Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2008

ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΓΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ ΤΩΝ Η.Π.Α.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες ο πρωθυπουργός της Ρωσίας κ. Πούτιν σχεδιάζει να δημιουργήσει διεθνείς οργανισμούς κάτω από την επιρροή της Ρωσίας. Έχει ήδη δημιουργήσει το Σύμφωνο της Σαγκάης, έναν οργανισμό που θα μπορούσε να εξελιχθεί σαν το ΝΑΤΟ, αλλά σχεδιάζει επίσης να ιδρύσει ένα διεθνές δικαστήριο αντίστοιχο με το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, έναν οργανισμό αντίστοιχο του ΟΗΕ, καθώς και άλλους διεθνείς οργανισμούς. Επανειλημμένως έχει εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για την επιρροή που ασκούν οι Η.Π.Α. στους ήδη υπάρχοντες διεθνείς οργανισμούς και μην ξεχνούμε πρόσφατη δήλωσή του ότι η Ευρώπη και οι Η.Π.Α. δεν αποτελούν ολόκληρο τον κόσμο, αλλά ένα μικρό κομμάτι του. Δημιουργώντας λοιπόν συμμαχίες με το μεγαλύτερο κομμάτι του κόσμου μας, σκοπεύει να κυριαρχήσει και να εφαρμόσει τα δικά του σχέδια για τον πλανήτη, δημιουργώντας ένα δεύτερο πόλο, μία δύναμη που μπορεί να ανατρέψει την Νέα Τάξη Πραγμάτων, όπως την ονειρεύτηκαν και προσπαθούν να εφαρμόσουν οι Η.Π.Α. και αυτοί που τις στηρίζουν. Ένας από τους μεγαλύτερους συμμάχους του σ’ αυτή την προσπάθεια είναι αναμφισβήτητα η Κίνα.

Η ΡΩΣΙΑ ΘΑ ΔΙΑΘΕΣΕΙ 45 ΔΙΣ. ΡΟΥΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟ ΤΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας κ. Πούτιν ανακοίνωσε την Παρασκευή, 12 Σεπτεμβρίου, ότι ετοιμάζεται να εγκρίνει επιπλέον 45 δισεκατομμύρια ρούβλια για το διαστημικό πρόγραμμα της Ρωσίας μέσα στα επόμενα τρία χρόνια. Ένα μέρος από αυτά θα χρησιμοποιηθούν για την αναβάθμιση των ρωσικών δορυφόρων.

ΤΑ ΡΩΣΙΚΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΤΙΚΑ ΠΕΤΑΞΑΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΚΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΑΪΒΙΚΗΣ

Τα δύο ρωσικά βομβαρδιστικά Tu-160, που έφτασαν στην Βενεζουέλα πριν λίγες μέρες, εκτέλεσαν δοκιμαστικές πτήσεις πάνω από τις ακτές της Καραϊβικής. Η πτήση είχε διάρκεια έξι ώρες, όλα έγιναν ομαλά και δεν προσεγγίστηκαν από ξένα βομβαρδιστικά.
Οι πιλότοι της Βενεζουέλας υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό τα δύο αεροσκάφη και τους Ρώσους πιλότους. Μάλιστα ο πρόεδρος της Βενεζουέλας κ. Τσάβες εξέφρασε την επιθυμία του να επιβιβαστεί και να πετάξει με ένα από αυτά.

ΟΙ ΡΩΣΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΠΟΧΩΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΤΙ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ

Το υπουργείο εξωτερικών της Ρωσίας επιβεβαίωσε ότι όλες οι ρωσικές ειρηνευτικές δυνάμεις αποσύρθηκαν από το λιμάνι Πότι της Γεωργίας, και μάλιστα δύο μέρες πριν από την ημερομηνία που είχε προγραμματιστεί. Η αποχώρηση επιβεβαιώθηκε και από το υπουργείο εσωτερικών της Γεωργίας.

Η ΟΥΚΡΑΝΙΑ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗΣ ΟΠΛΩΝ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου άμυνας της Ρωσίας το Σάββατο, 13 Σεπτεμβρίου 2008, ο νούμερο ένα προμηθευτής όπλων της Γεωργίας πριν την επίθεση στη Ν. Οσσετία ήταν η Ουκρανία, όσον αφορά τον όγκο των όπλων που προμηθεύτηκε η Γεωργία.
Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι δεν εφοδιάστηκαν και από τις Η.Π.Α. και ίσως γι’ αυτό έσπευσε την ίδια μέρα ο πρωθυπουργός της Ρωσίας να το θυμίσει.

Η ΙΝΔΙΑ ΔΟΚΙΜΑΖΕΙ ΝΕΟ ΠΥΡΑΥΛΟ

Η Ινδία εκτόξευσε δοκιμαστικά πύραυλο υπερηχητικό αέρος – αέρος δικής της κατασκευής το Σάββατο, 13 Σεπτεμβρίου 2008, σύμφωνα με ανακοίνωση που δόθηκε στα ινδικά μέσα μαζικής ενημέρωσης. Η εκτόξευση έγινε γύρω στις 12:05 τοπική ώρα στην επαρχία Ορίσα. Ο πύραυλος αυτός βρίσκεται ακόμη σε δοκιμαστικό στάδιο, καθώς πρέπει να γίνουν κάποιες βελτιώσεις. Θα είναι ικανός να καταστρέψει εναέριους υπερηχητικούς στόχους, που κινούνται με ελιγμούς.

ΠΟΥΤΙΝ: ΟΙ Η.Π.Α. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗ ΡΩΣΙΑ

Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας κ. Πούτιν σε συνέντευξη που έδωσε σε γαλλική εφημερίδα το Σάββατο, 13 Σεπτεμβρίου 2008, δήλωσε ότι οι Η.Π.Α. πρέπει να βελτιώσουν τις σχέσεις τους με τη Ρωσία. Όταν υπάρχει παγκόσμια κρίση, τα αμοιβαία συμφέροντα επιβάλλονται των αντιθέσεων, είπε. Περιμένω βελτίωση των σχέσεων και αφού οι Η.Π.Α. είναι αυτές που τις χάλασαν, αυτές πρέπει να κάνουν βήματα για να τις βελτιώσουν, πρόσθεσε ο κ. Πούτιν.
Επίσης έθεσε το θέμα των Αμερικανών πολιτών που βρέθηκαν στην ζώνη ασφαλείας στον πόλεμο με τη Γεωργία. Σύμφωνα με διεθνείς συμφωνίες, μόνο οι ντόπιοι, οι ειρηνευτικές δυνάμεις και παρατηρητές του Ο.Α.Σ.Ε. επιτρέπεται να βρίσκονται εκεί. Θα θέλαμε σίγουρα να μάθουμε τι έκαναν οι αμερικανοί πολίτες εκεί, τόνισε ο κ. Πούτιν. Και δεν ξέχασε βέβαια να θυμίσει ότι ο γεωργιανός στρατός εξοπλίστηκε και εκπαιδεύτηκε από Αμερικάνους.

ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ ΣΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙ ΤΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ

Ομάδα ειδικών από το αμερικανικό Πεντάγωνο θα μεταβεί στη Γεωργία για να εκτιμήσει τις ανάγκες της Γεωργίας σε στρατιωτικό υλικό και τις ζημιές που έχει υποστεί στον στρατιωτικό τομέα μετά τον πόλεμο με την Ρωσία. Η Αμερική φαίνεται αποφασισμένη να ξαναχτίσει στρατιωτικά την Γεωργία, αδιαφορώντας για την αντίδραση της Ρωσίας.
Βέβαια υπάρχουν πληροφορίες ότι μεταξύ των στρατιωτικών βάσεων που βομβάρδισαν οι Ρώσοι στη Γεωργία ήταν και μια αμερικανική βάση που είχαν στήσει οι Αμερικάνοι κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, με σκοπό να χτυπήσουν το Ιράν. Μάλιστα ήταν η πρώτη στρατιωτική βάση που βομβάρδισαν οι Ρώσοι στη Γεωργία.

ΡΩΣΙΚΗ ΝΑΥΤΙΚΗ ΒΑΣΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

Την Παρασκευή, 12 Σεπτεμβρίου 2008, η Ρωσία ανακοίνωσε ότι ανακαινίζει εγκαταστάσεις στο λιμάνι της πόλης Tartus της Συρίας, που θα χρησιμοποιηθεί από τον ρωσικό στόλο, για να έχει μια βάση στη Μεσόγειο. Οι επικεφαλείς του ναυτικού των δύο χωρών συναντήθηκαν την Παρασκευή στη Μόσχα και συζήτησαν «την ενδυνάμωση της αμοιβαίας εμπιστοσύνης και της κατανόησης μεταξύ των στόλων των δύο χωρών», όπως είπε αξιωματικός του ρωσικού ναυτικού.