Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2008

ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΑΝΑΚΑΤΑΤΑΞΕΙΣ

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο Διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα. Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Lehman Brothers θα κηρύξει πτώχευση εντός της ημέρας, σύμφωνα με ανακοίνωσή της, "ώστε να προστατεύσει τους πιστωτικούς της λογαριασμούς και να μεγιστοποιήσει την αξία της μετοχής της". Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι "η κήρυξη πτώχευσης της τράπεζας εγκρίθηκε από το διευθυντήριό της και θα κατατεθεί σήμερα στο Αμερικανικό Πτωχευτικό Δικαστήριο για τη νότια περιφέρεια της Νέας Υόρκης. "Οι πελάτες της Lehman Brothers, συμπεριλαμβανομένων των πελατών της θυγατρικής της κατά 100% Neuberger Berman Holdings θα μπορούν να συνεχίσουν να διαπραγματεύονται τους τίτλους τους ή να λάβουν οποιαδήποτε απόφαση κρίνουν απαραίτητη όσον αφορά τους λογαριασμούς τους", υπογραμμίζεται. Η επενδυτική τράπεζα σημείωσε απώλειες σχεδόν 3,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων το τρίτο τρίμηνο του έτους. Η κήρυξη πτώχευσης Lehman Brothers είναι η συνέπεια της αδυναμίας της να βρει αγοραστή ή στρατηγικό επενδυτή, με την αποχώρηση χθες, Κυριακή, της τελευταίας ενδιαφερόμενης τράπεζας Barclays. H Bank of America (BofA) θα εξαγοράσει την αμερικανική τράπεζα επενδύσεων Merrill Lynch αντί του ποσού των 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ανακοίνωσε σήμερα η BofA. Η εξαγορά αναμένεται να εγκριθεί από τα διοικητικά συμβούλια των δύο ομίλων και κατόπιν από τους μετόχους τους για να ολοκληρωθεί το πρώτο τρίμηνο του 2009. "Η απόκτηση ενός από τους μεγαλύτερους ομίλους διαχείρισης κεφαλαίων συνιστά μεγάλη ευκαιρία για τους μετόχους μας", σχολίασε ο Κεν Λιούις, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της BofA, σύμφωνα με ανακοίνωση της τράπεζας. Ο Τζον Δέιν, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Merrill Lynch δήλωσε ότι η προοπτική μιας συνεργασίας με την Τράπεζα της Αμερικής που εξαγόρασε τον όμιλό του θα δημιουργήσει "αυτό που θα γίνει τον πρώτο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα στον κόσμο". Στο μεταξύ δέκα μεγάλες διεθνείς τράπεζες ανακοίνωσαν χθες τη δημιουργία ενός ταμείου 70 δισεκατομμυρίων δολαρίων από το οποίο θα μπορούν να αντλούν αν κινδυνεύουν να αντιμετωπίσουν προβλήματα ρευστότητας. Καθεμιά από τις τράπεζες που συμμετέχουν θα συνεισφέρει 7 δισεκατομμύρια δολάρια και καθεμιά θα μπορεί να λαμβάνει ως το ένα τρίτο του ποσού του ταμείου σε περίπτωση που αντιμετωπίζει δυσκολίες, αναφέρουν στην κοινή ανακοίνωσή τους. Σ' αυτό το ταμείο "αντι-πτώχευσης" συμμετέχουν οι αμερικανικές τράπεζες Bank of America, Citibank, Goldman Sachs, JPMorgan Chase, Merrill Lynch, Morgan Stanley, η βρετανική Barclays, η γερμανική Deutsche Bank και οι ελβετικές Credit Suisse και UBS.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

33 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

AS FALHRHSEI KAI ENAS MEGALOTOKOGLYFOS!

Ανώνυμος είπε...

Να το και το οικονομικό κραχ...

Ανώνυμος είπε...

Και ωs συνηθωs μετα απο ενα τετοιο γεγονοs θα ακολουθησουν και αυξησηs στα επιτοκια γιατι οι καημενεs οι τραπεζεs ειδικα εδω στην ελλαδα θα πουν οτι δεν τα βγαζουν περα.Σκετη κοροιδια δηλαδη.

Ερασιτεχνης είπε...

Επιτέλους καί ένα καλό νέο.Μακάρι νά καταρεύσουν όλες τους.ΒΔΕΛΕΣ!!

ThanHawk είπε...

Ο γίγαντας με τα γυάλινα πόδια καταρρέει σιγά,σιγά.
Όσο και να προσπαθούν να τον αναστηλώσουν στο τέλος θα γκρεμιστεί.

koula είπε...

Βλέπω πως ξεκινά σιγά σιγά η τεχνητή πτώχευση όλων των κρατών παιδιά προετοιμαστείτε. Κι εσύ Δημοσθένη ρίξε μας καμιά καλή ιδέα για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε

koula είπε...

Το είδαμε κι αυτό.Οι τράπεζες έκαναν ταμείο για να δανείζονται όταν κινδυνεύουν.Αν έφτασαν στο σημείο να δανείζονται οι τράπεζες εμείς τί να πούμε? Όλα τα τρελά τα ακούμε σαν φυσιολογικά!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

arxisan ta organa h amerika arxizei ptoxefshhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

Ανώνυμος είπε...

lupame mono to kosmaki pou de fteei se tipote!!! aytous omos pou th patane to fxaristiemeeeeeeeeeeeeee

ΑΝΩΝΥΜΩΣ είπε...

O GEORGE GREEN ΕΙΧΕ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΘΑ ΚΑΤΑΡΕΥΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΝ ΝΑ ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΟΛΟ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΤΟΥΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΝΟΝΤΑΣ 30 ΣΕΝΤΣ ΣΕ ΑΜΕΡΟ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΚΑΝΑΔΑ ΚΑΙ ΜΕΞΙΚΟΥ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΗΤΑΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΟ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ ΟΛΗ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥΣ ΘΑ ΔΙΝΟΝΤΑΝ ΣΑΝ ΑΝΤΙΚΡΙΣΜΑ ΣΤΟΥΣ ΕΓΓΥΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.
ΥΠΟΘΕΤΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΟΙ ΕΓΓΥΗΤΕΣ ΘΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟ ΝΟΜΟ ΩΣΤΕ ΜΟΝΟ ΟΙ ΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΟ ΧΑΡΑΓΜΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΑ 30 ΣΕΝΤΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ. ΕΤΣΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΝ ΣΕ ΕΝΑ ΤΡΟΜΕΡΟ ΔΙΛΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΑ 30 ΣΕΝΤΣ ΑΝΤΙΚΡΥΣΜΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΝΑ ΣΦΡΑΓΙΣΤΟΥΝ Η ΟΧΙ.

Anezina είπε...

Περιμένουμε και άλλα τέτοια.Μας έχουν φάει τη ζωή ουσιαστικά όλες αυτές..

Ανώνυμος είπε...

είπε στη ΝΕΤ:

"οι αδελφοί Lehman ήταν εβραίοι μετανάστες από την Γερμανία"
η εταιρία ήταν η μεγαλύτερη τράπεζα επενδύσεων στην αμερική.


όχι, γιατί όταν κάποιος λέει ότι οι εβραίοι έχουν τις τράπεζες όλου του κόσμου, είναι αμέσως γραφικός αντισιμίτης....

Ανώνυμος είπε...

Είμαι πολύ χαρούμενος, είναι ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΝΕΟ που έχω ακούσει.

Ξέρετε τί σημαίνει αυτό; Ότι τελικά μας λυπήθηκε ο Θεός και γκρεμίζεται ο ακρογωνιαίος λίθος της ισχύος των Αμερικάνων, των Εβραίων και των καπιταλιστών που είναι οι Αμερικάνικες τράπεζες οι οποίες είχαν φτάσει στο σημείο (ιδιωτικές εταιρείες) να ... επιβάλλουν σε κράτη την οικονομική τους πολιτική. Όποιος δεν συμμορφωνόταν όχι μόνο με τις υποδείξεις τους αλλά και με καπρίτσια της Αμερικής, κινδύνευε να μην τον δανείζουν.

Το μόνο που έμεινε τώρα για να ολοκληρωθεί η ευτυχία μου είναι τα αμερικανονατοϊκά Κ481Κ14 να ικετεύουν γονυπετείς τις ... ρώσικες τράπεζες και τον Πούτιν για κανένα δανειάκι!!!

Πανηγυρίστε γιατί άρχισε η Απελευθέρωση.

e

Τ.Γ. Προς την επιτροπή λογοκρισίας του Λιακό: Το "Κ481-Κ14" είναι ένας ... ειδικός κωδικός που αναφέρεται στους δούλους των νεφελείμ. Οποιαδήποτε ομοιότητα του ειδικού κωδικού με κακή λέξη είναι εντελώς συμπτωματική. Ελπίζω να με πιστέψατε...

Ανώνυμος είπε...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ "ΤΟ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΡΑΧ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ"

Ανώνυμος είπε...

ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΡΑΧ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ.ΑΝΤΕ ΘΕΕ ΜΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΠΙΤΑΛΕΣ.ΚΑΠΟΙΟΙ ΞΑΝΘΟΙ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ.ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΝΟΜΙΣΜΑ.Ε ΡΕ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ

Nikolas είπε...

Μα κουλα μου οι τραπεζες ΠΑΝΤΑ ΔΑΝΕΙΖΟΝΤΑΙ πρωτα απο τις κεντρικες τραπεζες (FED, ECB, BOE κλπ κλπ) και μετα μεταξυ τους (γι' αυτο αλλωστε υπαρχουνε και τα interbank rates / libor κλπ κλπ).
Αρα λογικα οταν καταρρεουν καποιος καταχραται τα λεφτα που δανεισε το εκαστοτε κρατος (αφου εχει φαει τον αγλεουρα απο τοκογλυφιες).
Αυτο ειναι και το κοστος απο τις φουσκες. Αλλα ακομα και τα κραχ χρειαζονται γιατι τα κερδη στο forex ειναι τεραστια!

Nikolas είπε...

Αρα καλα κανουνε και φτιαχνουνε αυτο το ταμειο αρκει να μην βαλουνε χερι και εκει και το τεμειον μεινη μειον! (που παρα πολυ φοβαμαι).
Ενα ειναι το τσακουρι: σταματηστε να καταναλωνετε αλογιστα!

Ανώνυμος είπε...

Σημερα ειναι η παγκοσμια ημερα τηs δημοκρατιαs, γιορταζουν οι off shοre εταιρειεs, γιορταζουν οι διεπλεκομενη, γιορταζουν καταχραστεs του ελληνικου δημοσιου, γιορταζουν τα παραδικαστικα κυκλωματα, γιορταζουν τα λαμογια, γιορταζουν τα καρτελ, γιορταζουν τα ξενα και ελληνικα συμφεροντα, γιορταζει ο αλογοσκουφηs μαs,ο μονos που δεν μπορει και δεν εχει πια τα κουραγια να γιορτασει σημερα ειναι ο ελληνικοs λαοs.Εχει ο θεοs ομωs.. του χρονου μπορει να εχουμε το κουραγιο και τη χαρα να την γιορτασουμε και εμειs την δημοκρατια μαs...με ενα θαυμα.

Ανώνυμος είπε...

Ξανακατέβασα πάλι από την Βιβλιοθήκη το πολύ καλό βιβλίο που ειχα από τον Δημοσθένη, ΤΟ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΡΑΧ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ επίκαιρο όσο ποτέ … αν το έχετε ξαναδιαβάστε το… το είχα αγοράσει πέρυσι τέτοιο καιρό.

akis είπε...

ΑΥΤΟ ΜΟΥ ΜΥΡΙΖΕΙ ΠΟΛΕΜΟ!!!ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΠΟΥΛΩΝΤΑΣ ΟΠΛΑ!!!!!

tassos είπε...

αφού ο τελικός αποδέκτης .. θα είναι μόνο ένας!!!.. ο απλός .. κοσμάκης ..
στην Ελλάδα> ο κόσμος των 700 και 600 ευρώ...
(δε μιλάω για τον κόσμο των 400 ευρώ - με ημιαπασχολήσεις!!)


http://en.netlog.com/smilingboygr/

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΝΑ ΔΑΝΕΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΤΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ.
ΤΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΑΠ' ΤΟΝ ΙΔΡΩΤΑ ΜΑΣ...

Gigas

medabots είπε...

den ksero den asxoloume me trapezikes saxlamares oute tora oute pote

Ανώνυμος είπε...

Για εμας τους πολλους που δεν εχομε φραγκο τσακιστο τι μας νοιαζει??

skarman είπε...

Στοίχημα ότι ιδιοκτήτες όλων αυτών των μεγάλων τραπέζων είναι εβραίοι σιωνιστές!

matrix2 είπε...

Olli i ypothesi einai ftixti.Apo poion lete?

matrix2 είπε...

Tha elega na min xairomaste.I RWSIA(POUTIN) evale xeri sta energeiaka tis apothemata.Apla einai kolpo gia na tin gonatisoun.An tha petyxei einai allo thema.

Ανώνυμος είπε...

παιδια μου βλεπω οτι και αν ελληνες τσιμπατε πολυ ευκολα.ακουστε.ΟΙ ΚΡΙΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΦΤΙΑΧΤΕΣ ΠΑΝΕ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΤΟ ΧΑΡΑΓΜΑ.ΠΟΙΟΙ ΦΤΩΧΑΙΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ?

Ανώνυμος είπε...

ΜΗΝ ΣΤΕΝΟΧΩΡΙΩΣΑΣΤΕ ΜΟΛΙΣ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΚΡΑΧ ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Η ΑΜΟΙΒΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ(ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ) ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ 30(ΣΕΝΤΣ ΑΝΑ ΔΟΛΑΡΙΟ)

Η ΑΜΟΙΒΗ ΤΟΥ ΙΟΥΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΗΤΑΝ 30(ΑΡΓΥΡΙΑ)

ΤΙ ΣΥΜΠΤΩΣΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΛΑΜΟΓΙΑ ΨΑΞΤΕ ΓΙΑ ΑΓΡΟ ΤΟΥ ΚΕΡΑΜΕΩΣ

Ανώνυμος είπε...

ΗΜΑΡΤΟΝ ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ???????

Ανώνυμος είπε...

Βρε τι παθαν ξαφνικα οι φουκαραδεs οι τραπεζιτεs πεσαν εξω ξαφνικα τα παραφουσκομενα πορτοφολια τουs! Nα τουs ενταξουμε και αυτουs τοτε στο ταμειο κατα τηs φτωχιαs ετσι θα τουs αφησουμε; και να τουs δωσουμε και κανενα επιδομα θερμανσηs χειμωναs που ερχεται, κριμαs δεν ειναι;

Ανώνυμος είπε...

ΛΑΒΕΤΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΑΣ ΑΔΕΛΦΙΑ,ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΚΡΑΧ,ΠΑΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΛΑΝΗΤΗ....ΘΑΡΘΕΙ.ΠΑΡΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΑΣ Η' ΚΑΝΤΕ ΤΑ ΧΡΥΣΟ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΗ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ....ΕΛ