Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2008

ΠΟΥΤΙΝ: Η ΡΩΣΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ

Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας κ. Πούτιν δήλωσε την Πέμπτη, 11 Σεπτεμβρίου 2008, ότι η Ρωσία σέβεται τα κυριαρχικά δικαιώματα των γειτόνων της και δεν σκοπεύει να προσαρτήσει κάποια περιοχή.
Παρά την τεταμένη κατάσταση στον Βόρειο Καύκασο, όλοι καταλαβαίνουν ότι αυτή δεν θα μεταφερθεί στην Ευρώπη. Δεν έχουμε ιμπεριαλιστικές τάσεις, τόνισε ο Πούτιν.

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΣ ΡΕ ΠΟΥΤΙΝ, ΑΦΟΥ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠ΄ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΨΑΧΝΟΥΝ ΑΦΟΡΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ... ΚΑΙ ΣΥ ΜΑΣ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΥΚΑΣΟ ΚΑΙ ΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ.
ΠΟΙΟΣ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ...

Ανώνυμος είπε...

Παρόλο που συμπαθώ τον Πούτιν,εντούτοις δεν αντέχω όταν ακούγονται τόσο πασιφανή ψέματα.Φυσικά και είναι ιμπεριαλιστής και φυσικά η Ρωσία έχει ιμπεριαλιστικές φιλοδοξίες.Το μόνο πράγμα που μετράει στην σκακιέρα των κρατών είναι η δύναμη και μόνο αυτή και τι την θέλει καποιο κ΄ρατος την δύναμη αν όχι για να κατακτήσει και να καταπιέσει τους άλλους;Απόστολος

Ανώνυμος είπε...

Μοσχοβίτικες συνωμοσιολογίες

Οι ρωσικές εφημερίδες προσπαθούν να ερευνήσουν τις ανεξακρίβωτες πληροφορίες για ύπαρξη σχεδίου εξόντωσης του Βλαντιμίρ Πούτιν, σχέδιο το οποίο σύμφωνα με τις ίδιες πηγές απετράπη την τελευταία στιγμή.

Τροφή στην αρθρογραφία δίνουν και οι επανειλλημένες διαψεύσεις των αρχών ασφαλείας, που διαβεβαιώνουν ότι το βράδυ της περασμένης Τρίτης δεν εντόπισαν κανένα εκρηκτικό μηχανισμό στο δρόμο που οδηγεί στην προεδρική κατοικία, όπως διατείνονται αυτοί που διέσπειραν τη σχετική φημολογία.

Η μαζικής κυκλοφορίας Moskovskiy Komsomolets γράφει ότι εάν είχε πυροδοτηθεί ποσότητα 40 κιλών δυναμίτιδας (ΤΝΤ) που είχε τοποθετηθεί στο δρόμο όπως καταγέλλεται, δεν θα έμενε τίποτα όρθιο σε ακτίνα 200 μέτρων.

Αλλά σύμφωνα με την Trud οι ειδικοί πυροτεχνουργοί που ερεύνησαν τον αυτοκινητόδρομο Ρούμπλεβο - Ουσπένσκογιε επί επτά ώρες, δεν βρήκαν στο τέλος τίποτε.

Πάντως η Komsomolskaya Pravda διαπιστώνει ότι αληθείς ή όχι, οι πληροφορίες έχουν προκαλέσει νευρικό κλονισμό στους Μοσχοβίτες, που θυμούνται την επιδρομή των Τσετσένων ανταρτών σε θέατρο της ρωσικής πρωτεύουσας πριν λίγες εβδομάδες.

«Θα ήταν αφελές να περιμένουμε ότι οι αρχές ασφαλείας θα ανακοινώσουν την αλήθεια πίσω από τις φήμες αυτές σύντομα» αποφαίνεται η εφημερίδα.

Και η Nezavisimaya Gazeta υπερθεματίζει γράφοντας ότι αν και οι αρχές διαψεύδουν το συμβάν, εντούτοις δεν μπορούν να καθησυχάσουν όσους γνωρίζουν ότι πρόκειται για την τέταρτη φορά που κυκλοφορούν παρόμοιες φήμες για σχέδιο δολοφονίας του Βλαντιμίρ Πούτιν».

Με το Ρώσο πρόεδρο ασχολείται κατά σύμπτωση και η γαλλική εφημερίδα Le Monde, που τον χαρακτηρίζει «αιχμάλωτο σκοτεινών δυνάμεων που έχουν σφετερισθεί τους φυσικούς πόρους της Ρωσίας».

Σύμφωνα με τη Le Monde πρόκειται για κάποιου είδους Μαφία οικονομικών συμφερόντων που δεν έχει τίποτε να κερδίσει από νόμους διαφάνειας που θα συνάδουν με τα διεθνή πρότυπα, και τα συμφέροντα της οποίας συνδυάζονται με τον πάλαι ποτέ γραφειοκρατικό μηχανισμό εξουσίας.

«Ο κ. Πούτιν είναι ανίκανος να επιβληθεί σε αυτούς τους κύκλους και έτσι βασίζει την εξουσία του κυρίως στις δυνάμεις ασφαλείας και στις μυστικές υπηρεσίες, από τις οποίες προέρχεται» αποφαίνεται η γαλλική εφημερίδα.

ThanHawk είπε...

Etsi Poutin trelane tous,sfira adiafora kai peksto trelitsa,kai astous na brazoun sto zoumi tous!!!!!

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ είπε...

ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΕΠΕΚΤΑΤΙΚΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΓΑΙ ΤΗΝ ΩΡΑ.
ΤΩΡΑ ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Η ΔΥΣΚΟΛΗ ΩΡΑ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Ο ΚΟΝΤΟΣ ΑΝ ΘΑ ΜΙΝΕΙ ΜΕ ΣΤΑΥΡΟΜΕΝΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ...ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΙΞΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙ ΕΜΠΡΑΚΤΑ.!!!
Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ!!!
ΑΠΑΝΩ ΤΟΥΣ ΚΟΝΤΕ...
ΔΥΝΑΤΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

medabots είπε...

giati kanei busines o Putin giayto

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ Η ΜΕΓΑΛΗ ΡΩΣΙΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΞΕΡΑΜΕ ΟΛΟΙ,ΜΙΑ ΙΣΧΥΡΗ ΚΑΙ ΑΝΙΚΗΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΤΕ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΝΑ ΗΣΥΧΑΣΕΙ.ΔΙΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΤΡΕΛΟΣ ΤΟΣΟ ΟΣΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ!

Ανώνυμος είπε...

Η ΡΩΣΙΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΞΑΝΑ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΣΚΑΚΙΕΡΑ,ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΑΡΙΣΤΟΥΣ ΠΑΙΧΤΕΣ!!!

Ανώνυμος είπε...

είναι γνωστό ότι η κρίση στον Καύκασο κρατάει από το 1840. Η Μεγάλη Βρετανία για να προφυλάξει τις αποικίες που είχε στις Ινδίες από τους ανταγωνιστές της, παρέσυρε την Μεγάλη Ρωσσία σε μια κρίση, ωστε να την κρατάει απασχολημένη με ασήμαντες υποθέσεις και να μην της δημιουργει μπελάδες. 168 χρόνια μετά, φαίνεται ότι η Ρωσσία έχει πάρει το μάθημά της και της άνοιξε η όρεξη να παρασύρει την Βρετανία σε μια κρίση.

Ανώνυμος είπε...

κοντε και ο μεγας ΑΑΑλεξανδρος δεν ειχε!!!!!!!!!!(ΕΙΣΑΙ ΟΝΤΩΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΗΣ)σημειολογικα κοιμησες την τιγρη.Ελπιζω οι λεχριτες να το επιασαν το υπονοουμενο.Aντε βλαδημιρε να αρχιση το πουτ_ιν deap.ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛ.ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΑΚΕΔΑΙΜΟΝΙΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

Η Ρωσία δεν έχει Ιμπεριαλιστικές τάσεις έχουν όμως οι άλλοι είναι μεγάλη δύναμη και θα αναγκαστεί εκ των πραγμάτων να πάρει θέση. Η μόνη πρέπουσα απάντηση βρίσκεται στο χώρο της Μέσης Ανατολής, εκεί που πονάει περισσότερο τους Αμερικανούς, με την έξοδο του Ρωσικού Στόλου στη Μεσόγειο. Βλέπεις ένας ελάφαντας δεν αποδεικνύει τη δύναμή του, με το να εξοντώσει έναν ψύλλο, όταν μάλιστα κάποιοι προσπαθούν να τον περιωρίσουν.

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ!ΑΜΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΒΕΒΑΙΑ...
Α'Ι'ΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ

Nikolas είπε...

Απαπαπαπαπαααα
Φτου κακα!
Ουτε γι' αστειο!!!
Περασε και δεν αγγιξε ενα πραμα!

Ανώνυμος είπε...

Προς τον nikolas: Φιλε μου, κακό είναι το να έχει κανείς ιμπεριαλιστικές φιλοδοξίες?? Χωρίς μεγάλες αυτοκρατορίες (imperia) ή ακόμη ακριβέστερα, κοσμοκρατορίες, ο πλανήτης θα βρισκόταν ακόμη στη λίθινη εποχή, με γεωγραφικά ψίχουλα (πόλεις ή κρατίδια) να τρώγονται μεταξύ τους σαν τερμίτες. Το θέμα όμως δεν είναι αυτό. Είναι πόση αυτογνωσία διαθέτει η εκάστοτε υπερδύναμη ώστε να εφαρμόσει τα σχέδιά της (με θεμιτό τρόπο, δεν αντιλέγω πλην όμως σε ορισμένες περιπτώσεις ο σκοπός αγιάζει τα μέσα)για την εδραίωση μιας κοσμοκρατορίας. Πάντως το μοντελάκι Η.Π.Α. αποδείχθηκε εσφαλμένα κι επικίνδυνα αλαζονικό. Ελπίζω ο επόμενος που θα παραλάβει τη σκυτάλη (ο περί ού ο λόγος) να μην υποπέσει σε ατοπήματα παρόμοια με τους προς δυσμάς κλειδοκράτορες...