε το. Στη συνέχεια συνδεθείτε στο internet με αυτό και όχι με τον internet explorer και συνδεθείτε στο LIAKO TV. Πάλι χρειάζεται να περιμένετε λίγο για να συνδεθείτε.

ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΤΟ ΓΚΟΡΙ ΣΤΟΥΣ ΓΕΩΡΓΙΑΝΟΥΣ

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού στρατού, οι ρωσικές ειρηνευτικές δυνάμεις παρέδωσαν την πόλη Γκόρι στην γεωργιανή αστυνομία και από την Πέμπτη, 14 Αυγούστου 2008, και επίσημα πλέον η γεωργιανή αστυνομία θα είναι υπεύθυνη να επιβάλλει την τάξη στην πόλη. Οι ρωσικές δυνάμεις βέβαια θα βρίσκονται για δύο μέρες ακόμη στην περιοχή, μέχρι οι γεωργιανές αρχές να είναι σε θέση να αναλάβουν πλήρως.

ΠΛΟΙΑ ΤΩΝ Η.Π.Α. ΣΤΟΝ ΠΕΡΣΙΚΟ ΚΟΛΠΟ;

Την Τρίτη, 12 Αυγούστου 2008, πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν σε Μ.Μ.Ε. της Μέσης Ανατολής ανέφεραν ότι μεγάλη ναυτική δύναμη αποτελούμενη από αμερικανικά αεροπλανοφόρα, συνοδευόμενα από αγγλικά πλοία και ένα γαλλικό υποβρύχιο, κατευθυνόταν προς τον Περσικό Κόλπο με σκοπό να αποκλείσουν το Ιράν.
Την Τετάρτη, 13 Αυγούστου 2008, εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου άμυνας δήλωσε ότι, αν και δεν συνηθίζουν να ανακοινώνουν τις κινήσεις των πλοίων, οι συγκεκριμένες αναφορές για ναυτικό αποκλεισμό του Ιράν είναι ψεύτικες. Διατηρούμε δυνάμεις στην περιοχή έχοντας την ευθύνη να τηρούμε τη δέσμευσή μας για την προώθηση της ασφάλειας στην περιοχή, δήλωσε.
Εκπρόσωπος πάντως του ιρανικού ναυτικού δήλωσε ότι την Πέμπτη, 14 Αυγούστου 2008, το ιρανικό ναυτικό θα πραγματοποιήσει άσκηση στην περιοχή για να προετοιμαστεί, ώστε να είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει πιθανές απειλές.

ΟΙ Η.Π.Α. ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ

Την Τετάρτη, 13 Αυγούστου 2008, ο Μπους δήλωσε ότι θα στείλει αμερικανικό στρατιωτικό προσωπικό με ανθρωπιστική βοήθεια στη Γεωργία.
Μάλιστα το βράδυ της Τετάρτης ένα C-17 της αμερικανικής αεροπορίας προσγειώθηκε στην Τιφλίδα. Άλλο ένα C-17 θα φτάσει την Πέμπτη μεταφέροντας αντιβιοτικά που ζήτησε ο Γεωργιανός πρόεδρος.
Ο Μπους είπε ότι θα ακολουθήσουν και άλλες ανθρωπιστικές αποστολές από το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό και την αεροπορία. Προειδοποίησε μάλιστα τη Ρωσία να μην εμποδίσει τη μεταφορά της ανθρωπιστικής βοήθειας. Η Ρωσία πρέπει να εξασφαλίσει ότι όλες οι γραμμές επικοινωνίας και μεταφοράς, συμπεριλαμβανομένων των λιμανιών, των αεροδρομίων, των δρόμων και του εναέριου χώρου, παραμένουν ανοιχτές, ώστε να διανεμηθεί η ανθρωπιστική βοήθεια, δήλωσε ο Μπους.

ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΡΩΣΙΑΣ ΣΤΙΣ Η.Π.Α.

Το βράδυ της Τετάρτης, 13 Αυγούστου 2008, ο υπουργός εξωτερικών της Ρωσίας δήλωσε ότι πλέον εκεί που έχουν φτάσει τα πράγματα, η Αμερική πρέπει να διαλέξει αν θα συνεχίσει να στηρίζει τη Γεωργία ή αν θα έχει ως φίλη και σύμμαχο τη Ρωσία. Μάλιστα πρόσθεσε ότι εδώ και πολλά χρόνια η Αμερική προμηθεύει με στρατιωτικό υλικό και εκπαιδεύει το στρατό της Γεωργίας. Εμείς την είχαμε προειδοποιήσει ότι κάνει πολύ επικίνδυνο παιχνίδι, είπε ο κ. Λαβρόφ.

Ως απάντηση μετά από λίγη ώρα δήλωσε η κ. Κοντολίζα Ράις ότι είναι ξεκάθαρο ότι η Αμερική στηρίζει την δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση της Γεωργίας.

LIAKO.GR

Έκτακτο δελτίο ειδήσεων του Δημοσθένη Λιακόπουλου στο LIAKO TV τώρα!!!!