Παρασκευή 1 Αυγούστου 2008

ΥΠΕΡ-ΠΥΡΟΒΟΛΑ EMRG !


Η πραγματικότητα συναντάει την επιστημονική φαντασία.

Το Αμερικανικό πολεμικό ναυτικό αναπτύσσει κανόνια νέας γενιάς. Όταν τελειοποιηθούν τα ηλεκτρομαγνητικά αυτά κανόνια θα είναι ικανά να χτυπήσουν στόχους σε αποστάσεις παραπάνω από 200 ναυτικά μίλια.

Αυτήν την στιγμή, το κανόνι MK 45, 5 inch/45, ξεπερνάει σε εμβέλεια τα 13 ναυτικά μίλια. Η ταχύτητα που θα φτάσουν και θα ξεπεράσουν τα βλήματα του νέου όπλου θα είναι τα 7 mach ή σχεδόν 9.000 χιλιόμετρα την ώρα!

Τα πυρομαχικά είναι πολύ ασφαλέστερα, χωρίς την ανάγκη για εκρηκτικές προωθητικές ύλες ή κεφαλές πυραύλων και δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος τυχαίων εκρήξεων κατά την διάρκεια της φόρτωσης πυρομαχικών και της αποθήκευσής τους.

Επειδή δεν απαιτείται χώρος αποθήκευσης γομώσεων, ο χώρος που ελευθερώνεται μπορεί να χρησιμοποιηθεί για φόρτωση περισσότερων ηλεκτρομαγνητικών βλημάτων ή για άλλες χρήσεις στο πολεμικό σκάφος. Αυτό σημαίνει ότι ένα πλοίο μπορεί να μείνει εν πλω πολύ περισσότερο χρόνο.

Επειδή το νέο κανόνι μπορεί να ρίξει το βλήμα του μέχρι την στρατόσφαιρα, μπορεί να δώσει μεγάλη καμπύλη στις βολές και να χτυπήσει στόχους κρυμμένους πίσω από ένα βουνό!

Τα νέα κανόνια χρησιμοποιούν ηλεκτρική ενέργεια για να προωθήσουν τα νέα βλήματα και ταυτόχρονα το ναυτικό προωθεί την έρευνα και την κατασκευή «ηλεκτρικών θωρηκτών».

Αυτό είναι ένα μικρό αλλά διαφωτιστικό άρθρο για όσους επιμένουν ακόμη να θεωρούν τα όπλα νέας τεχνολογίας (ακτίνες σωματιδίων, όπλα ήχου κλπ) σαν αποκυήματα φαντασίας μερικών ανοήτων.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

είχα δει την εν λόγο τεχνολογία σε βιντεοπαιχνίδι, δεν ήξερα ότι υπάρχει και στην πραγματικότητα.
με λίγη εξέλιξη όταν θα φτάσουν αυτά τα όπλα να γίνουν φορητά, θα καθιστούν τον στρατιώτη άτρωτο σε μεταλλικά βλήματα, τα οποία όταν τον πλησιάζουν θα αλλάζουν κατεύθυνση λόγο του πεδίου.

δέστε και αυτό:
www.youtube.com/watch?v=XJARrc40imk

ακόμη μια κλεμμένη ρωσική τεχνολογία..που ίσως και να μην ήταν εξαρχής ρωσική..

Ανώνυμος είπε...

opws blepete proxwraei h texnologia kai ta oplika sustimata...... ola 8a r8oun me ton kairo..... o kairoc gar eggyc

Ανώνυμος είπε...

na xerete oso kai prolabeni i ameriki tous rossous theli toulaxiston enan akoma pangosmio gia na tous ftasi mono se dokimes giati otan i rossia kinigouse ta oplika kai pinouse o laos i ameriki kitouse ta simferonta ton kefaleon kai to pos na kani tous ftoxous tis pio ftoxous kai tous giro akoma pio polli irthe i ora tis tora na ta di mrostatis