Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2008

ΜΕΝΤΒΕΝΤΕΒ: ΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΚΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ

Ο πρόεδρος της Ρωσίας κ. Μεντβέντεβ δήλωσε την Τετάρτη, 17 Σεπτεμβρίου 2008, ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, τα ενεργειακά αποθέματα που βρίσκονται στον πυθμένα της Αρκτικής αποτελούν περίπου το ένα τέταρτο των παγκόσμιων αποθεμάτων υδρογονανθράκων και η χρήση αυτών των αποθεμάτων αποτελεί εγγύηση για τη συνολική ενεργειακή ασφάλεια της Ρωσίας. Επισήμανε επίσης ότι οι ανταγωνιστές της Ρωσίας στην παγκόσμια αγορά εξαρτώνται από τα ενεργειακά αποθέματα της Αρκτικής, γι’ αυτό και είναι αναγκαίο να υιοθετηθεί ένα νομοθετικό πλαίσιο που να καθορίζει τα σύνορα της Ρωσίας στην Αρκτική. Ο πρωταρχικός και κύριος στόχος της Ρωσίας είναι να μετατραπεί η Αρκτική στην κύρια ενεργειακή βάση της Ρωσίας για τον 21ο αιώνα, τόνισε ο κ. Μεντβέντεβ.

7 σχόλια:

Nikolas είπε...

Εμπαινε Μεντυ εμπαινε και καντα ολα λιμπα!

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΧΑΜΟΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΝΙΚΟΣ....

Ανώνυμος είπε...

ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΑΦΗΣΕ Ο ΜΕΝΤΒΕΝΤΦ ΝΑ ΕΝΝΟΗΘΕΙ ΟΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΠΑΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΘΑ ΤΟΝ ΦΑΝΕ ΤΑ ΦΙΔΙΑ.ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ,ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΔΕΟΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ.ΑΝΤΕ ΝΑ ΦΑΓΩΘΟΥΝΕ ΝΑ ΗΣΥΧΑΣΟΥΜΕ ΟΛΟΣ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ.ΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ,ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ

Gigas

Ανώνυμος είπε...

ΠΩΣ ΤΗΝ ΕΙΔΕ ΤΩΡΑ Ο ΡΩΣΟΣ - ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΘΑ ΙΣΟΠΕΔΩΣΕΙ ΤΟ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΡΚΤΙΚΗΣ? - ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙ ΕΧΕΙ ΣΕΙΡΑ?
ΕΔΩ ΚΑΙ 1 ΧΡΟΝΟ ΑΚΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΡΚΤΙΚΗΣ ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ. ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ? ΑΣ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΑΣ ΒΑΛΟΥΜΕ ΦΡΕΝΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΕΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ.

Ανώνυμος είπε...

Στον Μεντβέντεφ Μεντβεντεφιές;

Ανώνυμος είπε...

Μεγαλυτερη ασφαλεια απο τον ιδιο τον πουτιν για την ιδια την ρωσια δεν υπαρχει, τα ενεργειακα τηs αποθεματα στην αρκτικη και οχι μονο, επονται.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΧΙΛΙΑΡΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΑΣΠΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΘΑ ΒΓΕΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑ.ΟΠΟΤΕ ΠΑΝΕ ΟΙ ΒΟΡΕΙΕΣ ΧΩΡΕΣ.ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ.