Πέμπτη 31 Ιουλίου 2008

Κρυστάλλινα θαύματα !


Σε σπηλιές στο Μεξικό και στην Καλιφόρνια έχουν ανακαλυφθεί γιγάντιοι κρύσταλλοι που πραγματικά κόβουν την ανάσα.

Οι κρύσταλλοι δημιουργούνται όταν αρχίζει να εξατμίζεται το νερό που υπάρχει σε υπόγειες κοιλότητες. Τους δημιουργούν τα άλατα που εναποτίθενται σιγά σιγά.

Στην σπηλιά που ανακαλύφθηκε στην έρημο της Τσιχουάουα τα κρύσταλλα φτάνουν σε μήκος τα έντεκα μέτρα και βάρος τους πενήντα τόνους. Το βίντεο είναι αδιάψευστος μάρτυρας.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και μετά μας λένε οι επιστήμονες ότι οι φυσικοί κρύσταλλοι είναι δυσεύρετοι και ότι στη φύση έχουν πολύ μικρό μέγεθος!!Τόσο μικρό που απορούν για το πως είναι δυνατόν τα φυσικού μεγέθους κρυστάλλινα κρανία της αρχαιότητας να έχουν κατασκευαστεί από ένα ενιαίο κομμάτι καθαρού φυσικού κρυστάλλου.
Μια που συζητάμε για κρυστάλλους θα ήθελα να αναφέρω έναν ενδιαφέρον ελληνικό θρύλο που διάβασα πρόσφατα. Σύμφωνα με αυτόν, "οι θεοί κοίταξαν κάτω από τους ουρανούς και είδαν τα προβλήματα που υπήρχαν στη γη. Ο αδερφός είχε στραφεί εναντίον του αδερφού και υπήρχαν τρομεροί πόλεμοι και μάχες. Οι θεοί λυπήθηκαν πολύ απ'όσα είδαν. Ράγισε η καρδιά τους. Καθώς κοίταζαν κάτω άρχισαν να κλαίνε και τα δάκρυα άρχισαν να πλημμυρίζουν τα μάτια τους, ενώ καθώς αυτά έπεφταν στη γη περνούσαν μέσα από την ατμόσφαιρα και μεταμορφώνονταν σε κομμάτια κρυστάλλου χαλαζία. Τα δάκρυα των θεών πάγωναν και γίνονταν κρύσταλλοι από τους κρύους, παγερούς ανέμους της ανθρωπότητας. Έτσι, οι κρύσταλλοι ήταν γνωστοί στους αρχαίους Έλληνες σαν "ιερός πάγος". Κατά την άποψή τους, έρχονταν στη γη σαν ένα δώρο από τους θεούς, ένα δώρο που θα βοηθούσε τους ανθρώπους της γης να θεραπεύσουν τις πληγές τους και να κάνουν μεταξύ τους ειρήνη."
Αυτά λέει ο θρύλος, όμως, οι κρύσταλλοι στην αρχαιότητα φαίνεται ότι ήταν πράγματι πηγή ενέργειας και πιστεύεται ότι χρησιμοποιούνταν μερικές φορές και για θεραπευτικούς λόγους.
Μερικές φορές η ιστορία με το μύθο συνδιάζονται και δημιουργούν μία μυθιστορία , ένα θρύλο που αποτελείται τόσο από φανταστικά όσο και από πραγματικά στοιχεία...Τα συμπεράσματα δικά σας...

Ανώνυμος είπε...

Eμενα παντως μου θυμιζει την ταινια με τον Σουπερμαν...ξερετε...τον καλ-ΕΛ