Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2008

ΚΑΘΕΤΟΣ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

Όποιος δεν συμφωνεί να σηκωθεί να φύγει! Είπε ο Καραμανλής οργισμένος με το δίκιο του.
Εδώ που τα λέμε, ο βουλευτής κάθε κόμματος αν θέλει να έχει ανεξάρτητη φωνή και να πουλάει τσαμπουκά πρέπει να κάνει ένα κόμμα, να το βάλει στη βουλή και μετά να λέει ότι θέλει. Κάποιος που δεν τον ξέρει ούτε η μάνα του δεν μπορεί να απειλεί την όποια κυβέρνηση.
Εξαίρεση αποτελεί η περίπτωση που ο όποιος βουλευτής διαπιστώσει ατασθαλείες και παρανομίες που του δημιουργούν συνειδησιακά προβλήματα, αλλά και σ΄αυτή την περίπτωση πρέπει να προσπαθήσει να δώσει λύση χωρίς να διαταράξει με αερολογίες και περισσή αυτοπροβολή την πολιτική ζωή του τόπου. Άν και πάλι δεν καταφέρει τίποτε, επειδή ο πρωθυπουργός κάνει την όλη υπόθεση γαργάρα, τότε βγαίνει στα κανάλια και τους κάνει όλους ρόμπα.

ΕΜΜΕΣΩΣ ΠΛΗΝ ΣΑΦΩΣ ΤΗΝ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε οτι έχουν δοκιμαστεί τα πάντα και απέτυχαν. Δεξιά, κεντροδεξιά ,κεντρώα και κεντροαριστερά σχήματα δεν έδωσαν λύση.
Ήρθε η ώρα και χρειάζεται αριστερή διακυβέρνηση.
Άν λοιπόν λάβουμε υπόψη οτι συνεργασία με το ΚΚΕ δεν κάνει ,ο Τσίπρας είναι ο πρώτος αρχηγός μικρού κόμματος που είχε το θάρρος να ζητήσει εμμέσως πλην σαφώς να γίνει πρωθυπουργός.

ΚΑΤΕΡΕΥΣΕ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο Μακαίην σκλήρηνε τη στάση του απέναντι στον Μπούς και τον Ομπάμα και χάλασε τη σούπα σωτηρίας των ΗΠΑ απο το κραχ που αντιμετωπίζουν.
Ειπώθηκε επίσης οτι μπορεί να αναβληθεί το ντιμπέητ μεταξύ των δύο υποψηφίων.
Η διεθνής πρακτική δείχνει οτι η εξαγωγή της κρίσης έξω απο τις ΗΠΑ μπορεί να γίνει μόνο με πόλεμο. Ο μόνος σοβαρός αντίπαλος δυστυχώς, είναι η Ρωσία και η Ρωσία του Πούτιν έδειξε οτι δεν σηκώνει τσαμπουκά

ΤΙ...... ΑΚΟΥΕΙ Ο ΒΟΣΠΟΡΟΣ

Αν νομίζετε ότι … θορυβώδης είναι η ζωή σε μια μεγάλη πόλη, που να ήσασταν ψάρι στο Βόσπορο! Στο βυθό του στενού αυτού πορθμού που χωρίζει το ευρωπαϊκό τμήμα της Τουρκίας από το ασιατικό της κομμάτι, συνδέοντας τη λεκάνη της Προποντίδας με τον Εύξεινο Πόντο, μια ομάδα Τούρκων επιστημόνων "χαρτογράφησε" το ηχητικό τοπίο και ανακάλυψε πως το επίπεδο θορύβου στα "σπλάχνα" του Βοσπόρου είναι 100 φορές υψηλότερο από ό,τι σε περιοχές χωρίς θόρυβο.
Ο Βόσπορος, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επικεφαλής του project, καθηγητής του Τεχνικού Πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης, Ταϊφούν Ακγκιούλ, "ακούει" ακόμη και τον παραγόμενο από τον άνθρωπο θόρυβο: τον ήχο που κάνουν τα αυτοκίνητα όταν διασχίζουν μια γέφυρα, το μυστρί των εργατών που δουλεύουν στα κατασκευαστικά έργα, τον θόρυβο της πόλης.
Ο Τούρκος καθηγητής και η ομάδα του "τρέχουν" εδώ και αρκετούς μήνες ένα πρόγραμμα, βασικός στόχος του οποίου είναι η ανάπτυξη ενός μοντέλου θορύβων στο υποβρύχιο περιβάλλον του Βοσπόρου.
"Έχουμε συλλέξει ακουστικά στοιχεία από διάφορα (υποβρύχια) τμήματα του Βοσπόρου. Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα έχουν δείξει ότι το επίπεδο θορύβου στα "σπλάχνα" του Βοσπόρου είναι 100 φορές υψηλότερο από ό,τι σε κάποια περιοχή χωρίς θόρυβο" εξηγεί ο κ. Ακγκιούλ.
Χαρακτηριστικό είναι πως ο Βόσπορος ακούει σχεδόν τα πάντα είτε αυτά προέρχονται από φυσικές πηγές θορύβου είτε από τον άνθρωπο. "Προσωπικά, δεν θα ήθελα να ήμουν ψάρι που ζει μέσα ή γύρω από το Βόσπορο", λέει χαρακτηριστικά ο Τούρκος καθηγητής.
"Η Μαύρη Θάλασσα, παρά το γεγονός ότι τροφοδοτείται από πολλούς ποταμούς, επειδή είναι μια κλειστή θάλασσα, θα είχε "πεθάνει". Ευτυχώς υπάρχει ο Βόσπορος, ένα σημαντικό πέρασμα του ζωικού κόσμου αυτής καθώς και σημαντικός θαλάσσιος εμπορικός κόμβος. Κατά συνέπεια, οι ακουστικές συνθήκες αυτού του σημαντικού "καναλιού" θα πρέπει να εξεταστούν σοβαρά", σημειώνει ο Τούρκος καθηγητής.
Για το σκοπό αυτό, με τη γενναιόδωρη συνεισφορά του TUBITAK-CAYDAK (Συμβούλιο Επιστημονικής και Τεχνολογικής Έρευνας Τουρκίας- Ομάδα Περιβαλλοντικών, Ατμοσφαιρικών, Γήινων και Θαλάσσιων Ερευνών), υπό την επίβλεψη του κ. Ακγκιούλ, μια ομάδα ηλεκτρολόγων μηχανολόγων του Τμήματος Ηλεκτρονικής και Τεχνολογίας της Επικοινωνίας του Τεχνικού Πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης, σχεδίασαν και κατάρτισαν ένα σύστημα για τη συλλογή θορύβων σε υποβρύχιο περιβάλλον στα Στενά του Βοσπόρου.
Η συλλογή των θορύβων έχει ήδη γίνει και ο κ. Ακγκιούλ και οι συνεργάτες του επεξεργάζονται τα στοιχεία προκειμένου να καταρτίσουν το τελικό μοντέλο θορύβων στο υποβρύχιο περιβάλλον του Βοσπόρου.
"Θεωρούμε ότι αυτό το ακουστικό περιβάλλον, στο βυθό του Βοσπόρου, ενδέχεται να είναι επιζήμιο για τη θαλάσσια ζωή. Ίσως σύντομα να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο ερώτημα, μελετώντας το περιβάλλον αυτό, γιατί συγκεκριμένα είδη ψαριών παρουσιάζουν ραγδαία μείωση την τελευταία δεκαετία" σημειώνει ο κ. Ακγκιούλ, ο οποίος δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να χρειαστεί να ληφθούν και κάποια προληπτικά μέτρα για την προστασία της θαλάσσιας ζωής στο Βόσπορο.
"Θα χρειαστεί περαιτέρω μελέτη επ' αυτού […] Δυστυχώς, στο τέλος του έτους τελειώνει η δική μας χρηματοδότηση. Ωστόσο, με το τέλος του προγράμματος ξεκινά κατ' ουσίαν και η πραγματική έρευνα. Χρειαζόμαστε περισσότερα στοιχεία, περισσότερο χρόνο και περισσότερους επενδυτές" επισημαίνει ο κ. Ακγκιούλ, απευθύνοντας πρόσκληση συνεργασίας σε επιστήμονες από την Τουρκία και το εξωτερικό.
--------------------------------------
Μύθοι και θρύλοι για το Βόσπορο
--------------------------------------
Μύθοι και θρύλοι "δένουν" την ιστορία του Βοσπόρου ανά τους αιώνες. Οι ακτές των στενών του Βοσπόρου είναι πυκνοκατοικημένες, καθώς τον αγκαλιάζει η Κωνσταντινούπολη των 11 εκατομμυρίων, με τα περίχωρά της.
Το όνομά του (Βόσπορος), σύμφωνα με ορισμένες ερμηνείες, σημαίνει πέρασμα βοδιού (βους + πόρος) και συνδέεται με τον ελληνικό μύθο της Ιούς και του ταξιδιού της, μετά τη μετατροπή της σε βόδι από το Δία για την προστασία της.
Άλλοι υποστηρίζουν ότι το όνομα του Βοσπόρου ενδέχεται να προήλθε από τους "βοείους ασκούς" που χρησιμοποιούσαν οι Θράκες για να τον διασχίσουν, ενώ στη μυθολογία αναφέρεται ότι επιπλέοντες βράχοι συνέθλιβαν κάποτε κάθε πλοίο που προσπαθούσε να διαβεί το Βόσπορο, έως ότου ο ήρωας Ιάσων πέρασε με πονηριά, οπότε οι βράχοι σταθεροποιήθηκαν, και επετεύχθη η πρόσβαση των Ελλήνων στον Εύξεινο Πόντο.

ΠΗΓΗ ΑΝΑ ΜΡΑ


ΑΝΟΙΞΑΝΕ ΤΑ ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΑ

Με ψήφους 16 έναντι 15 αποφασίστηκε οριακά η αναστολή της απεργίας των τελωνειακών και η "πολύτιμη" βενζίνη ρέει και πάλι. Όσον αφορά πάντως τις απεργίες ο χειμώνας αναμένεται θερμός.

ΓΚΑΖΙΑ ΣΤΑ ΓΚΑΖΑΚΙΑ


Χαμός χθες τη νύχτα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη απο γκαζάκια που τοποθετήθηκαν σε τράπεζες κυρίως και εφορίες απο πολίτες που έχουν "διαφωνίες" με το πολιτικό σύστημα.
Όταν λέμε πολιτικό σύστημα βέβαια, δεν εννοούμε απλά την πολιτική Καραμανλή, αλλά την όλη δομή διακυβέρνησης του τόπου.

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΣ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ


Ο Μπούς, ο Ομπάμα και ο Μακαίην συναντήθηκαν, ωστε από κοινού υποτίθεται, να συσκεφθούν για να αντιμετωπίσουν το έλλειμα της wall street που ανέρχεται σε δισεκατομμύρια δολλάρια. Το θέμα είναι πως δεν πρόκειται περί ελλείματος, αλλά κλασσικά περί κλοπής των πλουσίων εις βάρος των φτωχών και βέβαια αυτοί δεν έχουν ούτε τις γνώσεις ,ούτε υην πολιτική ισχύ για να το αντιμετωπίσουν.

ΣΙΚΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Ο επικεφαλής της διώξεως ηλεκτρονικού εγκλήματος θα πρέπει να επιληφθεί του e-mail που σύμφωνα με πληροφορίες εστάλη στη βουλή και υποτίθεται εστάλη από ασκητές μοναχούς που είναι αγανακτισμένοι με τον ηγούμενο της μονής Βατοπαιδίου, στον οποίον αποδίδουν διάφορα, τα οποία εμείς δεν μπορούμε, εννοείται, να αξιολογήσουμε σαν αληθή ή ψευδή, στο σύνολό τους τουλάχιστον.
Η επιστολή αυτή ωστόσο ήταν ανώνυμη και απο τη βουλή την έστειλαν στα μεγάλα κανάλια, ίσως προς αξιολόγηση. Απο μέσα λοιπόν μάθαμε οτι όσα απο τα γραφόμενα μπόρεσαν να ελεγξουν ήταν ψευδή και γιαυτό δεν την δημοσίευσαν. Στα χέρια μας έφτασε τμήμα των δεκατριών σελίδων της επιστολής και διαπιστώσαμε τα κάτωθι:

1) Δεν είχε υπογραφή. Ήταν ανώνυμη.

2) Είχε στοιχεία για τα οποία δεν μπορούν να έχουν γνώση και άποψη οι ασκητές μοναχοί.

3) Δεν ήταν γραμμένη σε εκκλησιαστική γλώσσα, κοινώς δεν την έγραψαν μοναχοί.

4) Αυτά που εμείς διαβάσαμε και για τα οποία μπορούσαμε να έχουμε άποψη, αποτελούσαν καραμπινάτα ψεύδη και λαμογές.

Τίθεται λοιπόν το εξής θέμα. Ποιός προσπάθησε να ρίξει λάδι στη φωτιά της ήδη μπουρινιασμένης ελληνικής κοινωνίας; Ποιός είχε το θράσσος να στείλει αυτό το e-mail

προς τους 300 βουλευτές δουλεύοντάς τους ψιλό γαζί; Απο πότε έχουν laptop oι ασκητές μοναχοί;

Πιστεύουμε οτι ο κ. Σφακιανάκης πρέπει να παρέμβει.

ΑΡΧΑΙΑ ΣΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ


Το πρώτο τρίμηνο του 2010 θα δοθεί στην κυκλοφορία η επέκταση του μετρό από Αγ. Δημήτριο μέχρι Ελληνικό. Το έργο ήταν να παραδοθεί το Δεκέμβριο του 2009, αλλά υπάρχει μία μικρή καθυστέρηση, λόγω της εύρεσης σημαντικών αρχαιοτήτων κυρίως στην περιοχή του Αλίμου. Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς, παρακολούθησε την άφιξη του "μετροπόντικα" από το σταθμό του Ελληνικού στο σταθμό της Ηλιούπολης, με την οποία ολοκληρώθηκε η διάνοιξη της σήραγγας της επέκτασης που περιλαμβάνει δύο ακόμη ενδιάμεσους σταθμούς, στον Αλιμο και την Αργυρούπολη. Οπως είπε ο υπουργός, η επέκταση θα εξυπηρετεί καθημερινά πάνω απο 80.000 επιβάτες και η διαδρομή από το Ελληνικό μέχρι το Σύνταγμα, που καλύπτεται σήμερα με το ΙΧ αυτοκίνητο σε 40 λεπτά, με το μετρό θα καλύπτεται σε 15 λεπτά. Ο κ. Σουφλιάς ανέφερε ότι έχουν εξευρεθεί στα έργα της επέκτασης του μετρό σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα. Εξάλλου, έχει προβλεφθεί να δημιουργηθούν χώροι στάθμευσης σε όλους τους σταθμούς, αλλά και σταθμοί μετεπιβίβασης σε αστικά λεωφορεία. Επίσης, ο κ. Σουφλιάς ανακοίνωσε ότι προχωρούν οι διαδικασίες για τη δημοπράτηση της επέκτασης του μετρό από το Χαϊδάρι στον Πειραιά, ενώ με μεγάλη ταχύτητα προχωρούν οι διαδικασίες μελέτης και δημοπράτησης της καινούργιας γραμμής μετρό από το Γαλάτσι στο Σύνταγμα και από εκεί στο Μαρούσι, συνολικού μήκους 20 χιλιομέτρων.
ΠΗΓΗ ΑΝΑ ΜΡΑ

ΕΥΚΟΛΑ ΘΑ ΜΠΑΙΝΕΙΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΒΓΑΙΝΕΙΣ

Εύκολα θα μπαίνεις αλλά δεν θα βγαίνεις στο liako.gr που σύντομα θα είναι κοντά σας.
Θα περιλαμβάνει απόλυτη και πολυεπίπεδη ενημέρωση, ευκαιρίες να βρείς σχεδόν τα πάντα σε τιμές Λιακόπουλου, χρήσιμες πληροφορίες για την καθημερινότητα του καθενός και της καθεμιάς , τηλεόραση, πολύ τηλεόραση και βέβαια επικοινωνία και ανταλλαγή πληροφοριών και γνώσης. Τα υπόλοιπα τα κρατάμε για έκπληξη.
liako.gr
EYΚΟΛΑ ΘΑ ΜΠΑΙΝΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΒΓΑΙΝΕΙΣ

ΧΑΡΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ...........


Χαρές και πανηγύρια ο Πούτιν και ο Τσάβες. Μέχρι και πυρηνικά εργοστάσια θα του κάνει ο Βλαδίμηρος, οπότε μετά την Κορέα και το Ιράν οι ΗΠΑ θα έχουν και στη γειτονιά τους πυρηνική απειλή.

ΠΑΡΑΝΟΜΗ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗ