Παρασκευή 1 Αυγούστου 2008

ΥΠΕΡ-ΠΥΡΟΒΟΛΑ EMRG !


Η πραγματικότητα συναντάει την επιστημονική φαντασία.

Το Αμερικανικό πολεμικό ναυτικό αναπτύσσει κανόνια νέας γενιάς. Όταν τελειοποιηθούν τα ηλεκτρομαγνητικά αυτά κανόνια θα είναι ικανά να χτυπήσουν στόχους σε αποστάσεις παραπάνω από 200 ναυτικά μίλια.

Αυτήν την στιγμή, το κανόνι MK 45, 5 inch/45, ξεπερνάει σε εμβέλεια τα 13 ναυτικά μίλια. Η ταχύτητα που θα φτάσουν και θα ξεπεράσουν τα βλήματα του νέου όπλου θα είναι τα 7 mach ή σχεδόν 9.000 χιλιόμετρα την ώρα!

Τα πυρομαχικά είναι πολύ ασφαλέστερα, χωρίς την ανάγκη για εκρηκτικές προωθητικές ύλες ή κεφαλές πυραύλων και δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος τυχαίων εκρήξεων κατά την διάρκεια της φόρτωσης πυρομαχικών και της αποθήκευσής τους.

Επειδή δεν απαιτείται χώρος αποθήκευσης γομώσεων, ο χώρος που ελευθερώνεται μπορεί να χρησιμοποιηθεί για φόρτωση περισσότερων ηλεκτρομαγνητικών βλημάτων ή για άλλες χρήσεις στο πολεμικό σκάφος. Αυτό σημαίνει ότι ένα πλοίο μπορεί να μείνει εν πλω πολύ περισσότερο χρόνο.

Επειδή το νέο κανόνι μπορεί να ρίξει το βλήμα του μέχρι την στρατόσφαιρα, μπορεί να δώσει μεγάλη καμπύλη στις βολές και να χτυπήσει στόχους κρυμμένους πίσω από ένα βουνό!

Τα νέα κανόνια χρησιμοποιούν ηλεκτρική ενέργεια για να προωθήσουν τα νέα βλήματα και ταυτόχρονα το ναυτικό προωθεί την έρευνα και την κατασκευή «ηλεκτρικών θωρηκτών».

Αυτό είναι ένα μικρό αλλά διαφωτιστικό άρθρο για όσους επιμένουν ακόμη να θεωρούν τα όπλα νέας τεχνολογίας (ακτίνες σωματιδίων, όπλα ήχου κλπ) σαν αποκυήματα φαντασίας μερικών ανοήτων.

Το μεγαλύτερο !

Είναι γνωστή η μανία των Αράβων για μεγάλα κτίρια, για πολυτέλεια και οτιδήποτε τεράστιο ή υπερβολικό μπορεί να δημιουργήσει η τεχνολογία των δυτικών. Έτσι η αραβική αεροπορική εταιρεία Emirates παρήγγειλε 60 αεροσκάφη από την Airbus. Χθες η Airbus παρέδωσε το πρώτο από αυτά. Είναι το μεγαλύτερο επιβατικό αεροσκάφος παγκοσμίως. Η πρώτη πτήση του θα πραγματοποιηθεί την 1η Αυγούστου από το Ντουμπάι στην Νέα Υόρκη.


Απαγόρευση εκτρώσεων.


Οι εκτρώσεις στην Αργεντινή είναι εκτός νόμου, ωστόσο συνεχίζονται εκτός νοσοκομείων με αποτέλεσμα
τουλάχιστον 400 γυναίκες να πεθαίνουν κάθε χρόνο, στην προσπάθεια να σκοτώσουν τα παιδιά τους.
Λυπάμαι, αλλά η έκτρωση είναι φόνος. Φόνος του πιο αγαπημένου πλάσματος στον κόσμο.
Του παιδιού μας.

Σαουδική Αραβία

Στο Ριάντ, της Σαουδικής Αραβίας, ένα δικαστήριο καταδίκασε έναν βιοχημικό και την μαθήτριά του των οποίων η τηλεφωνική επαφή έγινε αιτία για να χωρίσει το σύζυγό της.

Ο βιοχημικός, Khalid Zahrani καταδικάστηκε σε οκτώ μήνες φυλάκιση και 600 μαστιγώματα και η μαθήτριά του σε τέσσερις μήνες στη φυλακή και 350 μαστιγώματα. Ο λόγος ήταν μία τηλεφωνική σχέση που είχαν αναπτύξει, και η οποία οδήγησε τελικά σε διαζύγιο της γυναίκας και του συζύγου της.

Η ποινή θα επανεξετασθεί μόνο αν το ζητήσει ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας.


Και εμείς θέλουμε να φτιάξουμε κέντρο μουσουλμανικών σπουδών μαζί με τζαμί στην Αθήνα.
Είναι γεγονός ότι χρειαζόμαστε εισαγωγή πολιτισμού !