Τετάρτη 20 Αυγούστου 2008

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΜΕΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΥΚΑΣΟΥ

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας ξεκινά συνομιλίες με την Αρμενία στα πλαίσια των επαφών που έχει ξεκινήσει στην προσπάθεια να δημιουργήσει την Ένωση του Καυκάσου. Να θυμίσουμε ότι η Τουρκία με την Αρμενία δεν έχει διπλωματικές σχέσεις τα τελευταία χρόνια, αφού η Αρμενία θέλει να αναγνωριστεί διεθνώς η γενοκτονία των Αρμενίων από τους Τούρκους.
Ο κ. Ερντογάν έχει ενημερώσει ήδη τη Ρωσία και τη Γεωργία για τις προθέσεις του για τη δημιουργία της Ένωσης του Καυκάσου και επισκέφτηκε και το Αζερμπαϊτζάν.
Ο υφυπουργός εξωτερικών των Η.Π.Α. κ. Μπράιζα δήλωσε έκπληξη για τις κινήσεις αυτές της Τουρκίας και είπε ότι δεν έχει ενημερωθεί για μια τέτοια πρωτοβουλία.

22 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η τουρκια εχει επαφεs με την αρμενια! Για να φταση σε αυτο το σημειο η τουρκια μαλλον το γνωριζει πλεον οτι στο μελλον δεν θα παν για αυτην καλα τα πραγματα και κανει οτι μπορει για να ανατρεψη αυτο το ενδεχομενο.

Ανώνυμος είπε...

Λέγει ο Άγιος Πορφύριος ο εκ Λειμωνίου (κεφ.4, στίχ. 134-137):
"Η Αρμενία πιάνεται με την Οθωμανία, σκορπίζουν οι Αγαρηνοί χαλούν την Εσπερία, αναθαρρούν οι χριστιανοί εις τα βουνά του Πάγου, αρχάγγελος παραφυλά εις Καύκασον και Στάλου".
Από το 1888 μίλησε για αυτά ο Γέροντας. Αδελφοί (και προπαντός Δημοσθένη-ας είσαι ευλογημένος)μελετάτε τας προφητείας. Με καρδίαν αγνή και πνεύμα ταπείνωσης. Γρηγορείτε!

ΟΡΦΕΑΣ είπε...

Τον έχουν ζώσει λοιπόν τα φίδια, αφού ξέρει ότι το "μαγαζάκι" του ήδη διανύει το 555 έτος της ύπαρξής του ... και τελευταίο!!!
Από του χρόνου ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του

Ανώνυμος είπε...

Εχω την εντύπωση ότι τζάμπα κουράζεται ο Ερντογάν και ότι αυτό το σχέδιο δεν θα πραγματοποιηθεί ποτέ...πως το έπαθε πάντως και δεν ενημέρωσε τα φιλαράκια του τους Αμερικανούς?Περίεργες κινήσεις κάνουν οι Τούρκοι...

Desumor είπε...

ΜΑΛΛΟΝ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΦΤΑΝΕΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑΣ Ή ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ Ο ΠΟΥΤΙΝ Ή ΑΜΕΡΙΚΗ ΟΛΑ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ.

Ανώνυμος είπε...

Thelw na sxoliasw afto pou eida stin ekpobi k eipe o Pateras Savvas Ahillews oti oi anthrwpoi tha protimisoun to xruso apton Xristo gia tis trapezes:idi arxizei k sumvainei: stin ethniki zitane ekkatharistiko&taftotita giati alliws den boreis na kaneis sunallagi panw apo 1000€.malista kata tin eisodo, me tis nees portes kathe enas pou eiserxetai fwtografizetai..
Sto telos tha valoume k tsipaki?

Ανώνυμος είπε...

Τελειώνουν τα 555 χρόνια της τουρκίας... Βέβαια δε νομίζω αυτό να είναι ο λόγος σου τρέχουν οι τούρκοι να πιαστούν απο κάπου...

Ανώνυμος είπε...

ΔΙΑΒΑΣΑ ΣΩΣΤΑ? ΚΑΙ ΘΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΜΕΝΙΟΥΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΕΡΙ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΚΑΥΚΑΣΟΥ? ΕΝΤΑΞΕΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΠΙΣΩ...ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΚΟΥΜΠΑΡΙΑ ΚΑΝΑΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΧΟΡΕΨΑΜΕ ΚΑΙ ΖΕΙΜΠΕΚΙΚΟ ΟΠΩΣ ΤΑ ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΦΕΝΤΕΣ.....ΑΡΑΓΕ Ο ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ,Ο ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΩΡΙΑ,Ο ΚΑΝΑΡΗΣ,Η ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑ,Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ,Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΙ ΠΑΥΛΟΣ (ΑΣΧΕΤΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΩΝ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ)--->ΘΑ ΕΚΑΝΑΝ ΚΟΥΜΠΑΡΟ ΠΟΤΕ ΤΟΝ ΚΕΜΑΛ ΑΤΑ ΤΟΥΡΚ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΜΙΑΣ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΦΙΛΙΑΣ???ΤΙ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ? ΣΩΣΤΑ ΝΟΜΙΖΕΤΕ !ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ!

Ανώνυμος είπε...

Η Τουρκια κανει προσεκτικες και μελετημενες κινησεις. Το εχει αποδειξει η εξωτερικη της πολιτικη επανειλημενα. Τα οφελη που αποκομιζει -οσο μικρα και εαν ειναι- τα εκμεταλευεται καταλληλα.

Ανώνυμος είπε...

μακάρι να πάνε όλα καλά Τουρκία Αρμενία για να υπάρξει περισσότερη σταθερότητα στην περιοχή.Γνώμη μου?Πολύ δύσκολο.

Ανώνυμος είπε...

O Eρντογάν είναι ηγέτης και προσπαθεί να κανεί ότι καλήτερο για την χώρα του.Οι Τούρκοι θεωρούν ότιο μεγαλήτερός τους εχθρός είναι η Αμερική συμφωνα με δημοσκοπίσεις που εχούν γίνει Φαίνεται να γνωρίζουν πολύ καλά την καταστασή που επικρατεί αυτή τη στιγμή.

Ανώνυμος είπε...

koitakte ifos aytos o tourkos igeths pou exei agrio olo kakia kai misos

Ανώνυμος είπε...

Ένας αγιορείτης μοναχός μας μετέφερε τα εξής λόγια του Γέροντος Παϊσίου : ‘Η Τουρκία είναι σαν την αλεπού . Όλο πονηριές κάνει . Όταν καταλάβει ότι έχουν στήσει δόκανα για να την πιάσουν , αρχίζει να πηδάει και με τα τέσσερα πόδια , και έτσι πιάνεται και με τα τέσσερα . Αυτό θα πάθει και η Τουρκία .

ThanHawk είπε...

Sto telos omos i tourkia tha tin riksei tin Rosia thelontas kai mi,
kai auto tha einai to telos tis.

Ανώνυμος είπε...

liga einai ta psomia tis tourkias ftanei to telos tis ftanei toso kako pou exeoun prokalesei tosa xronia. liakopoule kane kai alles apokalipseis stin akpompisou min dixneis mono biblia kai pote tha bgaleis zontanes grames tilefonou na mposoume na se milame???.

medabots είπε...

oles oi kotes arxizoun symmaxies

dafa είπε...

Η Τουρκια δειχνει να παιζει το πιο ουσιαστικο διπλωματικο παιχνιδι απο ολους στην καυτη περιοδο που διανυουμε.Δειχνει να ταλαντευενται.Ειναι προφανες οτι υπαρχουν τεραστιες πιεσεις.Μενει να δουμε αν θα φανει ικανη να παιξει το παιχνιδι προασπιζοντας τις θεσεις της.Εχω την εντυπωση οτι ειναι ενας απο τους κυριους πρωταγωνιστες.Ας ελπισουμε αυτη τη φορα να συγκρατησει το φιλοπολεμικο της φρονιμα

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΝΙΚΑΕΙ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΟΜΩΣ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΑΧΑΝΗΣ ΕΡΗΜΟΣ ΜΕ ΤΟ 1/3 ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙ ΝΕΚΡΟ. ΟΣΟΙ ΑΠΟΜΕΙΝΟΥΝ ΘΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΟΥΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΤΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΕΔΑΦΗ. ΠΩΣ ΑΡΑΓΕ ...

mia είπε...

Μήπως η Τουρκία το παίζει σε διπλό ταμπλό??? Θέλει να τα έχει καλά και με τους δύο??? Μήπως βλέπει ότι χάνει την εύνοια που είχε μέχρι τώρα (το χαϊδεμένο της Αμερικής), οπότε θα δώσει "στεγνά" ότι της ζητήσουν και η Αρμενία είναι απλώς για να ρίξει στάχτη στα μάτια του Βλαντιμίρ ή τέλος πάντων να κερδίσει χρόνο εκ μέρους των Αμερικανών??? Αλλά ο Βλάντο δεν μασάει!
Όσο για τις τράπεζες κ. ανώνυμε, αυτά έχουν γίνει όλα στο εξωτερικό και εφαρμόζονται εδώ και χρόνια (π.χ. Γαλλία). Όχι μόνο σε τράπεζες αλλά παντού. Σπίτι για να νοικιάσεις πρέπει να δώσεις εκαθαριστικό, λογαριασμό τράπεζας, εγγυητές, φυσικά ταυτότητα, πιστοποιητικά γεννήσεως, ποινικό μητρώο κλπ. Τι μου λές τώρα??? Τα πάντα ελέγχονται, ακόμα και τι γεύση πίτσα προτιμάς!!! ή τι ταινίες βλέπεις στην tv σου.

Ανώνυμος είπε...

Κάτι άσχετο. Οι γκρίζοι λύκοι είχαν το χαιρετισμό του Βάαλ όταν διαδήλωναν έξω από το Πατριαρχείο

aetos2 είπε...

Οι Τούρκοι καταλάβανε πλέων ότι όσο η Αμερική ήταν κοντά στην Γεωργία στην αναμέτρηση με την Ρωσία άλλο τόσο θα συμπαρασταθεί και σε αυτούς. Γι αυτό και οι κινήσεις καλής θέλησης.

Anezina είπε...

Ξεχάστε τις κουμπαριές όταν θα έρθει η ώρα κανείς δεν θα κοιτάξει κουμπαριές και συγγένιες,
Μην ξεχνάτε τα 3 Κ την ώρα εκείνη.Και τα οποία υπάρχουν αυτή τη στιγμή...
Η Τουρκία μετράει μέρες και το έχει καταλάβει γιαυτό κάνει αυτές τις τρίπλες.Δεν θα καταφέρει όμως να βάλει καλάθι..