Κυριακή 10 Αυγούστου 2008

LIAKO.GR

Η τοποθέτηση του Λιακόπουλου Δημοσθένη για τα γεγονότα πανελλήνια στο κανάλι ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV σήμερα το βράδυ.

ΒΥΘΙΣΗ ΓΕΩΡΓΙΑΝΟΥ ΠΛΟΙΟΥ;

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες γεωργιανό πυραυλοφόρο πλοίο αγνώστου τύπου επιτέθηκε σε ρωσικό πλοίο ανοιχτά της Γεωργίας και οι Ρώσοι το βύθισαν.
Αν επιβεβαιωθεί η πληροφορία, ο πόλεμος στην περιοχή μπαίνει σε νέα φάση.

LIAKO.GR

Χάος στα δελτία ειδήσεων των ελληνικών Μ.Μ.Ε. που δίνουν αντικρουόμενες πληροφορίες μεταφέροντας αυτά που μεταδίδουν τα ρωσικά και τα νατοϊκά Μ.Μ.Ε. Ακούσαμε δηλαδή ότι ξαφνικά τρελάθηκαν οι Γεωργιανοί και άρχισαν να βομβαρδίζουν τους Ρώσους ή ότι ξαφνικά τρελάθηκαν οι Ρώσοι και άρχισαν να βομβαρδίζουν τους Γεωργιανούς.
Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι η Ν. Οσσετία δεν είναι μια οποιαδήποτε επαρχία της Γεωργίας, άλλα οι κάτοικοί της δηλώνουν ότι δεν είναι Γεωργιανοί και έχουν κηρύξει την ανεξαρτησία τους εδώ και πολλά χρόνια. Όλοι τους μάλιστα έχουν ρωσικά διαβατήρια, είναι δηλαδή Ρώσοι πολίτες. Μέσα στη Ν. Οσσετία υπήρχε ρωσική ειρηνευτική δύναμη και παραμένει μυστήριο πως οι Γεωργιανοί αποφάσισαν να εισβάλλουν στην πρωτεύουσα της Ν. Οσσετίας και ξεκίνησαν όλα τα γεγονότα.
Το κανάλι με την πληρέστερη ενημέρωση πάνω στο θέμα ήταν η ΝΕΤ και την συγχαίρουμε.

ΥΠΟΧΩΡΗΣΑΝ ΟΙ ΓΕΩΡΓΙΑΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗ Ν. ΟΣΣΕΤΙΑ

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες τα γεωργιανά στρατεύματα έχουν αποχωρήσει από τα εδάφη της Ν. Οσσετίας, σύμφωνα με τις ρωσικές δυνάμεις στην περιοχή.

ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΚΑΙ Η ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Ο.Η.Ε.

Τελείωσε και η τέταρτη έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του Ο.Η.Ε. χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα.

99 φορές θα το λύσουν με πόλεμο και μια με την πένα (Άγιος Κοσμάς Αιτωλός)

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι έλαβε και επίσημα ανακοίνωση κατάπαυσης πυρός από τη Γεωργία, αλλά οι ειρηνευτικές ρωσικές δυνάμεις που βρίσκονται στη Ν. Οσσετία ισχυρίζονται ότι υπάρχουν ακόμη γεωργιανές δυνάμεις στα εδάφη της περιοχής και συνεχίζονται οι συγκρούσεις.

ΞΑΝΑΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ Ο Ο.Η.Ε.

Συνεδριάζει για τέταρτη φορά εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας του Ο.Η.Ε. Οι προηγούμενες συνεδριάσεις δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα.

ΠΙΘΑΝΗ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το CNN, η Ουκρανία δήλωσε ότι μπορεί να εμποδίσει τα ρωσικά πλοία που συμμετέχουν στον αποκλεισμό της Γεωργίας να επιστρέψουν στις βάσεις τους στην Κριμαία. Η ρωσική πλευρά δήλωσε ότι αυτό είναι κάτι καινούργιο και απαιτεί ανάλυση.
Να θυμίσουμε ότι η Ρωσία έχει υπογράψει ειδική συμφωνία για να κατέχει βάσεις στην Κριμαία μέχρι το 2017.

ΕΚΚΕΝΩΝΕΙ ΧΩΡΙΑ Η ΑΜΠΧΑΖΙΑ

Μετά την γενική επιστράτευση που κήρυξε την Κυριακή, 10 Αυγούστου 2008, η Αμπχαζία άρχισε να εκκενώνει τα χωριά που βρίσκονται κοντά στα γεωργιανά σύνορα.

ΚΑΤΑΠΑΥΣΗ ΠΥΡΟΣ;

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Γεωργίας, έχει διατάξει τα στρατεύματά της σε κατάπαυση πυρός, ώστε να αρχίσει συνομιλίες με τη Ρωσία.
Αναμένουμε να δούμε τις εξελίξεις.

Ο ΜΕΝΤΒΕΝΤΕΒ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΙΚΑΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΟΥΣ

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, κ. Μεντβέντεβ έδωσε εντολή να συγκεντρωθούν όλα τα στοιχεία και οι ένοχοι για αυτά που έγιναν στη Ν. Οσσετία να δικαστούν ως εγκληματίες πολέμου.

ΟΙ ΓΕΩΡΓΙΑΝΟΙ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ

Οι Γεωργιανοί ανακοίνωσαν ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψουν την πρωτεύουσα της Ν. Οσσετίας.
Προς το παρόν η πόλη βρίσκεται στα χέρια της ρωσικής ειρηνευτικής δύναμης, που φροντίζει για την απομάκρυνση των τραυματιών και όσων κατοίκων θέλουν να εγκαταλείψουν την πόλη. Η κατάσταση εκεί είναι τραγική.

LIAKO.GR

Όσον αφορά την καταγγελία του προέδρου της Ν. Οσσετίας περί της ύπαρξης μισθοφόρων στη γεωργιανή στρατιωτική δύναμη, να θυμίσουμε την ύπαρξη αμερικανικών εταιρειών που διαθέτουν ένοπλους άριστα εκπαιδευμένους μισθοφόρους που μπορούν να πολεμήσουν για να επιφέρουν το αρχικό χτύπημα σε ένα πόλεμο, πράγμα που συνέβη κατά την αμερικανική εισβολή στην πρώην Γιουγκοσλαβία και στο Ιράκ, όπου είχαν γίνει παρόμοιες καταγγελίες. Αν η καταγγελία είναι αληθινή, που βρήκε τα χρήματα η φτωχή Γεωργία;

ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ ΣΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ;

Σύμφωνα με καταγγελίες του προέδρου της Ν. Οσσετίας μισθοφόροι πήραν μέρος στην επίθεση της Γεωργίας εναντίον της Ν. Οσσετίας. Ανάμεσα στα πτώματα των Γεωργιανών στρατιωτών βρέθηκαν και πολίτες άλλων χωρών της Βαλτικής, όπως της Ουκρανίας, καθώς και Αφρικανοί και Απωανατολίτες.

ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ

Άρχισε η απομάκρυνση των τραυματιών από την πρωτεύουσα της Ν. Οσσετίας. Μεταφέρονται στη Β. Οσσετία για περίθαλψη. Επίσης ανθρωπιστική βοήθεια φτάνει στην περιοχή, καθώς δεν υπάρχουν τρόφιμα στην πόλη, ούτε νερό, ούτε ρεύμα. Υπάρχουν παγιδευμένοι σε ερείπια και πολλοί νεκροί διάσπαρτοι στην πόλη.
Αναμένεται να ανέβει ο αριθμός των νεκρών.

LIAKO.GR

Η αναμετάδοση του RUSSIA TODAY από το LIAKO TV γίνεται ως εναλλακτική ενημέρωση, για να ακουστεί και η φωνή της απέναντι πλευράς σαν απάντηση στη μονόπλευρη «ενημέρωση» των νατοϊκών Μ.Μ.Ε. Αν ήμασταν στη Ρωσία θα αναμεταδίδαμε το BBC. Η αναμετάδοση του RUSSIA TODAY αποτελεί μέρος της δοκιμαστικής μας εκπομπής και το κανονικό πρόγραμμα θα αρχίσει σε λίγες μέρες.

ΡΩΣΙΑ: ΔΕΝ ΧΤΥΠΗΣΑΜΕ ΑΜΑΧΟΥΣ

Εκπρόσωπος του υπουργείου άμυνας της Ρωσίας δήλωσε ότι η Ρωσία δεν βομβάρδισε ποτέ κατοικημένες περιοχές της Γεωργίας.

ΟΙ ΓΕΩΡΓΙΑΝΟΙ ΕΚΑΨΑΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Σύμφωνα με τη μαρτυρία μιας κατοίκου της Ν. Οσσετίας, οι γεωργιανές δυνάμεις έκαψαν μια εκκλησία στην πρωτεύουσα της Ν. Οσσετίας, μαζί με τους κατοίκους που είχαν βρει καταφύγιο σ’ αυτή.
Επίσης υπάρχουν μαρτυρίες ότι οι Γεωργιανοί έριχναν χειροβομβίδες σε υπόγεια σπιτιών που είχαν βρει καταφύγιο όσοι κάτοικοι έμειναν στην πόλη.

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΝΟΜΟ ΕΠΕΒΑΛΕ Η ΑΜΠΧΑΖΙΑ

Η Αμπχαζία επέβαλε στρατιωτικό νόμο στη χώρα για 10 μέρες.

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΡΩΣΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙΟΥ ΞΥΛΟΚΟΠΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες τηλεοπτικό συνεργείο ρωσικού καναλιού ξυλοκοπήθηκε στην πρωτεύουσα της Γεωργίας. Του αφαίρεσαν όλες τις κασέτες που είχαν μαγνητοσκοπήσει και κατέστρεψαν τις κάμερες.

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ Η ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΓΕΩΡΓΙΑΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ Ν. ΟΣΣΕΤΙΑΣ

Επιβεβαιώθηκε και επίσημα ότι τα γεωργιανά στρατεύματα έχουν αποχωρήσει πλήρως από την πρωτεύουσα της Ν. Οσσετίας, αφήνοντας πίσω τους μια ολοκληρωτικά κατεστραμμένη πόλη.
Οι ρωσικές δυνάμεις μένουν στην περιοχή για να εξασφαλίσουν την ασφάλεια των κατοίκων που έχουν απομείνει στην κατεστραμμένη πόλη. Οι περισσότεροι βρήκαν καταφύγιο στα υπόγεια των σπιτιών τους για να γλιτώσουν από τα πυρά των γεωργιανών. Δεν υπάρχει νερό, ούτε ηλεκτρικό ρεύμα στην πόλη. Επίσης δεν υπάρχει ιατροφαρμακευτική βοήθεια, αφού τα νοσοκομεία έχουν καταστραφεί τελείως. Αναμένεται βοήθεια από τη Ρωσία.

Ο ΡΩΣΙΚΟΣ ΣΤΟΛΟΣ ΣΕ ΡΟΛΟ ΕΛΕΓΚΤΗ

Το υπουργείο εξωτερικών της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι ο ρωσικός στόλος θα ελέγχει τι μπαίνει και τι βγαίνει από τη Γεωργία. Η παρουσία του εξασφαλίζει την ασφάλεια στη Μαύρη Θάλασσα.
Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες, προστατεύει και τα παράλια της Αμπχαζίας από γεωργιανή επίθεση. Να θυμίσουμε ότι στην περιοχή της Αμπχαζίας παραθερίζουν πολλοί κάτοικοι της Ρωσίας.

Η ΑΜΠΧΑΖΙΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ

Την Κυριακή, 10 Αυγούστου 2008, ο πρόεδρος της Αμπχαζίας πρότεινε να γίνει επιστράτευση στη χώρα. Η πρόταση πρέπει να εγκριθεί από το κοινοβούλιο εντός 24 ωρών.

ΡΩΣΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΠΛΕΟΥΝ ΠΡΟΣ ΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ

Το μεσημέρι της Κυριακής, 10 Αυγούστου 2008, το ρωσικό ναυτικό επιβεβαίωσε ότι ένα μέρος του ρωσικού στόλου που βρίσκεται στη Μαύρη Θάλασσα κατευθύνεται προς τις ακτές της Γεωργίας. Οι στρατιωτικοί αξιωματούχοι επιμένουν ότι η επιχείρηση αυτή έχει ως σκοπό να βοηθήσει τους πρόσφυγες και όχι να αποκλείσει τη Γεωργία.

ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΜΠΧΑΖΙΑΣ

Το απόγευμα του Σαββάτου, 9 Αυγούστου 2008, οι αρχές της Αμπχαζίας ανακοίνωσαν ότι έχουν μεταφέρει στρατεύματα στην περιοχή Gail, κοντά στα σύνορα με τη Γεωργία. Στις συγκρούσεις που είχαν νωρίτερα με γεωργιανές δυνάμεις στην περιοχή Kodori Gorge ανακοίνωσαν ότι δεν είχαν απώλειες.
Επίσης ανακοινώθηκε ότι βυθίστηκε γεωργιανό πλοίο κοντά στις ακτές της Αμπχαζίας. Άγνωστες μέχρι στιγμής οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το συμβάν.

ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΚΑΙ Η ΤΡΙΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ Ο.Η.Ε.

Τελείωσε και η τρίτη σύσκεψη του Συμβουλίου Ασφαλείας του Ο.Η.Ε. χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα.
Ο πρέσβης της Ρωσίας στον Ο.Η.Ε. δήλωσε για μια ακόμη φορά ότι η Ρωσία επιτελεί ειρηνευτικό έργο στην περιοχή και ότι, αν δεν αποσυρθούν οι γεωργιανές δυνάμεις, δεν μπορούν να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Επίσης κατηγόρησε την Ουκρανία ότι έχει προμηθεύσει με στρατιωτικό υλικό τη Γεωργία και αναρωτήθηκε πώς μπόρεσε η Γεωργία και ανέβασε τις στρατιωτικές της δαπάνες τουλάχιστον τριάντα φορές πάνω.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ

Συνεχίζονται οι συγκρούσεις στην πρωτεύουσα της Ν. Οσσετίας. Η πόλη είναι χωρίς νερό και ηλεκτρικό ρεύμα. Τα περισσότερα κτίρια έχουν κατεδαφιστεί, ακόμα και το νοσοκομείο της πόλης έχει ισοπεδωθεί.
Εντωμεταξύ ανθρωπιστική βοήθεια και γεννήτριες φτάνουν στους πρόσφυγες που βρίσκονται στη Β. Οσσετία. Επίσης έχουν μεταφερθεί στην περιοχή κινητά νοσοκομεία και ιατρικό υλικό.
Ο Πούτιν βρίσκεται στην περιοχή και παρακολουθεί την κατάσταση από κοντά. Μάλιστα ανακοίνωσε ότι η Ρωσία θα διαθέσει 400.000.000 δολάρια για την ανοικοδόμηση της Ν. Οσσετίας.