Δευτέρα 18 Αυγούστου 2008

ΜΕΝΤΒΕΝΤΕΒ: ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΕΝΤΟΛΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΟΛΟΥ ΜΑΣ ΣΤΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Τη Δευτέρα, 18 Αυγούστου 2008, ο Ρώσος πρόεδρος κ. Μεντβέντεβ είπε ότι θα συζητήσουν με την Ουκρανία το θέμα που προέκυψε με το διάταγμα που υπέγραψε ο Ουκρανός πρόεδρος την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με το οποίο τα ρωσικά πλοία που βρίσκονται στη Σεβαστούπολη πρέπει να ενημερώνουν την ουκρανική κυβέρνηση και να παίρνουν άδεια για να αναχωρούν και να επιστρέφουν στη βάση.
Όλα πρέπει να βασίζονται στις διεθνείς συμφωνίες που έχουμε, θύμισε στην Ουκρανία ο κ. Μεντβέντεβ, και σε καμία περίπτωση δεν δεχόμαστε εντολές από αλλού για τις κινήσεις του στόλου, συμπλήρωσε. Τις εντολές ο στόλος τις παίρνει απευθείας από εμένα, τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος.

ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ;

Η ΝΑΣΑ ανακοίνωσε ότι έχει επιτέλους τις αποδείξεις περί της ύπαρξης νερού στον Άρη. Ενημέρωσε επίσης τον Λευκό Οίκο με επίσημο έγγραφο.
Όμως το περιοδικό Aviation Week & Space Technology, επικαλούμενο μυστικές πηγές μέσα από την ΝΑΣΑ, έγραψε ότι υπήρχαν δύο έγγραφα που στάλθηκαν στον Πρόεδρο. Το δεύτερο έγγραφο αναφέρει ότι υπάρχουν αποδείξεις περί της ύπαρξης ζωής στον Άρη. Φυσικά η ΝΑΣΑ αρνήθηκε την ύπαρξη του δεύτερου εγγράφου.
Το έγγραφο που έστειλε η ΝΑΣΑ θα δοθεί στην δημοσιότητα τέλος του χρόνου, εάν βέβαια η Αμερικανική κυβέρνηση εγκρίνει κάτι τέτοιο.
Αλήθεια, τι είναι αυτό που απαιτεί τέτοια μυστικότητα σε τόσο «απλά» θέματα όπως το νερό στον Άρη;

Η ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΩΣ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΥΡΑΥΛΙΚΗΣ ΑΣΠΙΔΑΣ

Η Ουκρανία πριν από δύο μέρες ανακοίνωσε ότι είναι πρόθυμη να παραχωρήσει αντιπυραυλικά συστήματά της στην Ευρώπη και την Αμερική για τη δημιουργία αντιπυραυλικής ασπίδας. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες είναι διατεθειμένη να δώσει πρόσβαση και σε δύο δορυφορικά αντιπυραυλικά συστήματα, κατασκευασμένα από την πρώην Σοβιετική Ένωση, τα οποία μέχρι πρόσφατα χρησιμοποιούσε η Ρωσία. Να θυμίσουμε ότι η Ουκρανία και η Ρωσία στις αρχές του έτους υπαναχώρησαν από συμφωνία που είχαν, σύμφωνα με την οποία η Ρωσία ενοικίαζε διάφορους χώρους στην Ουκρανία για στρατιωτικούς σκοπούς.

ΝΕΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΡΑΝ ΠΕΡΙ ΔΟΡΥΦΟΡΩΝ

Την Δευτέρα, 18 Αυγούστου 2008, εκπρόσωπος της ιρανικής αεροδιαστημικής υπηρεσίας δήλωσε ότι μέχρι το 2010 το Ιράν θα θέσει σε τροχιά αρκετούς ιρανικούς δορυφόρους.
Πάντως μετά την επιτυχημένη εκτόξευση δοκιμαστικού δορυφόρου από το Ιράν, το Ισραήλ δεν ανησυχεί τόσο για τους δορυφόρους, αφού σύμφωνα με εκτιμήσεις το Ιράν δεν είναι σε θέση να κατασκευάσει κατασκοπευτικό δορυφόρο ακόμη, αλλά ανησυχεί πιο πολύ για τη δυνατότητα πυρηνικού χτυπήματος από το Ιράν, αφού ο πύραυλος που χρησιμοποιήθηκε για να θέσει σε τροχιά το δορυφόρο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για να κουβαλήσει μια πυρηνική κεφαλή και να χτυπήσει όπου θέλει.

ΙΝΔΙΑ: ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΝΑ ΤΡΩΝΕ ΠΟΝΤΙΚΙΑ!!!!

Μετά την διατροφική κρίση και την ακρίβεια στις τιμές του ρυζιού, η τοπική διοίκηση μιας επαρχίας στην ανατολική Ινδία, βρήκε τη λύση του προβλήματος. Πρότεινε λοιπόν στους κατοίκους της να αρχίσουν να τρώνε ποντίκια!!! Μάλιστα σκοπεύουν να το συμπεριλάβουν και στα μενού των τοπικών εστιατορίων. Με αυτό τον τρόπο, δήλωσε κρατικός εκπρόσωπος, λύνουμε δύο προβλήματα, αφού από τη μια θα σταματήσουν οι κάτοικοι να εξαρτώνται από το ρύζι για τη διατροφή τους, και από την άλλη θα μειωθεί ο αριθμός των ποντικιών, που μαστίζουν την περιοχή και καταστρέφουν τις σοδειές στα χωράφια, αλλά και στις αποθήκες. Έτσι θα αυξηθεί το απόθεμα ρυζιού της χώρας.

ΣΧΟΛΙΟ: Τι να το κάνουν το απόθεμα, να το πουλάν σε όποιον έχει το χάραγμα;

ΡΩΣΙΑ: Η ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΚΥΡΩΣΕ ΤΗΝ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΠΟΛΕΜΟΥ

Σύμφωνα με δήλωση Ρώσου αξιωματούχου, η Γεωργία υπαναχώρησε από την συμφωνία που έγινε για ανταλλαγή κρατουμένων πολέμου. Η ανταλλαγή θα γινόταν την Δευτέρα, 18 Αυγούστου 2008, και θα παραδιδόταν 11 Γεωργιανοί στρατιώτες με αντάλλαγμα 5 Ρώσους. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες θα παραδιδόταν 15 Γεωργιανοί με αντάλλαγμα 12 Ρώσους στρατιώτες.

ΜΕΝΤΒΕΝΤΕΒ: ΘΑ ΣΥΝΤΡΙΨΟΥΜΕ ΟΠΟΙΟΝ ΠΕΙΡΑΞΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ

Ο Ρώσος πρόεδρος κ. Μεντβέντεβ σε ομιλία του σε βετεράνους του Β’ Παγκ. Πολέμου την Δευτέρα, 18 Αυγούστου 2008, είπε ότι η Ρωσία ήταν ανέκαθεν ένα φιλειρηνικό κράτος. Δεν υπάρχουν περιστατικά στην ιστορία που η Ρωσία να άρχισε πρώτη πολεμικές επιχειρήσεις. Δεν επιτεθήκαμε σε κανέναν και διατηρούμαι την ασφάλεια και την αξιοπρέπεια των πολιτών μας, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που ζουν σε άλλα κράτη. Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ σε κάποιον να σκοτώσει τους πολίτες μας και να μείνει ατιμώρητος. Όσοι το προσπαθήσουν, θα συντριβούν, είπε ο κ. Μεντβέντεβ.

Η ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΝΑΣΥΝΤΑΣΣΕΙ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ

Σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου του ρωσικού στρατού, οι γεωργιανές δυνάμεις φαίνεται να προσπαθούν να αυξήσουν την ετοιμότητά τους και να ανασυνταχθούν, κάτι που προκαλεί φόβους ότι μπορεί να αρχίσουν επιχειρήσεις σε βάρος των ρωσικών δυνάμεων που άρχισαν να αποχωρούν.

ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΟΠΛΑ ΣΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ

Σε πλάνα που προβλήθηκαν σε γερμανικό κανάλι Γεωργιανοί στρατιώτες κρατούσαν γερμανικά όπλα. Η γερμανική κυβέρνηση αρνήθηκε ότι έχει εξάγει όπλα στη Γεωργία και άφησε να εννοηθεί ότι μάλλον κατέληξαν εκεί παράνομα. Οι εταιρείες παραγωγής των συγκεκριμένων όπλων αρνήθηκαν να σχολιάσουν το θέμα.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η ΝΑΣΑ βοηθάει στα χρυσά μετάλλια με την νέα φόρμα της, κατασκευασμένη από ειδικά υλικά που μειώνουν την τριβή του νερού αυξάνοντας την ταχύτητα του αθλητή. Η νέα φόρμα αναπτύχθηκε στα εργαστήρια με την βοήθεια του οκτώ φορές χρυσού Μάικλ Φέλπς.
Έχει περάσει προ πολλού η εποχή που τα ρεκόρ στηρίζονταν στην καθαρή προπόνηση και την αντοχή των αθλητών. Νόμιμα φάρμακα, τεχνολογία, κομπιούτερ και κάμερες, ειδικοί διατροφολόγοι και αθλίατροι «πέφτουν» απάνω στους αθλητές που ξεχωρίζουν και δημιουργούν αλυσίδες μεταλλίων που αποφέρουν τεράστια κέρδη στις πολυεθνικές εταιρίες.

ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΑ

Η Ινδία αφού έλυσε όλα τα προβλήματά της, αφού εξάλειψε τις αρρώστιες, την πείνα και τον αναλφαβητισμό απεφάσισε να γίνει μεγάλη πυρηνική δύναμη. Έτσι ποτέ δεν υπέγραψε την συνθήκη της μη διάδοσης των πυρηνικών όπλων.
Πολλοί διαμαρτύρονται απορώντας γιατί οι ΗΠΑ βοηθούν την Ινδία σε αυτήν την ανάπτυξη. Αλλά είναι γνωστό ότι οι Αμερικανοί δεν διακρίνονται για την ευφυΐα τους. Η Αλ Κάϊντα, ο Σαντάμ, οι Μουτζαχεντίν και άλλοι είναι δικά τους παιδιά. Σε κάποια χρονική στιγμή οι «φωστήρες» της ΣΙΑ εξόπλισαν και βοήθησαν όλους αυτούς λόγω πρόσκαιρων πολιτικών συμφερόντων.
Κάποτε και η Ινδία θα «ξεφύγει από τον έλεγχο» και τα όπλα της θα στραφούν εναντίον των ΗΠΑ.
Και τότε οι Αμερικανοί θα ανακαλύψουν έναν «νέο εχθρό του πολιτισμένου κόσμου».

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ…

Οι τουρίστες πληρώνουν 150 δολάρια για να κρατήσουν αγκαλιά ένα μωρό Πάντα. Χρειάζονται λιγότερα για να κρατήσεις ζωντανά μερικά παιδιά στην Αφρική. Αλλά αφού οι αρκούδες Πάντα «πουλάνε» όλα επιτρέπονται. Ακόμη και το να τις κατασκευάζουν στο εργαστήριο όπως δείχνει και το βίντεο.

ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΝ;

Η Ουκρανία ετοιμάζεται να ανοίξει συνεργασία με τους Ευρωπαίους κάνοντας κοινή «χρήση» των αντιπυραυλικών συστημάτων.
Αφού ΟΛΟΙ είναι φίλοι μεταξύ τους στην Ευρώπη, εναντίον ποιανού θα στρέφονται τα «γυμνάσια»; Σίγουρα όχι κατά του «πολεμικά άθλιου» Ιράν.
Ο επόμενος που μένει είναι η Ρωσία. Για αυτόν τον λόγο εξάλλου έγινε και η φασαρία στην Γεωργία. Οι Αμερικανοί πίστευαν και πιστεύουν ότι με κάτι τέτοια οι Ρώσοι θα τους αφήσουν να αναπτύξουν πυραύλους κάτω από την «ρώσικη κοιλιά».
Σιγά μην τους αφήσει ο Πούτιν…

Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΣΤΗ ΡΟΥΑΝΤΑ

Στην Ρουάντα έγινε το 1994 μια γενοκτονία που στοίχισε την ζωή σε περισσότερα από 800 χιλιάδες άτομα. Σε ρεπορτάζ δημοσιογράφων αναφέρθηκε ότι η Γαλλία έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης, καθώς πήρε ενεργό μέρος στην σφαγή αυτή.
Όπως ήταν φυσικό οι Γάλλοι αρνήθηκαν κάτι τέτοιο.
Οι πολιτισμένοι άνθρωποι δεν κάνουν ποτέ γενοκτονίες. Βάζουν άλλους να τις κάνουν…

ΛΕΠΡΑ ΣΤΟ ΙΡΑΚ

Η λέπρα είναι μία ασθένεια που θεραπεύεται εύκολα στα πρώτα στάδια της μόλυνσης με αντιβιοτικά. Έχει εξαφανισθεί σε πολλές χώρες. Στο Ιράκ όμως ζει και βασιλεύει.
Ούτε ο Σαντάμ ενδιαφέρθηκε, αλλά ούτε και οι Αμερικανοί, για να εξαλειφθεί αυτή η φρικτή και παράλογη ασθένεια. Το πετρέλαιο βλέπετε είναι πιο ενδιαφέρον.
Αφήνει περισσότερα κέρδη από μερικούς φουκαράδες που αργοπεθαίνουν.
Αφήστε που το θέμα δεν έχει και καμία ιδιαίτερη αξία για τα τηλεπαράθυρα…

ΟΙ ΩΚΕΑΝΟΙ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ

Οι ωκεανοί μας προμηθεύουν με το 70% του οξυγόνου που χρειαζόμαστε. Τώρα όμως αρχίζουν να πεθαίνουν.
Μεγάλες περιοχές έχουν τόσο λίγο οξυγόνο που δεν μπορούν να συντηρήσουν κανενός είδους ζωή. Το πρόβλημα προκαλείται από τις απορροές λιπασμάτων που ρίχνονται στα χωράφια όλου του αναπτυσσόμενου τρίτου κόσμου. Τα λιπάσματα προκαλούν υπερπληθυσμό στο φυτοπλαγκτόν με τελικό αποτέλεσμα να χάνεται το οξυγόνο από τα νερά.
Ήδη υπάρχουν 400 «νεκρές περιοχές» σε ολόκληρο τον πλανήτη. Το φαινόμενο επηρεάζει όπως είναι φυσικό τους πληθυσμούς των ψαριών που χρησιμοποιούμε σαν τροφή.

ΝΕΡΟ ΣΤΗ ΣΕΛΗΝΗ

Η ΝΑΣΑ ανακοίνωσε ότι κατασκευάζει έναν μικρό «εξερευνητή» ο οποίος θα ψάξει για νερό στον νότιο πόλο της σελήνης.
Στον χάρτη φαίνονται με μπλε και πράσινο οι «ύποπτες» περιοχές του νότιου πόλου.
Αυτό βασικά σημαίνει ότι ξέρουν που υπάρχει νερό, απλά πρέπει να το «ανακαλύψουν» σιγά σιγά για να συντηρηθεί η μυθολογία του κρύου, χωρίς ζωή και αφιλόξενου διαστήματος.

ΤΟ ΙΡΑΝ ΕΤΟΙΜΟ ΝΑ ΣΗΚΩΣΕΙ ΔΟΡΥΦΟΡΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΩΝ ΚΡΑΤΩΝ

Το Ιράν δήλωσε ότι μετά τον δοκιμαστικό δορυφόρο που έθεσε χτες επιτυχώς σε τροχιά, είναι σε θέση πλέον να βοηθήσει και άλλα μουσουλμανικά κράτη να θέσουν σε τροχιά δικούς τους δορυφόρους.
Ο δοκιμαστικός δορυφόρος του Ιράν τέθηκε χτες σε τροχιά με μακράς ακτίνος δράσης βαλλιστικό πύραυλο που κατασκευάστηκε στο Ιράν. Αυτού του είδους οι πύραυλοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για την εκτόξευση πυρηνικών όπλων, αν και το Ιράν δηλώνει ότι δεν έχει τέτοια πρόθεση. Η Δύση όμως άρχισε ήδη να ανησυχεί για τις δυνατότητες του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν.

ΑΡΧΙΣΕ ΜΕ ΑΡΓΟ ΡΥΘΜΟ Η ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι έχει αρχίσει η αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων από τη Γεωργία. Η Γεωργία από τη μεριά της δηλώνει ότι καθυστερούν την αποχώρηση και ότι, παρόλο που παρατηρείται κάποια κίνηση των ρωσικών στρατευμάτων, δεν αποχωρούν. Η Ρωσία από την άλλη μεριά ισχυρίζεται ότι σε μερικές περιοχές δεν υπάρχουν οι τοπικές αρχές στις πόλεις για να αναλάβουν την επιβολή τάξης στην περιοχή και έτσι δεν μπορούν να αποχωρήσουν.

Η ΑΜΠΧΑΖΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙ ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΕΣ

Ο υπουργός άμυνας της Αμπχαζίας ανακοίνωσε ότι από τη Δευτέρα, 18 Αυγούστου 2008, θα τοποθετήσουν φρουρούς στα σύνορα που έχουν δημιουργηθεί πλέον με τη Γεωργία. Να θυμίσουμε ότι την προηγούμενη εβδομάδα ο στρατός της Αμπχαζίας απομάκρυνε γεωργιανά στρατεύματα από την περιοχή Kodori Gorge, περιοχή της Αμπχαζίας που έλεγχε ακόμη η Γεωργία.

Η ΡΑΪΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΥΡΑΥΛΙΚΗ ΑΣΠΙΔΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ

Την Δευτέρα, 18 Αυγούστου 2008, η υπουργός εξωτερικών των Η.Π.Α. κ. Κοντολίζα Ράις θα μεταβεί στη Βαρσοβία για να υπογράψει την επίσημη συμφωνία με την Πολωνία για την τοποθέτηση της αμερικανικής αντιπυραυλικής ασπίδας.