Σάββατο 16 Αυγούστου 2008

ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΠΛΟΙΑ

Σε συνέχεια των δηλώσεων του Αμερικανού προέδρου κ. Μπους, ο οποίος υποσχέθηκε στους Γεωργιανούς ανθρωπιστική βοήθεια που θα έφτανε στη Γεωργία με αμερικανικά πολεμικά πλοία, δύο αμερικανικά πλοία, το USNS Comfort και το USNS Mercy, που είναι πλωτά νοσοκομεία και όχι μόνο, ξεκίνησαν για τη Γεωργία. Για να φτάσουν στη Γεωργία, έπρεπε να περάσουν από τα στενά του Βοσπόρου, που ελέγχει η Τουρκία. Σύμφωνα με τη συνθήκη του Μοντρέ του 1936, όποιο κράτος θέλει να περάσει πολεμικά πλοία από τα στενά, πρέπει να ενημερώνει και να παίρνει άδεια από την Τουρκία πρώτα. Οι Αμερικανοί δεν ακολούθησαν αυτή τη διαδικασία, με αποτέλεσμα η Τουρκία να απαγορεύσει τη διέλευση των αμερικανικών πλοίων από τα στενά του Βοσπόρου και να δημιουργηθεί διπλωματικό επεισόδιο ανάμεσα στις δύο χώρες.
Βέβαια εδώ να σημειώσουμε ότι έτσι επιβεβαιώνεται η είδηση του LIAKO.GR σύμφωνα με την οποία ο Πούτιν προειδοποίησε τον Τούρκο πρωθυπουργό κ. Ερντογάν να μην επιτρέψει να περάσουν νατοϊκά στρατεύματα από την Τουρκία.

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η Τουρκία, την οποια η Αμερική υποστηρίζει σαφώς περισσότερο απο εμάς, προσπαθεί να βελτιώσει τις σχέσεις της με τη Ρωσία. Εμείς, που η Αμερική στηρίζει όλους όσους έχουν βλέψεις σε βάρος της χώρας μας, συνεχίζουμε να εξυπηρετούμε τους Αμερικάνους και να φοβόμαστε να μιλήσουμε με τη Μόσχα... Μέχρι ποτε?!

Απόλλων Αθήναι

Ανώνυμος είπε...

Ο γερωντας Παισιος ειπε οτι θα την προδωσουν οι συμμαχοι της,την Τουρκια....με αυτην την κινηση πανικου οι τουρκοι προσωπικα πιστευω υπεγραψαν την καταδικη τους....

Ανώνυμος είπε...

oi tourkoi einai magkes!! tous boulousan to stoma ton amerikanon!! magia tous!!! na do mexri pote 8a tirisoun autoi thn stasi!!!

skarman είπε...

Μα γι αυτό ακριβώς φίλε μου δεν θέλει εμείς να κάνουμε βιαστικές κινήσεις γιατί αν κάνουμε κάτι εμείς αμέσως ψάχνουν ευκαιρία να μας παίξουν πουστιά τα λαμόγια!Και καμιά εγγύηση από πλευράς Μόσχας δεν μπορώ να πω πως μας έχει δωθεί όπως έχει δωθεί από Αμερικάνους σε Τούρκους!

Ανώνυμος είπε...

Πάντως όλοι πρέπει να παραδεχτούμε ότι η Τουρκία έχει διπλωματια και εξωτερική πολιτική. Πάει με τον δυνατότερο και αφήνει χωρίς σκέψη τον προηγούμενο προστάτη χωρίς δεύτερη σκέψη. Και να δείτε ότι οι αμεριάνοι πάλι θα τους παρακαλάνε. Εμείς που είμαστε "πιστοί" στους αμερικάνους πάλι στην απέξω θα μαστε. Οι τούρκοι πάνε πάλι με τον τρόπο του σαλιγκαριού να τα φέρουν βόλτα. Ήρθε η ώρα να σταματήσει να περνάει αυτός ο τρόπος.

maniac είπε...

Η Τουρκια παιζει σε διπλο ταμπλο,και προσπαθει να φτιαξει τις σχεσεις τις με τη Μοσχα,ωστε να μπορεσει να χτυπισει την Ελλαδα και να μην εχει προβλημα απο τα βορεια συνορα της.Λογικα οι αμερικανοι τους εχουν δασκαλεψει κι αυτους ωστε να βρεθουν στην περιοχη με προσχημα ειρινευτικης δυναμης σε πιθανο πολεμο Ελληνων Τουρκων.

Ανώνυμος είπε...

ΤΕΛΙΚΑ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΠΕΡΑΣΑΝ ΤΑ ΣΤΕΝΑ ?

Enas ELLHNAS είπε...

Ευτυχως τα τελευταια χρονια αυτο αλλαξε !!!(και δεν μιλαω πολιτικα..απλα ηρθε το πληρωμα του χρονου να γινει και αυτο)
Αρχισαμε να δειχνουμε οτι, και ΟΧΙ μπορουμε να πουμε ( F.Y.R.O.M) , και αρχιζουμε ν αλλαζουμε προσανατολισμο για το ποιοι και πως ειναι οι πραγματικοι μας συμμαχοι(Δες ΑΓΩΓΟΣ) Δεν ξερω αγαπιτοι φιλοι αν τελικα ο Λιακο μας "ανοιξε τα ματια" ή αν τελικα απλα ακουμε αυτα που καταβαθος πιστευαμε ολοι ολα αυτα τα χρονια και απλα δεν ειχαμε το θαρος να τα ξεστομισουμε.Οσο για τους καλους μας "ΓΕΙΤΟΝΕΣ" δεν τους βλεπω στον ΧΑΡΤΗ μετα απο λιγο καιρο ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ !!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Εξυπνη κίνηση απ'τους Τούρκους αλλά δεν νομίζω ότι το κάνουν επειδή θέλουν πραγματικά να βοηθήσουν τους Ρώσους.Απλά είναι οι μόνοι που κατάλαβαν ότι η κόκκινη αρκούδα έχει ξυπνήσει για τα καλά και έχουν αρχίσει να φοβούνται.Ομως βάζω στοίχημα πως εντός ολίγων ημερών κάτι θα τους τάξουν οι Αμερικανοί και θα αλλάξουν τη στάση τους προς τη Ρωσία γιατί όπως και να το κάνουμε είναι μια χώρα καθαρά τσιράκι των Αμερικανών.Α, και να προσθέσω ότι διαβάζοντας σήμερα μερικές κυριακάτικες εφημερίδες , ομολογώ πως η πληροφόρηση για τον πόλεμο στον Καύκασο ήταν αρκετά καλύτερη απ'ότι στην τηλεοράση(ειδικά μία εφημερίδα τάχθηκε καθαρά στο πλευρό της Ρωσίας,τονίζοντας συνεχώς την δύναμη της και την ανικάνοτητα των Αμερικανών)

Ανώνυμος είπε...

Ποιοι ειναι η μαγκεs βρε παιδια, οι τουρκοι; Aυτη ειναι τελειωμενη και διαλυμενη,απλα ακομα δεν το ξερουν.

medabots είπε...

mpa h tourkia phre thesh sto thema?dyskola ta pragmata :p

medabots είπε...

mas deixnei oti einai dynath xora h tourkia kai kala?

Ανώνυμος είπε...

ΕΓΩ ΝΟΜΙΖΩ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΟΥΤΙΝ , ΑΛΛΑ ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΥΠΟΚΙΨΟΥΝ ΣΤΟ ΛΟΜΠΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ.

Ανώνυμος είπε...

to oti blepo ego einai ena aplo politiko game na xerete i tourkia xoris u.s.a den ginete apla theloun na baloun sto louki tous tourkous san doloma giana doun to ti tha gini outos i alos na xerete plota me stavro den stamatane pou thena kai me kamia kibernisi ektos kai an ta bithisis tora to na ta stamatisoun logika optika to kanan taxa mou oti koubalane kati logo epidixis i apla travixan ta blemata gia metaferoun kati alo apo alou apla fantasia theli