Τετάρτη 30 Ιουλίου 2008

Μυστηριώδης σχηματισμός στην θάλασσα !


Οι δορυφορικές φωτογραφίες αποκαλύπτουν εκτός από μεγάλες λεπτομέρειες και περίεργους σχηματισμούς χωρίς καμία λογική αιτία. Στο στενό ανάμεσα στην Δανία και την Σκανδιναυική χερσόνησο φαίνεται ένας τέτοιος σχηματισμός.


Μικροσκοπικό σύμπαν !

Το ανθρώπινο σώμα αποτελείται περίπου από 10 τρισεκατομμύρια κύτταρα που δημιουργούν μια περίπλοκη κοινωνία. Έχοντας εξειδικευτεί σε μία συγκεκριμένη εργασία στηρίζουν την επιβίωσή τους σε όλα τα υπόλοιπα. Αλλά επιπλέον, υπάρχουν και 100 τρισεκατομμύρια μικρόβια στο σώμα μας. Αυτά τα βακτηρίδια συμβιώνουν με τον άνθρωπο οικοδεσπότη τους. Πρόκειται για «αποικίες εργατών» που είναι πολύ χρήσιμες και «αμείβονται» με τροφή και χώρο διαμονής, ενώ έχουν «ασυλία» από το αμυντικό μας σύστημα. Επιπλέον ζούν στο δέρμα μας μία πληθώρα όντων, που ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί σε τι μας ωφελούν. Το βίντεο είναι διαφωτιστικό.

Το «υπερφυσικό» κυνήγι !


Η φυλή Σαν, Βουσμάνοι που ζουν στην έρημο Καλαχάρι της Αφρικής, χρησιμοποιεί ακόμη πανάρχαιες τεχνικές για το κυνήγι. Ο κυνηγός που ξεκινάει για να βρει τροφή δεν έχει οδηγούς, τζιπ, κιάλια και όπλα μεγάλου βεληνεκούς με σκόπευτρα. Το μοναδικό όπλο του είναι το σώμα του, το μυαλό του και ένα ακόντιο. Κυριολεκτικά χρησιμοποιεί την διαίσθηση για να συλλάβει την λεία του.

Το συνεργείο για να μπορέσει να «γράψει» το κυνήγι έπρεπε να ακολουθεί τον κυνηγό χρησιμοποιώντας τετράτροχες «γουρούνες».

Παρακολουθείστε στο βίντεο κάτι που οι καλοζωϊσμένοι και χοντροί αμερικανοί και ευρωπαίοι δεν θα καταφέρουν ποτέ.

Σπάνια λιοντάρια !

Σε γαλλικό ζωολογικό κήπο γιόρτασαν την γέννηση τεσσάρων άσπρων λιονταριών. Τρία θηλυκά και ένα αρσενικό γεννήθηκαν στον ζωολογικό κήπο Jurque της Γαλλίας ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των άσπρων λιονταριών που ζουν στην αιχμαλωσία σε περίπου 30 παγκοσμίως. Με δεδομένο ότι γεννήθηκαν και τέσσερα άσπρα λιονταράκια στην Αγγλία και ότι τα ζώα-αλμπίνοι είναι σπάνια και επομένως ακριβά, μάλλον έχουν βάλει το χέρι τους οι γενετιστές.

Οπτικές απάτες !




Έχουμε μάθει από μικροί να εμπιστευόμαστε αυτά που βλέπουμε. Όμως επειδή τα μάτια μας λειτουργούν με κάποιους νόμους της οπτικής αυτό που βλέπουμε πολλές φορές δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα.

Έτσι έχουν δημιουργηθεί δισδιάστατες εικόνες που με την κατάλληλη «τοποθέτηση» των ματιών αποκαλύπτουν «τρισδιάστατα» όντα.

Με βάση αυτήν την ιδιαιτερότητα των ματιών έχουν δημιουργηθεί και κατασκευές, των οποίων τα αποτελέσματα είναι καταπληκτικά. Δείτε τα βίντεο και θα καταλάβετε.

Νιγηρία: Πλούτος και φτώχεια.


Η Νιγηρία είναι μία μεγάλη πετρελαιοπαραγωγός χώρα. Παρόλα αυτά επειδή τα κέρδη των πετρελαίων «πάνε στις τσέπες» των ολίγων, ουσιαστικά η χώρα μαστίζεται από την φτώχεια. Εκατοντάδες παιδιά είναι άστεγα και γυρίζουν στους δρόμους. Προσπαθούν να επιβιώσουν με κάθε τρόπο και τα ναρκωτικά κάνουν θραύση.


Μυστήριο στο διάστημα...

Το αχανές διάστημα μοιάζει να φλέγεται με τα ηλικίας οκτώ δισεκατομμυρίων ετών αστέρια σε μια εικόνα από το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble.

Οι αστρονόμοι ανέφεραν ότι στην περιοχή ACS υπάρχει ένα παράδοξο φαινόμενο: Αστέρια τριών πολύ διαφορετικών ηλικιών υπάρχουν στην συστάδα αυτή, ενώ θα έπρεπε να έχουν όλα την ίδια ηλικία.

Η λίμνη Βαϊκάλη κινδυνεύει !


Η Βαϊκάλη, που βρίσκεται στην Σιβηρία είναι μία τεράστια λίμνη. Περιέχει το 20% της παγκόσμιας ποσότητας γλυκού νερού στον πλανήτη! Το φαινόμενο του θερμοκηπίου την επηρεάζει άμεσα και τα νερά της θερμαίνονται τρεις φορές πιο γρήγορα από το κανονικό.

Η κατάντια της «υπερδύναμης»


Με τεράστιο εξωτερικό χρέος, οι ΗΠΑ είναι ένας «γίγαντας με πήλινα πόδια». Οι πολίτες της «πλούσιας» Αμερικής, περνάνε στο «φτωχό» Μεξικό για να βάλουν φτηνή βενζίνα.
Αυτή είναι η πραγματικότητα για μεγάλες ομάδες του πληθυσμού των ΗΠΑ, που παράγουν το ένα τέταρτο των παγκόσμιων ατμοσφαιρικών ρύπων.



Ισσίκ Κούλ. Η λίμνη των γιγάντων.

Το Issik Kul είναι μια βαθιά λίμνη στα βουνά Tian Shan, του Κιργιζιστάν. Το όνομα σημαίνει το «θερμό ύδωρ» η λίμνη περιβάλλεται από χιόνια αλλά δεν παγώνει ποτέ. Σύμφωνα με τον ουκρανό συγγραφέα V. Krapiva, προς το τέλος της δεκαετίας του 30, βρέθηκαν τρεις ανθρώπινοι σκελετοί, κάθε ένας περισσότερα από τρία μέτρα ψηλός. Οι σκελετοί είχαν διακοσμήσεις με φτερά από ασήμι. Οι σοβιετικοί επιστήμονες μελέτησαν ένα κομμάτι ασημιού που δεν είχε κλαπεί αλλά δεν μπορούσαν να καθορίσουν την ηλικία του. Ένας μύθος της περιοχής λέει ότι στον πυθμένα της λίμνης υπάρχει μία πόλη. Ο βασιλιάς της ήταν ο Ossounes, ένα πλάσμα με «μακριά γαϊδουρινά αυτιά». Στην λίμνη λέγεται ότι συμβαίνουν παραφυσικά φαινόμενα.

Συγγνώμες !


Ο παπάς Βενέδικτος ζήτησε συγγνώμη για τις σεξουαλικές κακοποιήσεις που διαπράχθηκαν από Ρωμαίο-καθολικούς ιερείς στην Αυστραλία.
Περιέγραψε τις πράξεις αυτές ως «κακές», μια σοβαρή προδοσία της εμπιστοσύνης του κόσμου, που ντροπιάζει την καθολική εκκλησία.
Είχε πάει στην Αυστραλία για την παγκόσμια ημέρα της νεολαίας, μια γιορτή που προορίζεται να εμπνεύσει μια νέα γενεά των Καθολικών.
Να δούμε πότε θα ζητήσει συγνώμη για τις εταιρίες του Βατικανού που πουλάνε όπλα, για τις πολιτικές παρεμβάσεις και τα τόσα άλλα καλά της Παπικής Εκκλησίας.

Νερό στην Σελήνη !

Με νέα τεχνολογία μία ομάδα επιστημών ανέλυσε τα σεληνιακά δείγματα εδάφους από τις αμερικανικές αποστολές της δεκαετίας του 70. Οι αναλύσεις έδειξαν ότι τα πετρώματα δημιουργήθηκαν όταν στην επιφάνεια της σελήνης υπήρχε νερό. Αυτό καταρίπτει την επικρατούσα θεωρία ότι η γη συγκρούστηκε με ένα μεγάλο ουράνιο σώμα και τα διάπυρα συντρίμμια δημιούργησαν την σελήνη και επομένως αυτή δεν είχε νερό.

Τα ποσοστό υδρογόνου που βρέθηκε στα χαλίκια είναι παρόμοιο με το γήινο.

Τελικά είχε δίκιο ένα μυστικιστικό κείμενο που έλεγε ότι κάποτε η σελήνη ήταν ένας πλανήτης σαν την γη.

Διαμαρτυρίες για τον Καντάφι.

Μετά την σύλληψη του γιου του Καντάφι, έχει ξεσπάσει κρίση μεταξύ Λιβύης και Σουηδίας. Οι Λίβυοι σταμάτησαν τις εισαγωγές προϊόντων από την Σουηδία και την τροφοδοσία της με πετρέλαιο.

Συνήθως στην πολιτική και οικονομική ζωή, τα «μεγάλα κεφάλια» απολαμβάνουν κάποια νομότυπη ασυλία, ότι και να κάνουν.

Τι κρύβεται άραγε πίσω από την «ευαισθησία» των αρχών στην Γενεύη να συλλάβουν τον Καντάφι και την σύζυγό του για «επίθεση» εναντίον ατόμων του προσωπικού τους; Μάλλον δεν θα το μάθουμε ποτέ.

Θάνατος παιδιού.


Σε διαδήλωση εναντίον της κατασκευής του «τείχους του αίσχους» των ισραηλινών, σκοτώθηκε από πυροβολισμό στο κεφάλι ένα παιδί. Πρόκειται για ιστορία που επαναλαμβάνεται τακτικά και έχει πάψει να αποτελεί είδηση στις κατεχόμενες από το Ισραήλ περιοχές.

Οι Ισραηλινοί είναι άτεγκτοι με τους «τρομοκράτες»!

Περιστρεφόμενος ουρανοξύστης !

Μετά την τρέλα με το ποιος θα φτιάξει τον ψηλότερο ή πιο εκκεντρικό ουρανοξύστη του κόσμου, ένας αρχιτέκτονας σοφίστηκε έναν καινούριο τρόπο για να κάνει τον ουρανοξύστη του να διαφέρει. Φυσικά θα πρόκειται για πανάκριβη κατασκευή, που το μόνο που θα επιτύχει θα είναι να θρέψει τον εγωισμό των κατασκευαστών και του ιδιοκτήτη.

Οι πεινασμένοι του κόσμου μπορούν να περιμένουν.

Σωτήριο κύμα κρούσης !


Στις εσχατιές του ηλιακού συστήματός μας, το Voyager 1 ανακάλυψε κάτι που συνάντησε για πρώτη φορά στο 26ετές ταξίδι του.

Ένα «κύμα κρούσης» διαμορφώνεται ανάμεσα στον ηλιακό άνεμο και στο μεσοαστρικό αέριο του διαστήματος.

Πρόκειται κυριολεκτικά για τα σύνορα του ηλιακού συστήματός μας. Όπως συμβαίνει με την γήινη μαγνητόσφαιρα που μας προστατεύει από την ηλιακή ακτινοβολία, έτσι και αυτό το «κύμα κρούσης» μας προστατεύει από την κυριολεκτικά θανάσιμη κοσμική ακτινοβολία. Η μορφή που παίρνει το κύμα αυτό μοιάζει με την μορφή που παίρνει το υγρό σαπούνι ή το νερό όταν χύνεται κάτω.

Οι συνθήκες που επικρατούν στα «σύνορα» πρόκειται να διερευνηθούν με το σκάφος Impressionist.

Η εκδίκηση της παγκοσμιοποίησης.

Δεν είναι μόνο τα Βαλκάνια και οι άλλες τριτοκοσμικές χώρες όπου γίνονται φασαρίες και αλλαγές συνόρων.

Μετά από την παραίτηση της Yves Leterme, ο βελγός πρωθυπουργός, απέτυχε να βρει μια συνταγματική «φόρμουλα» για να βάλει ένα τέλος στους φόβους ότι το Βέλγιο μπορεί να γίνει δύο κράτη. Οι πολιτικοί της χώρας, Γάλλοι και Ολλανδοί, δεν μπορούν να συμφωνήσουν σχετικά με το μέλλον του Βελγίου.


Η ρωσίδα-«ακτινολογικό μηχάνημα» !

Η Natasha Demkina, από το Saransk, σπουδάζει στο Semashko, Ιατρικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας, έστω και αν είναι μόνο δεκαεπτά ετών.
Έχει την ικανότητα να «βλέπει» μέσα στο ανθρώπινο σώμα και να κάνει διαγνώσεις σχετικά με ασθένειες που υπάρχουν, αλλά και ασθένειες που δεν εκδηλώθηκαν ακόμα!
Έχει υποβληθεί σε σκληρά τεστ από Άγγλους και Αμερικανούς επιτυγχάνοντας σωστή διάγνωση τέσσερις φορές στις επτά.
Τώρα στο Τόκιο θα υπάρξει μία νέα σειρά από πειράματα, στα οποία η Νατάσα έχει βάλει ένα «φρένο» στις απαιτήσεις των επιστημόνων, ζητώντας να εξετάζει ένα μόνο σημείο του σώματος και όχι ολόκληρο το σώμα. Όπως λέει είναι πολύ δύσκολο για αυτήν να περιγράψει όλα αυτά που «βλέπει» στο σώμα ενός ασθενούς.

Φασαρίες για έναν ναό...


Δεν έφταναν στους φτωχούς λαούς, της Ταϊλάνδης και της Καμπότζης, η φτώχεια και η καταπίεση που άφησαν πίσω τους οι «σωτήρες» των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Αμερικανοί, Γάλλοι κλπ από την εποχή της αποικιοκρατίας.Τώρα προστέθηκε ένα νέο πρόβλημα. Αυτό της θρησκευτικής μισαλλοδοξίας. Στα σύνορα των δύο χωρών έχουν αρχίσει φασαρίες εξαιτίας ενός ναού. Όπως φαίνεται υπάρχει κίνδυνος για μετατροπή τους σε ένοπλη σύρραξη.
Σε λίγο θα αρχίσουμε να μαθαίνουμε για θύματα και καταστροφές.
Ποιος ωφελείται από αυτήν την κατάσταση όμως είναι κάτι που δεν θα μάθουμε ποτέ.

Πεθαίνει η μεσογειακή διατροφή (μαζί με τους Έλληνες)...

Η Μεσογειακή διατροφή, που χαρίζει μακροζωία και καλή υγεία, «εγκαταλείπεται σιγά σιγά», αναφέρει ο Οργανισμός τροφίμων και γεωργίας του ΟΗΕ .

Οι έρευνες έδειξαν ότι στην Ελλάδα, όπως και σε όλη την Μεσόγειο, η αύξηση της ημερήσιας κατανάλωσης θερμίδων τα τελευταία χρόνια ήταν 30%.

Η κατανάλωση έτοιμου φαγητού έγινε μόδα. Τα φανταχτερά φώτα και η δυνατή μουσική στις αλυσίδες των fast food έχουν αρχίσει ήδη να κοστίζουν στην υγεία μας.


Για τον Άρη.

Η ΝΑΣΑ έκανε δοκιμές για τα αλεξίπτωτα που θα χρησιμοποιηθούν στην αποστολή για τον πλανήτη Άρη. Ένας πύραυλος με το όνομα Άρης θα μεταφέρει στην αρχή τους αστροναύτες στην Σελήνη και αργότερα στον Άρη. Οι δοκιμές είναι εντατικές καθώς οι Αμερικανοί προσπαθούν να τηρήσουν τα χρονοδιαγράματά τους.

Αντιστροφή των πόλων !

Οι γρήγορες αλλαγές στην μετακίνηση του υγρού εξωτερικού πυρήνα της γης, αποδυναμώνουν το μαγνητικό πεδίο σε μερικές περιοχές της επιφάνειας του πλανήτη. Οι έρευνες δείχνουν ότι γρήγορες αλλαγές εμφανίζονται ταυτόχρονα στο υγρό
Οι αλλαγές «μπορεί να δείχνουν μια επερχόμενη αντιστροφή του γεωμαγνητικού πεδίου, το οποίο έχει ήδη αλλάξει εκατοντάδες φορές.