Τετάρτη 6 Αυγούστου 2008

ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

Το πρωί της Τετάρτης, 6 Αυγούστου 2008, οκτώ τουρκικά αεροσκάφη παραβίασαν οκτώ φορές τον εθνικό μας εναέριο χώρο πάνω από το Αγαθονήσι. Στη συνέχεια αναχαιτίστηκαν από ελληνικά μαχητικά.

Τα παλικάρια μας στο Αιγαίο δεν πάνε διακοπές!!!!!

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Are Kainaria...
Den Toys Lete Kana Dio Koubentes Kamia Mera!, Ta Paidia.

Ανώνυμος είπε...

Η φτώχια η καταραμένη και οι αναταραχές τους κατατρέχουν ενώ τα καύσιμα έχουν πάρει τον ανήφορο, μα οι Τούρκοι το χαβά τους. Φανερά απεγνωσμένοι ψάχνουν για εκτός των συνόρων εκτόνωση, στα εσωτερικά τους προβλήματα. Και πότε όμως δε το έκαναν αυτό?

Άραγε μήπως έπαθαν ένα συμπληρωματικό αμόκ οι Τούρκοι επειδή θα ξεκινήσουμε γεωτρήσεις για πετρέλαιο στο Αιγαίο και σηκώνουν τα αεροπλάνα τους?

Καζάνι που βράζει λοιπόν η Τουρκία ενώ επικρατεί εκρηκτική ατμόσφαιρα.

Εκρηκτική ατμόσφαιρα όμως και σήμερα πάνω από τον αγωγό Μπακού-Τσεϊχάν και προσωρινή διακοπή λειτουργίας του, λόγω έκρηξης από άγνωστη(?)αιτία.

Πάντως όταν ήρθε στην Χαλκιδική το 2005 ο Πούτιν το είπε ξεκάθαρα σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον Καραμανλή: Ήρθα για να τσεκάρουμε(να συγχρονίσουμε) τα ρολόγια μας (Ρωσία-Ελλάδα) και από τότε έχουν γίνει πολλά βήματα εμπρός, στη συνεργασία των δύο λαών.

Τελικά μήπως ακούμπησε στον αγωγό (Μπακού-Τσεϊχάν) κανένα δαχτυλάκι κασιδιάρη και κοκκινογέλεκου...??!!

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ

Ανώνυμος είπε...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ...ΑΣ ΕΡΘΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΑΛΑΔΕΣ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ...ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΣΤΑ ΤΑΡΤΑΡΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ...ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΙΔΟΣ ΠΡΟΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ.!.

Ανώνυμος είπε...

Το θέμα είναι ότι με όσα συμβαίνουν στην Τουρκία, συχνά σε διαδηλώσεις από ρεπορτάζ από τη γείτονα ακούμε συνθήματα του τύπου: "Δεν θα διαμελίσετε την Τουρκία, δεν θα διαλύσετε την Τουρκία". Μήπως οι γείτονες ξέρουν πολλά από αυτά που μέλλονται γεννέσθαι και άρχισαν να ιδρώνουν? Αυτό εξάλλου συνάδει και με την πάγια ανάγκη τους να εξάγουν τα εσωτερικά τους προβλήματα. Φοβούνται τα μελλούμενα, κι εμάς μας φοβούνται...

-GdM- Onar είπε...

ena megalo mprabo sta paidia mas tous fterotous pou den stamatoun pote na uperaspizontai tin patrida mas!!!

Ανώνυμος είπε...

Γελανε στο Νατο με τουs Tουρκουs πιλοτουs.Ειναι απο τουs χειροτερουs στο κοσμο (Δεν κανω πλακα). Στην Ελλαδα ερχονται για πρακτικη, αλλα ειναι ανεκπαιδευτοι μαθησεωs.

Ανώνυμος είπε...

Καιρός γαρ εγγύς! Πάντα παρακαλούσα τον Θεό να γίνει κάτι ώστε να καταλάβουμε σε τι άθλιο και 'σατανικό' κόσμο ζούμε. Φαίνεται πως ο Θεός μ αξίωσε και μ' φέρε σε αυτήν την γενιά που θα γίνουν πολλά γεγονότα...

Ανώνυμος είπε...

ΟΝΤΩΣ ΤΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΠΟΤΕ. ΠΑΝΤΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΦΥΛΑΤΟΥΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ. ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΙΠΤΑΜΕΝΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΜΟΧΘΟΥΝ ΝΥΧΤΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΙΣΟΥΝ. ΑΞΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΜΙΑ ΜΝΕΙΑ ΑΠΟ ΜΕΡΟΥΣ ΜΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

oi gnostoi thrasitatoi tourkoi pou vrizoun thn ellada feronte sa ... kai nomizoun oti kapoioi einai me tis magies tous !!!!

Zulu είπε...

Παραβιάσεις στον Κυπριακό εναέριο χώρο [21-07-2008]

Η Κυπριακή Δημοκρατία υπέβαλε υπόμνημα διαμαρτυρίας στα Ηνωμένα Έθνη με αφορμή νέες παραβιάσεις του εναέριου χώρου της από την τουρκική Αεροπορία εν μέσω των «εορτασμών» στα κατεχόμενα για την 34η επέτειο της εισβολής των τουρκικών δυνάμεων.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργείου Άμυνας της Κύπρου, οι παραβιάσεις σημειώθηκαν όταν τέσσερα μαχητικά F-5 απογειώθηκαν από το παράνομο αεροδρόμιο του Λευκόνικου, κατευθύνθηκαν νότια, στην συνέχεια στράφηκαν ξανά προς βορρά και τέλος προσγειώθηκαν ξανά στο Λευκόνικο.

Εκτός των στρατιωτικών αεροσκαφών, οι Τούρκοι δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν και το ακροβατικό τους σμήνος στα κατεχόμενα για λόγους προπαγάνδας...

Ο εκπρόσωπος είπε χαρακτηριστικά: «Πέταξαν προκλητικά πάνω από περιοχές που ελέγχονται από την Κυπριακή Δημοκρατία σε βάθος περίπου ενός χιλιομέτρου.» Παράλληλα τόνισε ότι η χώρα έχει ετοιμάσει επίσημες διαμαρτυρίες για τις παραβιάσεις αυτές.

Όπως και στο Αιγαίο, έτσι και στην Κύπρο οι παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου μόνο σπάνιες δεν είναι. Συχνά εις βάρος της ασφάλειας πτήσεων της πολιτικής αεροπλοΐας.