Δευτέρα 25 Αυγούστου 2008

Η ΓΕΩΡΓΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΕΙ ΣΤΡΑΤΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ Ν. ΟΣΣΕΤΙΑ

Σύμφωνα με καταγγελίες της υπηρεσίας πληροφοριών της Ν. Οσσετίας, η Γεωργία έχει αρχίσει να συγκεντρώνει στρατιωτικές δυνάμεις σε απόσταση περίπου 70 χλμ από την πρωτεύουσα της Ν. Οσσετίας, σε μία ορεινή, δύσβατη περιοχή, όπου δεν υπάρχουν ρωσικές ειρηνευτικές δυνάμεις.. Επίσης υπάρχουν καταγγελίες ότι το βράδυ του Σαββάτου Γεωργιανοί άρχισαν να πυροβολούν εναντίον χωριών στα σύνορα της Ν. Οσσετίας, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να απομακρυνθούν.

10 σχόλια:

medabots είπε...

de vazoun myalo oi georgianoi opos oi tsetsenoi kapote kai eixan megalo polemo me th rosia
ta idia sxedon vlepo

Nikolas είπε...

Νατηνα η καρακαηδονα....Ειδε αμερικανο φανταρο και ανεθαρρησε (ουτε η Ανουσακη στα "Κοκκινα Φαναρια" νατανε)!!! Φτου και παλι απο την αρχη!!! Α ρε Ψηλολιζα ποσα θα κανεις πια για ενα κουβα πετρελαιο και για μια χουφτα δολλαρια!!! Α οσο για το αλλο το Βουρλο (=bush) δε μιλαω....μηπως ξερει και τι του γινεται? Ρε παιδια εκεινος ο Ντικ Τσεινι (δεν μεταφραζω το ονομα γιατι κυκλοφορουνε και μικρα παιδια) της ΧΑΛΙ - ΜΠΟΥΡΤΟΝ! που εχαθη?
Τουλαχιστον δεν ξερω απο αλλα πραγματα αλλα απο γελιο η ΝΤ μας προσφερει αυθονο!!! Ναναι καλα οι ανθρωποι!!

Nikolas είπε...

Με εναν τροπο θα σταματησουνε ολα εκει....Τιναξτε πια ρε Ρωσσοι αυτους τους αγωγους της κακιας και του μισους στον αερα και τελος....να γινη ο χαμος και να σταματησουνε ολα...οχι οτι δεν θα φτασουμε εκει καποια στιγμη!
Και Ο Χιτλερ αυτα σχεδιαζε (για τα πετρελαια της Μαυρης Θαλασσας-Μπαλου) και ξεκινησε να τα πραγματοποιη, αλλα η μαγιονεζα δεν του εδεσε και ειδαμε ποσοι Γερμανοι δεν γυρισανε στα σπιτακια τους! Λετε να δουμε τωρα και αμερικανά σκοτωμενα στον Καυκασο? Ο καιρος γαρ εγγυς!

ThanHawk είπε...

Kala autoi oi georgianoi den bazoun mialo me tipota.
Ti na po,pali o kosmakis tha tin plirosei.

iskandar είπε...

Elpizo na mhn sumvenei afto giati thn proth fora apla tous proidipoiisan oi Rossoi thn defterh fora mallon tha tous dialisoun teleios. To mono pou leipame einai o laos thn Georgias pou fusika aftos den ftaii se tipota kai synexeia aftos thn plironei opos se olous tous polemous alloste

Ανώνυμος είπε...

Δεν νομίζω να κάνουν ξανά το ίδιο λάθος, αυτή τη φορά οι Ρ θα δείξουν το πραγματικό πρόσωπο της αρκούδας και θα φτάσουν μέσα στην Τυφλίδα.

Φάνηκε ξεκάθαρα ότι η πολεμική μηχανή της Γεωργίας όχι μόνο ήταν ανίκανη αλλά και ανύπαρκτη.

Κανέις δεν περίμενε οι Ρ να τους τελειώσουν μέσα σε 12 ώρες, ούτε οι Αμερικάνοι.

Θα δούμε....

Ανώνυμος είπε...

μα καλά....πότε θα βάλουν μυαλό όλοι τους...τι άλλο πρέπει να γίνει??όλα θα βγουν όπως ακριβως τα είπαν οι γεροντάδες??λυπάμαι πολύ αλλά κρίμα...αλοίμονό μας αν συνεχίσουν! τίποτε άλλο

Ανώνυμος είπε...

Ε ρε "γραβάτες-ζελεδάκια" που θα φάνε μερικοί...

Αμαζόνιος είπε...

οι πληροφοριες αυτες υπαρχουν εδω και τρεις μερες τουλαχιστον.....σε καθε περιπτωση αν ο σαακασβιλι ξανακανει καποια επιθετικη κινηση,θα ειναι υπο τις αυστηρες εντολες των αμερικανων........τωρα που εχουν μαζεψει και το στολο τους στη μαυρη θαλασσα για τις νατοϊκες ασκησεις και καποια άλλα πλοια με αγνωστο φορτιο εξω απο το γεωργιανο λιμανι...ευκαιρια να φτασουν την ενταση στο κοκκινο,δεν νομιζετε;

Zulu είπε...

Οπλισμός που έχει πωληθεί στην Γεωργία:

Ισραήλ:
1) τηλεχειριζόμενα οχήματα (RPVs), αυτόματους πυργίσκους για θωρακισμένα οχήματα, αντιαεροπορικά συστήματα, συστήματα επικοινωνιών, οβίδες και ρουκέτες,
2) συμβουλές για την ίδρυση των επιλέκτων μονάδων όπως οι Sayeret Matkal και για τον επανεξοπλισμό, και έδωσε τις διάφορες σειρές μαθημάτων στους τομείς της στρατιωτικών πληροφοριών πολέμου και την μάχη σε κατοικημένες περιοχές.
3) 40 τηλεκατευθυνόμενα κατασκοπευτικά αεροπλάνα Hermes 450
4) όπλα Tavor Tar-21

Ελλάδα:
1) εξήντα όλμους
2) πυραυλάκατος ΜΠΑΤΣΗΣ μετονομάστηκε σε DIOSCURIA (Διόσκουροι)
3) Το 1998 και 1999 χαρίστηκαν-παραχωρήθηκαν τα αεροναυαγοσωστικά ΛΗΝΔΟΣ και ΔΗΛΟΣ, που έλαβαν τις ονομασίες MESTIA και IVERIA αντίστοιχα.
-- Μήπως βυθίστηκε το ελληνικό άραγε; --


Δημοκρατία της Τσεχίας:
είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής αρμάτων, αυτοκινούμενων πυροβόλων και μονάδων πυροβολικού στη Γεωργία τα τελευταία δύο έτη (120 άρματα μάχης Τ-54/55 και 55 άρματα Τ-72 δεξαμενές.). Επίσης έχουν πουληθεί: εκτοξευτές πυραύλων, 24 αυτοκινούμενα πυροβόλα των 152 χιλιοστών και 36 πυροβόλα D-30 των 122 χιλιοστών, 48 πολλαπλούς εκτοξευτές πυραύλων RM-70 Grad, τσέχικης κατασκευής φορτηγά οχήματα Tatra, 1 εκπαιδευτικό στρατιωτικό αεροσκάφος Su-25UBK

Ουκρανία:
10 εκπαιδευτικά στρατιωτικά αεροσκάφη L-29 Delfin, είναι η δεύτερη - μεγαλύτερη προμηθευτής αρμάτων μάχης στη Γεωργία, μετά από τη Δημοκρατία της Τσεχίας,

Τουρκία:
1)1,7 εκατομμύρια δολάρια μέσα στο 1999 για τον εκσυγχρονισμό των ενόπλων δυνάμεων, για την αναδιοργάνωση του σώματος των συνοριακών φρουρών.
2) εκπαιδεύει 700 αξιωματικούς και υπαξιωματικούς των γεωργιανών ενόπλων δυνάμεων

ΗΠΑ:
1)Στη Γεωργία υπάρχει εδώ και χρόνια αμερικανική στρατιωτική δύναμη και ισχυρός σταθμός υποκλοπής των ρωσικών τηλεπικοινωνιών (SIGINT) της περιοχής του Καυκάσου, που ελέγχεται κεντρικά από το Medina Regional Security Operations Center στο Σαν Αντόνιο του Τέξας.
2) Αμερικανικές εταιρείες «ασφάλειας» βρίσκονται εγκατεστημένες στην Τυφλίδα και ανάμεσά τους η διαβόητη Blackwater που έχει τις συμβάσεις με το Πεντάγωνο για το Ιράκ και άλλες περιοχές.
3) Μ-16 τυφέκια

Γερμανία:
H7K G-36 τυφέκια, κτλ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βοσνία, η Βουλγαρία, η Ελλάδα, η Ουγγαρία και το Ισραήλ αποτελούν τους μεγαλύτερους προμηθευτές όπλων για τις γεωργιανές ένοπλες δυνάμεις.