Παρασκευή 22 Αυγούστου 2008

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ «ΚΡΕΑΣ ΤΟΥ ΣΩΛΗΝΑ»

Πριν από λίγους μήνες μεγάλη αμερικανική φιλοζωική οργάνωση ανακοίνωσε ότι θα δώσει 1 εκατομμύριο δολάρια σε όποιον κατασκευάσει τεχνητό κρέας σε εργαστήριο που δεν θα διαφέρει σε τίποτε από το κρέας των ζώων (ούτε στην όψη, ούτε στην γεύση, ούτε στην θρεπτική αξία), και θα είναι φτηνό και σε μεγάλη ποσότητα, ώστε να μπορεί να προωθηθεί μαζικά στο εμπόριο. Πρόκειται για τις λεγόμενες «κρεατόμαζες», που αποτελούνται από ιστούς που καλλιεργούνται σε εργαστήρια και παράγουν κρέας (βοδινό, χοιρινό, ψαριού, κοτόπουλου κτλ) χωρίς να προέρχεται από ζώο. Κοτόπουλο χωρίς κοτόπουλο ή ψάρι χωρίς ψάρι λοιπόν. Η δυνατότητα παραγωγής τέτοιου κρέατος σε εργαστήρια υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια.
Στην Ιταλία την Πέμπτη, 21 Αυγούστου 2008, ήδη οι κτηνοτρόφοι άρχισαν να αντιδρούν έντονα στην προοπτική της προώθησης αυτού του τύπου κρέατος στην αγορά, αφού ισχυρίζονται ότι θα έχει άγνωστες επιπτώσεις στην υγεία του ανθρώπου, αλλά και θα εξαφανίσει την ύπαρξη της κτηνοτροφίας.
Το σίγουρο είναι ότι το θέμα προωθείται παγκόσμια και δεν αποκλείεται σύντομα να δούμε αυτό το κρέας στα ράφια των σούπερ μάρκετ, για το καλό των καημένων των ζώων που σφαγιάζονται πρώτα, αλλά και για το δικό μας καλό μετά, αφού θα είναι ελεγχόμενο (δεν θα προέρχεται από τρελές αγελάδες, δεν θα έχει την γρίπη των κοτόπουλων κτλ) και βέβαια, με την ακρίβεια που υπάρχει, αυτό θα είναι πιο φτηνό από το κανονικό κρέας.

ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΚΡΙΜΑΙΑΣ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΕΔΑΦΙΚΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ

Διαδήλωση περίπου 50 ατόμων έγινε την Παρασκευή, 22 Αυγούστου 2008, στην πρωτεύουσα της Κριμαίας, την πόλη Σιμφέροπολ, με αίτημα να ακυρώσει η Ρωσία την φιλική συμφωνία που έχει με την Ουκρανία για την περιοχή και να διεκδικήσει εδαφικά την Κριμαία. Να θυμίσουμε ότι οι πλειοψηφία των κατοίκων της Κριμαίας είναι ρωσικής καταγωγής.

Η ΟΥΚΡΑΝΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΘΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΓΡΑΒΑΤΕΣ ΣΤΟΝ ΣΑΑΚΑΣΒΙΛΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΜΑΣΟΥΛΑΕΙ….

Σε πρόσφατη ομιλία του ο αρχηγός της αντιπολίτευσης στην Ουκρανία κ. Κολέσνικοφ, που έχει πολύ καλή σχέση με τη Ρωσία, δήλωσε ότι θα κάνει δώρο στον Σαακασβίλι 365 γραβάτες για να έχει να μασουλάει…..
Λέτε να ξέρει κάτι για τα σχέδια της Μόσχας;

ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΟΙ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ – ΙΡΑΝ ΓΙΑ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

Οι συνομιλίες που είχε η Τουρκία με το Ιράν για τη συμπαραγωγή και εμπορία του ιρανικού φυσικού αερίου έφτασαν σε αδιέξοδο, αφού η Τουρκία κατηγόρησε το Ιράν ότι δεν ήταν πρόθυμο να ανταποκριθεί στην επίλυση προβλημάτων στην παραγωγή και τη μεταφορά του φυσικού αερίου. Επίσης διαφωνούν στην τιμή που θα αγοράζει η Τουρκία το φυσικό αέριο από το Ιράν.
Πάντως η Τουρκία δεν εγκαταλείπει τις προσπάθειες για την επίτευξη συμφωνίας με το Ιράν και σύντομα αναμένεται επίσκεψη του προέδρου της Τουρκίας κ. Γκιούλ μαζί με τον Τούρκο υπουργό εξωτερικών κ. Μπαμπατζάν στο Ιράν.

ΡΩΣΙΑ – ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΥΚΑΣΟΥ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ

Η Τουρκία συνεχίζει να προωθεί τη δημιουργία της Ένωσης του Καυκάσου. Άρχισε όμως να συνειδητοποιεί ότι δεν είναι τόσο εύκολο να δημιουργηθεί, καθώς και η Ρωσία και η Γεωργία, αν και είδαν αρχικά θετικά την πρόταση της Τουρκίας σύμφωνα με τουρκικές πηγές, αρνούνται πλέον να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και να συνομιλήσουν.
Επίσης, υπάρχουν πολλά προβλήματα στις σχέσεις της Τουρκίας και του Αζερμπαϊτζάν με την Αρμενία, που κάνουν τα σχέδια της Τουρκίας δύσκολο να πραγματοποιηθούν.

ΡΩΣΙΑ: ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ

Η Ρωσία ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής, 22 Αυγούστου 2008, ότι ολοκληρώθηκε η αποχώρηση των στρατευμάτων της από την Γεωργία. Όμως, σύμφωνα με τη ρωσική ανακοίνωση, θα παραμείνουν 2500 στρατιώτες σε προστατευτικές ζώνες που έχει δημιουργήσει και ελέγχει η Ρωσία γύρω από την Αμπχαζία και τη Ν. Οσσετία. Οι Γεωργιανοί διαμαρτύρονται για τις ζώνες αυτές και μάλιστα μέσα στη ζώνη που δημιούργησαν οι Ρώσοι γύρω από την Αμπχαζία συμπεριλαμβάνεται και η γεωργιανή στρατιωτική βάση στο Σενάκι.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν ο Αμερικανός πρόεδρος κ. Μπους και ο Γάλλος πρόεδρος κ. Σαρκοζί συμφώνησαν ότι αυτές οι προστατευτικές ζώνες που δημιούργησε η Ρωσία δεν είναι μέρος της ειρηνευτικής συμφωνίας που υπέγραψε με τη Γεωργία.

ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΛΟΙΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΠΕΡΑΣΑΝ ΤΑ ΣΤΕΝΑ

Να σημειώσουμε ότι από τα στενά του Βοσπόρου έχουν περάσει και άλλα πολεμικά πλοία του ΝΑΤΟ, πιο συγκεκριμένα το ισπανικό SPS Adm. Juan de Bourbon, το γερμανικό FGS Luebeck και το Πολωνικό ORP General K Pulaski. Το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε ότι δεν σχετίζονται με την κατάσταση στη Γεωργία και ότι πρόκειται για προγραμματισμένη επίσκεψη στη Μαύρη Θάλασσα για κοινές ασκήσεις με τη Ρουμανία και την Βουλγαρία.



Η ΡΩΣΙΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΣΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ

Εκπρόσωπος του υπουργείου άμυνας της Ρωσίας δήλωσε την Παρασκευή, 22 Αυγούστου 2008, ότι η αναγκαιότητα της επιχείρησης αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γεωργία με αμερικανικά πολεμικά πλοία είναι εξαιρετικά αμφίβολη.
Το αμερικανικό αντιτορπιλικό USS McFaul έχει περάσει ήδη από τα στενά του Βοσπόρου και αναμένεται να φτάσει στη Γεωργία περίπου σε δύο μέρες.

ΟΙ Η.Π.Α. ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΙΝΗ ΑΣΚΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

Οι Η.Π.Α. αρνήθηκαν τη συμμετοχή της Ρωσίας σε αντιτρομοκρατική άσκηση που ήταν προγραμματισμένη να γίνει στη Μεσόγειο. Η άσκηση αυτή καθιερώθηκε μετά το χτύπημα στους Πύργους το 2001 σε συνεργασία με μέλη του ΝΑΤΟ, ενώ από το 2005 συμμετέχει και η Ρωσία. Έτσι η ρωσική φρεγάτα Ladny που είχε φτάσει στη Μεσόγειο πριν λίγες μέρες, επέστρεψε στη βάση του στόλου της Μαύρης Θάλασσας στη Σεβαστούπολη.

ΡΩΣΙΑ: Η ΓΕΩΡΓΙΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σύμφωνα με δήλωση ανώτατου Ρώσου αξιωματούχου την Παρασκευή, 22 Αυγούστου 2008, η Γεωργία ετοιμάζεται για νέες στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Αμπχαζία και τη Ν. Οσσετία. «Έχουμε καταγράψει μια αύξηση στις αναγνωριστικές επιχειρήσεις και προετοιμασίες για ένοπλες επιχειρήσεις στη Ν. Οσσετία», προειδοποίησε ο κ. Νογκόβιτσιν και πρόσθεσε ότι η Ρωσία θα αυξήσει τις ειρηνευτικές δυνάμεις στην Αμπχαζία και την Ν. Οσσετία. Στην Αμπχαζία θα βρίσκονται 2142 άτομα, ενώ δεν έχει καθοριστεί ακριβείς αριθμός για την Ν. Οσσετία ακόμη.