Πέμπτη 21 Αυγούστου 2008

ΕΛΑΤΤΩΜΑΤΙΚΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΟΧΗΜΑ


Αφού σπατάλησαν δισεκατομμύρια δολάρια στο όχημα μεταφοράς προσωπικού StrykerLAV3, οι φωστήρες του Αμερικανικού στρατού ανακάλυψαν ότι τα οχήματα αυτά είναι άχρηστα. Δημιουργούν πολλά προβλήματα και τελικά δεν βοηθάνε καθόλου στις επιχειρήσεις. Αν είχαν κάνει τον κόπο να ρωτήσουν τους Πεζοναύτες που χρησιμοποιούσαν το προηγούμενο μοντέλο, τότε θα γλύτωναν και χρόνο και χρήμα. Αλλά φυσικά δεν πληρώνουν οι στρατηγοί τα πανάκριβα όπλα που παραγγέλνουν στις πολυεθνικές. Το χρήμα το πληρώνουν οι πολίτες όλου του κόσμου που τους «γδέρνουν» τα Αμερικανικά «συμφέροντα».

7 σχόλια:

Apostolos είπε...

Σε γενικές γραμμές και βάσει της εμπειρίας μου, τα Αμερικάνικα όπλα είναι πιο πολύπλοκα, με αποτέλεσμα ΚΑΙ να είναι πιο ευπαθή, ΚΑΙ να χρειάζονται ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ γνώσεις χειρισμού... Πχ: ενώ στα αντιαρματικά Tow το σύστημα διεύθυνσης χρειάζεται καλιμπράρισμα για την στόχευση και μπαταρίες κλπ κλπ, το αντίστοιχο Ρωσσικό Fagot μπορεί να το χειριστεί και ένα παιδάκι δημοτικού. Αν και το τελικό αποτέλεσμα ΚΑΙ στα δύο είναι περίπου το ίδιο, η πολυπλοκότητα του Αμερικάνικου το καθιστά ουσιαστικά αναποτελεσματικό σε πραγματικές συνθήκες μάχης με ΙΣΑΞΙΟ αντίπαλο! (...τα τελευταία 15 χρόνια η Αμερικάνικη Στρατηγική Άνάπτυξης Δυνάμεων στηρίζεται σε "οργάνωση από θέση ισχύος" με δεδομένο οτι "έτρεχαν" μόνοι και σίγουρα θα έβγαιναν πρώτοι...!). Το θέμα είναι ΕΜΕΙΣ σαν μικρή χώρα χωρίς εξειδικευμένο προσωπικό, να κάνουμε τις ΣΩΣΤΕΣ επιλογές...!!!

Ανώνυμος είπε...

emeis pos kai den to pirame? tin savoura tous tin fortonomaste edw kai polla xronia

oeo.......

Zulu είπε...

Το συγκεκριμένο έπαιζε και για τον ελληνικό στρατό. Τελικά τον Μάϊο του 2008 υπογράφτηκε η Αρχική Εντολή Προμήθειας 420 ΤΟΜΑ ΒΜΡ-3 από την Ρωσική Ομοσπονδία. Το μοναδικό σύστημα επί του οχήματος μη ρωσικής προέλευσης θα είναι οι εκτοξευτές καπνογόνων, που θα είναι ελληνικής προέλευσης. Στην προμήθεια περιλαμβάνονται επιπλέον των 420 οχημάτων, 30 οχήματα περισυλλογής BREM-L, 4 εξομοιωτές βολής, 4 εξομοιωτές εκπαιδεύσεως καθώς και 4 εκπαιδευτικά οχήματα οδηγών. Η ακριβής σύνθεση και οι ποσότητες του υπόλοιπου εκπαιδευτικού εξοπλισμού θα καθορισθούν κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων. To νέο ΤΟΜΑ του Ελληνικού Στρατού θα κωδικοποιηθεί ως BMP-3HEL.

Ανώνυμος είπε...

a re liako poso dikio eixes otan egrafes ta vivlia sou...

Ανώνυμος είπε...

ΛΙΑΚΟ,ΠΕΣ ΝΑ ΣΗΚΩΘΟΥΜΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΡΑΝΤΖΑ!

Ανώνυμος είπε...

Οπωs ειπεs αλλοι πληρωνουν τoν λογαρισμο καθε φορα,γιατι να νοιαστουν λοιπον οι χαραμοφαηδεs;Εμειs τα κοροιδα αs ειμαστε καλα να πληρωνουμε αβερτα κουβερτα την καθε τουs ανευθυνοτητα.Αν ηταν να τα βγαζουν ομωs απο την δικη τουs τσεπη αυτα τα χρηματα,τοτε τα καθε λογηs strykerLAV3 δεν θα βγαιναν ποτε σε παραγωγη, γιατι πολυ απλα θα φροντιζαν να κανουν καλα την καθε τουs ερευνα με πολυ προσοχη πριν προχωρησουν και θα βλεπαν τα λαθη τουs πριν αυτα βγουν στη παραγωγη.

Ανώνυμος είπε...

GIA TA SKOUPIDIA TA AMERIKANIKA AYTA EXARTIMATA PO,PO,PO