Τετάρτη 20 Αυγούστου 2008

Η ΣΥΡΙΑ ΠΡΟΘΥΜΗ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΡΩΣΙΚΟΥΣ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ ΙΣΚΑΝΤΕΡ

Ο Σύριος πρόεδρος κ. Ασάντ, που πραγματοποιεί επίσκεψη στη Ρωσία, σε συνέντευξη σε ρωσική εφημερίδα δήλωσε ότι είναι πρόθυμος να βάλει στα εδάφη της Συρίας ρωσικούς πυραύλους Ισκάντερ, αν του ζητηθεί. Τέτοια πρόταση δεν έγινε ακόμη από την πλευρά της Ρωσίας, είπε, και αν αποφασιστεί κάτι τέτοιο θα ανακοινωθεί δημόσια.
Η δήλωσή του αυτή πάντως προκάλεσε ανησυχίες στο Ισραήλ που συνορεύει με τη Συρία.

Η ΑΜΠΧΑΖΙΑ ΖΗΤΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΑ

Το κοινοβούλιο της Αμπχαζίας ενέκρινε την πρόταση του Αμπχαζού προέδρου να ζητήσουν από τη Ρωσία την επίσημη αναγνώρισή τους ως ανεξάρτητο κράτος.

ΣΑΡΚΟΖΙ: ΤΑ ΓΑΛΛΙΚΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ

Στην επίσκεψή του στο Αφγανιστάν μετά το θάνατο 10 Γάλλων στρατιωτών, ο Γάλλος πρόεδρος κ. Σαρκοζί δήλωσε ότι η Γαλλία έχει δεσμευτεί στην πάλη ενάντια στην τρομοκρατία και η αποστολή που έχουν αναλάβει τα γαλλικά στρατεύματα στο Αφγανιστάν θα συνεχιστεί. Ο Γάλλος πρόεδρος συνεχάρει τους Γάλλους στρατιώτες για την καλή δουλειά που κάνουν και τους διαβεβαίωσε ότι θα πάρει τα κατάλληλα μέτρα για να μην ξανασυμβεί ανάλογο γεγονός.

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ

Αεροπλάνο συνετρίβει στο αεροδρόμιο της Μαδρίτης κάτω από άγνωστες συνθήκες λίγο μετά την απογείωσή του. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες τουλάχιστον 45 άτομα έχασαν τη ζωή τους και υπάρχουν δεκάδες τραυματίες.

LIAKO.GR

Τα γεγονότα τα οποία ξεκίνησαν να θυμίσουμε ότι άρχισαν στις 8/8/08.
ΙΗΣΟΥΣ = Ι+Η+Σ+Ο+Υ+Σ = 888

LIAKO.GR

Τις προσωπικές απόψεις του κ. Λιακόπουλου εκφράζει μόνο ο ίδιος στις τηλεοπτικές του εκπομπές ή στις ενυπόγραφες τοποθετήσεις του στο προσωρινό αυτό blog, διότι, θυμίζουμε ότι ολοκληρωμένη η νέα μας σελίδα θα είναι μετά τα μέσα Σεπτεμβρίου, όπως επίσης θυμίζουμε ότι ο κ. Λιακόπουλος μιλάει μόνο επώνυμα και ενυπόγραφα. Το LIAKO NEWS ετοιμάζεται από ομάδα συνεργατών και όχι από τον κ. Λιακόπουλο προσωπικά, εμείς μάλιστα που αποτελούμε την ομάδα αυτή έχουμε και την ευθύνη της διαχείρισης των σχολίων των αναγνωστών. Ο κ. Λιακόπουλος διαβάζει όλα ανεξαιρέτως τα σχόλια κάποια στιγμή χωρίς να έχει την ευθύνη της ανάρτησής τους ή μη. Σε γενικές γραμμές δεν αναρτούμε υβριστικά σχόλια ή σχόλια που παραπέμπουν σε άλλες σελίδες, το περιεχόμενο των οποίων δεν μπορούμε να ελέγξουμε. Επίσης δεν έχουμε τη δυνατότητα να δημοσιεύσουμε τα πολύ μακροσκελή σχόλια. Αυτά από το LIAKO NEWS στην προσωρινή του μορφή.

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΜΕΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΥΚΑΣΟΥ

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας ξεκινά συνομιλίες με την Αρμενία στα πλαίσια των επαφών που έχει ξεκινήσει στην προσπάθεια να δημιουργήσει την Ένωση του Καυκάσου. Να θυμίσουμε ότι η Τουρκία με την Αρμενία δεν έχει διπλωματικές σχέσεις τα τελευταία χρόνια, αφού η Αρμενία θέλει να αναγνωριστεί διεθνώς η γενοκτονία των Αρμενίων από τους Τούρκους.
Ο κ. Ερντογάν έχει ενημερώσει ήδη τη Ρωσία και τη Γεωργία για τις προθέσεις του για τη δημιουργία της Ένωσης του Καυκάσου και επισκέφτηκε και το Αζερμπαϊτζάν.
Ο υφυπουργός εξωτερικών των Η.Π.Α. κ. Μπράιζα δήλωσε έκπληξη για τις κινήσεις αυτές της Τουρκίας και είπε ότι δεν έχει ενημερωθεί για μια τέτοια πρωτοβουλία.

Η.Π.Α. – ΠΟΛΩΝΙΑ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΥΡΑΥΛΙΚΗ ΑΣΠΙΔΑ

Την Τετάρτη, 20 Αυγούστου 2008, οι Η.Π.Α. και η Πολωνία υπέγραψαν συμφωνία για την τοποθέτηση αμερικανικής αντιπυραυλικής ασπίδας στην Πολωνία.
«Αυτή είναι μια συμφωνία που θα εγκαταστήσει μια αντιπυραυλική ασπίδα εδώ στην Πολωνία, που θα μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε νέες απειλές του 21ου αιώνα από μεγάλου βεληνεκούς πυραύλους από χώρες όπως το Ιράν και η Β. Κορέα», δήλωσε η υπουργός εξωτερικών των Η.Π.Α. κ. Ράις.
«Οι διαπραγματεύσεις ήταν σκληρές αλλά φιλικές. Έχουμε πετύχει τους κύριους στόχους μας, που σημαίνει ότι η χώρα μας και οι Η.Π.Α. θα είναι πιο ασφαλείς», είπε ο πρωθυπουργός της Πολωνίας, κ. Τασκ.
Να θυμίσουμε ότι ο Ρώσος πρόεδρος κ. Μεντβέντεβ δήλωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι δεν έχει καμία αμφιβολία ότι η αμερικανική αντιπυραυλική ασπίδα έχει ως στόχο τη Ρωσία.
Ρώσοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι πλέον η Πολωνία θα πρέπει να είναι έτοιμη να δεχθεί πιθανό αποτρεπτικό χτύπημα στην συγκεκριμένη τοποθεσία από τη Ρωσία στο μέλλον.

ΜΕΝΤΒΕΝΤΕΒ: ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ ΜΕΧΡΙ 22 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Οι Ρωσικές δυνάμεις που βρίσκονται στη Γεωργία συνεχίζουν την αποχώρησή τους, Η Γεωργία διαμαρτύρεται ότι κινούνται με πολύ αργό ρυθμό και κατηγορεί τη Ρωσία ότι δεν τηρεί την συμφωνία της. Ο Ρώσος πρόεδρος κ. Μεντβέντεβ είπε την Τετάρτη, 20 Αυγούστου 2008, ότι μέχρι την Παρασκευή, 22 Αυγούστου, η αποχώρηση θα έχει ολοκληρωθεί. Μάλιστα, σύμφωνα με Ρώσους αξιωματούχους, η αποχώρηση καθυστερεί πιο πολύ από ότι περίμεναν, γιατί πολλοί δρόμοι είναι μπλοκαρισμένοι ή κατεστραμμένοι και δεν μπορούν να κινηθούν.
Επίσης, εκπρόσωπος του ρωσικού στρατού διευκρίνισε ότι δεν θα αποχωρήσουν τελείως, αλλά θα αποτραβηχτούν πίσω από τα σύνορα της Ν. Οσσετίας, όπου θα παραμείνουν για να διαφυλάξουν την ασφάλεια της περιοχής.
Υπάρχουν, στο μεταξύ, καταγγελίες από το ρωσικό στρατό ότι μερικές γεωργιανές στρατιωτικές μονάδες δρουν ανεξέλεγκτα και φοβούνται τυχόν σαμποτάζ σε βάρος των Ρώσων στρατιωτών.

Η ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΜΠΟΔΙΣΕΙ ΤΑ ΡΩΣΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΤΟΥΣ

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου άμυνας της Ουκρανίας την Τετάρτη, 20 Αυγούστου 2008, η Ουκρανία δεν θα εμποδίσει τα ρωσικά πλοία που βρισκόταν στα ανοιχτά της Γεωργίας να επιστρέψουν στη βάση τους στην Κριμαία.

Η ΡΑΪΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΥΡΑΥΛΙΚΗ ΑΣΠΙΔΑ

Η Ράις βρίσκεται στη Βαρσοβία για την υπογραφή της συμφωνίας με την Πολωνία για την αμερικανική αντιπυραυλική ασπίδα. Αναμένεται αντίδραση της Ρωσίας.