Σάββατο 16 Αυγούστου 2008

ΚΑΙ Η ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΘΥΜΗ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΑΝΤΙΠΥΡΑΥΛΙΚΗ ΑΣΠΙΔΑ

Η Ουκρανία δήλωσε πρόθυμη να συνεργαστεί με άλλες χώρες και να προσφέρει τα εδάφη της και τα συστήματά της για να δημιουργηθεί αντιπυραυλική ασπίδα.
Στις αρχές του χρόνου η Ρωσία και η Ουκρανία υπαναχώρησαν από κοινή συμφωνία σύμφωνα με την οποία η Ρωσία νοίκιαζε χώρους μέσα στην Ουκρανία για την τοποθέτηση ραντάρ.

LIAKO.GR

Είναι απορίας άξιο για το πώς οι Αμερικανοί στέλνουν τα δύο μεγαλύτερα, μήκους 300 μέτρων, πλωτά νοσοκομεία τους σε ένα μέρος που δεν υπάρχουν τραυματίες.
Για αυτούς που γνωρίζουν κάτι παραπάνω, αυτό δεν προκαλεί έκπληξη, αφού τα δύο αυτά πλοία μπορούν να μεταφέρουν ελικόπτερα, πολεμοφόδια και χιλιάδες Αμερικανούς στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων, πάντα με την κάλυψη του ερυθρού σταυρού που είναι ζωγραφισμένος επάνω τους.
Στον Πούτιν πουτινιές όμως δεν περνάνε!!!

ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΠΛΟΙΑ

Σε συνέχεια των δηλώσεων του Αμερικανού προέδρου κ. Μπους, ο οποίος υποσχέθηκε στους Γεωργιανούς ανθρωπιστική βοήθεια που θα έφτανε στη Γεωργία με αμερικανικά πολεμικά πλοία, δύο αμερικανικά πλοία, το USNS Comfort και το USNS Mercy, που είναι πλωτά νοσοκομεία και όχι μόνο, ξεκίνησαν για τη Γεωργία. Για να φτάσουν στη Γεωργία, έπρεπε να περάσουν από τα στενά του Βοσπόρου, που ελέγχει η Τουρκία. Σύμφωνα με τη συνθήκη του Μοντρέ του 1936, όποιο κράτος θέλει να περάσει πολεμικά πλοία από τα στενά, πρέπει να ενημερώνει και να παίρνει άδεια από την Τουρκία πρώτα. Οι Αμερικανοί δεν ακολούθησαν αυτή τη διαδικασία, με αποτέλεσμα η Τουρκία να απαγορεύσει τη διέλευση των αμερικανικών πλοίων από τα στενά του Βοσπόρου και να δημιουργηθεί διπλωματικό επεισόδιο ανάμεσα στις δύο χώρες.
Βέβαια εδώ να σημειώσουμε ότι έτσι επιβεβαιώνεται η είδηση του LIAKO.GR σύμφωνα με την οποία ο Πούτιν προειδοποίησε τον Τούρκο πρωθυπουργό κ. Ερντογάν να μην επιτρέψει να περάσουν νατοϊκά στρατεύματα από την Τουρκία.

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΥΚΑΣΟΥ

Η Τουρκία σχεδιάζει τη δημιουργία της Ένωσης του Καυκάσου (Πλατφόρμα για Σταθερότητα και την Συνεργασία στον Καύκασο, όπως την αποκαλούν οι Τούρκοι), η οποία θα έχει ως βάση κυρίως την οικονομική συνεργασία. Το σχέδιο αυτό μετέφερε και στον Ρώσο πρόεδρο κ. Μεντβέντεβ ο Τούρκος πρωθυπουργός κ. Ερντογάν στην πρόσφατη επίσκεψή του στη Μόσχα.
Η Τουρκία θέλει να ανήκουν στην ένωση οι εξής χώρες: Τουρκία, Αρμενία, Γεωργία, Αζερμπαϊντζαν και Ρωσία.

LIAKO.GR

Δείτε στο LIAKO TV ντοκουμέντο όπου ο Γεωργιανός πρόεδρος κ. Σαακασβίλι σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις δηλώνει ότι πρέπει να προασπίσουμε τη Νέα Τάξη Πραγμάτων.
Επίσης δείτε ένα 12χρονο κορίτσι μαζί με τη θεία του από τη Ν. Οσσετία πώς φιμώνονται από αμερικανικό κανάλι όταν μιλούν για τους βομβαρδισμούς των Γεωργιανών στη Ν. Οσσετία και τη βοήθεια από τους Ρώσους.

ΤΟ ΙΡΑΝ ΘΑ ΕΚΤΟΞΕΥΣΕΙ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΔΟΡΥΦΟΡΟ ΤΟΥ

Σύμφωνα με ανακοίνωση που έκανε ο κ. Αχμαντινετζάντ μέσα στην επόμενη εβδομάδα το Ιράν θα θέσει σε τροχιά τον πρώτο ιρανικό δορυφόρο, που δημιούργησαν Ιρανοί επιστήμονες.

ΜΕΝΤΒΕΝΤΕΒ: Η ΑΝΤΙΠΥΡΑΥΛΙΚΗ ΑΣΠΙΔΑ ΣΤΟΧΕΥΕΙ ΤΗ ΡΩΣΙΑ

Σε δηλώσεις που έκανε ο πρόεδρος της Ρωσίας, κ. Μεντβέντεβ μαζί με την Γερμανίδα καγκελάριο κ. Μέρκελ, είπε ότι η αμερικανική αντιπυραυλική ασπίδα που συμφώνησαν οι Πολωνοί να βάλουν στα εδάφη τους στοχεύει απευθείας τη Ρωσία.
Ρώσοι αξιωματούχοι πάντως δήλωσαν ότι η Μόσχα μπορεί να βάλει πυραύλους Ισκάντερ και ρωσικά βομβαρδιστικά στη Λευκορωσία και στο Καλίνιγκραντ, αν η Ουάσιγκτον τοποθετήσει την αντιπυραυλική ασπίδα. Επίσης προειδοποίησαν ότι η Ρωσία θα στοχεύσει με πυραύλους την Πολωνία.

ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΒΑΣΗ ΣΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ

Η Ρωσία θα ζητήσει επίσημα εξηγήσεις από την Ουκρανία για το αυτοκίνητο με ουκρανικές διπλωματικές πινακίδες που βρέθηκε στη γεωργιανή στρατιωτική βάση στην πόλη Σενάκι. Επίσης υπάρχουν καταγγελίες από την Αμπχαζία ότι έχουν βρει αρκετά οχήματα με ουκρανικές διπλωματικές πινακίδες. Η Ρωσία δεν βιάζεται να βγάλει συμπεράσματα, σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου του υπουργείου άμυνας, αλλά σίγουρα υποψιάζεται πιθανή εμπλοκή της Ουκρανίας. Επίσης, δήλωσε, τα οχήματα με διπλωματικές πινακίδες δεν υπόκεινται σε ελέγχους, κινούνται ελεύθερα και μπορούν να μεταφέρουν ότι θέλουν, ακόμη και όπλα.

ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΜΕΡΚΕΛ – ΜΕΝΤΒΕΝΤΕΒ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΕΥΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ

Στη συνάντηση που είχαν την Παρασκευή, 15 Αυγούστου 2008, η Γερμανίδα καγκελάριος κ. Μέρκελ και ο Ρώσος πρόεδρος κ. Μεντβέντεβ, η κ. Μέρκελ είπε ότι πρέπει οπωσδήποτε να μεταβούν ευρωπαϊκές ειρηνευτικές δυνάμεις στη Ν. Οσσετία για να διατηρήσουν τη σταθερότητα στην περιοχή. Ο κ. Μεντβέντεβ διαφώνησε έντονα λέγοντας ότι οι κάτοικοι της Ν. Οσσετίας και της Αμπχαζίας εμπιστεύονται μόνο τις ρωσικές δυνάμεις για να διασφαλίσουν την ειρήνη στην περιοχή και δεν θέλουν κανέναν άλλο μετά από όσα έγιναν.
Η κ. Μερκέλ εξέφρασε ανησυχία και για την εδαφική ακεραιότητα της Γεωργίας, αλλά ο κ. Μεντβέντεβ της θύμισε ότι οι κάτοικοι της Ν. Οσσετίας και της Αμπχαζίας δεν θέλουν να επιστρέψουν πλέον στη Γεωργία. Η Ρωσία, είπε, σέβεται τη θέληση του λαού και θα στηρίξει όποια λύση θέλει ο λαός της Ν. Οσσετίας και της Αμπχαζίας.