Τετάρτη 6 Αυγούστου 2008

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΡΑΝ ΣΤΟΝ ΣΟΛΑΝΑ

Την Τρίτη, 5 Αυγούστου 2008, αργά το βράδυ έγινε γνωστό ότι το Ιράν απάντησε τελικά με επιστολή στον κ. Σολάνα σχετικά με το τι σκοπεύει να κάνει με το πυρηνικό του πρόγραμμα. Την επιστολή παρέλαβε ο κ. Σολάνα και δεν δημοσιοποίησε το περιεχόμενό της, αφού πρώτα πρέπει να την αναλύσει μαζί με διπλωμάτες και εκπροσώπους των έξι ισχυρών χωρών που έχουν αναλάβει πρωτοβουλία για να «συνετίσουν» το Ιράν – δηλ. της Κίνας, της Γαλλίας, της Ρωσίας, των Η.Π.Α., της Αγγλίας και της Γερμανίας. Να σημειώσουμε ότι η απάντηση του Ιράν αναμενόταν το Σάββατο, την ημέρα δηλαδή που έληγε το ανεπίσημο τελεσίγραφο που του έθεσαν. Το Ιράν όμως δεν απάντησε, προς μεγάλη στενοχώρια του κ. Σολάνα!

Αναμένουμε λοιπόν τα αποτελέσματα των διαβουλεύσεων με επικεφαλή τον κ. Σολάνα (το παιδί για όλες τις δουλειές!!). Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες στην επιστολή το Ιράν τους ανακοινώνει ότι δεν πρόκειται να τους κάνει τη χάρη και να παγώσει το πυρηνικό του πρόγραμμα.

Μήπως επειδή «έχει πλάτες» από κάπου αλλού;

4 σχόλια:

GEO33 είπε...

Λέτε να υπάρχει αμυντική συνεργασία Ιράν-Ρωσίας;

Γιώργος είπε...

etsi exei pei o liako

Unknown είπε...

Είτε έχει πλάτες το Ιράν, είτε όχι, οι Αμερικανοί θα ήταν πολύ ηλίθιοι να ανοίξουν 3ο μέτωπο (μετά το Αυγανιστάν και το Ιράκ), ενώ η οικονομία τους οδεύει προς την μεγαλύτερη κρίση των τελευταίων 70 ετών

metaldiakos είπε...

aristh synergasia sou lew file geo33