Δευτέρα 4 Αυγούστου 2008

ΤΟ ΙΡΑΝ ΔΟΚΙΜΑΖΕΙ ΝΕΟ ΠΥΡΑΥΛΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΠΛΟΙΩΝ

Ενώ οι διεθνείς πιέσεις συνεχίζονται για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και οι Ισραηλινές απειλές για επικείμενη επίθεση πλανώνται στον αέρα, το Ιράν με υπερηφάνεια ανακοίνωσε ότι δοκίμασε επιτυχώς νέο πύραυλο με δυνατότητα να πλήξει πλοία σε απόσταση 300 χιλιομέτρων.

Πρόκειται για εντελώς καινούργια τεχνολογία που έχει κατά παγκόσμια αποκλειστικότητα το Ιράν, σύμφωνα με την ανακοίνωση στρατιωτικού εκπροσώπου που έγινε προς Ιρανούς δημοσιογράφους τη Δευτέρα, 4 Αυγούστου 2008. Με αυτό το όπλο στα χέρια τους, καθώς και με τους πυραύλους που πρόσφατα εκτόξευσαν δοκιμαστικά, έχουν πλέον τη δυνατότητα να αποκλείσουν, αν θέλουν, τα Στενά του Χορμούζ, επιφέροντας μεγάλο πλήγμα στην παγκόσμια διακίνηση πετρελαίου.


ΒΓΗΚΕ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

Από τις 4 Αυγούστου 2008 στρατός άρχισε να περιπολεί στους δρόμους των μεγάλων πόλεων της Ιταλίας στα πλαίσια ενός νέου προγράμματος της κυβέρνησης για την πάταξη της εγκληματικότητας και την αύξηση της ασφάλειας στους ιταλικούς δρόμους. Μέσα στην εβδομάδα 3000 στρατιώτες θα αναπτυχθούν μέσα σε μεγάλες ιταλικές πόλεις και μαζί με τη συνοδεία αστυνομικών θα περιπολούν κυρίως σε μέρη με ιδιαίτερο τουριστικό ενδιαφέρον, πρεσβείες, προξενεία, σιδηροδρομικούς σταθμούς, κέντρα φιλοξενίας μεταναστών, πλατείες και άλλα μέρη με υψηλή εγκληματικότητα.
Ο Υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί δοκιμαστικά για 6 μήνες σε μερικές μεγάλες πόλεις, όπως η Νάπολη, η Ρώμη, το Μιλάνο, και αν τα αποτελέσματα είναι ικανοποιητικά θα εξαπλωθεί και σε άλλες πόλεις. Και βέβαια δεν πρόκειται για στρατιωτικοποίηση των πόλεων, έσπευσε να διευκρινίσει, αλλά για λαϊκή απαίτηση για μεγαλύτερη ασφάλεια.
Όλα για το καλό μας λοιπόν……Και η Νέα Τάξη Πραγμάτων προχωρά με τα σχέδιά της.

ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΤΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Ο Πούτιν, αφού πρώτα έδωσε άδεια στον πρόεδρο Μεντβέντεφ να πάει μια εβδομάδα διακοπές για να ξεκουραστεί, σε κυβερνητική σύσκεψη που έγινε τη Δευτέρα, 4 Αυγούστου 2008 δήλωσε ότι η τρομοκρατία συνεχίζει να υπάρχει στη Ρωσία. Και επειδή είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα, γι’ αυτό πρέπει να πάρει μέτρα. Το προηγούμενο αντιτρομοκρατικό σχέδιο έληξε το 2007 και κατάφερε να επιφέρει σοβαρά πλήγματα στους τρομοκράτες. Τώρα λοιπόν ετοίμασε ένα νέο αντι-τρομοκρατικό σχέδιο, πιο εξελιγμένο, με καινούργιους στόχους. Θα τσακίσει λοιπόν όλους τους τρομοκράτες εντός Ρωσίας.

Ποιος είδε τον Πούτιν και δεν τον φοβήθηκε……..

ΤΟ ΠΙΟ ΜΙΚΡΟ ΦΙΔΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!


Πρόσφατα ανακαλύφθηκε το πιο μικρό είδος φιδιού στον κόσμο στα νησιά Μπαρμπέιντος (στη φωτογραφία το βλέπουμε συγκριτικά με ένα νόμισμα).

Πόσα άλλα όντα άραγε ζουν στο σπίτι μας, τον πλανήτη Γη, και δεν τα γνωρίζουμε;

ΡΩΣΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ;

Η Ρωσία αισθάνεται ότι η Δύση επιχειρεί να δημιουργήσει έναν ασφυκτικό κλοιό γύρω της, προσπαθώντας να επεκτείνει τα όρια του ΝΑΤΟ μέχρι τα σύνορά της. Έντονα αντίθετη είναι η Ρωσία και στην τοποθέτηση της αμερικανικής αντιπυραυλικής ασπίδας στην Πολωνία και την Τσεχία. Ποια λοιπόν η αντίδραση της Κόκκινης Αρκούδας; Ρωσικές βάσεις στην Κούβα!!

Τον τελευταίο καιρό πολλοί αναλυτές στη Ρωσία πιστεύουν πως το επόμενο βήμα της Ρωσίας είναι μια στενή στρατιωτική συνεργασία με την Κούβα, που θα επιτρέπει την επέκταση της ρωσικής στρατιωτικής παρουσίας στο εξωτερικό. Μάλιστα λέγεται ότι στην πρόσφατη επίσκεψη του αρχηγού του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας στην Κούβα συζητήθηκε αυτή η προοπτική.

Οι Κουβανοί προς το παρόν το παίζουν Κινέζοι…..Δεν ξέρουν τίποτε.

Η ΠΟΛΩΝΙΑ ΒΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΥΡΑΥΛΙΚΗ ΑΣΠΙΔΑ

Η κυβέρνηση της Βαρσοβίας βιάζεται να υπογράψει τη συνθήκη και να αρχίσει η τοποθέτηση της αντιπυραυλικής ασπίδας των Αμερικάνων πριν τις αμερικανικές εκλογές, σύμφωνα με δηλώσεις του Πολωνού προέδρου Kaczynski.

Οι Η.Π.Α. σχεδιάζουν να τοποθετήσουν 10 αντιβαλλιστικούς πυραύλους στην Πολωνία και ένα ραντάρ στην Τσεχία με σκοπό, όπως ισχυρίζονται, να αντιμετωπίσουν πιθανή επίθεση από κράτη της ανατολής, όπως το Ιράν. Η Ρωσία βέβαια από την αρχή αντιτάχθηκε σ΄ αυτά τα σχέδια θεωρώντας ότι είναι μια ενέργεια εχθρική εναντίον της. Απείλησε μάλιστα με πόλεμο, αν οι Η.Π.Α. προχωρήσουν στην εφαρμογή των σχεδίων τους. Παρόλα αυτά οι Η.Π.Α. προχώρησαν σε προφορική συμφωνία και με τα δύο κράτη, αφήνοντας τη γραπτή επικύρωση και την εφαρμογή του σχεδίου για το νέο Αμερικανό πρόεδρο, που θα προκύψει μετά τις εκλογές του φθινοπώρου. Η Πολωνία όμως πιέζει να γίνει τώρα.

Τι είπε ο Πούτιν; Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ……


ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗ Ν. ΟΣΣΕΤΙΑ

Εκατοντάδες παιδιά άρχισαν να απομακρύνονται την Κυριακή 3 Αυγούστου 2008 από την αποσχισθείσα περιοχή της Γεωργίας, τη Ν. Οσσετία. Μετά τις συγκρούσεις που άρχισαν την Παρασκευή ανάμεσα στις δυνάμεις της Ν. Οσσετίας και της Γεωργίας, που είχαν σαν αποτέλεσμα το θάνατο έξι ατόμων και τον τραυματισμό πολλών άλλων, η κυβέρνηση της Ν. Οσσετίας αποφάσισε να απομακρύνει από την περιοχή τα παιδιά, έχοντας βέβαια και την συγκατάθεση των γονέων τους. Τα παιδιά μεταφέρθηκαν στην επαρχία της Β. Οσσετίας, η οποία να θυμίσουμε ότι ανήκει στην Ρωσική Ομοσπονδία.
Η Ν. Οσσετία και η Αμπχαζία είναι περιοχές που αποσχίσθηκαν από τη Γεωργία έχοντας στραμμένο το βλέμμα τους στη Ρωσία. Η γεωργιανή κυβέρνηση όμως φαίνεται αποφασισμένη να το εμποδίσει και να επαναφέρει τις περιοχές αυτές στην κυριότητά της. Να σημειώσουμε ότι η Ρωσία διαθέτει μεγάλο αριθμό ειρηνευτικών δυνάμεων στα εδάφη αυτών των περιοχών. Ο Ρώσος υπουργός εξωτερικών δήλωσε την Κυριακή ότι η απειλή ενός πολέμου ανάμεσα στη Γεωργία και τη Ν. Οσσετία γίνεται όλο και πιο αληθινή.

ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΑΝ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ ΝΕΟΥ ΒΑΛΛΙΣΤΙΚΟΥ ΠΥΡΑΥΛΟΥ

Εκπρόσωπος του ρωσικού ναυτικού ανακοίνωσε την Παρασκευή 1 Αυγούστου 2008 ότι το ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο Ryazan πραγματοποίησε επιτυχώς δοκιμαστική βολή νέου βαλλιστικού πυραύλου στη θάλασσα του Μπάρεντς. Ο πύραυλος κτύπησε συγκεκριμένο στόχο που βρισκόταν στη χερσόνησο Καμτσάτκα, στην απομονωμένη περιοχή Κούρα, η οποία χρησιμοποιείται ως πεδίο βολής βαλλιστικών πυραύλων. Να διευκρινίσουμε για αυτούς που δεν είναι ιδιαίτερα εξοικειωμένοι με τη γεωγραφία της περιοχής ότι η θάλασσα του Μπάρεντς βρίσκεται βορειοδυτικά της Ρωσίας, κοντά στη Σκανδιναβικές χώρες, ενώ η χερσόνησος Καμτσάτκα είναι στην ανατολική άκρη της Ρωσίας, πάνω από την Ιαπωνία, στον Ειρηνικό Ωκεανό. Το υποβρύχιο εκτόξευσε τον πύραυλο από θέση κατάδυσης και έπληξε το στόχο στον αναμενόμενο χρόνο.

Δεν ανακοινώθηκαν προς το παρόν περισσότερες λεπτομέρειες για τον τύπο του συγκεκριμένου πυραύλου. Το σίγουρο είναι ότι οι Ρώσοι για μια ακόμη φορά ξάφνιασαν και επιβεβαίωσαν αυτούς που υποστηρίζουν ότι έχουν πολλούς κρυφούς άσσους στο μανίκι τους!

Οι βάσεις μας στο «πιάτο» !!

Οι δυνατότητες της τεχνολογίας αγγίζουν πλέον τα όρια της επιστημονικής φαντασίας. Υπάρχουν προγράμματα που συνδεόμενα με τους δορυφόρους «κατεβάζουν» απίστευτες πληροφορίες. Για

παράδειγμα δείτε τις δυνατότητες του Google earth. Εμφανίζονται οι εγκαταστάσεις του Πολεμικού Ναυτικού στην Σαλαμίνα και τα πλοία που υπάρχουν εκεί κυριολεκτικά «στο πιάτο».

Και αν μπορεί να το κάνει αυτό ένας φθηνός σπιτικός υπολογιστής με ένα τζάμπα πρόγραμμα, τότε τι μπορεί να «βλέπουν» οι Τούρκοι;

Εκείνο που μου αρέσει είναι που στις εγκαταστάσεις του στρατού υπάρχουν επιγραφές που λένε «Απαγορεύεται η φωτογράφηση». Κάποιος πρέπει να ειδοποιήσει τους στρατιωτικούς ότι έχουμε μπει στον 21ο αιώνα.