Κυριακή 31 Αυγούστου 2008

Ο ΤΣΑΒΕΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΑΜΠΧΑΖΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ Ν. ΟΣΣΕΤΙΑΣ

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας κ. Τσάβες δήλωσε ότι στηρίζει την απόφαση της Ρωσίας για την αναγνώριση της ανεξαρτησίας της Αμπχαζίας και της Ν. Οσσετίας.
Επίσης είπε ότι η Ρωσία έχει δίκιο και ότι δέχθηκε επίθεση. Αλλά η Ρωσία στέκεται σταθερά στα πόδια της και δεν πειράζει που την απειλεί το ΝΑΤΟ, πρόσθεσε.

Η ΓΕΩΡΓΙΑΝΗ ΥΠ. ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΥΚΑΣΟΥ

Η Τουρκία συνεχίζει τις επαφές για την δημιουργία της Ένωσης του Καυκάσου. Στα πλαίσια αυτών των κινήσεων, η Γεωργιανή υπουργός εξωτερικών κ. Τκεσελασβίλι, επισκέφθηκε την Κυριακή, 31 Αυγούστου 2008, την Κωνσταντινούπολη, όπου είχε συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό της κ. Μπαμπακάν. Μετά το τέλος της συνάντησης η Γεωργιανή υπουργός εξωτερικών δήλωσε ότι η Γεωργία βλέπει θετικά την δημιουργία της Ένωσης του Καυκάσου, αν και πρέπει πρώτα να αποχωρίσουν τα ρωσικά στρατεύματα από τη εδάφη της, για να μπορεί να ενταχθεί η Γεωργία σε μια τέτοια ένωση. Επίσης τόνισε ότι η στρατιωτική επιθετικότητα της Ρωσίας μπορεί να έχει αποτελέσματα ντόμινο στην περιοχή και ιδίως σε χώρες όπως η Ουκρανία.
Σε δύο μέρες ο κ. Μπαμπακάν θα έχει συνάντηση με τον Ρώσο υπουργό εξωτερικών κ. Λαβρόφ επίσης στην Κωνσταντινούπολη για το ίδιο θέμα.

Η ΡΩΣΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

Ο πρόεδρος της Ρωσίας κ. Μεντβέντεβ ανακοίνωσε την Κυριακή, 31 Αυγούστου 2008, τις πέντε βασικές αρχές της ρωσικής εξωτερικής πολιτικής.
Πρώτον, η Ρωσία αναγνωρίζει τους διεθνείς νόμους που καθορίζουν τις σχέσεις μεταξύ των πολιτισμένων κρατών.
Δεύτερον, ο κόσμος πρέπει να είναι πολύ-πολικός. Ένας πόλος είναι απαράδεκτος και η Ρωσία δεν μπορεί να δεχθεί μια παγκόσμια τάξη, στην οποία οι αποφάσεις θα λαμβάνονται από ένα μόνο κράτος, ακόμη και αν είναι σοβαρό κράτος όπως οι Η.Π.Α. Μια τέτοια παγκόσμια τάξη θα είναι ασταθής και γεμάτη συγκρούσεις.
Τρίτον, η Ρωσία δεν θέλει να έρθει σε αντιπαράθεση με κανένα κράτος. Θέλει να αναπτύξει φιλικές σχέσεις με όλα τα κράτη.
Τέταρτον, η προστασία της ζωής των πολιτών της Ρωσίας, όπου και αν ζουν, είναι προτεραιότητα. Επίσης η Ρωσία θα υπερασπιστεί όλες τις επιχειρήσεις ρωσικών συμφερόντων στο εξωτερικό.
Πέμπτον, η Ρωσία έχει χώρες φιλικές προς αυτή, οι οποίες περιλαμβάνουν περιοχές με ρωσικά συμφέροντα και απολαμβάνουν ειδικά προνόμια. Και αυτό δεν αφορά μόνο γειτονικές χώρες της Ρωσίας.
Τέλος, ο κ. Μεντβέντεβ είπε ότι όσον αφορά το μέλλον των διπλωματικών σχέσεων της Ρωσίας, αυτό δεν εξαρτάται μόνο από τη Ρωσία, αλλά και από τους φίλους, τους εταίρους και τη διεθνή κοινότητα εν γένει. «Θα πρέπει να διαλέξουν», είπε με έμφαση ο Ρώσος πρόεδρος.

ΡΩΣΙΑ – ΤΟΥΡΚΜΕΝΙΣΤΑΝ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

Το Σάββατο, 30 Αυγούστου 2008, η Ρωσία υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με το Τουρκμενιστάν. Η συμφωνία περιλαμβάνει εμπορική, οικονομική, επιστημονική και τεχνική συνεργασία. Με τη συμφωνία αυτή θα διευκολυνθεί το εμπόριο, οι επενδύσεις, η συνεργασία στην ενέργεια, τις μεταφορές, τις κατασκευές και τις τηλεπικοινωνίες.

LIAKO.GR

Η τίγρη δεν ήξερε ότι στον Πούτιν πουτινιές δεν χωράνε!!!

Δείτε με τι ασχολείται ο Πούτιν για να καταλάβετε πόσο σοβαρά παίρνει τις απειλές των Αμερικάνων!

Ο ΠΟΥΤΙΝ ΕΣΩΣΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΕΛΩΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟΥ

Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας κ. Πούτιν επισκέφθηκε την Κυριακή, 31 Αυγούστου 2008, το εθνικό πάρκο Ussuri στην ανατολική Ρωσία, όπου ζουν οι τίγρεις Αμούρ, που είναι προστατευόμενο είδος. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης και καθώς τον ξεναγούσαν, μια τίγρη ελευθερώθηκε και κινήθηκε επιθετικά εναντίον του τηλεοπτικού συνεργείου του ρωσικού καναλιού VESTI TV, που βρισκόταν εκεί για να καλύψει την επίσκεψη του κ. Πούτιν. Ο κ. Πούτιν, μόλις το αντιλήφθηκε, δεν έχασε χρόνο, άρπαξε άμεσα ένα όπλο που εκτοξεύει βέλη με αναισθητικό, σημάδεψε την τίγρη, με μια βολή την ακινητοποίησε και έσωσε έτσι τη ζωή των μελών του τηλεοπτικού συνεργείου!
Μοιάζει με παραμύθι; Κι όμως συνέβη!

ΣΧΟΛΙΟ: Πάντα ετοιμοπόλεμος ο Βλαδίμηρος!!!

ΠΟΥΤΙΝ: ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΜΑΣ

Την Κυριακή, 31 Αυγούστου 2008, ο πρωθυπουργός της Ρωσίας κ. Πούτιν σε δηλώσεις του σε ρωσικό τηλεοπτικό σταθμό είπε ότι στο θέμα της Γεωργίας «ότι και αν λένε, το δίκαιο είναι με το μέρος μας».