Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2008

ΣΥΡΡΙΚΝΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΓΟΙ

Οι πάγοι στον Αρκτικό κύκλο δεν είχαν ποτέ άλλοτε συρρικνωθεί όσο εφέτος ,προειδοποίησε η διεθνής οικολογική οργάνωση WWF,καλώντας την παγκόσμια κοινότητα να κινητοποιηθεί αποτελεσματικά για την αντιμετώπιση της υπερθέρμανσης του πλανήτη. "Η συρρίκνωση των πάγων στον Αρκτικό κύκλο δεν ήταν ποτέ άλλοτε τόσο μεγάλη με αποτέλεσμα ο συνολικός όγκος της περιοχής να έχει μειωθεί στο μικρότερο επίπεδο στην ιστορία" αναφέρει η WWF σε ανακοίνωσή της. Με βάση τα στοιχεία τού αμερικανικού Κέντρου Πάγων και Χιονιού (NSIDC), η WWF εκτιμά ότι η επιφάνεια των πάγων στον Αρκτικό κύκλο πλησιάζει τα 4,13 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα,που ήταν το χαμηλότερο επίπεδο που είχε καταγραφεί πέρυσι.Τα ακριβή στοιχεία για την συρρίκνωση των πάγων στον Αρκτικό κύκλο θα δοθούν στη δημοσιότητα σε λίγες ημέρες,τονίζει η διεθνής οικολογική οργάνωση. "Η επιφάνεια των πάγων μειώθηκε κατά 56% από το 1985 ως το 2007" σημειώνει η WWF . Οι πάγοι θα εξαφανίζονται πλήρως τα καλοκαίρια από το 2013 ως το 2040 ,υποστηρίζει ο εκπρόσωπος της WWF για την Αρκτική . Η κλιματική υπερθέρμανση στον Αρκτικό Κύκλο είναι δυό φορές ταχύτερη από ότι στον υπόλοιπο κόσμο και απειλεί σοβαρά πλέον το τοπικό οικοσύστημα. "Η διεθνής κοινότητα διαπραγματεύεται μιά νέα συμφωνία για τις κλιματικές αλλαγές που θα τεθεί σε ισχύ το 2013 όταν εκπνεύσει η πρώτη φάση του Πρωτοκόλλου του Κυότο "τονίζει ο εκπρόσωπος της WWF Μάρτιν Σόμερκομ,καλώντας τις κυβερνήσεις να επιταχύνουν τις συνομιλίες για να υπάρξει μιά νέα συμφωνία για το κλίμα στη σύνοδο της Κοπεγχάγης,τον Δεκέμβριο του 2009. Η συρρίκνωση των πάγων στον Αρκτικό κύκλο έχει διευρύνει επίσης τις προοπτικές εκμετάλλευσης των τεραστίων πηγών υδρογοναθράκων της περιοχής και αναμένεται να ανοίξει νέες θαλάσσιες οδούς ανάμεσα στην Αμερική, την Ασία και την Ευρώπη. Συμφωνα με αμερικανούς γεωλόγους,στον Αρκτικό κύκλο υπάρχουν το 13% των παγκοσμίων αποθεμάτων πετρελαίου και το 30% των αποθεμάτων φυσικού αερίου που δεν έχουν ακόμη ανακαλυφθεί στον πλανήτη.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

23 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι πάγοι λιώνουν απο κάτω,ξέρετε γιατί΄?

Ανώνυμος είπε...

Άραγε, οι πάγοι λιώνουν ή τους λιώνουν?

Ανώνυμος είπε...

Ναι ξερω. Γιατι μαζευτηκαμε μια μερα 6.700.000.0ΟΟ τρελοι και αποφασισαμε να κανουμε αποψυξη στον πλανητη.

Nikolas είπε...

Για να αποκαλυφθη η πυλη πουναι απο κατω....

koula είπε...

Οι πάγοι λιώνουν ,οι οικονομίες καταρέουν άντε κι ο Θεός βοηθός.
Ο,τι είναι να γίνει ας γίνει να τελειώνουμε γιατί και το να ζεις με τόση αγωνία και να κουράζεσαι για το τίποτα δε λέει

Ανώνυμος είπε...

Πρώτη φορά ακούω για κλιματικές αλλαγές με χρονοδιάγραμμα.
Ετοιμαστείτε, 1-1-2013 μέχρι 31-12-2040.
χεχεχε

Ανώνυμος είπε...

ta lionoun gia ta petrelea

crom είπε...

o kairos eftase....

Nantia είπε...

Εδώ ο κόσμος χάνεται και αυτοί μαλλιοτραβιούνται για το ποιος θα εκμεταλλευτεί πρώτος τους φυσικούς πόρους της γης. Όταν δεν θα έχουμε νερό να πιούμε και αέρα να αναπνεύουμε, τι θα κάνουν; Τίποτα γιατί απλώς δεν τους ενδιαφέρει... το τομάρι τους να είναι είναι καλά και άσε τους άλλους να πεθαίνουν!

Ανώνυμος είπε...

Οι παγοι συρρικνωνονται αλλα κανενοs το αυτι δεν ιδρωνει πραγματικα. Γιατι ομωs;Mηπωs γιατι η απαντηση βρισκεται κατω απο τα ποδια μαs;Μηπωs γιατι καποιοι γκοιμ που το παιζουν και φιλανθρωποι τρομαρα τουs σιωπουν επιδεικτικα μπροστα σε αυτο το στυγερο εγκλημα κατα τηs ανθρωποτηταs για να μην προδοσουν τα υποχθονια αφεντικα τουs που σκαβουνε λιγο λιγο το λακο κατω απο τα ποδια μαs;

Ανώνυμος είπε...

Άντε παιδιά...από το στόμα σας και στου θεού το αυτί...Να λιώσει επιτέλους ο πάγος στη Γροινλανδία για να καταρρεύσει το καταραμένο ρεύμα του Κόλπου, να γίνει η Ευρώπη Σιβηρία- ώς όφειλε-, να εξαφανιστεί το τσιριμπίμ-τσιριμπόμ "Μεσογειακό Κλίμα" που μας βασανίζει με 45 βαθμούς κάθε καλοκαίρι, μήπως και δούμε κι εμείς οι νότιοι άσπρη μέρα (κυριολεκτικά και μεταφορικά)!

Ανώνυμος είπε...

Επειδη ζεσταίνεται η Γη.Εχεται ακουσει για τον πλανητη Χ?

tassos είπε...

είπε ένας ανώνυμος: Οι πάγοι λιώνουν από κάτω..

αυτό το έχετε ξανακούσει;

Ανώνυμος είπε...

ΑΡΑΓΕ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΠΡΩΤΟΙ ΟΙ ΑΠΟ ΜΕΣΑ Ή ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΟΙ ΕΛ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΕΜΑΡΧΟΣ;...ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΧΑΛΚΙΝΟ ΟΠΛΟ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ.ΘΑ ΠΑΡΩ ΚΑΜΙΑ ΤΡΟΜΠΕΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΑΛΚΙΝΑ ΤΗΣ ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΟΠΑΝΑΩ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ.

Gigas

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ!!!
ΑΥΤΟ ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΤΟ ΕΙΧΑΜΕ ΣΚΕΦΤΕΙ ΟΤΙ ΙΣΩΣ ΛΙΩΝΟΥΣ ΟΙ ΠΑΓΟΙ ΑΠΟ ΚΑΤΩ. ΚΑΠΟΥ ΑΚΟΥΣΑ ΟΤΙ ΤΟ 2009 ΘΑ ΠΑΕΙ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΡΚΤΙΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΓΗΣ.
ΕΧΕΙ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΙ? ΑΝ ΝΑΙ ΠΕΙΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΙΕΣ.

medabots είπε...

tha erthei xeimonas pou tha ksanagemisoun oi pagoi stous polous

Ανώνυμος είπε...

Ψαξτε στο διαδυκτιο για τον πλανητη Nubiru η πλανητη Χ. Θα καταλαβετε πολλα! Ο κος Λιακοπουλος εχει αποψη γιαυτο?

ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ είπε...

Αν δεν με απατά η μνήμη μου, η περυσινή ανακοίνωση για την μείωση της επιφάνειας του πάγου στον αρκτικό κύκλο ήταν 10% για το έτος 2006-07.

Είναι απλά λογικό, ότι τα όποια στοιχεία διοχετεύονται από τα παπαγαλάκια της παγκόσμιας τάξης, σκοπό έχουν μόνο να μας πληροφορήσουν για τον επερχόμενο κίνδυνο χωρίς να ενδιαφέρονται να μας πείσουν για την γεννησιουργό αιτία αυτού.

Ξέρουν απλά, ότι έχουν τα μέσα να επιβάλλουν το κάθε είδους ψεύδος και να το εμφανίσουν ως αληθινό.

Έτσι, ενώ η αύξηση των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα, το οποίο προκαλεί το φαινόμενο του θερμοκηπίου και το οποίο οφείλεται σε σημαντικό βαθμό στην ανθρώπινη δραστηριότητα, δεν είναι δυνατόν να ήταν 10% σε σχέση με τα προηγούμενο έτος (2005-6), ενώ ποτέ δεν είχαν αναφερθεί ανάλογα ποσοστά προηγουμένως, εν τούτοις οι αρχι-μάγειροι της παγκόσμιας αλλαγής της ζωής μας, μας είπαν για την μείωση του πάγου κατά 10% το προηγούμενο έτος (2006-7). Η επιφάνεια των πάγων, κατά την WWF, μειώθηκε κατά 56% από το 1985 ως το 2007, εκ’ των οποίων το 10% σε ένα έτος. Είναι ποτέ δυνατόν ??????????????

Η ανθρώπινη δραστηριότητα - χρήση μέσων μεταφοράς, βιομηχανική δραστηριότητα - η οποία συνεπάγεται οικονομική ανάπτυξη και ευμάρεια συνδέεται αδήριτα με την αύξηση των εκπομπών του CO2.

Σε ένα κόσμο και σε ένα παγκόσμιο οικονομικό σύστημα το οποίο στενάζει καθημερινά - και το βλέπουμε και με τη σημερινή αναστάτωση στο διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα λόγω της κατάρρευσης μίας και μόνο τράπεζας της άλλοτε κραταιάς Αμερικανικής οικονομίας ( ΞΑΝΑΓΙΝΑΝ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΙΩΝΑ)- μία ανάπτυξη που να δικαιολογεί 10% αύξηση του CO2 δείχνει να φαντάζει παράλογη.

Δηλαδή, με αυτό τον ρυθμό, επιπλέον 50% του εδάφους της Ανταρκτικής θα έχει αποκαλυφθεί σε τέσσερα (πέντε από πέρσι) μόλις χρόνια.

Και ενώ κλαίνε και οδύρονται για αυτό, από την άλλη προετοιμάζονται πυρετωδώς για την μεγαλύτερη επέλαση εξόρυξης κοιτασμάτων υδρογονανθράκων που έγινε ποτέ σε ήπειρο, ενώ παράλληλα χτίζουν το νομικό και ιδιοκτησιακό καθεστώς για αυτό.

Με τα παραπάνω, προσπαθώ να στοιχειοθετήσω το επιχείρημα ότι οι πάγοι με τέτοιους δραματικούς ρυθμούς λειώνουν, όχι εξ' αιτίας του διοξειδίου του άνθρακα (ή ίσως όχι στο βαθμό που θέλουν να μας πείσουν), αλλά κυρίως με τη χρήση κάποιων τεχνικών μέσων, ενώ το CO2 είναι απλά η πλατφόρμα συγκάλυψης των προθέσεων και των σχεδίων τους της νέας τάξης πραγμάτων.

Δείτε τα παρακάτω δύο βιντεάκια.

Προωθείστε τα σε όσο περισσότερους μπορείτε.

http://video.google.com/videoplay?docid=-387184764550286718

Zeitgeist, The Movie | Final Edition : PART 3 - Greek Subtitles

ΘΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΗΤΕ !!!!

Ανώνυμος είπε...

Ψαξτε στο ιντερνετ για τον πλανητη Χ η αλλιως Niburu,θα καταλαβετε γιατι ζεσταινεται η γη και λιωνουν οι παγοι απο κατω.

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω για τις πύλες αλλά εχουν γίνει πολέμοι για πολύ λιγότερο από το 13% του πετρελαίου του πλανήτη, στους πάγους θα κωλόσουν οι πετρελαιάδες;;;;

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω για τις πύλες αλλά εχουν γίνει πολέμοι για πολύ λιγότερο από το 13% του πετρελαίου του πλανήτη, στους πάγους θα κωλόσουν οι πετρελαιάδες;;;;

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ ΠΕΤΡΟ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗ,ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΝΑ ΔΩ ΤΑ ΒΙΝΤΕΑΚΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΣ ΑΛΛΑ ΗΤΑΝ ΑΔΥΝΑΤΟ.ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΕΠΙΔΙΟΡΘΩΣΗ?

ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ είπε...

Συγγνώμη αν θα σας στεναχωρήσω, αλλά είναι η δεύτερη φορά που διαπιστώνω ότι δεν επιτρέπετε ή δεν παρακολουθείτε την δημοσίευση των σχολίων.

Έχω δώσει απάντηση στην ελληνίδα από το πρωϊ (11:00 ή 12:00) και ακόμη δεν έχει αναρτηθεί.

Θα ξαναθέσω το ερώτημα και αν μπορείτε απαντήστε μου στο mail μου. (pkaragiannidis@yahoo.gr)

Γιατί;