Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2008

ΣΩΣΙΒΙΟ ΑΞΙΑΣ 700 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΩΝ


Το αμερικανικό δημόσιο θα χρησιμοποιήσει 700 δις δολάρια απο τα χρήματα των φορολογουμένων για να αγοράσει τις "παθογόνες" μετοχές των αμερικανικών χρηματηστηρίων, ώστε να αποφύγει το άμεσο ΚΡΑΧ.
Το θέμα είναι ποιός προκάλεσε αυτόν τον εσωτερικό δανεισμό και ποιός θα πληρώσει το μάρμαρο, δηλαδή το νέο δάνειο που θα αναγκαστούν να πάρουν οι ΗΠΑ, για να καλύψουν το έλλειμα των 700 δις δολαρίων από τον προυπολογισμό.

17 σχόλια:

Zulu είπε...

... που ισούται με το 1/3 της βρετανικής οικονομίας.

Όταν είναι να σωθούν μεταξωτοί "" ο πρόεδρος τρέχει και βρίσκει λεφτά.

Αλλά όταν είναι να σωθούν φτωχοί και περιθωριοποιημένοι ποιος νοιάζεται;

koula είπε...

Ρε παιδιά αυτοί οι Αμερικάνοι με πολύ ευκολία παίρνουν 700 δις δάνειο και εμείς για ένα καταναλωτικό πρέπει να βάλουμε και μέσον!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Μήπως έχουν κανένα μηχάνημα που τους μοιράζει λεφτά?

koula είπε...

Αλογοσκούφη άσε το στυλό,το χαρτί και το κομπιουτεράκι και φέρε κι εσύ κανένα σωσίβιο γιατί πνιγόμαστε!!!!!!!!!!!!!!!!11

Ανώνυμος είπε...

ΑΦΟΥ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΥΠΩΝΟΥΝ ΟΣΑ ΔΟΛΑΡΙΑ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ.....

Ανώνυμος είπε...

einai gnosto oti oi amerikanoi
sto parelthon
se mia oikonomikh krish
apla... tuposan dolaria
pithanon na to xanakanoun
kai pithanon oxi fanera
gia na apofugoun tis epiptoseis
(plithorismos klp)

Ανώνυμος είπε...

ή θα τα πάρουν από τους ανερικάνους φορολογούμενους ή θα τυπώσουν νέα χαρτονοσμήματα. το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο...

Ανώνυμος είπε...

ΠΩΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ?ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΠΟΥ ΚΟΒΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΕΡΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΑΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ ΧΡΥΣΟΥ?

Necrophiliac είπε...

Kamnoun lefta stes mixanes horis na exoun chrisafi.........
Patismena(Ptohepsan-Chreokopimena) ta amerikanakia........

e.efthymiou
uk

Nantia είπε...

Τα λεφτά θα τα πάρουν από τον απλό λαό και φοβάμαι όχι μόνο της Αμερικής, αλλά από όλους μας. Η κλίκα είναι παγκόσμιας εμβέλειας... Ας είναι καλά οι φόροι που πληρώνουμε για να περνούν αυτοί καλά κι εμείς χειρότερα!

Ανώνυμος είπε...

to tipografeio se pious anikoi?ara tiponune osa theloune..
Ta xrimatistiria ta kinune autoi opos theloune..Ta krax ta dimiourgune oi idioi tus..
gia pio logo?na mazepsoune ta lefta tou kosmou sti nea ierousalim..perimenontas na proskinisoume tin apati tous.
O theos mazi mas.

Ανώνυμος είπε...

Ο Αμερικάνος Υπουργός οικονομίας ζήτησε από τα κράτη να ανοίξουν και αυτά τέτοιους λογαριασμούς σωτηρίας για τράπεζες που κινδυνεύουν ώστε να μην παίσουν έξω. Εάν σκεφτεί κάποιος ότι οι τράπεζες αναμεταξύ τους ανταλλάσσουν δάνεια, αυτό σημαίνει ότι άλλοι θα πληρώσουν τη νύφη. Ορίστε που θα βρουν τα λεφτά.
Οι τράπεζες θα ανεβάσουν τα επιτόκια για να καλύψουν το παθητικό τους. Ο μικρός κόσμος πληρώνει τελικά.

Ανώνυμος είπε...

ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ Τ Ι Π Ο Τ Α!!!

Ανώνυμος είπε...

Οταν το καθε προβλημα μετατιθεται συνεχωs σε κατι αλλο ωs προσωρινη λυση, και δεν αντιμετωπιζεται αποτελεσματικα στην ριζα του, καποια στιγμη θα το βρουμε και παλι μπροστα μαs και μαλιστα ακομα πιο γιγαντωμενο.Με αυτεs τιs μπακαλιστικεs μεθοδουs ανακυκλωνουμε απλωs καθε φορα το προβλημα και με το δεδομενο οτι απο πισω ερχονται και αλλα προβληματα που θα χρειαστει να δοθουν και εκει λυσειs, καποια στιγμη η συσσωρευση αυτη θα δημιουργηση μια τεραστια φουσκα που δεν θα μπορουμε να την διαχειριστουμε και να την ελεγξουμε,και δεν θα εχουμε την δυνατοτητα λογο του αυξημενου ογκου να μεταθετουμε πλεον τα επιπροσθετα προβληματα καπου αλλου ωs προσωρινη λυση.Με αποτελεσμα αυτη η τεραστια φουσκα σε καποια ανυποπτη στιγμη να σκασει μπροστα στα μουτρα μαs με απροβλεπτεs συνεπειεs για ολουs μαs.

Ανώνυμος είπε...

ΑΜΕΣΑ Ή ΕΜΜΕΣΑ ΤΟ ΚΡΑΧ ΔΕΝ ΑΡΓΕΙ.ΚΙ ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ,ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΝΑ ΤΟΝ "ΦΑΕΙ" ΚΑΠΟΙΟΣ "ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ".ΙΣΩΣ ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΝΑ ΒΓΕΙ Η ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ.ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΑΙΔΙΑ,ΟΨΩΜΕΘΑ...

Gigas

Ανώνυμος είπε...

Θα παρακαλουσα τους υπευθυνους της αναρτησης των σχολίων να μην επιτρέπουν σχόλια γραμμένα με το λατινικο αλφαβητο.
Απο ότι βλέπω είναι αιτημα πολλών αναγνωστών που συνεχως κανουν συστασεις να γραφουμε με το ελληνικο αλφαβητο.
ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΞΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΕ ΞΕΝΟ ΑΛΦΑΒΗΤΟ.
Σημειώνω ότι οι Ισπανοι εθεσαν ολοκληρο ζητημα στο ευρωπαικο κοινοβούλιο προκειμενου να πωλούνται πληκτρολόγια με το πλήρες ισπανικό αλφάβητο (έλειπαν καποια γραμματα απο το αλφάβητο της ισπανικης γλώσσας). Εμεις τι κάνουμε; Γραφουμε στα λατινικά και όταν γραφουμε στα ελληνικά κάνουμε ένα σωρο ορθογραφικά λάθη.

Ανώνυμος είπε...

Οσοι πιστεύετε οτι το χρήμα αντιστοιχεί σε χρυσό, έχω να πω όπως λέγαμε και στο στρατό, αλλά εδώ ίσως πιο εύστοχα απ' οτιδήποτε, "παλιά στο Τέξας". Δείτε και το ντοκυμαντέρ Zeitgeist όσοι δεν το έχετε δει, ή όσοι το έχετε, ξαναδείτε το 3ο μέρος του, να καταλάβετε τι παίζει με το χρήμα!

medabots είπε...

o aplos kosmakhs tha plhrosei