Τρίτη 29 Ιουλίου 2008

Ο αστροναύτης της Σαλαμάνκα (!)

Στο παλιό πανεπιστήμιο της Σαλαμάνκα, που χτίστηκε τον δέκατο τρίτο αιώνα έγιναν επισκευές το 1993. Τότε πρόσεξαν για πρώτη φορά ένα περίεργο ανάγλυφο που υπήρχε μέσα στον περίτεχνο γλυπτό διάκοσμο. Δείτε και βγάλτε τα συμπεράσματά σας.






ΝΑΖΚΑ.



Έκλειψη ηλίου.

Οι εκλείψεις έπαψαν πλέον να προξενούν θαυμασμό και τρόμο στους ανθρώπους. Έμεινε μόνον ο θαυμασμός για το φαντασμαγορικό αυτό φαινόμενο.



Εικόνες της γης.

Οι δορυφόροι σαρώνουν ολόκληρη τηνεπιφάνεια της γης σήμερα. Όσοι έχουν λίγη υπομονή βρίσκουν περίεργα τοπία που το λιγότερο θα μπορούσαν να ονομαστούν σαν «περίεργες συμπτώσεις».

Αρχαίοι θεοί. Φαντασία ή πραγματικότητα.

Τα τελευταία χρόνια έχει ξεσπάσει διαμάχη ως προς το αν οι αρχαίοι θεοί είναι φανταστικοί ή πραγματικοί. Δείτε το βίντεο και αποφασίστε μόνοι σας.





Φωτιές παντού !!

Φωτιά απειλεί το εθνικό πάρκο Yosemite στην βόρειο Καλιφόρνια. 2000 πυροσβέστες,200 αντλίες, 12 αεροσκάφη και 12 ελικόπτερα προσπαθούν να την αναχαιτίσουν, ενώ έχει κάψει ήδη οκτώ σπίτια.

Η φωτιά ξεκίνησε από ξερά χόρτα που άναψαν επειδή κάποιος έκανε σκοποβολή.

Η πικρή πραγματικότητα στον κόσμο μας .

Ένα εύγλωττο βίντεο κινουμένων σχεδίων της Αλ Τζαζίρα. Μόνο όταν υπάρχει περίπτωση κέρδους, μόνο τότε οι ΗΠΑ και τα ΗΕ «ενδιαφέρονται» για τους λαούς.


Video :

http://english.aljazeera.net/cartoons/2008/03/200861505618458596.html

Ρατσισμός στην Λατινική Αμερική !

Οι νέοι νόμοι, που στοχεύουν στη συγκράτηση της παράνομης μετανάστευσης στην Καραϊβική Θάλασσα, εμποδίζουν χιλιάδες Δομινικανούς να εργαστούν, να σπουδάσουν ή να ταξιδέψουν.

Οι αρχές, που είναι υπεύθυνες για την έκδοση των σχετικών εγγράφων, δεν τους αναγνωρίζουν πλέον ως πολίτες ακόμα κι αν το κάνει το σύνταγμα της χώρας.




Μεγάλη ρύπανση στο Πεκίνο !

Παρά το γεγονός ότι σε λίγες μέρες αρχίζουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Πεκίνο, οι Κινέζοι δεν έχουν μπορέσει ακόμη να τιθασεύσουν τον «Δράκο» της αιθαλομίχλης.

Τα πράγματα είναι τόσο χάλια ώστε πολλές αθλητικές ομάδες, για να αποφύγουν τον μολυσμένο αέρα, έφυγαν και περιμένουν την έναρξη των αγώνων σε γειτονικές χώρες για να επιστρέψουν!

Η πικρή αλήθεια...

Όσο και να προσπαθεί κανείς δεν μπορεί να εξασφαλίσει την επικράτησή του με βίαια μέσα. Αργά ή γρήγορα η κατάσταση θα αλλάξει.

Δεν εξαφανίζει το σπαθί τους λαούς. Τους εξαφανίζει η καλοπέραση.

Αυτό έχουμε πάθει και εμείς στην Ελλάδα. Και αυτό θα έπρεπε να το ξέρουν και να το εφαρμόσουν οι κατά τα άλλα ευφυείς Εβραίοι.



Video :

http://english.aljazeera.net/cartoons/2008/05/200861505624152740.html