Πέμπτη 21 Αυγούστου 2008

Η ΡΩΣΙΑ ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΟΠΛΑ ΥΨΗΛΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

Μετά τη συνάντηση που είχε την Πέμπτη, 21 Αυγούστου 2008, ο πρόεδρος της Συρίας, κ. Ασσάντ, με τον Ρώσο πρόεδρο, κ. Μεντβέντεβ, ο υπουργός εξωτερικών της Ρωσίας, κ. Λαβρόφ, δήλωσε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη, και το επιβεβαίωσε και ο κ. Μεντβέντεβ, να προμηθεύσει τη Συρία αρχικά με όπλα αμυντικής φύσεως νέας τεχνολογίας, που δεν θα διαταράξουν την στρατηγική ισορροπία της περιοχής.
Ο πρόεδρος της Συρίας, κ. Ασσάντ, σε συνέντευξή του δήλωσε ότι η Συρία είναι έτοιμη να συνεργαστεί με τη Ρωσία σε οποιοδήποτε σχέδιο θα ενίσχυε την ασφάλειά της. «Η Ρωσία πρέπει να σκεφτεί το πώς θα αντιδράσει, όταν θα βρεθεί περικυκλωμένη», δήλωσε ο κ. Ασσάντ.

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ρε συ λιακο τι εγινε στο χωριο της κυπρου που μενουν Ελληνοκυπριοι και Τουρκοκυπριοι. Προβοκατσια? είναι μηπως η συνέχεια των γεγονότων? ο κινδύνος θα ερθει απο το νότο του ελλήνισμου και ότι η σύρραξη θα γίνει εξαιτίας της Κυπρου έτσι δε λένε οι προφητείες?

hellas είπε...

Αγαπητέ Ανδρέα πιάνεσαι αδιάβαστος και δημιουργείς προβληματισμό που να μην τα έγραφαν κιόλας

Ανώνυμος είπε...

liako, pws tous vlepeis tous oukranous? egw den tous vlepw kala.... ti les ki esu? (stratiwtikos)

Δημήτρης είπε...

Έμπενε Πούτιν πούλα και εδώ τίποτα να κάνουμε και εμείς συμφωνία μαζί στρατιωτική και το γράφουμε κανονικά το ΝΑΤΟ...

unknownpoet είπε...

"«Η Ρωσία πρέπει να σκεφτεί το πώς θα αντιδράσει, όταν θα βρεθεί περικυκλωμένη», δήλωσε ο κ. Ασσάντ.";; Σαν να ξέρει κάτι ο κ. Ασσάντ, δεν νομίζετε;; Πάντως είναι σίγουρα διορατικός

Ανώνυμος είπε...

Δημοσίευμα των "Νέων" αναφέρει ότι κλιμάκιο Ρώσων τεχνικών αναμένεται την επόμενη εβδομάδα στην Αθήνα στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την υπογραφή της συμφωνίας αγοράς από τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις 450 ΤΟΜΑ ΒΜΡ-3.
Επίσης θα συζητηθεί και η συμπαραγωγή μέρος του οχήματος να κατασκευάζεται στην Ελλάδα όπως και μεγάλο μέρος των ηλεκτρονικών και των καλωδιώσεων, οι ειδικές βαφές, τα δίκτυα παραλλαγής και πιθανώς τμήμα των πυρομαχικών. Στην Ελλάδα - στην ΕΛΒΟ και στο 404 Στρατιωτικό Εργοστάσιο Βάσης στη Θεσσαλονίκη- θα γίνει και η τελική συναρμολόγηση των ηλεκτρονικών συστημάτων και συσκευών.
Όσον αφορά τη θωράκιση για την οποία έχουν εκφραστεί διάφορες απόψεις- η ρωσική πλευρά αναφέρει ότι «δεν μπορεί παρά να είναι η μητρική, διότι αλλιώς αλλάζει η φιλοσοφία και η πλευσιμότητα του αμφίβιου σκάφους». Αυτά, γιατί πολλά και περίεργα... έχουν ακουστεί από διάφορους "εθνοπατέρες..." ότι τάχα μου δεν μας δίνουν το λογισμικό και αηδίες.
Ο Καραμανλής τα έφερε έτσι, τα έφερε αλλιώς... την δουλειά πάντως την έκανε...! (και που είστε ακόμα...)

aetos2 είπε...

Όλοι στην γειτονιά μας κάνουν κινήσεις άλλοι καλής θέλησης (Τουρκία) άλλοι στρατηγικές (Συρία). Εμείς εδώ ασχολούμαστε με τον Παυλίδη, μήπως πρέπει κι εμείς να προχωρήσουμε σε στρατηγικές συμφωνίες που θα αναβαθμίσουν την ασφάλεια μας; Ο Πούτιν ούτος η άλως μας την πρόσφερε πολύ πριν την Συρία, με αυτήν την κατάσταση που επικρατεί ίσος είναι ευκαιρία να λύσουμε τα εθνικά μας θέματα.

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω βάλατε λάθος τίτλο.
Η ΣΥΡΙΑ είναι έτοιμη να αγοράσει από την ΡΩΣΙΑ.

Όλος ο κόσμος αγοράζει από το ίδιο μαγαζί. Ο Ρωσος μπαίνει δυναμικά στην αγορά. Τον Γεωργιανό πρέπει να τον ευχαριστεί μάλλον γιατί τον βοήθησε στο μαρκετινγκ. Πώς έκανε δηλαδή και ο Αμερικάνος; Πόλεμο για να πουλήσει το προϊόν του (εντάξει, και για να πάρει πετρέλαιο). Δεν τον βολεύει η γειτονιά του και προτιμάει να ταξιδέψει. Γιατί δηλαδή δεν πάει Αφρική που γινεται χαμός;

Το μάρκετινγκ του Ρώσου πάει και αλλού μετά την δήλωση του Μεντβέντεφ για την προστασία των Ρωσικών συμφερόντων.

Αντε και καλά κρασά.

Στάθης

Ανώνυμος είπε...

το θέμα είνα ιτι θα πει ο γέροντας Παίσιος

medabots είπε...

den einai etoimh na dosei tora exei hdh dosei mh periplaniomaste.mh po exei perasei kai xronos

Ανώνυμος είπε...

ΟΣΟ ΠΟΙΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ.
ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΟΛΟΙ ΘΑ ΘΕΛΟΥΝ ΕΝΑ ΧΕΡΙ ΒΟΗΘΕΙΑΣ,ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ 100%1ΟΟ ΣΙΓΟΥΡΟ.