Δευτέρα 25 Αυγούστου 2008

ΚΑΙ Η ΡΩΣΙΚΗ ΔΟΥΜΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΗΣ Ν. ΟΣΣΕΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΜΠΧΑΖΙΑΣ

Σε έκτακτη συνεδρίαση που είχε τη Δευτέρα, 25 Αυγούστου 2008, η ρωσική Δούμα αναγνώρισε και αυτή, μετά το ρωσικό κοινοβούλιο, την ανεξαρτησία της Ν. Οσσετίας και της Αμπχαζίας. Μάλιστα θα ζητήσει και από άλλα κράτη να αναγνωρίσουν την ανεξαρτησία τους.

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να συμπληρωσω και κατι ακομα. Με δηλωσεις του σημερα ο ρωσος προεδρος προειδοποιησε ότι η χώρα του είναι έτοιμη να φτάσει μέχρι και την πλήρη ρήξη των σχέσεών της με το ΝΑΤΟ, εάν η Ατλαντική Συμμαχία δεν επιδείξει πνεύμα συνεργασίας.

Ανώνυμος είπε...

Ποιος του φταίει του Μιχάλη; Το ξερό του το κεφάλι. Το ξερό του το κεφάλι, να ποιός φταίει του Μιχάλη.
Κάτι μου λέει ότι θα έρθουν αναγνωρίσεις και για άλλες αυτόνομες περιοχές.

iskandar είπε...

Anamenomenh kinish den amfevale kaneis gia afthn thn exelexi

Ανώνυμος είπε...

ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΙΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΙΝΗΘΟΥΝ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΙΕΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΟ ΜΕΡΙΕΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΜΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Να δω την Ελλάδα που προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ρωσία,ποιανού το χατίρι θα κάνει αν της ζητηθεί να αναγνωρίσει τα 2 αυτά κρατίδια.

Ανώνυμος είπε...

Μετά την αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου θεωρώ πολύ σοφή κίνηση της Ρωσικής Δούμας να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία της Ν.Οσετίας και της Αμπχαζίας μετά βέβαια και απο την δίκαιη εξέταση των αιτήμάτων των 2 αποσχισθέντων δημοκρατιών απο την Γεωργία, η οποία επι σειρά ετών καταπατεί τα ανθρώπινα δικαιώματα και προβαίνει σε διακρίσεις σε βάρος τους! Με ενδιαφέρον αναμένει η διεθνής κοινότητα να πληροφορηθεί ποιές χώρες θα προβούν στην αναγνώριση των 2 νέων δημοκρατιών και θα συμπαραταχθούν στο πλευρό της Ρωσίας. Στο εξής θα αρθρογραφώ για τους φίλους του συγκεκριμένου σάιτ με το ψευδώνυμο ΙΒΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ.

Zulu είπε...

Εμπορικούς εταίρους στην Ελλάδα αναζητά η κυβέρνηση της Γεωργίας, μετά την πρόσφατη ρήξη με τη Ρωσία, προκειμένου να αναπληρώσει τις εισαγωγές βασικών προϊόντων (σιτάρι-άλευρα, ρύζι, ζυμαρικά, ζάχαρη, φυτικά έλαια-μαργαρίνες, γάλα-προϊόντα γάλακτος, παιδικές τροφές, λουκάνικα και τυποποιημένα κρέατα, κατεψυγμένα ψάρια-θαλασσινά, ψάρια σε κονσέρβες και ζωοτροφές), που μέχρι πρότινος προμηθευόταν από τη συγκεκριμένη χώρα, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ).

Zulu είπε...

Η Ρωσία θα πρέπει να παγώσει ορισμένες δεσμεύσεις που ανέλαβε στη διάρκεια των συνομιλιών για ένταξη στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (ΠΟΕ), δήλωσε σήμερα ο ρώσος πρωθυπουργός Βλαντίμιρ Πούτιν, τις δηλώσεις του οποίου επικαλείται το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ίντερφαξ.

"Προτείνουμε τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων εντός του πλαισίου της ομάδας εργασίας για την ένταξη στον ΠΟΕ, αλλά ενημερώνουμε τους εταίρους μας για την ανάγκη εξόδου από ορισμένες συμφωνίες, οι οποίες έρχονται σήμερα σε αντίθεση με τα συμφέροντα της Ρωσικής Ομοσπονδίας", δήλωσε σε κυβερνητική σύνοδο ο Πούτιν, απαντώντας σε πρόταση του πρώτου αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ιγκόρ Σουβάλοφ.

Zulu είπε...

"Το ΝΑΤΟ έχει μεγαλύτερο συμφέρον να συνεργασθεί με τη Ρωσία. Εάν δεν θέλουν συνεργασία, δεν θα είναι τίποτα φοβερό για μας", δήλωσε ο Μεντβέντεφ στη διάρκεια συνάντησης που είχε στο Σότσι (Εκεί θα γίνουν οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του 2014) της Μαύρης Θάλασσας με τον ρώσο απεσταλμένο στο ΝΑΤΟ Ντμίτρι Ρογκοζίν.

Zulu είπε...

Επίσης ο Στάλιν είχε χαρίσει στη Γεωργία, την Ν. Οσετία και την Αμπχαζία, μαζί με μια μεγάλη περιοχή της Αρμενίας.

Zulu είπε...

πάλι ο Στάλιν είχε κόψει το Ναγκόρνο Καραμπάχ από την Αρμενία και το είχε χαρίσει στο Αζερμπαιτζάν.

Zulu είπε...

Ρωσία: πιθανότητες διευθέτησης του προβλήματος της Υπερδνειστερίας

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ θεωρεί ότι υπάρχουν "πολλές πιθανότητες" διευθέτησης του προβλήματος της Υπερδνειστερίας, φιλορωσικής περιοχής της Μολδαβίας που επιδιώκει την ανεξαρτησία της, κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τον μολδαβό πρόεδρο Βλαντιμίρ Βορονίν στο Σότσι της νότιας Ρωσίας.

"Έχουμε κάθε λόγο να κάνουμε σήμερα λόγο για το πρόβλημα της Υπερδνειστερίας , θεωρώ ότι υπάρχουν πολλές πιθανότητες για τη διευθέτησή του", δήλωσε κατά τη διάρκεια της συνάντηση ο πρόεδρος της Ρωσίας.

Τα πρόσφατα γεγονότα στην Νότια Οσετία "έδειξαν πώς οι αποκαλούμενες παγωμένες συρράξεις μπορούν να γίνουν επικίνδυνες, όταν οι γεωργιανοί ηγέτες τρελαίνονται, όπως λέμε", είπε ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Zulu είπε...

Ιράν: οι ΗΠΑ να μείνουν μακριά από την κρίση στον Καύκασο.

Καλό και αυτό!