Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2008

Η ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΘΕΛΕΙ ΡΩΣΙΚΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ Su-35

Η Βενεζουέλα εξέφρασε το ενδιαφέρον να αγοράσει ρωσικά πολεμικά αεροπλάνα Su-35, που η Ρωσία σχεδιάζει να διαθέσει στην αγορά το 2010.
Η Βενεζουέλα, στα πλαίσια μιας στρατιωτικής συνεργασίας με τη Ρωσία, έχει ήδη υπογράψει τα τελευταία χρόνια συμβόλαιο για την κατασκευή εργοστασίου που θα παράγει τουφέκια Καλάσνικοφ τύπου ΑΚ-103 και ΑΚ-104, καθώς και πυρομαχικά για αυτά, αλλά και συζητά για να προμηθευτεί πολεμικά αεροπλάνα Su-30, ελικόπτερα Mi-17, καθώς και συστήματα αεράμυνας και σύγχρονα τεθωρακισμένα οχήματα.

26 σχόλια:

Zulu είπε...

Υποψήφιο ήταν και to Su-30MK στο διαγωνισμό για την Ελλάδα, μαζί με τα F-16C/D Block 50+, F-15H, Eurofighter, Mirage-2000-5Mk.2, MiG-29UB, με παρόμοια έκδοση όπως της Ινδίας και της Κίνας.

Η κύρια διαφορά του Su-35 από το Su-37 είναι τα ακροφύσια μεταβλητής ώσης.

Να έβλεπα Su-37 ή Su-47 με ελληνικά διακριτικά και ας πεθάνω....

Ανώνυμος είπε...

Να αγορασει οσα σιδερικα θελει! Να δημιουργησει εργοστασια για να δουλεψει ο λαος της! Για να μαθουν η Αμερικη οτι το μονοπωλιο τελειωσε, με τα καμωματα της αλλοπροσαλλης εξωτερικης της πολιτικης, εχασε εναν πελατη. Ας προσεχαν!.

Ανώνυμος είπε...

Μετά απο τα Su 27 (24 τον αριθμο παρακαλω) που διαθέτει η Βενεζουέλα ήρθε ο καιρός της αναβάθμισης μετα εναεριας υπεροχής Su-35. Μπραβο ;)

Οσον αφορα το σχόλιο του liako fan εχω να πω οτι όντως υπήρχαν σκέψεις για Su η ιδεα όμως απορριφθηκε για τους εξης λόγους :

1. Κοστος Πτήσης ανά ώρα : 15000 euro (περιπου) (συγκριτικα αναφέρεται οτι το ανάλογο κόστος ενός F-16 κυμαίνεται στις 5000euro)

2. Διαστάσεις Αεροσκάφους.
Όσο απιστευτο κι αν ακούγεται δεν έχουμε υπόστεγα για τόσο μεγάλα μαχητικά αεροσκάφη.

Ανώνυμος είπε...

ΔΩΣΕ ΚΑΙ ΣΕ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΠΑΡΜΠΑ!

Gigas

Ανώνυμος είπε...

ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ ΚΩΛΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΥΝΑΜΕ.ΕΩΣ ΠΟΤΕ? ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΤΑ ΣΟΥΚΟ'Ι'.ΠΙΟ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΣΕ ΕΛΙΓΜΟΥΣ.ΚΡΙΜΑ

ΝΙΚΟΣ ΑΠΟ ΚΑΜΑΤΕΡΟ

Ανώνυμος είπε...

Zileuo poly...
Zileuo poly...pou allos tha ta parei.

Nantia είπε...

Τελικά η Βενεζουέλα φέρθηκε εξυπνότερα απ' ότι η δική μας κυβέρνηση. Μακάρι να είχαμε δεχτεί κι εμείς την πρόταση της Ρωσίας. Αλλά βλέπεις δεν θέλαμε να στενοχωρήσουμε τους "φίλους" τους Αμερικάνους & αγοράσαμε τα παλισίδερα με τα ίδια λεφτά! Ε, ρε δεν υπάρχει ένας πολιτικός με κότσια; (όχι, γιατί απλά είναι όλοι πουλημένοι)

medabots είπε...

hahahahahahahaahahahahhah

Ανώνυμος είπε...

Ο/Η Nantia είπε...
Τελικά η Βενεζουέλα φέρθηκε εξυπνότερα απ' ότι η δική μας κυβέρνηση. Μακάρι να είχαμε δεχτεί κι εμείς την πρόταση της Ρωσίας. Αλλά βλέπεις δεν θέλαμε να στενοχωρήσουμε τους "φίλους" τους Αμερικάνους & αγοράσαμε τα παλισίδερα με τα ίδια λεφτά! Ε, ρε δεν υπάρχει ένας πολιτικός με κότσια; (όχι, γιατί απλά είναι όλοι πουλημένοι)

17 Σεπτέμβριος 2008 11:46 μμ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ :

Δεν φταινε παντα και μονο οι πολιτικοι!
Μα καλα,δεν διαβαζετε τα υπολοιπα σχόλια?
Άλλο είναι να ξοδεύεις 15000 euro/ώρα πτήσης για ενα Su-35 και άλλο είναι να ξοδεύεις 5000 euro/ώρα πτήσης για ενα F-16.
Δεν είναι μόνο ΠΟΛΙΤΙΚΟ το ζήτημα.Σαφως υπάρχουν διάφορα παρασκήνια (μίζες και πολλά άλλα που ΙΣΩΣ δεν γνωρίζετε) αλλα είναι και θέμα ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ.

Ανώνυμος είπε...

Και κάτι άλλο.Έχω ακόμα μια απορία :
Σε λίγα χρόνια που θα παραλάβουμε τα καινούρια μαχητικά (δεν αναφέρομαι μόνο στα Dassault Rafale αλλά ΚΥΡΙΩΣ στα αμερικάνικα) F-35 , τα οποία ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ είναι φοβερά αεροσκάφη, θα έχει κάποιος απο εσας την ίδια άποψη για τα αμερικάνικα μαχητικά (παλιοσίδερα,παλιαντζούρες,κονσερβοκούτια κλπ που έχουν αναφερθει) ή ξαφνικά θα λέτε όλοι "ααα τι ωραια μηχανηματα φτιαχνουν οι αμερικάνοι" ???????

Zulu είπε...

Tony να σου θυμίσω ότι η σύγκριση μεταξύ δικινητήριων και μονοκινητήριων αεροσκαφών ίσως να μην είναι σωστή.

Η σύγκριση πρέπει να γίνει μεταξύ όμοιων:
- Μονοκινητήρια: F-16, Mirage-2000-5
- Δικινητήρια: F-15, Eurofighter, Su-30, MiG-29

Άλλωστε το κόστος ανά ώρα πτήσης μου φαίνεται ότι είναι το τελευταίο που ενδιαφέρει. Η επιλογή δεν γίνεται με βάση το καλύτερο μαχητικό, αλλά είναι πολιτική απόφαση (διπλωματία, συμμαχίες, εξωτερική πολιτική).

Πως πιστεύω ότι θα διαμορφωθεί η Πολεμική Αεροπορία τα επόμενα χρόνια: Αγορά 36-48 Eurofighter, Πώληση των Mirage-2000 με αγορά 18-24 Rafale και πληρωμή της διαφοράς στους Γάλλους, Αναπλήρωση απωλειών F-16 και μελλοντική αντικατάστασή τους από 60+ F-35(JSF). Σαν προκεχωρημένο εκπαιδευτικό θα επιλεγεί το ΑΕΜ-130 (προϊον συνεργασίας με την Ρώσικη Yakovlev).

Ανώνυμος είπε...

Τα καθαρματα οι αμερικανοι εχουν ξεσηκωσει μεγαλο μισος απο πολλες χωρες του κοσμου εναντιον τους.Ολο και περισοτερα κρατοι τασονται διπλα στην ρωσια αγοραζοντας οπλα και πολλα αλλα.
Οι αμερικανοι εχουν γινει η πιο μισητη χωρα,.Το τελοςτους εχει φτασει.

Ανώνυμος είπε...

Πως πιστεύω ότι θα διαμορφωθεί η Πολεμική Αεροπορία τα επόμενα χρόνια: Αγορά 36-48 Eurofighter, Πώληση των Mirage-2000 με αγορά 18-24 Rafale και πληρωμή της διαφοράς στους Γάλλους, Αναπλήρωση απωλειών F-16 και μελλοντική αντικατάστασή τους από 60+ F-35(JSF). Σαν προκεχωρημένο εκπαιδευτικό θα επιλεγεί το ΑΕΜ-130


ΝΑ ΔΩ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ....

Ανώνυμος είπε...

Φίλε liako fan χαίρομαι που σε βλέπω ψαγμένο.Προσωπική μου άποψη είναι οτι όσον αφορά τα μαχητικά η σύγκριση πρέπει να γίνει σύμφωνα με τον φάκελο πτήσης του κάθε αεροσκάφους.
Σιγουρα κι εγω θα τρελαινόμουν αν είχαμε Su στην Ελληνική Πολεμική Αεροπορία. Όμως οι επιχειρησιακές τους δυνατότητες υπερβαίνουν κατά πολύ τις ανάγκες της πατρίδας.Σαφώς και αν είχαμε μια μοίρα Αεροσκαφών Εναέριας Υπεροχής (Su-35) θα είμασταν φόβητρο στη Μεσόγειο (γιατι,μην ξεχνούμε ότι οι Έλληνες πιλότοι είναι οι καλύτεροι παγκοσμίως) κι αυτός είναι ένας ακόμα λόγος που δε "μας αφήνουν" να πάρουμε...this seems to be an endless conversation...

Ανώνυμος είπε...

ΞΥΠΝΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ.ΑΣΕ ΤΑ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ΣΑΠΑΚΙΑ ΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ.ΣΕΒΑΣΟΥ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.ΑΣΕ ΤΑ EUROFIGHTER ΤΑ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΠΟΥ ΓΕΡΝΟΥΝ.ΠΑΡΕ ΡΩΣΙΚΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΤΗΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.ΑΚΟΜΑ ΔΕ ΒΑΛΑΤΕ ΜΥΑΛΟ.ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ S-300 . TOR M1 , KORNET , ZUBRA KAI PMP3.
ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΝΑΝΤΙΑ:

AYTA ΠΕΡΙ ΚΟΣΤΟΥΣ ΠΤΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙΑ.ΟΤΙ ΤΑΧΑΜ ΤΑ ΡΩΣΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΑ ΣΕ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ.ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΡΟΛΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΠΙΤΕΛΕΙΣ ( ΠΤΕΡΑΡΧΟΙ ,ΚΤΛ ) ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΜΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΡΙΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ.ΟΠΟΤΕ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΝΑ ΘΑΨΟΥΝ ΤΑ ΣΟΥΚΧΟΙ( ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΙΣΙΑΚΑ ΚΑΙ ΚΛΑΣΗΣ ΑΝΩΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΑΠΑΚΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ) ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΕ ΤΟ ΔΗΘΕΝ ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ.

ΑΛΗΘΕΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΦΕΛΕΙΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΡΩΣΙΚΑ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΑ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ?

ΕΛΕΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΑ.ΚΑΡΑΒΑΝΑΔΕΣ ΑΦΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ.ΓΙΑΥΤΟ ΠΛΗΡΩΝΕΣΤΕ.
ΑΛΛΙΩΣ ΝΑ ΣΑΣ ΚΟΨΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΖΗΣΤΕ ΜΟΝΟ ΑΠ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ.ΑΛΛΑ ΕΣΕΙΣ ΤΑ ΘΕΛΕΤΕ ΟΛΑ...

ΜΕΙΜΑΡΑΚΗ.ΟΣΟ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ F16 ΤΡΙΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΣΟΥΧΟΙ 4ΗΣ ΓΕΝΙΑΣ.ΧΥΠΝΑΤΕ

tasos είπε...

fίλε tony,
τον καιρό που θα τα παραλάβουμε τα μαχητικά που λες(αν και εφόσον προλάβουμε), μπροστά σε αυτά που θα έχει τότε η Ρωσία, καλώς ή κακός, τα αμερικάνικα και τα ευρωπαϊκα θα είναι παλιατζούρες και της πλάκας.
δεν θέλω να ξέρω τι κρυφό εξοπλισμό έχει αυτή η ρωσική πολεμική μηχανή στα οπλοστάσιά της!!!
και σίγουρα δεν έχει καμία σχέση με τα όσα φανταζόμαστε.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε, δε μιλισα μονο για κόστος συντήρησης.Αν διάβασες προσεκτικά είπα για ΚΟΣΤΟΣ ΠΤΗΣΗΣ ΑΝΑ ΩΡΑ!!!!
Άλλο το ένα-άλλο το άλλο!!!!!!
Φυσικά και παίζουν μίζες και πολλά άλλα αλλά εγώ μιλάω για τις κατασκευές...κι επιμενω
άλλο πραγμα το ΚΟΣΤΟΣ ΠΤΗΣΗΣ ΑΝΑ ΩΡΑ και άλλο το κοστος συντηρησης...

Zulu είπε...

Χρήματα για να αγοράσει η Ελλάδα όπλα; Αυτό δεν είναι πρόβλημα!!! Ας είναι καλά τα δάνεια.

Είναι αλήθεια ότι τα hangar δεν χωρούσαν το Su-27/30, αλλά το κόστος δημιουργίας νέων θα μπορούσε να μπει στα αντισταθμιστικά οφέλη. Το κόστος τότε για κάθε hangar υπολογιζόταν στο 1 δις δραχμές. Τίποτα μπροστά στο κόστος του συνολικού προγράμματος.

Στην τότε επιλογή για το νέο μαχητικό, υποστήριξα την αγορά του F-15H, για τους εξής "συμβατικούς" λόγους:
- Αμερικάνικο προϊόν
- Θα μπορούσαμε να το αγοράσουμε φθηνότερα αφού οι αμερικάνοι ήθελαν να διατηρήσουν την παραγωγή των F-15 ανοιχτή.
- Πιθανή συμμετοχή ελληνικών αμυντικών εταιριών (ΕΑΒ) με γραμμή παραγωγής (όπως οι Τούρκοι με τα F-16)
- Θα αναγκάζονταν οι Τούρκοι να επιλέξουν κάποιο αντίστοιχο αεροσκάφος (πιθανόν το F-15) με αποτέλεσμα πλήγμα στην οικονομία τους
- Η εμβέλεια του F-15 είναι αντίστοιχη του Su-27
- Με το F-15 θα υπήρχε ανωτερότητα εμφανής στις αερομαχίες στο Αιγαίο.
- Το F-15 ήταν δοκιμασμένο σε πολλές χώρες (Ιαπωνία, Ισραήλ, Σ. Αραβία) και με πολεμική εμπειρία.
- Κοινή χρήση οπλικών συστημάτων με το F-16

Zulu είπε...

Αεροπορίες που διαθέτουν σύγχρονα Sukhoi Su-27/30/32/33/35 εκτός της Ρωσίας: 449 Su-27, 19 Su-30, 28 Su-33, 30 Su-32/34, 11 Su-35

Ινδία: 40 Su-30MKI, εγχώρια παραγωγή 140 επιπλέον έως το 2020
Κίνα: 100 Su-27(J-11), 100 Su-30MKK/MK2, 48 Su-33
Βιετ Ναμ: 12+24 Su-27SK
Μαλαισία: 18 Su-30MKM
Ινδονησία: 2 Su-27SK, 3 Su-27SKM, 3 Su-30MK2, 2 Su-30MK
Λευκορωσία: ~25 Su-27
Αρμενία: 10 Su-27
Αγκόλα: 8 Su-27/27UB
Ερυθραία: 8 Su-27SK/27UB
Αιθιοπία: 15 Su-27
Καζακστάν: 30 + 12 Su-27
Ουζμπεκιστάν: 25 Su-27
Ουκρανία: 80 Su-27
Βενεζουέλα: 24 Su-30MK2 (συμφωνία)
ΗΠΑ: 2 Su-27 για εκπαίδευση (1995)

Ανώνυμος είπε...

Παρατήρηση 1.
Η Ελλάδα συμμετέχει στην παραγωγή F-16 (ΕΑΒ). Κατασκευάζει τμήμα της ατράκτου του πίσω τμήματος του αεροσκάφους.
Παρατήρηση 2.
Τα F-15 είναι αεροσκάφη εναέριας υπεροχής με αντίστοιχα ρωσσικά τα Su-35. Αυτό που πιστεύω ότι έπρεπε να είχε γίνει είναι να μην αποχωρούσε η Ελλάδα από την συμπαραγωγή για τα Eurofighter....
Όσο για την ανωτερότητα των F-15 και την αδιαμφησβήτη κυριαρχία στο Αιγαίο δεν νομίζω οτι τίθεται θέμα.Τα F-15 ΔΕΝ κανούν για close range combat-dogfight-scramble όπως θες πες το...τα F-16 και τα Mirage που έχουμε είναι ότι πρεπει γι'αυτό το σκοπό.Πρέπει όμως να ενισχυθούμε με Rafale και Eurofighter.Όταν όμως έρθει η ώρα και είμαστε σε θέση να εκμεταλλευτούμε τη γεωστρατιγική μας θέση θα πρέπει να έχουμε οπωσδήποτε αεροσκάφη όπως το Su-35

Nantia είπε...

Τελικά φίλε/η, liako fan, μόνο εμείς μείναμε απ' έξω λόγω...βλακείας! Μήπως η Ινδία & η Αιθιοία είναι καλύτερες από εμάς οικονομικά και δεν το ξέρω;
Τελικά όλα γίνονται από πολιτική σκοπιμότητα & οι πολιτικοί προσπαθούν να μας πείσουν ότι το πρόβλημά τους είναι τα λεφτά. Όταν όμως τα "παίρνουν χοντρά" σε μίζες δεν είναι πρόβλημα!!! Τότε τα βρίσκουν... Μήπως νομίζουν οτί τρώμε κουτόχορτο; (μάλλον)

Ανώνυμος είπε...

Αυτή η ιστορία με τους χώρους στέγασης των αεροσκαφών , μου θύμισε την ιστορία κάποιου φουκαρά αγρότη ,που καθώς τον είδε κάποιος να βασανίζεται να οργώνει τα χωράφια του με τα ζώα, του μίλησε για τις δυνατότητες του τρακτέρ και πόσο θα τον ξεκούραζε και θα έκανε καλύτερα τη δουλειά του .
Τότε αυτός έδωσε την εξής απάντηση « Καλά είνι ν’αχς τραχτέρ μ’αν δεν έχς υπόστηγου»

Necrophiliac είπε...

Se olous.....me Su, Mig, F16, F15, Mirage....Angouri 9,..8..etc..
Min xechate pos i ELLADA einai melos tou NATO kai O MASTROS tis legi pia aeroplana tha pari kai xechaste tis anoisies....

e.efthymiou
uk

Zulu είπε...

Tony,

Η Ελλάδα μπορεί να συμμετέχει στην παραγωγή, αλλά δεν έχει και γραμμή παραγωγής (συναρμολόγησης) όπως η Τουρκία.

Ένας ρόλος για τα F-16 εκτός της αναχαίτισης, εναέριας μάχης, είναι και η κρούση. Το F-15 είναι ένα μαχητικό κρούσης.

Ενδιαφέροντες πληροφορίες για το F-15 στο: http://en.wikipedia.org/wiki/F-15

Ανώνυμος είπε...

liako fan,
mia xara paragwgi exei i EAB.epanalamvanw oti kataskevazei tmima tou pisw merous tis atraktou.ekei imoun prin 1 mina, epetrepse mou na kserw kalutera.
ki episis, kalo to wikipedia, de lew, alla to na anamasas tis (aneparkeis kai lan8asmenes polles fores) plirofories pou parexei to en logw site kai na to paizeis ferefwno den einai kai polu eksupno.empistefsou tis dikes sou gnwseis einai i filiki mou sumvouli...
ante kai pirame maxitiko krousis opws les.mporeis na mou peis ti na to kanoume?poion 8a valloume?
kali i texnologia,ws aeronafpigos latrevw ta aeroskafi,alla as min eimaste polemokefaloi...