Πριν από λίγους μήνες μεγάλη αμερικανική φιλοζωική οργάνωση ανακοίνωσε ότι θα δώσει 1 εκατομμύριο δολάρια σε όποιον κατασκευάσει τεχνητό κρέας σε εργαστήριο που δεν θα διαφέρει σε τίποτε από το κρέας των ζώων (ούτε στην όψη, ούτε στην γεύση, ούτε στην θρεπτική αξία), και θα είναι φτηνό και σε μεγάλη ποσότητα, ώστε να μπορεί να προωθηθεί μαζικά στο εμπόριο. Πρόκειται για τις λεγόμενες «κρεατόμαζες», που αποτελούνται από ιστούς που καλλιεργούνται σε εργαστήρια και παράγουν κρέας (βοδινό, χοιρινό, ψαριού, κοτόπουλου κτλ) χωρίς να προέρχεται από ζώο. Κοτόπουλο χωρίς κοτόπουλο ή ψάρι χωρίς ψάρι λοιπόν. Η δυνατότητα παραγωγής τέτοιου κρέατος σε εργαστήρια υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια.
Στην Ιταλία την Πέμπτη, 21 Αυγούστου 2008, ήδη οι κτηνοτρόφοι άρχισαν να αντιδρούν έντονα στην προοπτική της προώθησης αυτού του τύπου κρέατος στην αγορά, αφού ισχυρίζονται ότι θα έχει άγνωστες επιπτώσεις στην υγεία του ανθρώπου, αλλά και θα εξαφανίσει την ύπαρξη της κτηνοτροφίας.
Το σίγουρο είναι ότι το θέμα προωθείται παγκόσμια και δεν αποκλείεται σύντομα να δούμε αυτό το κρέας στα ράφια των σούπερ μάρκετ, για το καλό των καημένων των ζώων που σφαγιάζονται πρώτα, αλλά και για το δικό μας καλό μετά, αφού θα είναι ελεγχόμενο (δεν θα προέρχεται από τρελές αγελάδες, δεν θα έχει την γρίπη των κοτόπουλων κτλ) και βέβαια, με την ακρίβεια που υπάρχει, αυτό θα είναι πιο φτηνό από το κανονικό κρέας.
Στην Ιταλία την Πέμπτη, 21 Αυγούστου 2008, ήδη οι κτηνοτρόφοι άρχισαν να αντιδρούν έντονα στην προοπτική της προώθησης αυτού του τύπου κρέατος στην αγορά, αφού ισχυρίζονται ότι θα έχει άγνωστες επιπτώσεις στην υγεία του ανθρώπου, αλλά και θα εξαφανίσει την ύπαρξη της κτηνοτροφίας.
Το σίγουρο είναι ότι το θέμα προωθείται παγκόσμια και δεν αποκλείεται σύντομα να δούμε αυτό το κρέας στα ράφια των σούπερ μάρκετ, για το καλό των καημένων των ζώων που σφαγιάζονται πρώτα, αλλά και για το δικό μας καλό μετά, αφού θα είναι ελεγχόμενο (δεν θα προέρχεται από τρελές αγελάδες, δεν θα έχει την γρίπη των κοτόπουλων κτλ) και βέβαια, με την ακρίβεια που υπάρχει, αυτό θα είναι πιο φτηνό από το κανονικό κρέας.