Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2008

LIAKO.GR

Παρακαλείται ο φίλος της σελίδας που έχει το βιβλίο με τις προφητείες του Γέροντα Πορφύριου εκ Λειμωνίου να μας στείλει το τηλέφωνό του στο e-mail liakoservice@gmail.com για να επικοινωνήσουμε μαζί του.

35 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο άνθρωπος που ανέφερε τις προφητείες του γέροντα Πορφυρίου εκ Λειμωνίου σε δεύτερο σχόλιό του στην είδηση με τίτλο «Η ΣΥΡΙΑ ΠΡΟΘΥΜΗ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΡΩΣΙΚΟΥΣ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ ΙΣΚΑΝΤΕΡ» είπε πως: «Δεν θέλησε ο Θεός να δημοσιευτούν ακόμη σε βιβλίο. Λέγεται ότι οι προφητείες χαράζονταν όπως μιλούσε ο Γέρων σε δύο πλάκες εκατέρωθεν της εισόδου του ναϊδρίου της μονής». Ο άνθρωπος αυτός, που επέγραψε ως «Μοναχός Εφραίμ» στο σχόλιό του εξήγησε ακριβώς που βρίσκεται η Μονή Λειμωνίου – στο σημερινό Κουζεστάν του Ιράν, επομένως θα μπορούσε κάποιος να πάει εκεί και να καταγράψει τις προφητείες.

Ανώνυμος είπε...

Όμως Λιάκο δες τι έγραψε o φιλος..

"Ο Γέρων Πορφύριος της Μονής Λειμωνίου στα Κούναξα (σημερινό Κουζεστάν του Ιράν) έζησε από το 1811 ως το 1899 όπερ και εκοιμήθη. Οι προφητείες αυτού διατυπώθησαν - με τη χάρη του Θεού - περί τα 1888. Είναι χωρισμένες σε 9 κεφάλαια - κατά τα 9 τάγματα των Αγίων Αγγέλων - και κάθε κεφάλαιο έχει γύρω στους 100 στίχους ενώ κάποια φθάνουν μέχρι και στους 250.
Δεν θέλησε ο Θεός να δημοσιευτούν ακόμη σε βιβλίο."

Και ο φίλος πού το βρήκε; Άρα μήπως μας λέει ότι τα έχει σε χειρόγραφο; Προσωπικά μου δίνει την εντύπωση ότι κάποιος φιλόλογος έχει κανει μαμουνιά...!!!

Ελπίζω να επικοινωνήσει μήπως και εννοεί ότι δεν έχει εκδοθεί ακόμη στην Ελλάδα. Άντε να δω την επιβεβαίωση ότι είναι αυθεντικό και μετά να σαλτάρουμε ομαδικώς....! Σε βλέπω να ετοιμάζεις αεροπορικά εισιτήρια για τα Κούναξα με κάμερες και όλα τα σχετικά!!!

Ανώνυμος είπε...

Κάποιος σε κάποιο forum το οποιο δεν το αναφέρω για να μην θεωρηθεί διαφήμιση αλλα κάνοντας ένα search στο google θα το βρείτε, έγραψε αυτό

"O Γέρων Πορφύριος εκ Λειμωνίου είχε ήδη προφητεύσει:
"Κρύο το χνώτο του θεριού στον κύκλο ελλοχεύει, στην χώρα εκεί των Ελβετών, σφαιρίδιον ζητούσαν. Το του Θεού μυστήριον το μέγα ελογίσθησαν άνομα και ανίερα, λεοντόμορφα θηρία.
Του Κύριου τη βούληση άγγελος εστολίσθη και με ρομφαίαν πύρινην τον κύκλον εδιαίρει. Αλλοίμονο εις τον βρωτόν που έφαγεν τη γνώση εκ της αβύσσου του κερνού του κύκλου και εγνώσθη"
Βιβλίον 4ον στίχοι 44 και εντεύθεν."

τελικά όντως το καλύτερο πρακτορείο ειδήσεων είναι οι προφητείες των αγίων της ορθοδοξίας

Δυνατά και Ελληνικά παιδιά έρχεται η ώρα που θα ανάψουμε κεριά μέσα στίνα αγια σοφια!!!

dimitrios είπε...

παρακαλω πιος ειναι ο εφραιμ μοναχος για το βιβλιο πορφυριου
αν ειναι δυνατον να εχομε μια επεικοινωνια για να αγορασω και γω απο πρωσωπικο ενδιφερον το βιβλιο του πορφυριου .

ευχαριστω.

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδια αφου ο ιδιος που εχει τις προφητειες λεει οτι δεν υπαρχουν σε βιβλιο. Προφανως θα τις εχει σε καποιο χειρογραφο. 'Η το πιο πιθανο τις σκαρφιζεται μονος του!

Ανώνυμος είπε...

ΜΕΤΑ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟ....ΚΟΙΤΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΟΥ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ SITEΘΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΙ ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ.....ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ ΔΥΝΑΤΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ...

Ανώνυμος είπε...

Ο άνθρωπος μπορεί και να μην τις σκαρφίζεται , ας μην τον προσβάλλουμε χωρίς να ξέρουμε ... Εξάλλου είναι πολύ ωραία διατυπωμένες λογοτεχνικά, πράγμα που δεν μπορεί να το κάνει ο καθένας. "Κρύο το χνώτο του θεριού στον κύκλο ελλοχεύει, στην χώρα εκεί των Ελβετών, σφαιρίδιον ζητούσαν!" . Δεν μπορεί να το γράψει και ο καθένας μας νομίζω ! Εμένα πάντως, ακόμη και λογοτεχνικά, μου κινούν την περιέργεια.

Ανώνυμος είπε...

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ !!!

1) Όταν λείπει η γάτα χορεύουν τα ποντίκια.

2) Η εκτόπιση της ΛΟΓΙΚΗΣ δεν είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ, παρά η λαθραία εισαγωγή της ΘΡΗΣΚΕΙΟΛΗΨΙΑΣ.

3) Ο Σκοπός Αγιάζει τα ΜΕΣΑ
δηλ. τα ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

makari na vgoun aytes oi profities na tis doume oloi :):):)

Ανώνυμος είπε...

ΜΗΠΩΣ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΟ ΤΗΣ ΔΑΔΟΥΕΛ ?

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΕΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΝΕΦΕΛΙΜ?ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟ YOU TUBE ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΧΝΕΤΕ ΣΤΙΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ?ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ YOUTUBE,DEVIL WOMAN,KAI ΣΤΗΝ 7η ΣΕΙΡΑ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ.ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΝΕΦΕΛΙΜ ΜΕ ΚΕΦΑΛΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΑΙ ΣΩΜΑ ΑΛΕΠΟΥΣ Η΄ΚΑΤΙ ΠΑΡΟΜΟΙΟ.ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ!ΤΟ ΕΙΔΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ Ο ΛΙΑΚΟ,ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗ ΟΝΤΑ.ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΔΕΙΧΤΕ ΤΟ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!ΘΑΝΟΣ

Ανώνυμος είπε...

AN DEN KANW LATHOS STO IRAN YPARXEI ORTHODOKSH EKLHSIA.KALO EINAI NA YPARKSH MIA EPIKINONIA PRIN DEXTOYME TIN ORTHOTHTA TWN PROFITEIWN.ANTONIS-LIMNOS

Ανώνυμος είπε...

ΒΡΕ ΛΙΑΚΟ ΠΟΤΕ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΤΙ ΣΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ? ΜΑΣ ΞΕΧΑΣΕΣ?

Ανώνυμος είπε...

Exoume katantisei mesaionas me tis profiteies, tous gerous, ta xalkina kai ta petsina vivlia kai...poios mas pianei. H syntriptiki pleiopsifia edo exei strafei enantion opoiasdipote epistimonikis prospatheias kai oloi parakalane na apotyxei. Ayto einai katantia, kyrioi.

Ανώνυμος είπε...

O ΧΑΡΑΛΑΜΠΗΣ Ο ΔΙΑ ΧΡΙΣΤΟΝ ΣΑΛΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ (ΚΟΙΜΗΘΗΚΕ ΛΙΓΟ ΜΕΤΑ ΤΟΝ Β ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ)ΠΡΟΦΗΤΕΥΣΕ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΠΟΛΥ ΑΓΡΙΟΣ ΚΑΙ ΦΟΝΙΚΟΣ. ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΕΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΣΟΥΝ.(ΣΚΗΤΗ ΠΑΝΑΓΟΥΛΑΚΗ)
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ Ο ΣΑΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΤΡΟΚΟΣΜΑΣ(ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΘΑ ΠΕΡΠΑΤΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΙΣΗ ΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΕΙ ΑΔΕΛΦΟ ΤΟΥ.

marietta είπε...

Οι αφυπνιστές αυτού του δύστυχου τόπου επιβάλλεται να ενώσουν τη φωνή τους με τον μοναδικό αυτή τη στιγμή έλληνα αφυπνιστή συνειδήσεων, τον Δημοσθένη. Όλα τ΄άλλα τα θρησκευτικοπολιτικά ακούγονται ανούσια, αναμενόμενα μεν, αλλά ανούσια σε ό,τι αφορά την εσωτερική μας ανάγκη κι επιθυμία, να απεγκλωβιστούμε από τα δεσμά, σώματος και νου.

marietta είπε...

Αγαπητέ πολεμιστή Δημοσθένη, κράτα δυνατά κι ελληνικά - ψηλά εκείνο το ναρκωμένο ηθικό μας που σπάει γήπεδα, ακολουθεί ψεύτικες νόρμες, θεοποιεί εταιρείες θρησκευτικοπολιτικές, αδυνατεί να τα φέρει βόλτα με τα 700 ευρώ, και μέρα με τη μέρα χάνει την αξιοπρέπεια του. Άν μη τι άλλο συνοδοιπορώ με την αντισυμβατική συμπεριφορά σου... και μεταξύ μας βρίσκονται και οπαδούς μισθωτούς-άμισθους αποβλακωμένους τύπους με μάστερ διαθέτουν, ενώ εμείς παλεύουμε με συνδετικό κρίκο ελάχιστους σαν και σένα.. να ενωθούμε.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΓΈΡΩΝ ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ ΕΚ ΛΕΙΜΩΝΙΟΥ είναι ο γνωστός Γέρων Πορφύριος??

marietta είπε...

Στις επιστολές που βρίσκονται στην Καινή Διαθήκη μαθαίνουμε με μια απλή ανάγνωση να μπαίνουμε στο νόημα της Αγάπης, εκείνης της Αγάπης που παρόλο τον εκφυλισμό της λέξης, πρέπει να διαιρεθεί για να πολλαπλασιαστεί... Παύλος Α Κορίνθιοι ΙΓ,4-8.
Ο ένας και μοναδικός κανόνας της Αγάπης έχει μεταφερθεί από τον Εκκλησιαστή, τη Σοφία Σειράχ και Σολομώντος( δεν είναι και σίγουρο)
στην Καινή από την Παλαιά. Ο Ευαγγελιστής Ιωάννης, αποδεκτός και προς πάσα κατεύθυνση διαθέσιμος,μας γνωρίζει με λίγη προσεκτική ανάγνωση, τις δυνατότητες του Θεανθρώπου.Πίσω και μέσα απ΄αυτά,ένα πράγμα το ξανθό μου τεχνηέντως κεφάλι μπορεί να διακρίνει... ό,τι όλο το σοφό κι αρμονικό Σύμπαν δεν μπορεί να αρνηθεί τίποτα στον Θεάνθρωπο Ιησού, σκύβει και τον υπακούει ακόμα και στην ανάσταση νεκρών.. κι άσε τον αντιγραφέα-συγγραφέα της Ομηρικής Οδύσειας, μέσω του αλχημιστή να έχει πείσει όλα τα άννοα άψυχα όντα, ό,τι όταν θέλεις κάτι πάρα πολύ, το Σύμπαν στο χαρίζει απλόχερα... άντε ωρέ παλληκάρια και θέλω να γίνω Μαντόνα,έ χμ Μπεζεντάκου ήθελα να πω. Μπορώ; θα μου το δώσει το Σύμπαν; Στον Ιησού έδωσε ό,τι απαιτούσαν οι καιροί για την απόδειξη της ανιδιοτελούς αγάπης του προς τους ανθρώπους.. σε μένα γιατί να δώσει αυτό το Σύμπαν, τι μου χρωστά; τις εγωιστικές ανοησίες μου; Πέστα Δημοσθένη και για οποιαδήποτε χείρα βοηθείας.. άν θέλεις θα με βρείς.. Πολλά κουράγια.

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά κατε΄πείγον!!!!!!!!!
Δέν έχει σχέση μέ τις προφητείες αλά έχει σχέσει με τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες:
1. Στρατιωτικός νόμος στην Αμερική άκυρο το σύνταγμα απο 1. Οκτωμβρίου, τα 1500 στρατόπεδα συγκεντρώσεως ειναι έτοιμα σε όλες τις πολιτείες τις αμερικής.
2. Μετά απο εκεί έρχεται η σειρά της Ευρώπης
Μετα απο αυτό έχουν κερδίσει οι Reptilians το παιχνιδι γιατί δεν θα ρωτήσουν κανέναν και το αμέρο τους θα φέρουν και το τσιπ θα μάς περάσουν χωρίς να υπάρχει καμία αντίσταση.
Δέν ειναι 12 παρά 5, αλλά ειναι 12 παρα μερικά δευτερόλεπτα.
Ήδη στη Ιταλία και Γερμανία κυκλοφορεί ο Στρατός στούς δρόμους.
http://www.prisonplanet.com/us-troops-in-homeland-crowd-control-patrols-from-october-1st.html
http://de.youtube.com/watch?v=K165YXceYyk

Ανώνυμος είπε...

Εφόσον έχει υπογράψει ως μοναχός Εφραίμ, μπορεί να είναι μοναχός σε αυτό το μοναστήρι στα Κούναξα. Έτσι, έχει καθημερινή πρόσβαση στις δύο πλάκες εκατέρωθεν του ναϊδρίου όπου έχουν χαραχτεί τα λόγια του γέροντος Πορφυρίου. Μερικές φορές η απάντηση είναι μπροστά στα μάτια μας, αλλά εμείς επιλέγουμε να δυσκολευόμαστε να τη δούμε...Δημοσθένη, βρες το τηλέφωνο της μονής και επικοινώνησε με τους μοναχούς που βρίσκονται εκεί. Αυτοί θα έχουν όσες απαντήσεις ζητάς.Ζήτα να μιλήσεις και στο μοναχό Εφραίμ. Βλέπεις, δεν υπογράφουν όλοι οι άνθρωποι με ψευδώνυμο σε αυτό το site.
Δώρα

ioannis vatatzis είπε...

kallispera se oloys tous ELLHNES
dustuxws den exw Ellhnika ston upologisth kai anagkazomai na grafw me latinikous xarakthres...Sugnwmh gi'auto.
apo mia prosfati episkepsi ston geronta moy s ena monastiri moy edose mia istoria gia ton marmaromeno vasilia o opoios arxise na anasikonetai!!!eno mehri prin merika xronia htan teleios ksaplomenos!!!s enan tafo,mesa se mia stoa konta stis parifes tis polis.tha steilo to shetiko entipo ston liako gia na sas to metadosi.pragmati tha singkinithitai.episeis prosfata moy egine gnosto to onoma toy aksiomatikoy poy tha einai simaioforos sta ellinika strateumata otan tha proelaunoun sthn poli,o opoios exei ipsilo aksioma ston elliniko strato aytin ti stigmi.

Ανώνυμος είπε...

"Κρύο το χνώτο του θεριού στον κύκλο ελλοχεύει, στην χώρα εκεί των Ελβετών, σφαιρίδιον ζητούσαν."
1. Πραγματικά πάντως ο καινούργιος επιταχυντής θα είναι το πιο κρύο σημείο στο σύμπαν, και λέει "κρύο το χνώτο του θεριού".
2. Το άλλο ερώτημα είναι τι είναι το θεριό. Είναι ο επιταχυντής ή κάποιος κίνδυνος που "ελλοχεύει" στον επιταχυντή(=κύκλος).
3. Σε κάθε περίπτωση: "Του Κύριου τη βούληση άγγελος εστολίσθη και με ρομφαίαν πύρινην τον κύκλον εδιαίρει", οπότε μην ανησυχείτε , θα έχουν συνεχώς προβλήματα !!!
Μα τί ωραίες προφητείες είναι αυτές ! 'Εξι δισεκατομμύρια Ευρώ δαπανημένα και σου έρχεται κάποιος που λέει ότι έχει προφητείες από το Ιράκ και σου λέει ξεχάστε τα !!!

Ανώνυμος είπε...

pote tha ne etoimo to kanoniko liako.gr??????

Ανώνυμος είπε...

μου φαινετε απλα παραξενο που βγηκαν τωρα αυτες οι προφητειες.Τοσο που με βαζει σε σκεψεις.Ειμαι παντα καλοπιστα δυσπιστη!

Ανώνυμος είπε...

ψαχνω αυτη την προφητεια για το cern που ειναι και δεν το βρισκω ??

Ανώνυμος είπε...

Χωρίς να έχω σπουδάσει φιλολογία, θα ήθελα να κάνω δύο παρατηρήσεις. Θα περίμενε κανείς μια προφητεία να είναι διατυπωμένη στα αρχαία Ελληνικά και σε ένα χρόνο, όχι σε δύο. Πιο φυσιολογικό ο χρόνος να είναι ο παροντικός ή ο μέλλοντας.

Εδώ βλέπουμε ένα μίγμα Αορίστου διαρκείας και παρόντος(δηλαδή γεύση και ύφος από Αποκάλυψη του Ιωάννη), μίγμα Αρχαίων και νέων Ελληνικών, πασπαλισμένο με υπερβολικά πολύ λεπτομέρεια, κάτι που δε συνηθίζεται στις προφητείες παρά μόνο στην Αποκάλυψη.

"Κρύο το χνώτο του θεριού στον κύκλο ελλοχεύει, στην χώρα εκεί των Ελβετών, σφαιρίδιον ζητούσαν."

Αλλά αν θα έπρεπε να πλησιάσουμε(ύβρις) τη γλώσσα της Αποκάλυψης ή τέλως πάντων πιο εκκλησιαστική γλώσσα, θα έπρεπε να γράψουμε περίπου κάτι τέτοιο, αν και απέχει πολύ από τις γνώσεις μου:

Κρύον(όχι κρύο) το χνώτον(όχι χνώτο) του θηρίου (όχι θεριού)εις τον κύκλον ελλοχεύει, εις την χώρα(ν) εκεί των Ελβετών, σφαιρίδιο(ν) ζητούσαν.(γυρεύαν είναι πιο σωστό).

Αν ήθελε όμως ο θεός μια προφητεία με τη γλώσσα και το ύφος της Αποκάλυψης για τα γεγονότα της εποχής μας, εικάζω ότι θα ήταν ήδη μέσα στην Αποκάλυψη ή έστω φανερωμένη από καιρό για να κάνει γνωστό το περιεχόμενο και να έχει τους πιστούς σε εκγρήγορση.

Σκέφτομαι ότι η προφητεία κατασκευάστηκε από κάποιο φίλο που είχε μεράκι για να ασχοληθεί, μόνο που δε χειρίζεται τη γλώσσα τόσο καλά όσο ένας φιλόλογος.

Στο κάτω κάτω...αν οι προφητείες "είχαν χαραχθεί από το θεό στις δύο πλάκες εκατέρωθεν της εισόδου" περιμένατε να υπάρχουν λάθη και προβλήματα στη διατύπωση των Ελληνικών;;!! Έλεος...

Ανώνυμος είπε...

Ti ginetai re paidia me tin Amerikh.Ti paizetai me ta xrimatistiria?

Ανώνυμος είπε...

Γιατί κάποιος να σκαρφιστεί μία προφητεία η' τελος πάντων γιατί κάποιος να θέλει να δημιουργήσει μία τέτοια εντύπωση? Συγχρόνως όμως γιατί και κάποιοι αυτόματα τρέχουνε να τον/την κατηγορήσουν ότι "σκαρφίζεται" ένα κείμενο...αντί να χαιρόμαστε την ελευθερία λόγου που έχουμε στο σαιτ αυτό και το γεγονός ότι μπορούμε να κουβεντιάζουμε και να ανταλλάζουμε απόψεις, κάποιοι σπεύδουνε με όλο τον αυθορμητισμό που τους διακατέχει να την πούνε την κακιούλα τους. Και λέω κακιούλα γιατι ενώ βρε παιδιά συμβαίνουν τόσα θαυμαστά και υπάρχουνε τόσες θαυμαστές προφητείες, γιατί α μην είναι και αυτή αληθινή? Ο Θεός μόνο γνωρίζει, εμείς μόνο υπομονή μένει να κάνουμε και φυσικά πολύ προσευχή για να αντέξουμε αυτά που θα έρθουνε...

Ανώνυμος είπε...

Γιατί κάποιος να σκαρφιστεί μία προφητεία η' τελος πάντων γιατί κάποιος να θέλει να δημιουργήσει μία τέτοια εντύπωση? Συγχρόνως όμως γιατί και κάποιοι αυτόματα τρέχουνε να τον/την κατηγορήσουν ότι "σκαρφίζεται" ένα κείμενο...αντί να χαιρόμαστε την ελευθερία λόγου που έχουμε στο σαιτ αυτό και το γεγονός ότι μπορούμε να κουβεντιάζουμε και να ανταλλάζουμε απόψεις, κάποιοι σπεύδουνε με όλο τον αυθορμητισμό που τους διακατέχει να την πούνε την κακιούλα τους. Και λέω κακιούλα γιατι ενώ βρε παιδιά συμβαίνουν τόσα θαυμαστά και υπάρχουνε τόσες θαυμαστές προφητείες, γιατί α μην είναι και αυτή αληθινή? Ο Θεός μόνο γνωρίζει, εμείς μόνο υπομονή μένει να κάνουμε και φυσικά πολύ προσευχή για να αντέξουμε αυτά που θα έρθουνε...

Ανώνυμος είπε...

Παιδια ο ανθρωπος καλτερα να μην γινει γνωστος. Καποια πραγματα πρεπει να μενουν ανωνυμα και να μην αποκαλπτοντε οι πηγες, ετσι πιστευω εγω.

Ανώνυμος είπε...

o kairos eine konda dimostheni xekatharise mas an ayti i prothitia yparxi. pou. pote graftike?. to tropo mas ton emathes esy anoixtos se ola kai kaxipopta dinata kai ellinika..

medabots είπε...

gia pio pragma

Ανώνυμος είπε...

Φίλε/η που αναρωτιέσαι ποιός θα μπορούσε να σκαρφιστεί κάτι τέτοιο όπως οι προφητείες και γιατί.

Τα σχόλια που μιλούν για αντιρρήσεις και αφορούν τις προφητείες του γέροντα "Πορφύριου εκ Λειμωνίου" παραπάνω, μιλούν για εντυπώσεις και σκέψεις και δεν δικάζουν κανέναν ενώπιον δικαστηρίου.

Αντιθέτως μάλιστα διαφαίνεται και προσδοκία για επιβεβαίωση ότι είναι αυθεντικό το κείμενο, όπως και φιλότιμη και καλοπροαίρετη προσπάθεια τεκμηρίωσης μιας άποψης, χωρίς χαρακτηρισμούς.

Πάντως πουθενά δε φαίνεται δείγμα κακίας και απορώ πώς γίνεται να δημιουργήται τέτοια εντύπωση. Μήπως η κατηγορία του αυθορμητισμού επιστρέφει πίσω στην πηγή της; Τέλος πάντων. Ας μη λογοκρίνουμε τουλάχιστον άσκοπα και χωρίς νόημα.

Όσο περί της χαράς για την ελευθερία του λόγου που λες, αυτή εφόσον δε λογοκριθεί λόγω ανάρμοστου περιεχομένου, είναι αυτονόητη και δεν είναι κάτι καινούριο στο ιντερνέτ. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι απεμπολούμε το δικαίωμα να αμφισβητούμε. Ούτε σημαίνει και ότι η αμφισβήτηση είναι κακία. Αυτό προς αποφυγή μάταιων και περεταίρω παρεξηγήσεων.

Πένες υπερήφανες δεν ελέγχονται όταν η φιλαυτία έχει μουσκέψει τη λογική. Απαντώ στα ερωτήματα γιατί και πώς είναι δυνατό να σκαρφιστεί κάποιος τέτοιο κείμενο και γιατί να θέλει να δημιουργήσει εντυπώσεις. Δε διάβασες το "Γιατί και πώς ζουν ανάμεσά μας"; Αν το διάβασες γιατί απορείς; Γι αυτό ας μην ψάχνουμε λογική σε απόπειρες και τεχνικές παραπλάνησης μαζών, μέχρι αποδείξεως της μίας και μόνης αλήθειας.

Μπορεί να γίνεται για το χαβαλέ, για να παρατηρηθούν αντιδράσεις, για να δημιουργηθεί θόρυβος, για να αποπροσανατολίσει, είτε για βίτσιο, ακόμα και να αναζητά καβγά επειδή ο Λιακό κάνει μια προσπάθεια ανάπτυξης αυτόν τον καιρό και του τράβηξε την προσοχή. Νομίζω οτι απαντώ ξεκάθαρα και λίγο πιο κάτω ακόμα περισσόττερο.

(Αν προκληθώ δε εκ νέου να απαντήσω στις απόψεις που διατυπώνω σε αυτό το κείμενο, προειδοποιώ προκαταβολικά ότι δε θα απαντήσω έχοντας ως γνώμονα το παραπάνω σκεπτικό και αιτιολογικό.)

Εν τω μεταξύ ο κομιστής των προφητειών αγνοήται! Κάπου διάβασα σε σχόλιο για το Άμερο, για κάποιον μοναχό Εφραίμ, ο οποίος εξαπέλυσε με σχόλιο του νέο μπαράζ προφητειών και κάθε φορά μας λέει είτε ότι ο θεός δεν ήθελαν να φανερωθούν, είτε καλύτερα να μείνουν κρυμμένα ενώ ταυτόχρονα πάντα μας σερβίρει κάτι καινούριο...!!!

Απόσπασμα: "Ορισμένα πράγματα είναι καλόν να κρύβονται από τους πολλούς, ως οι μαργαρίτες προφυλάσσονται εις στα όστρακα"

Ε, δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Κυβερνο-προφητείες, όστρακα κοχύλια και του ουρανού τα πετραχήλια και το "φάντασμα της όπερας" πιο πέρα. Προτείνω να διατηρήσουμε επιφυλακτικότητα σε όλα αυτά τα "εκ θεού και εξ ουρανού" μέχρι αποδείξεως, γιατί διαβλέπω ότι θα συνεχιστεί αυτό το βιολί και κάθε μέρα θα έχουμε καινούρια.

Αν έχω δίκαιο ο συγγραφέας των "προφητειών" είμαι σίγουρος ότι θα ηδονίζεται και θα θαυμάζει τον εαυτό του και θα γράφει μέχρι εξάντλησης, μέχρι να χορτάσει το στοιχειό της λογοτεχνικής αυτο-ικανοποίησης που κρύβει μέσα του. Τώρα άλλαξε και "τροπάριο" και γράφει με περισσότερη προσοχή, στοργή και φροντίδα λες και είναι πνευματικά παιδιά του! Δεν παραλείπει ούτε ένα νι (ν) στο λόγο του ο "μοναχός"!!!

Αρχίζω και πιστεύω, και μπαίνω στο ψητό, ότι όλα αυτά με τις προφητείες τύπου "κίντερ έκπληξη"(θεέ μου συγχώρα με), συμβαίνουν για να αμαυρωθεί το κύρος τον προφητειών γενικότερα και μάλιστα σε χρονική συγκυρία που συμπίπτει με τα Θεοκατάρατα που γίνονται στη μονή Βατόπεδίου. Αυτός είναι και ο λόγος που αποφάσισα περισσότερο να παρέμβω και να ζητήσω την προσοχή σας, αυτός είναι ο λόγος που δε χαρίζω την εμπιστοσύνη μου απλόχερα, σε άγνωστο/η και με χαμηλό τίμημα.

Ας μη σταματήσουμε όμως να μιλάμε για τον π.Ιωσήφ, μάλιστα προτρέπω να διαλαλούμε τα λόγια του ειδικά τώρα ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΑ που ο εξαποδώ έβαλε την ουρά του πάλι και πήρε τα μυαλά του Εφραίμ (του γνωστού) από το κεφάλι. Ας μη κρίνουμε όμως με τη σειρά μας τον Εφραίμ αφού η Παναγία μας έχει επιλυφθεί του θέματος. Ήδη δοκιμάζεται ο Εφραίμ ο Βατοπαιδινός επειδή παράτησε το κομποσχοίνι και έπιασε τις μπίζνες...Ας μη ξεχνούμε ότι αν δεν είχε επιτρέψει η Παναγία, δε θα γινόταν τίποτα.

Μες τη μαυρίλα που μας περιβάλλει ας απαντάμε με χαμόγελο, αγάπη και με ηθικό νικητή. Ητοπάθειες δε χωράνε. Είτε υπάρχουν τα Λειμόνια, είτε υπάρχουν τα Λαμόγια!!

Ξυπνάτε ρεεεεε....!!! Είμαστε Έλληνες! Δε μασάμε πουθενά!!! Είμαστε θεριά ανήμερα ρεεεε..!!! Πίσω όλοι...

ΥΓ: Είμαι σίγουρος ότι θα συνεχίσουν οι προφητείες αυτές "στάλα στάλα τον καημό μου" που λέει και το τραγούδι ή θα εμφανιστεί κανένας άλλος τύπος με περίεργο προσωπείο, με κορώνες, ή και τα δύο! Γι αυτό "τα μάτια ανοιχτά και Ελληνικά!!"

Αγια Μυστήρια, Αγία Γραφή, Ψαλμοί, Προσευχή, Βίοι αγίων, συναξαριστές και κύριε Ιησού Χριστέ ελέησον με τον αμαρτωλό. Όλοι μπορούμε να αγιάσουμε αν το θέλουμε. Δεν είναι προνόμιο κανενός.

Ανώνυμος είπε...

Ρε συ Λιάκο...

μήπως ο π. Γεώργιος σου έδωσε τις προφητείες για το Λειμώνι και τις διαρέεις με καραμπόλα κάνοντας ανυπακοή στο γέροντα;;;!!!

Καλημέρα!