Τρίτη 12 Αυγούστου 2008

LIAKO.GR

Δείτε την καινούργια εκπομπή του Λιακόπουλου στο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV ή στο LIAKO TV.

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΠΛΟΙΟ ΣΤΗΝ ΑΡΚΤΙΚΗ

Οι Η.Π.Α. μέσα στην εβδομάδα στέλνουν ερευνητικό πλοίο στην Αρκτική για να συλλέξουν στοιχεία και να οριοθετήσουν την περιοχή, πιο συγκεκριμένα να ορίσουν τα σύνορα στο βυθό της περιοχής, ο οποίος είναι πλούσιος σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο.
Τη αρχή έκανε πέρυσι ο Πούτιν, που με βαθυσκάφος έβαλε τη ρωσική σημαία στο βυθό της Αρκτικής για να ορίσει τα ρωσικά σύνορα.

ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ

Ο κ. Γκρούεφσκι ζητά να αλλάξει το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ του αεροδρομίου της Θεσσαλονίκης με επιστολή στον Νίμιτς.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ

Το αμερικανικό Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι οι Η.Π.Α. ολοκλήρωσαν την επιχείρηση μεταφοράς των γεωργιανών στρατιωτών από το Ιράκ στη Γεωργία.

LIAKO.GR

Σε λίγο δείτε στο LIAKO TV καινούργιο δελτίο ειδήσεων με τον Δημοσθένη Λιακόπουλο.

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

1)Ας ευχηθούμε, ότι αυτοί που έκαναν τη σφαγή των Οσσετών και των Ρώσων στο Τσκινβάλι και τα γύρω χωριά, κατάλαβαν ότι ο Πούτιν τους έστειλε σαν μήνυμα, ότι σε κάθε προσπάθεια να πουλήσουν τσαμπουκά στη Ρωσία θα το μετανιώνουν.
2)Η Ρωσία κατέστρεψε τις στρατιωτικές υποδομές της Γεωργίας σε επίπεδο τηλεπικοινωνιών, ραντάρ, λιμενικών εγκαταστάσεων, αποθηκών και στρατοπέδων
μέσα σε 48 ώρες. Αυτό προβλημάτισε τους αναλυτές του ΝΑΤΟ που φαίνεται ότι κοιμούνται ύπνο βαθύ ακόμη όσον αφορά τις στρατιωτικές δυνατότητες της Ρωσίας του Πούτιν. Αυτό το καταλαβαίνουμε και από τους επικίνδυνα άσχετους δήθεν ειδικούς στρατιωτικούς αναλυτές που βλέπουμε στα ελληνικά ΜΜΕ. Όταν τους ακούω, αναρωτιέμαι αν η Παναγία προστατεύει αρκετά την Ελλάδα ώστε να γλιτώσουμε σε περίπτωση κρίσης ή θερμού επεισοδίου.
3)Αν χρειαζότανε να προχωρήσει η Ρωσία την επέλαση της τεθωρακισμένης σφήνας τύπου Ρόμελ που εφάρμοσε, θα έκοβε τους δρόμους για την Τουρκία και την Αρμενία
αποκλείοντας τους Γεωργιανούς στην πρωτεύουσά τους την Τυφλίδα όπου συγκεντρώθηκαν έντρομοι για να υπερασπιστούν τον Σαακασβίλι εφαρμόζοντας στρατηγική δίχρονου παιδιού σε πανικό. Εκείνοι βλέπετε που έκαναν τη σφαγή στο Τσκινβάλι είχαν ήδη γυρίσει στην «έδρα» τους. Η «ΑΛΩΣΗ» της Τυφλίδας θα ήταν τόσο δύσκολη όσο αυτή της Βαγδάτης, δηλαδή ζήτημα ενός 24ώρου το πολύ.
Ο Θεός βοήθησε και κάτι τέτοιο δεν συνέβη.
Αν όμως αθροίσουμε τον χρόνο των επιχειρήσεων θα δούμε ότι η Γεωργία θα άντεχε περίπου 3 ημέρες, τουλάχιστον με το σκεπτικό αμύνης σε επίπεδο μπράβων και όχι τακτικού στρατού εκπαιδευμένου σε ανταρτοπόλεμο και πόλεμο φθοράς του αντιπάλου όπως έγινε στο Αφγανιστάν. Ειλικρινά μου φάνηκε αδιανόητη η ενέργεια των Γεωργιανών να «ταμπουρωθούν» στην Τυφλίδα.
4)Οφείλω να πω και σε μερικούς από τους φίλους του LIAKO.GR ότι καλό θα ήταν μια τηλεοπτική εκπομπή παρουσίασης βιβλίων και επομένως μια εκπομπή με άποψη να την παρακολουθούν καλά πριν βγάλουν συμπεράσματα. Το να βγάζουμε γούστα επειδή κάποιος Πούτιν τέλος πάντων βρέθηκε να πάει κόντρα στο ΝΑΤΟ δεν σημαίνει ότι τον αγιοποιούμε κιόλας, ή ότι τον θεωρούμε σωτήρα του κόσμου, ή τον
μεγαλύτερο ευεργέτη της Ελλάδας.
5)Όσον αφορά τα θύματα που άφησαν πίσω τους οι βομβαρδισμοί των Ρώσων μεταξύ των αμάχων είναι μέσα στα πλαίσια των δυστυχώς αναπόφευκτων συμβάντων κατά την διάρκεια πολέμου. Αν υπήρχαν μεταξύ των Γεωργιανών πολλά θύματα αμάχων τότε το CNN και ο «ανταποκριτής» του στην Τυφλίδα κ. Σαακασβίλι θα το έκαναν πρώτο θέμα. Αντίθετα η ρωσική προπαγάνδα είχε μπόλικο υλικό αφού τη σφαγή την έκανε η γεωργιανή πλευρά. Όσον αφορά την περιβόητη βομβαρδισμένη πολυκατοικία κάτι δεν μου πάει καλά αφού δεν είδα γκρεμίσματα αλλά μόνο ένα διαμέρισμα να καίγεται.
6)Παρακαλώ θερμά να σταματήσουν οι ανοησίες με το ποιος είναι ο ΠΟΛΕΜΑΡΧΟΣ διότι κανείς μα κανείς δεν τον γνωρίζει ούτε έχει ακούσει ποτέ για αυτόν. Μην προτείνετε λοιπόν το ποιος είναι αφού δεν είναι κανένας γνωστός ώστε να μπορείτε να σκεφθείτε ποιος θα μπορούσε να είναι.

Το θέμα της Γεωργίας δεν έκλεισε. Αν οι Αμερικανοί έβγαλαν κάποια συμπεράσματα, το ίδιο κάναμε και εμείς.

ΔΥΝΑΤΑ ΚΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ

Ο γ.γ. του ΝΑΤΟ, κ. Σέφερ, δήλωσε ότι η κατάσταση στη Ν. Οσσετία δεν θα επηρεάσει την πορεία ένταξης της Γεωργίας στο ΝΑΤΟ.

ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΠΥΡΑ

Σύμφωνα με καταγγελία των ρωσικών ειρηνευτικών δυνάμεων, πριν από λίγο άρχισαν να δέχονται πυρά από γεωργιανά στρατεύματα κοντά στην πόλη Τσκινβάλι, παρά την συμφωνημένη κατάπαυση πυρός.

ΟΙ Η.Π.Α. ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΝ ΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΝΑΤΟ – ΡΩΣΙΑΣ

Ο πρέσβης της Ρωσίας στο ΝΑΤΟ, κ. Ρογκόζιν, δήλωσε ότι οι Η.Π.Α. έχουν μπλοκάρει τη σύσκεψη που είχε συμφωνηθεί ανάμεσα στη Ρωσία και το ΝΑΤΟ για την κατάσταση στη Ν. Οσσετία. Αυτό θεωρώ ότι δείχνει την απροθυμία τον Αμερικανών να συζητήσουν σοβαρά τις αιτίες και τις συνέπειες της γεωργιανής επίθεσης κατά της Ν. Οσσετίας και παρουσία των χωρών του ΝΑΤΟ, να απαντήσουν δύσκολες ερωτήσεις σχετικά με την ανάμειξη των Η.Π.Α. στην ετοιμασία και την ανάπτυξη αυτών των τραγικών γεγονότων, είπε ο κ. Ρογκόζιν.

LIAKO.GR

Ο Βέλγος υπουργός εξωτερικών Λιακόπουλου διαβάζει;

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΕΛΓΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

Ο Βέλγος υπουργός εξωτερικών δήλωσε την Τρίτη, 12 Αυγούστου 2008, ότι η στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στη Ν. Οσσετία προκλήθηκε από τη ένταση για το Κόσοβο και την αμερικανική αντιπυραυλική ασπίδα στην Ευρώπη.

ΣΧΟΛΙΟ: Η αιτία του πολέμου, λοιπόν, από τη Δαλματία (Άγιος Κοσμάς Αιτωλός).

LIAKO.GR

Με αφορμή σχόλιά σας, να θυμίσουμε ότι η Β. Ήπειρος επανειλημμένως κήρυξε την ανεξαρτησία της, αλλά στην Ελλάδα ούτε υπήρχε, ούτε υπάρχει κάποιος πολιτικός σαν τον Πούτιν να την υποστηρίξει.

ΛΑΒΡΟΦ: ΟΧΙ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΑΚΑΣΒΙΛΙ

Σε συνέντευξη του υπουργού εξωτερικών της Ρωσίας, κ. Λαβρόφ, που έδωσε μαζί με τον Φιλανδό υπουργό εξωτερικώς, δήλωσε ότι δεν μπορεί η Ρωσία να κάνει διάλογο με τον κ. Σαακασβίλι, αφού δεν είναι αξιόπιστος.

ΜΕΝΤΒΕΝΤΕΒ: ΤΕΛΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, κ. Μεντβέντεβ, ανακοίνωσε ότι σταματούν οι ρωσικές στρατιωτικές επιχειρήσεις, αφού έχει επιβληθεί η ειρήνη στην περιοχή. Βασική προϋπόθεση βέβαια, είπε, είναι να σταματήσουν και οι Γεωργιανοί και να σεβαστούν την κατάπαυση πυρός.

ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΚΑΙ ΠΕΜΠΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Ο.Η.Ε.

Τελείωσε και η πέμπτη έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του Ο.Η.Ε., εννοείται πάλι χωρίς αποτέλεσμα.

ΣΙΓΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κανένα πρακτορείο ή ειδησιογραφικό κανάλι δεν έχει νεότερα για τις κινήσεις των Ρώσων μέσα στο γεωργιανό έδαφος εδώ και αρκετές ώρες. Δεν έχει επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής η πληροφορία ότι έφτασαν κοντά στην Τιφλίδα.
Ξαφνικά υπάρχει σιγή από όλους.

LIAKO.GR

Α) Διαβάστε πιο προσεκτικά τις προφητείες.
Β) Κανείς δεν γνωρίζει ποιος είναι ο Πολέμαρχος.

ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΙΦΛΙΔΑ

Σύμφωνα με ρωσικές πληροφορίες οι ρωσικές δυνάμεις βρίσκονται έξω από την Τιφλίδα. Γίνονται σφοδρές μάχες.

ΔΗΛΩΣΗ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Είπε κάποιος φίλος ότι δεν περίμενε να είμαστε τόσοι πολλοί. Εγώ του λέω ότι είμαστε πιο πολλοί, αλλά δεν έχουν όλοι πρόσβαση στο διαδίκτυο. Όσον αφορά το πώς θα οργανωθούν οι Έλληνες όταν δεν θα υπάρχει ρεύμα, τηλεόραση ή διαδίκτυο, έχω να του πω ότι ο Πολέμαρχος του Θεού είναι η μεγαλύτερη στρατιωτική διάνοια το σύμπαντος κόσμου και τη δουλειά αυτή τη έχει κάνει πάρα πολλές φορές σε πάρα πολλά μέρη του σύμπαντος.
Τρέμετε λαμόγια!!!

Ο ΜΠΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Μπους σε δηλώσεις του πριν από λίγο είπε ότι οι Ρώσοι βρίσκονται έξω από την πρωτεύουσα της Γεωργίας, Τιφλίδα. Πράξη ανεπίτρεπτη για τον 21ο αιώνα, είπε.

ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου άμυνας τα ρωσικά στρατεύματα, αφού εξασφάλισαν ότι από την πόλη Σενάκι δεν θα γίνει επίθεση στη Ν. Οσσετία, έφυγαν από την πόλη. Προς ποια κατεύθυνση; Επίσημη ανακοίνωση δεν υπάρχει επί του θέματος, αλλά τα ρωσικά πρακτορεία αφήνουν το υπονοούμενο λέγοντας ότι ο γεωργιανός στρατός μαζεύτηκε στην Τιφλίδα, για να την προστατέψει από τον προελαύνουν ρωσικό στρατό.