Πέμπτη 31 Ιουλίου 2008

Το πρώτο κύτταρο;

Επιστήμονες της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ κατάφεραν να τελειώσουν τον σχεδιασμό ενός υποθετικού απλού κυττάρου. Λένε ότι κάπως έτσι θα έπρεπε να είναι το πρώτο ζωντανό κύτταρο πάνω στην γη.

Αν αναρωτιέστε τι θα κάνουν με το σχέδιο, νομίζω ότι είναι απλό: Θα προσπαθήσουν να το κατασκευάσουν.

Νερό στον Τιτάνα !

Ανακοινώθηκε από ερευνητές ότι στον Τιτάνα υπάρχει νερό σε υγρή μορφή!

Δόθηκε μάλιστα στην δημοσιότητα και η σχετική φωτογραφία. Από την στιγμή αυτή και μετά ο Τιτάνας είναι το πλέον πιθανό μέρος εύρεσης εξωγήινης ζωής στο ηλιακό μας σύστημα.

Σμαράγδι γίγαντας !


Ένα τεράστιο σμαράγδι βρέθηκε σε ορυχείο της Μαδαγασκάρης. Μεταφέρθηκε στο Χόνγκ Κόνγκ για να πουληθεί. Έχει βάρος 536 κιλά, μήκος 125 πόντους, πλάτος 78 πόντους και πάχος 55 πόντους.

Υπάρχει διαφωνία σχετικά με την κυριότητα του τεράστιου σμαραγδιού και η κυβέρνηση της Μαδαγασκάρης προσπαθεί να της το επιστρέψουν.


Σπάνια τα καρδιακά προβλήματα στους μοναχούς του Αγίου όρους.

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγαν Γάλλοι γιατροί, οι μοναχοί του Αγίου Όρους αντιμετωπίζουν ελάχιστα καρδιακά νοσήματα σε σχέση με τους άλλους Έλληνες. Η αιτία κατά τους γιατρούς είναι η σωστή διατροφή που κάνουν.

Είδατε η κλασσική Ελληνική διατροφή και η νηστεία τι επιτυγχάνουν;

Νανοτροφές.

Δεν μας έφταναν τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα. Τώρα έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν στα σούπερ μάρκετ των ΗΠΑ τρόφιμα που παράγονται με την χρήση νανοτεχνολογίας. Οι εταιρίες λένε ότι η νανοτεχνολογία βελτιώνει την μυρωδιά και την θρεπτική αξία των τροφίμων. Σε λίγο θα εμφανιστούν και στα δικά μας σούπερ μάρκετ, αν δεν έχουν ήδη κυκλοφορήσει πρώτα εδώ για πειραματικούς λόγους. Έτσι κι αλλιώς κανείς Έλληνας δεν διαβάζει τα ταμπελάκια με τα τόσο μικρά γράμματα.

Μητέρες αναπληρώτριες.

Στην Πολωνία άνοιξε μία πρωτότυπη επιχείρηση. Σε αυτήν «δουλεύουν» γυναίκες υγιείς και χωρίς γενετικές ανωμαλίες. Η «δουλειά» τους είναι να μένουν έγκυες κατά παραγγελίαν!

Όποια γυναίκα δεν μπορεί να κάνει παιδί, μπορεί να αποταθεί στην εταιρία. Μία γυναίκα αναλαμβάνει να κυοφορήσει το παιδί, το οποίο μετά παίρνει η ευτυχής «μητέρα» πληρώνοντας από 15 μέχρι 22 χιλιάδες δολάρια το «κεφάλι».

Σημεία των καιρών όπου τα πάντα γίνονται θυσία στο κέρδος.

Λειψυδρία στην Κύπρο !


Το φαινόμενο του θερμοκηπίου «ξεραίνει» εκτός από την χώρα μας και την Κύπρο. Νερό μεταφέρεται από την Ελλάδα στην Κύπρο με δεξαμενόπλοια.
Η κατάσταση αργά και σταθερά γίνεται πολύ δύσκολη.

Κρυστάλλινα θαύματα !


Σε σπηλιές στο Μεξικό και στην Καλιφόρνια έχουν ανακαλυφθεί γιγάντιοι κρύσταλλοι που πραγματικά κόβουν την ανάσα.

Οι κρύσταλλοι δημιουργούνται όταν αρχίζει να εξατμίζεται το νερό που υπάρχει σε υπόγειες κοιλότητες. Τους δημιουργούν τα άλατα που εναποτίθενται σιγά σιγά.

Στην σπηλιά που ανακαλύφθηκε στην έρημο της Τσιχουάουα τα κρύσταλλα φτάνουν σε μήκος τα έντεκα μέτρα και βάρος τους πενήντα τόνους. Το βίντεο είναι αδιάψευστος μάρτυρας.

Ασφάλεια Ολυμπιακών Αγώνων !
















Οι Κινέζοι ετοιμάζονται εντατικά για να κρατήσουν ασφαλή την διεξαγωγή των Ολυμπιακών στο Πεκίνο.

Προνοούν για κάθε περίπτωση επίθεσης ακόμη και από αεροσκάφη. Οι δυνάμεις που θα συμμετέχουν προπονούνται εντατικά και έχουν στην διάθεσή τους πολύ μοντέρνα μέσα όπως το δίτροχο της φωτογραφίας.

Αμφίβιο αυτοκίνητο !















Δεν μας έφτανε το μποτιλιάρισμα στους δρόμους. Τώρα θα αρχίσει το μποτιλιάρισμα και στην θάλασσα.Το αμάξι της φωτογραφίας τρέχει στην άσφαλτο με 160 χιλιόμετρα την ώρα, στο νερό με 50 χιλιόμετρα την ώρα και κοστίζει μόνον 85.000 δολάρια.

Προγραμματίζουν να το βγάλουν στην αγορά το 2009.

Σπεύσατε!



Σκληρή ζωή για τους Αλμπίνους της Αφρικής


Όσοι πάσχουν από έλλειψη μελανίνης στην Αφρική έχουν πολλά προβλήματα. Πρώτα πρώτα είναι η κοινωνικές διακρίσεις εναντίον τους. Έπειτα έχουν σοβαρά δερματολογικά προβλήματα λόγω της ηλιακής ακτινοβολίας.

Τελευταία έχουν προστεθεί και οι φόνοι. Τους σκοτώνουν και πουλάνε μέλη του σώματος σε μάγους-γιατρούς για να φτιάξουν «φάρμακα» που μπορούν να κάνουν κάποιον πλούσιο!