Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2008

ΔΙΑΚΟΠΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ Η.Π.Α. – ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ

Μετά την εντολή του προέδρου της Βενεζουέλας κ. Τσάβες να φύγει ο πρέσβης των Η.Π.Α. από την Βενεζουέλα, η Ουάσιγκτον είπε την Παρασκευή, 12 Σεπτεμβρίου 2008, ότι και οι Η.Π.Α. σχεδιάζουν να διώξουν τον πρέσβη της Βενεζουέλας.
Ο κ. Τσάβες την Πέμπτη κάλεσε τον πρέσβη των Η.Π.Α. να εγκαταλείψει την Βενεζουέλα ως πράξη συμπαράστασης στην Βολιβία, ο πρόεδρος της οποίας κ. Μοράλες έδιωξε επίσης τον πρέσβη των Η.Π.Α. από τη χώρα του, αφού πρώτα οι Η.Π.Α. απέλασε των πρέσβη της Βολιβίας. Και η Ονδούρα είπε ότι θα αναβάλει την αναγνώριση του πρέσβη των Η.Π.Α. και θα υποστηρίξει την Βολιβία και την Βενεζουέλα. Η όλη κατάσταση έχει επιφέρει μια έντονη διπλωματική κρίση στην περιοχή.
Επίσης να προσθέσουμε ότι ο κ. Τσάβες σε ομιλία του επέκρινε σκληρά τους Αμερικανούς, είπε ότι θα καούν στην κόλαση και ότι ο λαός της Βενεζουέλας θέλει την ελευθερία του και δεν θα υποταχθεί ποτέ σε κανέναν.

ΜΕΝΤΒΕΝΤΕΒ: Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΤΗ ΡΩΣΙΑ ΟΤΙ Η 9/11 ΓΙΑ ΤΙΣ Η.Π.Α.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας κ. Μεντβέντεβ δήλωσε την Παρασκευή, 12 Σεπτεμβρίου 2008, ότι η 8 Αυγούστου ήταν για τη Ρωσία ότι ήταν η 11 Σεπτεμβρίου για τις Η.Π.Α. «Γιατί από την επίθεση 9/11 οι Η.Π.Α. και η ανθρωπότητα γενικά πήραν πολλά σημαντικά μαθήματα. Θα ήθελα ο κόσμος να πάρει μαθήματα και από την επίθεση στις 8 Αυγούστου επίσης», τόνισε ο κ. Μεντβέντεβ.