Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2008

ΣΧΕΔΙΟ ΝΑΜΠΟΥΚΟ

Το σχέδιο έχει βγει από τις αμερικανικές «δεξαμενές σκέψης».
Πρόκειται για προσπάθεια υπερκέρασης της Ρωσίας. Η ΕΕ εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τους ρωσικούς αγωγούς για την τροφοδοσία της σε πετρέλαιο. Η προσπάθεια άρχισε να υλοποιείται με την κατάρρευση της ΕΣΣΔ. Τότε οι Δημοκρατίες έμειναν έρμαια των πολυεθνικών και έτσι εξηγούνται οι συνεχείς τριβές και πόλεμοι στην Κασπία και τον Καύκασο. Έχουν σαν σκοπό να κρατάνε την Ρωσία απασχολημένη ώστε να μην αντιδρά πολύ στην προσπάθεια υπερκέρασης.
Η Ελλάδα μένει εκτός του βασικού άξονα, ενώ υπάρχουν εναλλακτικές διαδρομές μέσω Ελλάδας προς την πρώην Γιουγκοσλαβία και την Ιταλία.
Να δούμε όμως τι σχεδιάζουν και οι Ρώσοι.

3 σχόλια:

medabots είπε...

den exo idea gia ayto

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που δεν κατάλαβαν οι Αμερικανοί είναι ότι με την πτώση της ΕΣΣΔ προστέθηκε στο παιχνίδι άλλη μια καπιταλιστική δύναμη, η Ρωσσία, που πλέον δεν έχει κανένα δυσταγμό να επιχειρεί στρατιωτικές επεμβάσεις, όπως οι ΗΠΑ, όταν θίγονται τα συμφέροντά της ή όταν απειλείται η ίδια.
Εχει ο καιρός γυρίσματα!!!!

Agis 2nd of Sparta είπε...

θα εχουμε προβλημα(και μαλιστα αν φυγει η ρωσια απο το ΝΑΤΟ οπως διαβασα οτι μπορει να γινει, στο liako.gr) με αυτο που παει να κανει η Αμερικη θα μας βαλει στο παιχνιδι και αν ξεσπασει πολεμος οι προφητειες που λεει ο Λιακοπουλος δεν βλεπω να μας σωζουν.