Σάββατο 16 Αυγούστου 2008

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΥΚΑΣΟΥ

Η Τουρκία σχεδιάζει τη δημιουργία της Ένωσης του Καυκάσου (Πλατφόρμα για Σταθερότητα και την Συνεργασία στον Καύκασο, όπως την αποκαλούν οι Τούρκοι), η οποία θα έχει ως βάση κυρίως την οικονομική συνεργασία. Το σχέδιο αυτό μετέφερε και στον Ρώσο πρόεδρο κ. Μεντβέντεβ ο Τούρκος πρωθυπουργός κ. Ερντογάν στην πρόσφατη επίσκεψή του στη Μόσχα.
Η Τουρκία θέλει να ανήκουν στην ένωση οι εξής χώρες: Τουρκία, Αρμενία, Γεωργία, Αζερμπαϊντζαν και Ρωσία.

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πρέπει να παραδεχτούμε τον γείτονα όσον αφορά το διπλωματικό μέρος.Καμία σχέση με μας...

Ανώνυμος είπε...

Μπραβο ΤΟΥΡΚΙΑ ...
Εμεις τι κανουμε?

Ανώνυμος είπε...

Μεχρι να γινη η ενωση καυκασου, θα τουs εχουν προλαβη τα γεγονοτα.

Σέλευκος είπε...

ο Καύκασος θα ενοποιηθεί αλλα όχι οπως νομίζουν οι Τούρκοι...Αλλά όπως θέλει ο Πούτιν...Τα πάντα κάτω από Ρώσικη Σημαία.

Ανώνυμος είπε...

Μπορουν να μπουν σε μια ενωση ολες αυτες οι χωρες? δυσκολο μου ακουγεται. διπλωματια απελπισιας απ την Τουρκια

skarman είπε...

Όντως η αλήθεια είναι ότι η κίνηση της Τουρκίας ήταν πολύ έξυπνη, αλλά δεν θα την χαρακτήριχα και τόσο σωστή.απλά σκεφτείτε την αντίδραση της Ευρώπης σε αυτήν της την πρόταση! Ακόμα ρε παιδιά μην τους συγκρίνουμε με εμάς!Εμείς είμαστε ήδη στην Ευρωπαική Ένωση. Τι άλλο θα μπορούσαμε να προτείνουμε? Πιστεύω ότι η παρούσα αντίδραση μας, το ότι δηλαδή δεν εναντιονόμαστε κατά των Ρώσων αλλά και δεν κραυγάζουμε ύπερ τους είναι το καλύτερο δυνατό, καθώς και δε λαμβάνουμε την αρνητική στάση των δυτικών αλλά ούτε και τη δυσαρέσκεια των Ρώσων καθώς από τη θέση που είμαστε δεν μπορούμε να προσφέρουμε κάτι διαφορετικό. Απλά μένουμε σιωπηλοί και σε αντίθεση με άλλες χώρες δεν τους κραυγάζουμε!

Ανώνυμος είπε...

Μου φένετε ότι αν γίνει κάτι τέτοιο,οι μόνοι που θα μίνουν απ'έξω θα είναι οι Τούρκοι...

medabots είπε...

opos h diatlantikh enosh?gero pexnidi pezete edo

Ανώνυμος είπε...

Κατ'αρχάς πρέπει να αλλάξει η γεωργιανή κυβέρνηση για να γίνει κάτι τέτοιο. Δεύτερον, η Ρωσία θα δεχόταν την Τουρκία σε μια τέτοια ένωση μόνο υπό τον όρο να εγκαταλείψει τις φιλοαμερικανικές της θέσεις. Αλλιώς τι να το κάνει ένα κράτος 70 εκατομυρίων, μέλος του ΝΑΤΟ που δεν έχει πρόσβαση στην Κασπία. Στη Μεσόγειο μπορεί να προωθήσει τα "προιόντα" της και μέσω Βουλγαρίας-Ελλάδας και στην Κεντρική Ευρώπη είτε μέσω της ιδίας οδού είτε μέσω Βουλγαρίας-Σερβίας-Ουγγαρίας.

medabots είπε...

oloi sthn moda mpikan.h amerikh ekane thn diatlantiki tora thelei kai h tourkia thn dihphrotikh malon :p

medabots είπε...

polla thelei

Ανώνυμος είπε...

omg oti kai na kanoun me rossia pezoun oxi me u.s.a an mboun kai kanoun piso den tha xeplexoun efkola outos i alos kalos i kakos tous exoun oli stin mbouka mia emeis mia i armenia mia i kourdi eleos pou tha ginoun tsiri se kapion pou tha tous prosexi ala edo i rossi kanoume pexnidi kai oxi afti giafto o troxos girizi kai kati tha mirisi to thema einai tha mirisi omorfa i kamena