Πέμπτη 21 Αυγούστου 2008

Η ΡΑΪΣ ΣΤΗ ΒΑΓΔΑΤΗ

Η υπουργός εξωτερικών των Η.Π.Α. κ. Ράις βρίσκεται στη Βαγδάτη, όπου συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό του Ιράκ κ. Αλ- Μαλίκι για να συζητήσει για την παρουσία του αμερικανικού στρατού στη χώρα. Σύμφωνα με την αρχική συμφωνία τα στρατεύματα πρέπει να αποχωρήσουν στο τέλος του 2008. Οι Η.Π.Α. θέλουν να παρατείνουν την παρουσία τους και, όπως φαίνεται, βρίσκονται πολύ κοντά στη σύναψη συμφωνίας με την κυβέρνηση του Ιράκ. Επίσης συζητούν για τον καθορισμό ενός χρονοδιαγράμματος για την αποχώρηση του αμερικανικού στρατού, η οποία θα γίνει σταδιακά, καθώς και για το ρόλο που θα παίζουν στη χώρα.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλά μας δουλέυουν ? Αφού η κυβέρνηση του Ιράκ είναι διορισμένη από τους Αμερικανους ... αυτό το "Οι Η.Π.Α. θέλουν να παρατείνουν την παρουσία τους και, όπως φαίνεται, βρίσκονται πολύ κοντά στη σύναψη συμφωνίας με την κυβέρνηση του Ιράκ." γιατί υπάρχει στο κείμενο ? Αφού αυτοί κάνουν κουμάντο εκεί έτσι και αλλοιώς. Κατα τα άλλα όμως η Κοντολίζα έχει πρόβλημα που οι Ρώσσοι πήγαν στην Οσσετία για να σταματήσουν την σφαγή από τους Γεωργιανούς και που ίσως οι Ρώσσοι αφήσουν στρατό για να προστατέψουν τους Οσσετούς... Ε ρε κουτοχορτο που ταίζουν στον κοσμάκη !!!!

Ανώνυμος είπε...

Wx panagitsa mou..kala aftoi den ehoun iero&osio!(gia neo mas to les?aftoi proskunoun ton Samael ktl!)ma koita trasos!pws tha kratisoun ekei tin exousia&epirroi tous!&meta oi rwssoi einai oi kakoi!enw eseis lamogia?vgainete ekei exw,&opoion parei o haros!pou nai re o polemarxos!(aftos den kanei lathi san to nato!)