Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2008

ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ ΤΑ SU-34


Παραδίδονται τα 600 υπερσύγχρονα βομβαρδιστικά SU-34 στη ρωσική αεροπορία.
Τα SU-34 είναι αεροσκάφη διώξεως βομβαρδισμού μακράς ακτίνας δράσης.
Οι κακές γλώσσες λένε οτι ο Πούτιν παίρνοντας πίσω την υπογραφή της Ρωσίας από τη συμφωνία για τον έλεγχο των συμβατικών όπλων προχώρησε στην παραγγελία πάνω απο 2000 απο αυτά τα αεροσκάφη και όχι μόνον 600.
Να θυμίσουμε οτι όταν ο Πούτιν εξασφάλισε την οικονομική ισχύ της Ρωσίας αποχώρησε απο την κατάπτυστη συμφωνία που είχε υπογράψει ο Γκορμπατσώφ σύμφωνα με την οποία η Ρωσία θα είχε οπλοστάσιο συγκρίσιμο με αυτό της Γερμανίας, ή της Αγγλίας, ή της Γαλίας, αλλά όχι με το οπλοστάσιο όλου του ΝΑΤΟ. Έτσι, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις έπρεπε να καταστρέψουν το υλικό τους ή να το μοιράσουν στις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες. Αυτό δεν έγινε ποτέ όμως, διότι τα γειτονικά κράτη δεν άντεχαν οικονομικά να συντηρήσουν τον τεράστιο όγκο του πρώην σοβιετικού οπλοστασίου σε αεροπορία ,στόλο και τεθωρακισμένα.
Τα χρόνια κύλησαν και ο Πούτιν αποφάσισε οτι η Ρωσία πρέπει να έχει ένοπλες δυνάμεις αντίστοιχες με αυτές του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, οπότε και μονομερώς δεν αναγνωρίζει τη συνθήκη περιορισμού των συμβατικών όπλων που ουσιαστικά αφόπλιζε τη Ρωσία.
Το τι έχει ετοιμάσει πλέον ο Βλαδίμηρος, ένας Πούτιν ξέρει.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τα πρωτα Σουχοι φτιαχτηκαν στο Νοβοσιμπιρσκ το 1992 ομως υπηρχε προβλημα χρηματοδοτησης επι Γιελτσιν
ομως επι πουτιν ξεπεραστηκε το προβλημα αυτο και τωρα φτιαχνονται μαζικα

Necrophiliac είπε...

Mpalerines tou Poutin...........
Giasou re Poutin................

e.efthymiou
uk