Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2008

ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΝ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΜΕΤΑΞΥ Ε.Ε. ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΩΝ

Το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κοινοβουλευτικής Συνάθροισης (PACE) με ψήφισμα του, το οποίο εγκρίθηκε με 99 «ναι» και 20 «όχι», την Τετάρτη, 1 Οκτωβρίου 2008, καλεί την Κυπριακή Δημοκρατία να άρει τις όποιες αντιρρήσεις και να επιτρέψει να εφαρμοστούν οι κανονισμοί της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ελεύθερου Εμπορίου, επιτρέποντας το ελεύθερο εμπόριο ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κατεχόμενα και τη χρήση για αυτό το σκοπό των λιμανιών που βρίσκονται στα κατεχόμενα.
Το εν λόγω ψήφισμα επίσης καλεί την Κυπριακή Δημοκρατία να μην αντιδράσει στις αυξανόμενες διεθνείς επαφές στον τομέα της εκπαίδευσης, του αθλητισμού και θεμάτων που αφορούν την νεολαία, καθώς αυτές οι επαφές δεν γίνονται για πολιτικούς λόγους.

ΠΟΥΤΙΝ: Η ΡΩΣΙΑ ΘΑ ΞΟΔΕΨΕΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ 3,1 ΔΙΣ. ΔΟΛΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΤΗΣ ΤΟ 2009

Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας κ. Πούτιν ανακοίνωσε την Τετάρτη, 1 Οκτωβρίου 2008, ότι η ρωσική κυβέρνηση σχεδιάζει να δαπανήσει επιπλέον 3,1 δισεκατομμύρια δολάρια από τον αρχικό προϋπολογισμό, για να προμηθευτεί ο ρωσικός στρατός με πιο σύγχρονα όπλα και εξοπλισμό και επίσης να εξασφαλιστεί η ανάπτυξη των στρατευμάτων όπως κρίνεται αναγκαία.

ΡΩΣΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΤΗ ΣΟΜΑΛΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΤΩΝ

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Σομαλίας έδωσε έγκριση στο ρωσικό ναυτικό να στείλει πολεμικά πλοία στα νερά της Σομαλίας για να πολεμήσει την πειρατεία. Επίσης ρωσικές ένοπλες δυνάμεις θα αποβιβαστούν στην ξηρά για να αντιμετωπίσουν τους πειρατές.
Να θυμίσουμε ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα πολλά πλοία που περνούσαν από την περιοχή έπεσαν στα χέρια πειρατών, με τελευταίο ένα πλοίο της Ουκρανίας πριν λίγες μέρες.

Η ΣΟΜΑΛΙΑ ΘΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΑΜΠΧΑΖΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ Ν. ΟΣΣΕΤΙΑ

Η Σομαλία ανακοίνωσε μέσω του πρέσβη της στη Ρωσία ότι θα αναγνωρίσει σύντομα την ανεξαρτησία της Αμπχαζίας και της Ν. Οσσετίας.
Μέχρι στιγμής τα δύο κράτη έχουν αναγνωριστεί επίσημα από τη Ρωσία και την Νικαράγουα.

ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΤΙΣ ΡΩΣΙΚΕΣ ΕΙΡΗΝΕΥΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Την Τετάρτη, 1 Οκτωβρίου 2008, Ευρωπαίοι παρατηρητές, άοπλοι, επιβαίνοντας σε ελαφρά τεθωρακισμένα οχήματα, έκαναν την πρώτη τους περιπολία κοντά στην πόλη Γκόρι της Γεωργίας, στις προστατευτικές ζώνες ασφαλείας που δημιούργησαν οι Ρώσοι γύρω από την Αμπχαζία και τη Ν. Οσσετία.
Σύμφωνα με συμφωνία που είχε γίνει ανάμεσα στη Ρωσία και την Ευρωπαϊκή Ένωση, οι ρωσικές ειρηνευτικές δυνάμεις που βρισκόταν για λόγους ασφάλειας στις προστατευτικές ζώνες, άρχισαν σταδιακά να αποχωρούν και να αντικαθίστανται από παρατηρητές της Ε.Ε. Η αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων θα ολοκληρωθεί στις 10 Οκτωβρίου.

ΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Ο πρόεδρος Τζορτζ Μπους έκανε λόγο για την ανάγκη αποφασιστικής δράσης της κυβέρνησης όσον αφορά τα μέτρα διάσωσης της αμερικανικής οικονομίας, διαφορετικά, προειδοποίησε, η οικονομική ζημία θα είναι "οδυνηρή και διαρκής". "Διαβεβαιώνω τους πολίτες μας και τους πολίτες ολόκληρου του κόμου ότι αυτό δεν είναι το τέλος της κοινοβουλευτικής διαδικασίας", είπε ο Μπους μία ημέρα μετά την απόρριψη του, ύψους 700 δισ. δολαρίων, σχεδίου διάσωσης της αμερικανικής οικονομίας από τη Βουλή των Αντιπροσώπων. "Βρισκόμαστε σε μία κρίσιμη στιγμή για την οικονομία μας και χρειαζόματε νομοθεσία που να αντιμετωπίζει το πρόβλημα... που να επιτρέπει στην αμερικανική οικονομία να τεθεί και πάλι σε κίνηση", πρόσθεσε. "Εάν το έθνος μας συνεχίσει το δρόμο αυτό, η οικονομική ζημία θα είναι οδυνηρή και διαρκής", προειδοποίησε ο αρχηγός του Λευκού Οίκου. Ο υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα κάλεσε τους βουλευτές να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για να πετύχουν μια συμφωνία για τη διάσωση του χρηματοοικονομικού συστήματος και προσέφερε μια νέα πρόταση λέγοντας ότι θα βοηθήσει στη συγκέντρωση υποστήριξης. Ο Δημοκρατικός υποψήφιος για το Λευκό Οίκο πρότεινε να αυξηθεί τό όριο των τραπεζικών καταθέσεων που είναι εγγυημένο από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση στις 250.000 δολάρια, από τις 100.000 που είναι τώρα. "Ένα βήμα που θα μπορούσαμε να κάνουμε για να αυξήσουμε την υποστήριξη στο νομοθέτημα και να ενισχύσουμε την οικονομία μας θα ήταν να επεκτείνουμε την ομοσπονδιακή εγγύηση των καταθέσεων για τις οικογένειες και τις μικρές επιχειρήσεις σ' όλη την Αμερική που έχουν επενδύσει τα χρήματά τους στις τράπεζές μας", αναφέρει ο Ομπάμα σε γραπτή δήλωσή του. "Θα μιλήσω σε ηγέτες και σε μέλη του Κογκρέσου για να προτείνω αυτή την ιδέα και να τους καλέσω να δράσουν χωρίς καθυστέρηση για να περάσει ένα σχέδιο διάσωσης", δήλωσε ο Ομπάμα. Την αύξηση του ορίου των τραπεζικών καταθέσεων που είναι εγγυημένο από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση στα 250.000 δολάρια από τα 100.000 που είναι τώρα, υποστήριξε και ο ρεπουμπλικανός υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ Τζον Μακέιν. Σε συνέντευξή του στο CNN, ο Μακέιν διευκρίνισε ότι μίλησε στον πρόεδρο Τζορτζ Μπους και ότι συνέστησε το όριο της ομοσπονδιακής εγγύησης καταθέσεων να ανέρχεται στα 250.000 δολάρια. "Επίσης το υπουργείο Οικονομικών έχει τη δυνατότητα να εξαγοράσει υποθήκες αξίας έως και ενός τρισεκατομμυρίου δολαρίων. Θα πρέπει να προχωρήσουμε σε αυτό καθώς φτιάχνουμε αυτό το σχέδιο διάσωσης", πρόσθεσε ο Μακέιν.
Ευρωπαϊκή Ένωση

Οι Ευρωπαίοι ιθύνοντες εντείνουν τις πιέσεις τους προς τις ΗΠΑ για την έγκριση, το ταχύτερο δυνατό, των 700 δισ. δολαρίων που - όπως εκτιμάται - είναι αναγκαία για τη σταθεροποίηση των αγορών, παράλληλα όμως ετοιμάζονται να υιοθετήσουν μέτρα για τη σταθεροποίηση του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος. Συγκεκριμένα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να παρουσιάσει σειρά προτάσεων ως προς τα ίδια κεφάλαια των ασφαλιστικών οργανισμών και επιχειρήσεων. Βασική κατεύθυνση της Επιτροπής είναι τα ίδια κεφάλαια να είναι σε γενικές γραμμές αυξημένα στις επιχειρήσεις που αναλαμβάνουν ασφαλίσεις υψηλού κινδύνου. Η Επιτροπή θα προτείνει επίσης μέτρα για την αύξηση της διαφάνειας των τραπεζών καθώς και για την ενίσχυση του ρόλου αλλά και της ποιότητας των οργανισμών αξιολόγησης των οικονομικών δεδομένων των τραπεζών και των ασφαλιστικών οργανισμών. Επίσης θα θίξει και το ζήτημα των αμοιβών των διευθυντικών στελεχών των πιστωτικών ιδρυμάτων. Ορισμένες άλλες προτάσεις αναμένεται να δημοσιοποιήσει ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζοσέ Μπαρόζο στην επικείμενη συνάντηση κορυφής των τεσσάρων ισχυρότερων οικονομικώς χωρών της Ευρώπης, στο Παρίσι. Ωστόσο δεν αναμένεται να εισηγηθεί η Επιτροπή τη δημιουργία ενός κοινού μηχανισμού παρέμβασης ανάλογου με αυτό που συζητείται στις ΗΠΑ. Η δημιουργία ενός ανάλογου μηχανισμού θα απαιτούσε ομοφωνία μεταξύ των «27», κάτι που δεν θεωρείται δεδομένο. Άλλωστε για τους περισσότερους από τους κοινοτικούς ιθύνοντες ανάλογος μηχανισμός δεν κρίνεται απαραίτητος στην ΕΕ.

Γαλλική Προεδρία

Τη διαβεβαίωση ότι η γαλλική κυβέρνηση θα πάρει τα αναγκαία μέτρα για να διασφαλίσει ότι οι τράπεζες θα συνεχίσουν να παρέχουν ρευστό στην οικονομία παρά την κρίση που βιώνει ο χρηματοπιστωτικός τομέας, ανακοίνωσε την Τρίτη το γραφείο του προέδρου Νικολά Σαρκοζί. Η ανακοίνωση έγινε μετά τη συνάντηση του γάλλου προέδρου με τους επικεφαλής των πιο σημαντικών τραπεζών και ασφαλιστικών εταιρειών της Γαλλίας και μετά την επίτευξη συμφωνίας σχετικά με τη διάσωση του βέλγο-γαλλικού χρηματοοικονομικού ομίλου Dexia από τη χρηματοοικονομική κρίση που πέρασε από τις ΗΠΑ στην Ευρώπη, μέσα από τη διάθεση κεφαλαίων, ύψους 6,4 δισ. ευρώ, από τις κυβερνήσεις της Γαλλίας, του Βελγίου και του Λουξεμβούργου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η γαλλική κυβέρνηση θα υιοθετήσει μέτρα μέχρι το τέλος της εβδομάδας προκειμένου να υποκινήσει τις τράπεζες να συνεχίσουν να χρηματοδοτούν την οικονομία. Δεν ανακοινώθηκαν πιο πολλές λεπτομέρειες για τα μέτρα αυτά. Είναι προφανές ότι ο πρόεδρος Σαρκοζί (εκπροσωπώντας και τη γαλλική προεδρία της ΕΕ ) καταβάλει προσπάθειες για να περιορίσει την εξάπλωση της "χρηματοπιστωτικής νόσου" που ξεκίνησε στις ΗΠΑ, επιβλέποντας μια συμφωνία για τη διάσωση σημαντικών ομίλων όπως είναι η Dexia και προετοιμάζοντας μια σύνοδο, στα τέλη της εβδομάδας στο Παρίσι, για να σφυρηλατήσει μια ευρωπαϊκή απάντηση στην κρίση. Στη συνάντηση αυτή αναμένεται να συμμετάσχουν η Βρετανία, η Γερμανία, η Ιταλία, καθώς, επίσης, ο πρόεδρος της ΕΚΤ Ζαν Κλόντ Τρισέ και ο επικεφαλής του Eurogroup -και πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου- Ζαν Κλόντ Γιούνκερ προκειμένου να διαβουλευτούν με αντικείμενο την κρίση. Από την πλευρά του, ο βρετανός πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν δεσμεύτηκε ότι θα λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για να διασφαλίσει την σταθερότητα του βρετανικού τραπεζικού συστήματος.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΕΦΗΣ ΣΑΡΡΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Μάλλον με παρεξηγήσατε, ή δεν διαβάσατε απο κεκτημένη ταχύτητα τι έγραψα.
Απλά είπα οτι επιτέθηκαν πολλοί στη κ. Σαρρή και δεν έκαναν καν τον κόπο να δουν τι φρούτα έχει, όχι σαν υποψήφιους, αλλά σαν εκλεγμένους βουλευτές και βουλευτίνες ο μπαχτσές της βουλής.
Πρέπει να παραδεχτείτε οτι αν είχε περιλάβει άλλον ο Λαζόπουλος, με άλλον θα ασχολούνταν όλοι. Μάλλον δεν παρακολουθείτε αρκούντως το youtube

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ένας "επισκέπτης" του blog, έγραψε μόλις τώρα, ότι με τα βιβλία και την ιστοσελίδα του Λιακόπουλου ασχολούνται μόνο : αμόρφωτοι, μετανάστες, κομπλεξικοί, ταξιτζήδες ,πόρνες, οικοδόμοι, οδοκαθαριστές, στρατιωτικοί, Περιστεριώτες, περιθωριακοί και καθυστερημένοι.
Περιμένουμε τα σχόλιά σας για τη δήλωση αυτού του "ατόμου".